Soi bun/soi rau

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:

Iata ce scrie psiholoaga si psihoterapeuta Alice Miller in cartea ei "Desteptarea Evei" (cine doreste cartea in format electronic sa-mi trimita PM):

pai a mai ramas ceva netrimis, ca de mai bine de un an tot citim citate din dama cu pricina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

quote:

Iata ce scrie psiholoaga si psihoterapeuta Alice Miller in cartea ei "Desteptarea Evei" (cine doreste cartea in format electronic sa-mi trimita PM):

pai a mai ramas ceva netrimis, ca de mai bine de un an tot citim citate din dama cu pricina

Da, a mai ramas mult netrimis (mai ales ca eu sunt membra pe DC de doar 6 luni ), da-mi un PM daca doresti sa mai citesti, dar te rog nu strica si acest subiect cu contributiile tale deosebit de "constructive", ok?

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
...dar te rog nu strica si acest subiect cu contributiile tale deosebit de "constructive", ok?

bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Fetelor, va rog: gata cu hartza! Aici dezbatem un subiect, nu ne certam.
Deci, intemeietorul criminologiei Lambroso a incercat sa demonstreze faptul ca infractorii, criminalii au anumite trasaturi faciale.In mare parte a reusit. Dar nu toti "raii" intra in sabloane fizice si aici ma gindesc la tipul de infractor, de pilda, care face parte din "criminalitatea gulerelor albe", adica cei care se ocupa cu infractiuni, economice, de pilda.Cercetatorii emit ipoteze despre gene responsabile cu alcoolismul, cu infractionalitatea, dar la un rezultat clar nu s-a ajuns inca.
Pe de alta parte, citeam recent intr-o revista faptul ca toti copii au in creier o portiune responsabila cu inclinatia catre compasiune, de exemplu. Dar, celor carora li s-a stimulat prin educatie aceasta latura, au devenit milosi, atenti la nevoile celor din jur, etc. Celor proveniti din familii in care membrii sunt egoisti, reci, brutali, nu li s-a dezvoltat aceasta latura. Latura cu care ne nastem toti, evident...
Interesanta povestirea Deliei, cea cu gemenii...
Derutanta povestirea Flaviutzei despre micul monstru din parc...si totusi, mama aceea prea blinda nu o fi gresit si ea cu nimic in educatia lui? O fi fost prea blinda, poate...Sau are un tata zbir, cine stie?

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Uite un film interesant: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Good_Son_(film). Eu l-am vazut cu ani in urma si mi-am pus si eu intrebarea la vremea respectiva daca sunt si oameni care se nasc... nu neaparat rai... dar cu inclinatia de a face rau in anumite conditii (gelozie, placere, etc). Eu personal nu pot sa-mi exprim o parere pt ca am o singura boboaca care da, are accese de rautate (a luat o mamarutza de pe frunza si a zdrobit-o in degete pe cand eu ma straduiam s-o fotografiez cat mai de aproape) - pe care eu am "motivat"-o in mintea mea ca fiind dorinta ei de a-mi atrage atentia. Melcii ii pune in iarba cand ii gaseste pe trotuar, iar cu copiii in parc este f civilizata... Am fost pozitiv impresionata de faptul ca, de la sine (fara ca eu sa-i spun in acel moment) a acceptat sa imparta jucariile sale de nisip cu alti copii. Cred ca fiecare avem momente de rautate si/sau de agresivitate (verbala/fizica) in functie de situatie. (agesivitatea verbala se poate vedea aproape in fiecare dintre subiectele de pe acest forum :-)).
Multa sanatate si numai bine va doresc!

Lorelai
Digital Macro 5,Digital Macro 4,
Digital Macro 3, Digital Macro 2, Digital Macro 1, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

intemeietorul criminologiei Lambroso a incercat sa demonstreze faptul ca infractorii, criminalii au anumite trasaturi faciale.In mare parte a reusit.
quote:

Teoriile lui au fost ulterior complet infirmate de studiile efective efectuate pe criminali si deligventi. Nimeni nu se naste rau. Exista insa un mediu mai mult sau mai putin prielnice pentru dezvoltarea raului.

Miss Prker. Am citit aseara "Desteptarea Evei" si cred ca este o carte pe care parintii din Romania ar trebui s-o tina o vreme pe noptiera. Toti suntem tarati de diferite forme de violenta pe care le-am trait in familie sau la scoala. Alice Miller arata foarte frumos cum tinzi ca adult sa gasesti scuze pentru modul in care ai fost tratat. "A fost spre binele meu". Daca faci astfel vei perpetua la randul tau violenta. Daca te ridici si condamni pui capat unui cerc vicios. Cartea "Desteptarea Evei" este un manifest. Ea ne cere sa ne ridicam si sa nu mai acceptam nici un fel de abuzuri asupra copiilor.

Flaviutza. Mamica aceea blanda... Nu ai de unde sti cum este taticul POate ca ea este atat de blanda incat sta si se uita cad copilul ei este lovit sau umilit de tata. Sau poate chiar ea, acasa, cand n-o vede nimeni face "spre binele copilului" ceea ce s-a facut cu ea. Este imposibil ca un copil provenit dintr-o famile non-violenta sa se comporte atat de vilolent.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Daca e sa ma iau dupa ce scrie in carti spun si eu ca nu exista soi rau, dar pe de alta parte cunosc personal un baiat de la virsta de 4 ani acum in virsta de 9 ani.
A fost dat afara de la gradinita , de la scoala a fost respins din 2 clase acum a ajuns la o a 3 clasa. Invatatoarele disperate au spus ca nu au vazut asa ceva niciodata. A fost dat afara prin interventia parintilor care s-au adunat si au cerut scoaterea lui din clasa. Doua invatatoare au spus acelasi lucru "Asta cind o sa fie mare o sa ajunga criminal" , la joaca afara a pus ciobul de sticla la gitul unui copil, si-a fugarit surorile cu cutitul urlind va omor va bag cutitul in burta. O placere imensa de a chinui de a vedea suferinta pricinuita de el, comportament dual se pricepe foaaarte bine sa fie miel blind. Ajuns la psiholog devine brusc o floricica suspina si face pe nefericitul si zice ca a gresit si nu mai face (asta in cazul in care recunoaste ceva din fapte).
Faza cu fugaritul cu cutitul dupa surori a facut-o pe motiv ca "i-au furat un an din viata ca el trebuia sa fie cu un an inainte la scoala" (o mare prostie nefiind niciodata vorba de asa ceva, nu a ramas repetent). Socanta era bucuria pe care o puteai citi pe fata lui cind chinuia pe cineva cind provoca suferinta cuiva.
E singurul copil despre care pot sa spun ca e cu adevarat soi rau sau nici nu stiu cum sa sa-i spun. Are multe multe ispravi de genul asta si nu am auzit sa fi aratat macar o singura data o urma de compasiune sau bunatate pt. ceva.
P.S. Mama lui spune ca dintodeauna de mic a fost altfel decit ceilalti copii, si nu e vorba de faptul ca ar fi sau nu dificil ci de rautatea care pare sa-l caracterizeze tot timpul.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

liliana29s. Nu ai de unde sa sti ce se petrece in familia acestui copil. Nu ai de unde sa sti ca nu este abuzat sau ca nu vede abuzuri. Eu cred ca se petrece ceva foarte grav in familia aceea. Oricat de "nevinovati" ar poza parintii la prima vedere. Este foarte trist ce povestesti tu, dar si mai grav este ca poti crede ca acest copil se comporta asa degeaba.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by simali

Flaviutza. Mamica aceea blanda... Nu ai de unde sti cum este taticul POate ca ea este atat de blanda incat sta si se uita cad copilul ei este lovit sau umilit de tata. Sau poate chiar ea, acasa, cand n-o vede nimeni face "spre binele copilului" ceea ce s-a facut cu ea. Este imposibil ca un copil provenit dintr-o famile non-violenta sa se comporte atat de vilolent.

alice

Simali...ii cunosc binisor...sunt persoane linistite calme...vin in centru pe bancute,uneori vine si tati dupa munca...stiu ca voiau sa-l duca la psiholog

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Simali...oare nu este nimic determinat genetic? toti oamenii au acelasi material (bun) in ceea ce priveste rautatea, agresivitate?

crezi ca acest "soi rau" este o trasatura de caracter capatata?

Atunci de ce omul, in genere, ca specie este cel mai rau soi?

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput