Comori de nov-dec 2004 (150)
Raspunsuri - Pagina 11
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
ieri am vorbit cu fulgutza
(cuscra si multumim de urari) si ma intreba daca sunteti amatoare de-o intalneala...ei stau pana pe 16(parca pe 17 a zis ca pleaca) ce ziceti, organizam ceva?
astept propuneri![]()
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
roserb spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
buna fetelor,
ieri am vorbit cu fulgutza(cuscra si multumim de urari) si ma intreba daca sunteti amatoare de-o intalneala...ei stau pana pe 16(parca pe 17 a zis ca pleaca) ce ziceti, organizam ceva?
astept propuneri
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Noi in we asta suntem in Bucuresti, si , desi fara masina ca inca nu-i gata (catalin are zilele astea una cu 2 locuri
) suntem disponibili si dornici de iesit.
Roxana&Co
POZE CU PITICII
aime spune:
quote:
Originally posted by ad_rianna
no, tocmai m-a sunat pediatra si a zis ca in data de 18 iunie mergem si noi sa facem vaccinul. trebuie sa iau de la farmacie INFANRIX parca-i zice. de obicei le lua ea vaccinurile dar a zis ca de data asta nu poate. voi tot asta l-ati facut?
adriana, noi acum l-am facut pe cel de la stat adica DTP simplu, ptr ca la 2,4,6 luni respectiv 1 an am tot facut rapel la PentActHib (care e pentavalent) si ne-a zis ca e suficient. Infanrix-ul e varianta hexavalenta, si daca le-ai facut cele 4 rapeluri, n-ar mai trebui repetat....acuma stiu si eu...
aime si
Vladimir
ad_rianna spune:
quote:
Originally posted by aimequote:
Originally posted by ad_rianna
no, tocmai m-a sunat pediatra si a zis ca in data de 18 iunie mergem si noi sa facem vaccinul. trebuie sa iau de la farmacie INFANRIX parca-i zice. de obicei le lua ea vaccinurile dar a zis ca de data asta nu poate. voi tot asta l-ati facut?
adriana, noi acum l-am facut pe cel de la stat adica DTP simplu, ptr ca la 2,4,6 luni respectiv 1 an am tot facut rapel la PentActHib (care e pentavalent) si ne-a zis ca e suficient. Infanrix-ul e varianta hexavalenta, si daca le-ai facut cele 4 rapeluri, n-ar mai trebui repetat....acuma stiu si eu...
aime siVladimir
noi am facut pent-act-hib doar la 1 an, poate din cauza asta. eu habar nu am cum sa fac, daca mi-a zis pediatra asa fac, ma enerveaza ca nu inteleg nimik din lucrurile astea
adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)
monica-elizabet spune:
roserbina poate ne vedem undeva in moghirosh
ca si andreap zicea mai de multicel ca vrea sa vina pe-acolo dar mai ansol este ca ea we asta am inteles ca este pelcata...candva on timpul saptamanii tu poti? seara dupa program?
monica
si ruxi(16 dec 2004)
try spune:
Roserb, v-ati scos, doua locuri, masina sport, alea-alea. V-aduceti aminte de tinerete ![]()
![]()
Noi ieri am fost la evaluarea neur-motorie de la 8 luni corectate si am venit un pic dezumflata. Credeam ca o sa fie totul ok si ca o sa-l gaseasca normal pe adrian, dar tot are o usoara intarziere motorie, de vina sunt muschii prea slabi, asa ca trebuie sa lucram. Cei laterali se pare ca-s mai slaburi si abdominalii. Nu se intoarce inca bine de pe spate pe burta (se blocheaza in manuta (desi eu il pun la culcare pe spate si-l gasesc uneori pe burta complet, dar probabil ca inca nu si-a dat drumul bine la manevra asta). Ca sa mai exerse cu statul in fund ca e inca nesigur, desi sta singurel, dar se dezechilibreaza usor. Iar la talpi si glezne, vechea problema, este prea incordat si nu-si relaxeaza muschii. Mi-au zis masaj: pai ii fac masaj zilnic inainte de baie.
Nu-mi explic de ce are el muschii asa slabi pt ca e evident ca am lucrat cu el mai mult decat lucreaza orice mamica cu un bebelus normal. De ce are el nevoie de stimulare si exercitiu suplimentar? E pt. ca a fost prematur sau de ce? Pt ca asta nu-i o caracteristica a celor cu DBA decat daca sunt anemici, adica boala e activa. Trebuie sa-l intreb pe hematolog data viitoare.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
monica-elizabet spune:
try, sunt sigura ca la cat de ambitiosi sunteti si tu si puiutul tau adrian
aceste mici problemutze se vor rezolva...Doamne ajuta!
monica
si ruxi(16 dec 2004)
onitza spune:
FETELOR VA CER UN SFAT!!!!!
Azi i-am cumparat pat lui Paul, renuntam la patutul de bebe..in sfarsit.....
...si am o dilema...nu stiu cum sa il conving pe Paul sa adoarma singurel
...el nu e copilul caruia sa ii placa sa fie dus la culcare
si ma intreb ce metoda sa aplic sa nu urasca ritualul dar nici sa devina foaaarte obositor pt noi parintii si sa stam cu orele cu el pana adoarme sau nu imi convine deloc de ex sa ma intind in pat langa el pana adoarme
..cum sa fac? cred ca depinde mult de prima noapte cum il invat, nu? va fi ceva nou si pt el si nu vreau sa se sperie, cum sa fac sa fie bine pt toata lumea???? va rog mult, astept sfaturi, pareri!!!!!!!!
Maine dimineata plecam la Moreni si duminica ne intoarcem, am sa citesc mesajele voastre inainte de a-l duce la culcare
, dar ma voi gandi si eu la o solutie....multam, astept sa citesc poate din experientele voastre sau din cele auzite...pupici si wee placut in continuare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oana
si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL
try spune:
Onitza, la noi a fost diferit pt ca alx adormea singur cand i-am schimbat patutul de bebe cu patul de copil. Asa ca din start e diferita situati, dar l-am pregatit pt ca nu stiam cum va accepta nouasituatie. I-am spus dianitne ca-i va sosi mobila noua, ca o sa aiaba un patut ca mami si ca tati doar un pci mai mic si ca va dormi in patutul ala. Iar cand a sosit mobila si au asamblat-o muncitorii (era free) am stat cu el si ne-am uitat sa vedem cum se ridica mobila. Si asta l-a implicat intr-un fel si l-a facut partas la toate astea. Ca sa constientizeze ca-i mobila lui si eu mereu i-o laudam. Si dupa ce-au terminat indivizii, ma bucuram eu prin camera ca si cand as fi copil mic ca sa-i arat ca trebuie sa fie bucuros. I-a placut si din prima noapte a dormit in patut (desi nu-i scosesem patutul din camera lui (just in case). I-am pus salteaua de la patut la baza patului nou ca sa cada pe saltea, n upe dusumea. A cazut din prima noapte, dar mititelul pana am ajuns eu la el in camera, el deja se ridicase in pat. Nu prea a stiut ce se intampla, era prima data. Au urmat si ate cazaturi (pe saltea), dar sta nu l-a descurajat, desi uneori mai si plangea dupa ce cadea.
Nu-i oferi alternativa, prezinta-i situatia ca si cand asta este, de acum am evoluat la rangul de patut de copil, iar patutul de bebe va merge la u nalt bebelus care va avea nevoie de el. Cu siguranta tu poti acum sa faci tot felul de povesti caci e mai mare si intelege altfel situatia, alex avea 1 an si 10 luni cand l-am mutat.
Asta in materie de acceptare a noului loc de dormit, dar modul cum va adrmi va trebui sa fie la fel ca cel vechi, adica asa cu madormea in patut, asa va trebui sa-l pui sa adoarma si in noul pat. Alex nu se dadea jos din pat dupa ce-l puneam la culcare. Mai tarziu, dupa ce a mai crescut si s-a acomodat foarte bine cu noua mobila a inceput sa se dea si jos din pat fara sa fie vreunul din noi de fatza.
Si asa-i, cred ca ai dreptate, de directia in care va merge in primele 2-3 zile va depinde cat de bine va accepta noul pat.
Succes cu patul cel nou.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
monica-elizabet spune:
buna dimineatza fetelor,
onitza sa stapaniti sanatosi patutul cel nou...eu nu pot sa-ti dau nici un sfat pozitiv
, eu am cedat recunosc si ca sa adoarma eu o legan pe ruxi pe picioare si acum 5 min
(sau ma rog alta prostie ii dau si biberon cu lapte la pranz) dar macar stiu ca adoarme repede si nu-mi storc creierii pana adoarme
(stiu ca fac o prostie dar a fost pentru confortul meu psihic)
...iar seara adoarme singura fara elganat doar cu biberonul cu lapte...
la alex si acum trebuie sa stau cateva minute cu el pana adoarme la pranz iar seara se culca singurel...
stiu ca trebuie sa aplic alte metode dar momentan nu am rabdare si putere
iti doresc bafta si sa doarma singurel in noul patutz din prima
va pup pe toate si va doresc un we fain
monica
si ruxi(16 dec 2004)