Comori de nov-dec 2004 (150)
Raspunsuri - Pagina 5
miria_cristina spune:
DANA - Poate ca pe mama ta ar trebui s-o vada un internist. Analizele sunt intr-adevar proaste din cat ai enumerat tu. Si nu ar trebui sa se rezume doar la cateva analize de sange si un medic de familie.
Fetelor, astazi am dus-o pe Damiana la policlinica sa-i faca vacc.-ul si mi s-a spus ca nu mai are vacc. si sa mai vin peste 1 luna.

Ca se poate face pana la 3 ani.
Bine-bine, asta stiu eu, dar astept totusi prea mult. As fi vrut sa i-l fac mai repede.
Ca intre timp trebuie sa i-l repet si pe cel al Hepatitei A.
Of, ce ministru are sanatatea!!![]()

Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
danette spune:
Aime, multumesc mult si de info si de urari. Eu nu prea ma pricep al analize, doar ce am tot citit pe net si stii cum e... valorile difera in functie de aparate, de reactivi, de unitatile de masura...
Analizele le-a facut in Spitalul Judetean, si acum vor fi interpretate de o hematoloaga. Deci nu ne incredem doar in parerile unui medic de familie.Si desigur, si un internist trebuie s-o vada.
Oricum, valorile date de laboratorul spitalului nu ma asigura in vreun fel, fiindca sunt convinsa ca nu au fonduri sa achizitioneze cei mai buni reactivi. Plus ca e posibil sa nici nu fie proaspeti.
Fe e mic, intradevar. se pare ca e vorba de o anemie severa. inca nu se stiu cauzele pot fi de sinteza sau poate sa piarda cant. mici de sange pe undeva. Invizibile in scaun.
Ea a facut in urma cu cativa ani o interventie chirurgicala la nivelul bazinului, la o palpare chirurgul a simtit prezentza unui polip in colon. A facut o colonoscopie si i-a fost extirpat. Dupa biopsie era benign. Au trecut vreo 10 ani de atunci, cred.
Dar si-a tot facut analizele in mod constant. Adica nu a mai facut colonoscopii dar analize de sange a facut. Ultimele in primavara anului trecut si erau realtiv in limite. Nimic alarmant.
Se pare ca polipii pot sangera cate putin in anumite cazuri, datorita tranzitului. Sau mai stiu eu... ma gandesc doar sa fie cat mai inofensiva treaba asta. Adica sper.
Scuze ca ocup paginile cu problema mea... dar sunt speriata f. tare.
paxela spune:

miki, sa fi sanatoasa si fericita sa ai parte de tot ce iti doresti
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
miria_cristina spune:
DANETTE - Mai folosesti pe plaja lentilele de contact sau nu?
Cum faci la mare cu ele, ca eu nu stiu?!
Poate c-ar trebui sa-si repete colonoscopia. Este intr-adevar neplacut, dar a trecut mult timp de cand n-a mai facut una.
Cand e vorba de sanatate, mai bine sa stii c-ai facut in plus.
Cristina si D
danette spune:
Da Cristina, o sa le port si pe plaja ca nu am ce face. Cu ochelarii mi-ar fi si mai greu. In afara de faptul ca nu-s prea estetici datorita grosimii lentilelor. Sper numai sa nu ma stropesc cu apa sarata in ochi. O sa am grija.
Probabil ar trebui repetata colonoscopia. Hematoloaga nu s-a alarmat. A zis doar de valoarea fierului ca nu-i prea bine. I-au facut azi ceva perfuzii (banuiesc cu fier) ea avand o gastrita, iar face rau sa inghita pastile de fier urmand sa decida peste vreo 2 sapt (duap repetarea nanalizelor) daca e nevoie de colonoscopie.. inca nu stiu exact prea multe informatii, doar ca a fost si la internist, ecogarfia abdominala e in regula. Splina, ficatul sunt in dimensiuni normale. VSH-ul am inteles ca e in limite. EKG -ok, ecografia inima -ok.
ufff... numai al asta imi sta capul acum.
miria_cristina spune:
Saracutza de tine!
Acuma linisteste-te ca oricum n-ai ce face si n-o poti ajuta cu emotia ta, ba chiar ii poti face rau.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Cristina si D
Jasmine spune:
Try,si eu zic ca o sa aveti un concediu frumos.Adica plin,chiar daca n-o sa fie lejer ca pe vremuri,la odihna si hahaiala.Poate iti face Alex o surpriza si e cel mai cuminte copil cand ajungeti la prietenii tai.![]()
andreap spune:
salutare si de la noi.
danette,imi pare rau ca treci prin asa ceva....sper sa se simta mai bine cat mai curand.
Miria,la ce gradinita?poate reusim sa vb pe PM,stam cam in aceeasi zona si tare as vreas a stiu unde,cum de o cunosti pe directoare..etc..daca se poate.Eu una de la anu' vreau sa o dau,in principiu.dar daca ar fi ceva super,as da-o si de anul asta.Pupici.
Fetelor,cand citesc si de alri piticoti nabadoiosi,creste inima in mine
...deci nu numai fata mea e nebunatica,incapatanata...
Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
Otiliav spune:
Miki, sa fii sanatoasa si fericita alaturi de baietzii tai!
Dana, din pacate asa este si mama, cu nervii in pioneze, si-a facut o nuielusa de curand si cand i-o arata nu mai sare in pat sau se da jos de pe masa. Si ma contrazice din ce in ce mai mult, eu ii spun "Nu ai voie acolo" si ea "ba da, are Ana voie"
. Pana acum se intuneca devreme si ii spuneam ca merg si personajele din desene la nani. Acum se intuneca la 12 noaptea si Ana ne spune "vezi, inca nu s-a intunecat afara"
. Sunt curioasa cum va fi la gradinita daca le va exaspera pe educatoare. Si tot ce este al meu este de fapt "pentru Ana". Mi-a luat un tricou ca-i "rochita Anei" iar mancarea mea este mai mereu luata din fata seara cand vin acasa. Ca sa nu mai spun cate "nu vreau" auzim zilnic.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
try spune:
Dana, nu stiu, banueisc ca-ti dai seama cu mse spune, dar promit sa caut si sa ma interesez (oricum, la varianta asta banuiesc ca te-ai gandit).
Fac pe lupul moralist, dar te rog din suflet sa nu luati in gluma acesti polipi pe colon. Socrul meu (tatl natural al sotului) a murit de cancer la colon. S-a curatat in mai putin de-un an de la aparitia simptomelor evidente (constipatie si diaree alternativ, scaune cu sange etc. E un cancer parsiv care afiseaza simptome in faze avansate (socrul a fost diagnosticat direct cu metastaza). Acesti polipi sunt inofensivi, nedurerosi, dar netratati, neeliminati pot evolua in cancer. Ma mira ca nmedicul care a operat-o pe mama ta de polipul respectiv nu i-a propus controale regulate. Mai ales dupa o anumita varsta, colonoscopiile ar trebui sa devina rutina. E singura metoda sa previi acest tip de cancer (ca de altfel multe alte tipuri de cancer). Daca elimina cumva sange prin scaun nu poate decat sa afle daca recolteaza pt analiz. Si nu doar o data, ci ar trebui analizat in timp, in momente diferite. Pt ca, daca varianta cu eliminarea de sange prin scaun este adevarata, atunci nu-i obligatoriu sa se intample la fiecare scaun, deci trebuie facute analize repetate ca sa se convinga ca n uelimina sange prin scaun.
Eu ma lupt din rasputeri cu rezistenta sotului la a merge la doctor si de a face control regulat. Taica-su a murit de cancer la colon si matusa lui (sora lui taica-su, de altfel e singura sora/frate pe care a avut-o) a murit de cancer la san, deci el are o mare incidenta genetica in privinta asta. Banuiesc ca realizeaza in sinea lui asta, dar opune rezistenta de teama. Metoda strutului: daca bagi capu-n pamant inseamna ca nu se mai intampla nimic. Plus ca e genul de persoana la care stresul afecteaza imediat organismul.
Una peste alta, trebuie ca cineva sa interpreteze corelat aceste analize, e cel mai important. Nu trebuie privite izolat caci secretul in a descoperi de timpuriu niste probleme de sanatate sta, dupa parerea mea, in interpretarea cat mai acurata a analizelor. Cand un medic intrezareste o posibila problema in zona x, el ar trebui sa ordone alte teste de aprofundare. Aici medicul iti cam traseaza linia de urmat cand apar probleme, in Ro stiu ca tu, ca pacient trebuie sa te cam interesezi ce si cum si sa te duci tu sa tragi medicul de maneca, sa-i sugerezi sa te trimita sa faci testul x sau y.
Profit de ocazie fetelor si vreau sa va reamintesc sa va duceti sa va faceti testul papanicolau (pt a preintampina eventualele mutatii care pot duce la cancerul de col uterin). Cele care ati mai trecut printr-o sarcina de cand cu copilasii nostri de nov-dec. 2004, cu siguranta ati fost nevoite sa faceti testul papanicolau, dar celelalte, nu va lasi pe-o ureche. Macar odata la 3 ani mergeti si refaceti testul.
Cred ca m-am ambalat eu prea tare in descrieri pe-aici legate de concediu, nu ma tem foarte tare de cum se vor comporta micutii, doar ca ma gandesc cum o sa fie. Asa-i Jasmine, pe-aici vezi la plaja mamici cu copii de 2-3 luni si alti puradei dupa. Dar iti spun ca educatia aici difera de cum e-n Ro. Parintii sunt mai educati (caci nu prea stiu cum altfel sa spun), au metode mai evoluate de a-si educa copiii. Stilul romanesc e foarte mult bazat pe sentiment, pe trairile parintelui, aici astia sunt mai... nu stiu cum sa pun in cuvinte sa nu para ca ridic pe cineva in slavi sau ca denigrez pe altii. Pur si simplu parca au mai multa metoda in ei, zici c-au citit mai multe carti (desi sunt sigura ca n-o fac, dar la randul lor, cand au fost copii, au primit cam acelasi gen de educatie si asta stiu, asta aplica), sunt mai pragmatici si mai putin sentimentali, reusesc sa-si stapaneasca mai mult emotiile ca parinti. Si de multe ori copiii sunt mai obedienti. Ei gasesc calmul necesar sa stea sa explice copilului cate-n luna si-n stele, sa le vorbeasca calm, dar asta le e si spiritul lor nativ, sunt englezi la origine. Noi suntem mai vulcanici, mai efervescenti, acu' ne batem, acu' ne pupam si ca urmare si copiii nostri mostenesc acelasi gen de comportament si e firesc sa ridice mai multe probleme.
Acu' nu inseamna ca toti sunt la fel, dar canadienii sunt mai calmi ca noi. Normal ca cu cat te duci in jos pe scara sociala vezi si la ei tot felul de dereglari, dar am incercat sa fac o descriere a canadienilor care corespun aceleasi trepte sociale cu mamicile de aici.
Pana acum vreo juma de an, alex se purta exemplar cand mergeam la cineva acasa, toata lumea mi-l lauda ce copil cuminte avem (desi eu stiam ce-i poate pielea), de la un timp incoace insa a inceput sa se schimbe si ma preocupa modul cum se comporta la altcineva acasa. Am ajuns ca de fiecare data cand mergem intr-o vizita sa am un stres in privinta lui. Trebuie sa stam numai cu ochii pe el, e dificil si schimbator. In schimb cand noi avem musafiri acasa aproape ca nu stiu de el, se joaca asa frumos si putin probabil sa ii fac observatie pt. ceva.
Dana, asa tot ne spunem si noi mereu, eu si sotul, ca prea stam cu gura pe el, ca una doua ii atragem atentia mereu la cate ceva. Alex nu face asa, alex nu te duce acolo, alex daca mai faci cutare patesti cutare etc. Ce naiba sa iasa pozitiv din asta? O fi si nativ la ei, insa eu continui sa cred ca mare parte din problemele lui alex sunt mosteniri de familie. Uneori am impresia ca venirea lui adrian pe lume a fost prea devreme pentru el (ma refer la faptul ca in conditiile noastre familiale, avand in vedere disponibilitatile noastre emotionale si de nervi, ar fi trebuit poate sa asteptam mai mult, nu vreau sa sune tragic, desi suna. Am luat poate prea usor provocarea asta cu doi copii apropiati ca varsta. Nu zic ca e ceva de nereparat, ci doar ca avand in vedere temperamentul lui alex noi ar fi trebuit sa dam dovada de mai multa intelegere ca parinti pentru ca el sa nu gaseasca refugiu in astfel de manifestari nedorite. recunosc ca suntem de multe ori prea exigenti cu el, ii cerem prea mult si asta e o incarcatura prea mare pentru el si comportamentul lui e o dovada a acestui lucru, incercam sa-l responsabilizam mai mult decat poate un copil de varsta lui sa duca in spate.
Ti-am zis, mereu ne propunem sa fim altfel, ne tine cateva zile si-apoi tot cadem in pacat. Eu una sunt sigura ca daca as reusi sa-mi pastrez mai mult calmul cu el, sa-i acord mai multa calitate in relatia cu el (acum realizez ca de mult nu m-am mai jucat de-adevaratelea cu el doar pentru el si pentru placerea lui) si daca as cauta mai insistent rute alternative de rezolvare a unor conflicte cu el (caci de multe ori cedez primului implus - iar asta imi atrage foarte multa vinovatie). Sotul foloseste mult intimidarea ca metoda de a-l struni si eu urasc treaba asta din toti rarunchii (pentru ca in copilarie/adolescenta/prima tinerete am fost foarte usor de intimidat si m-am simtit victima celor mai "puternici" decat mine - desi practica mi-a demonstrat ca cei care intimideaza nu-s deloc oameni puternici), dar ma surprind si pe mine uneori ca involuntar am inceput sa adopt un soi de intimidare cu el. Si stiu de ce, e mult mai la indemana si obtii rapid ce vrei de la un copil folosind metode de intimidare (orice metoda care are la baza principiul "eu sunt mai puternic si deci tu trebuie sa mi te supui"). Iar alex nu-i un spirit care sa cedeze usor unor astfel de presiuni (deh, nu-si tradeaza pielea de scorpion), se opune din rasputeri unor astfel de metode. Si poate de-aici rebeliunea lui.
Nu stiu daca nu cumva am fost prea complicata in descriere, cert e ca ceea ce-mi propun e sa il tratez ca pe egalul meu, rationez ca asa este normal si sanatos, dar e cert ca nu-mi reuseste mereu si am nevoie de-un exercitiu de vointa si impunere.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi