Comori de nov-dec 2004 (150)
Raspunsuri - Pagina 6
monica-elizabet spune:
La multi ani! miki
va pup pe toate si pe copilashi
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
danette spune:
Andra, multumesc ca te interesezi. Pana la urma se pare ca valorile fosfatazei alcaline pot fi datorate unei forme incipiente de osteoporoza localizata mai ales in zona cervicala. Mama are si o spondiloza cervicala.
Nu-s chiar asa de mari valorile cum am crezut eu, sunt crescute dar medicii se alarmeaza la valori mult mai ridicate decat are ea acum.
VSH-ul nu e nasol. E la limita max. dar nici ala nu e alarmant.
Fe insa este. Trebuie gasita cauza anemiei severe.
Sigur va trebui sa faca si o colonoscopie. Cu toate ca nu are nici un fel de dereglari de scaun, dar cu toate astea polipi pot sa existe si se pare ca in general nu e numai unul si deasemenea reapar chiar adca au fost extirpati. Ii e groaza fiindca e f. dureroasa. Mama are niste aderentze postoperatorii iar la pomparea aerului in colon simte ca se urca pe pereti. Teribil ce dureri sunt.
Pentru asta o sa mearga la Cluj... aceleasi probleme cu neincrederea in medicii blazati, de oras mic.
Stii ce e culmea... ca aici esti suspicios si cand e bun diagnosticul si esti suspicios si cand e prost.
Mai bine pleci direct in alta parte.
Te vad 10 medici, ai 10 pareri diferite.
Am o groaza teribila de boala asta numita generic cancer. Ma deranjeaza sa citesc cuvantul asta, sa-l scriu... imi da fiori reci.
Desi sunt multe boli nasoale si grave pe lumea asta. Dar asta e o boala foarte parsiva. Oriunde se localizeaza da semnale de cele mai multe ori cand e tardiv sa mai repari ceva.
Singura chestie de care ma leg ca sa indepartez gandul ca ar putea aparea cuiva din familie este inexistentza ei in istoricul medical al familiei.
Dar nu-i destul.
Din pacate ne alimentam atat de prost, traim in medii poluate (eu una de mica am respirat aer cu Pb, Baia Mare fiind renumita pentru poluare) ...incat nimic nu mai poate tine loc de garantie.
mikimi spune:
Paxela, Oti, Mony va pup si va multumesc!!! Ultimul an in care mai pot zice ca am 20si ceva....
Paste si Kuwait 07.
DEC 2006.
Miki,
de baietel si Alexander (12.12.04)
danette spune:
Am uitat sa scriu ca eu una sunt foarte constiincioasa cu testul Babes-Papanicolau. De mai multa vreme il fac anual.
Daca as fi mai tanara mi-as face si vaccinul contra HPV... dar acum ar trebui sa-mi fac super-testele ca sa elimin posib. infectarii cu HPV (tulpinile care provoaza cancerul de col uterin).
Iar atat timp cat testul PAP este I, nu are rost sa ma agit.
Insa, iaca, fiicele noastre ar putea elimina posibilit. unei astfel de boli, facand vaccinul respectiv.
miria_cristina spune:
Despre ce teste vorbesti?
Eu am vorbit deja cu doctorul de familie sa-mi fac vacc. si eu si sotul. Si nu ne-a zis nimic de teste, in schimb m-a felicitat de initiativa.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
ochi_verzi spune:
LA MULTI ANI, MIKI!

Noi suntem bine, dar acuma pe ultima suta, inainte de vacanta, stau cu capul numai in hartii,tabele si tabelase cat doarme Diana, iar cand se trezeste ma ocup de ea si reiau "munca" dupa ce-o culc.
Va
!
http://community.webshots.com/user/tincadiana
http://new.photos.yahoo.com/tincadiana/album/576460762401607430
Mihaela si Diana
miria_cristina spune:
LA MULTI ANI, MIKI! Si din partea mea sa fii mereu tanasa si fericita!

Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
try spune:
Dana, am gasit denumirea in engleza, usor de ghicit de altfel: Alkaline Phosphatase
Mai jos ai descrierea generica.
A phosphatase with an optimum pH of above 7.0 (e.g., 8.6), present ubiquitously; localized cytochemically in membranes by modifications of Gomori's nonspecific alkaline phosphatase stain. Increased in: obstructive hepatobiliary disease, bone disease (physiologic bone growth, Paget's disease, osteomalacia, osteogenic sarcoma, bone metastases), hyperparathyroidism, rickets, benign familial hyperphosphatasemia, pregnancy (third trimester), GI disease (perforated ulcer or bowel infarct), hepatotoxic drugs. It hydrolyzes many orthophosphoric monoesters; low levels of this enzyme are seen in cases of hypophosphatasia.
Pentru cine e interesat, am gasit un dictionar de termeni medicali, puteti sa-l download-ati de aici: http://www.medical-dictionary.ro/download.html
Simplu mergeti pe primul link xterm.zip si salvati in calc. apoi deszipuiti. N-am stat sa umblu cu el, dar cred ca e numai englez.
Dana, tu da-i acum cautare dupa Alkaline phosphatase si gasesti pe internet cate-n luna si-n stele.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
danette spune:
Andra, multumesc mult.
Si de medical dictionary, deasemenea. I-am si facut download.
Cristina, Papilomavirus (HPV) a fost depistat in toate gradele de cancer de col, se considera ca e cel mai mare factor de risc. Exista mai multe tulpini de HPV, insa doar unele dintre ele sunt cu risc crescut: 16, 18, 45, 56.
Vaccinul este recomandat pana la varsta de 26 de ani. Publicul-tinta al vaccinului sunt fetitele de 6-12-maxim 17 ani, in principiu inaintea inceperii vietii sexuale. HPV este un virus foarte rezistent si spre deosebire de altele se poate lua chiar de la WC, asta in afara de faptul ca este considerata o BTS. Rata de infectare cu virusul este foarte mare (50-60%), dar exista aproximativ 100 de tulpini diferite. Vaccinul este indreptat impotriva a 4 dintre aceste tulpini (deci este un vaccin tetravalent):
-11 si 13 cele mai raspandite tulpini care duc la aparitia condiloamelor, adica a negilor
-16 si 18, tulpini care sunt responsabile pentru 90% din cazurile de cancer de col uterin.
Ca sa stabilesti daca esti sau nu infectata cu virusul trebuie efectuate teste serologice foarte complicate (in RO se fac doar la Bucuresti) si chiar daca nu esti infectata cu tulpinile 16 si 18, exista sanse sa fiti infectata cu alte tulpini mai mult sau mai putin agresive.
Concluzia mea e ca mai bine fac test Papanicolau in fiecare an. PAP-ul detecteaza celulele infectate cu HPV care sunt pe cale de a deveni cancerigene. Defapt detecteaza citologia atipica la nivelul colului uterin.
Oare despre acelasi vaccin vorbim???
Recitind mesajul tau am vazut ca si sotul tau vrea sa-l faca si nu cred ca e vorba de acelasi...
edit:
eu am avut un PAP III in urma cu mai multi ani si avand in vedere ca PAP V se considera deja carcinom in situ, m-am sperit f.f. tare.
In final s-a dovedit a fi o greseala rezultatul meu, fiindca am refacut testul de inca 3 ori si a iesit bine. Dar atunci m-am documentat la greu despre tot ce poate duce la o astfel de situatie. Si-am inteles cat de important este sa fac ce trebuie pentru a descoperi la timp evetuale astfel de probleme.
Fiindca defapt nu mai conteaza cati ani ai, ca ai 25, ca ai 35... boala asta nu-si alege varsta. Faptul ca esti tanara nu e o garantie.
aime spune:
'neata!
DANA, ma bucur ca te-ai mai linistit, deci am avut dreptate cu osteoporoza, vezi ca e un test, care detecteaza lucrul asta si se indica persoanelor de peste 50 ani si mai ales celor intrate la menopauza. daca imi aduc aminte cum ii zice iti scriu.
Si eu fac PAP anual, abia mi l-am facut acum 2 saptamani, nu risc, e o analiza atat de simpla, tebuie doar sa-ti faci timp sa faci o vizita la dr si cum tre s-o facem macar o data pe an.... Cat despre vaccin ai derptate Dana, copilele voastre vor profita de acesta, noi, din pacate...dar PAP nu trebuie neglijat.
Miki, sa fii sanatoasa si fericita cu baietii tai (a ramnas tot baiat bb2?) 
aime si
Vladimir