Comori de nov-dec 2004 (150)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Mai, ce sa zic de vacc. pt. copii.

Uite, am mers cu Dami la vacc. luni si nu mi l-au facut ca nu au. Mi-au zis sa stau linistita ca pana la 3 ani se face.

Nu i-am facut in plus decat pt. Hepatita A.

ROXANA - Imi pare tare rau si mi se face frica atunci cand aud de situatii din astea. Am o mama care refuza orice medic. Iar eu oricat de buna de gura as fi preget suficient pana ajung.
Si sunt unele boli "mute" pe care nici nu le stii ca le ai. Doar te trezezti ca ai patit-o intr-o zi si toti se mira de ce.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

OTILIA - Nu stiu ce ai intrebat.
Te refereai cat costa toate 3 vacc.?
Sincer, nu prea ma intereseaza la catdefrica imi este de boala respectiva.
Stiu oameni, inclusiv sotul meu, care si-ar fi vandut si sufletul ca sa-si salvaze parintii. Amandoi sunt morti de cancer la colon.
Asta apropo de discutia cu DANETTE. Dar n-am mai zis ieri ca sa nu pun paie pe foc.
Pai, daca acuma s-a gasit un vacc. si putem taia unul de pe lista eu sa stau pe ganduri?!
Dar daca as fi deja bolnava? Cred ca as fi in stare de orice ca sa ma vindec. Deci...

Fireste, ca nu se face cat esti gravida, cum nu se face, in general, nimic.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

dana ii doresc mamaei tale din suflet multa sanatate si sper sa nu fie nimik grav. am urmarit si eu discutiile voastre dar m-am pierdut intre atatia termeni de specialitate...PAP-ul l-am facut si eu acum vreo 2 saptamani, nu-l mai facusem de dinainte de a ramane insarcinata. e ok, nu trebuie sa-mi fac probleme...l-am facut pt. ca mi-a descoperit medicul un chist, normal zicea el la varsta mea si dupa o sarcina, asa ca trebuie sa iau AC ca sa se resoarba sau sa se elimine...vedem la urmatorul control...
biata de tine, dana, in loc sa te ocupi cu pregatiriler de concediu...sper doar sa nu fie nimik grav cu mama ta

eu am o intrebare, ca tot am adus vorba de concedii...mai nou beau lapte seara si dimineata, destul de putin, dar oricum e ceva, ei nu voiau sa bea sub nicio forma. dar beau lapte de vaca nu formula, deja de aproape jumate de an. ce ma fac cu ei la mare? laptele UHT se poate bea fara a fi fiert? si atunci sa iau cu mine doar un fierbator din acela tip cana?

sa nu uit:

alex sa cresti destept si sanatos

draga miki sa fii sanatoasa si fericita!

adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Adriana,eu nici laptele pasteurizat,simplu,din comert,nu-l fierb.Doar pe ala care-l aduce tata de la tara,direct de la tzatza vacii.

Miha si Robert


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

Adriana,eu nici laptele pasteurizat,simplu,din comert,nu-l fierb.Doar pe ala care-l aduce tata de la tara,direct de la tzatza vacii.

Miha si Robert


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...





pe buuune??? eu sunt habauca rau in cazul asta. adevarul e ca ei la tara de la "tzatza vacii" beau laptele...doar cand ii aduc din cluj le dau din comert. dar pliiizzz, lamuriti-ma si pe mine ce-i cu laptele ala UHT? cau eu il cumpar pt. cafea

adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Adriana, am combinat niste informatii de pe net cu ce mai stiu eu:
Lapte pasteurizat este īncalzit īn aparate speciale la o temperatura īntre 63-95 grade celsius pentru cāteva minute sau char o secunda, īn functie de temperatura. Prin pasteurizare sunt distruse toate formele “vii” ale bacteriilor si drojdiilor, mai putin sporii. La temperatura ridicata (95) sunt distruse si majoritatea vitaminelor, de aceea se practica īn industrie o temperatura mai joasa (tin minte ca in Monitorul Oficial am citit de 80 de grade celsius).
Laptele fiert, este laptele pe care īl fierbem noi acasa. Temperatura depaseste 100 grade celsius, este distrus cam tot (atāt bacterii, drojdii, dar si majoritatea vitaminelor).
Cei mai multi spori sunt distrusi, dar unii spori pot rezista.
Laptele UHT (Ultra High Temerature) este practic laptele fiert. El este ambalat de regula īn cutii de carton īn conditii aseptice. Īn cutii de carton poate fi ambalat si lapte pasteurizat. Īn acest mod, el poate sta nedesfacut la temperatura camerei luni de zile fara sa se strice.
(procedeul consta in incalzirea rapida a laptelui la 135-150 grade Celsius. Dupa o mentinere de numai 2-4 secunde la aceasta temperatura, laptele este racit brusc la temperatura camerei. S-a demonstrat stiintific ca laptele si produsele lactate sunt mult mai sensibile la durata tratamentului termic decat la temperatura la care sunt incalzite. Intregul proces are loc intr-un sistem inchis, protejat, pentru a impiedica recontaminarea produsului. Gustul, consistenta precum si valoarea nutritiva a laptelui raman neschimbate.)
Eu inteleg ca 135-150 de grade celsius este temperatura in sistemul inchis unde are loc procesul, nu temperatura laptelui care in mintea mea fierbe la 100 de grade celsius ca doar aste in mare parte apa
.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Roxana, imi pare rau, din pacate asa e viata, cand nu te astepti te loveste. Plecati tot impreuna in concediu?

Adriana, nici eu nu-i fierb laptele la cutie si in nici un caz nu-i dau UHT,ptr ca de la el apornit problema constipatiei la Vladut. UHT = Ultra high temperature, este un proces de "curatare" sa zic asa a laptelui, de tot ce e viu,lactobacterii si altele, care ajuta in digestie.Eu ii dau Yuyu incalyit doar la MW.

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by aime

Roxana, imi pare rau, din pacate asa e viata, cand nu te astepti te loveste. Plecati tot impreuna in concediu?

Adriana, nici eu nu-i fierb laptele pasteurizat si in nici un caz nu-i dau UHT. UHT = Ultra high temperature, este un proces de "curatare" sa zic asa a laptelui.





Da, Aime, tot impreuna plecam, suntem "lipiti" de multi ani in formatia asta.

Eu UHT-ul nu-l fierb, pe celelalte da

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Acuma,dpdv al chimiei alimentare,orice lapte care a trecut printr+o forma de incalzire,fie ea si pasteurizare nu necesita fierbere. Pasteurizarea se face la 80 grd, dar din cate stiu se ating temp de 60-70 grd,astfel ca laptele ramane cat de cat "lapte". Am studiat problema asta la un curs in anul 4,plus cea a caseinei,gelatinei si am avut de-a lucrari de lab ca ne iesise pe oki chimia alimentara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Aoleu,mai fetelor,ma speriati.N-am reusit sa ma mobilizez sa fac un control ginecologic si un test PAP de...cand eram gravida.Inainte de sarcina nu exista an sa nu fac un PAP,acum n-am mai reusit.Stiu ca e musai,dar pur si simplu nu ajung la medic.

Eu plec de acasa la 7:30 dimineata si ajung pe la 7:30 sau 8 seara,de luni pana vineri.N-am timp de medic,de cumparaturi,de gatit,de curatenie,de o plimbare,de facturi,de prieteni,de nimic.

Parca timpul se scurge altfel,nu stiu cum naiba se face ca acum e dimineata-acum e seara,acum e luni-acum e sambata...

am mereu o lista cu chestii pe care trebuie neaparat sa le fac,cu locuri unde trebuie neaparat sa ajung,cu oameni pe care trebuie neaparat sa-i sun...si lista se tot lungeste,in timp ce eu ma simt foarte obosita,haituita si nu intrevad nici o iesire din situatia asta.Offf!

Mergi la inceput