Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Andreea, ha ha, mai asteapta si tu 1 an sau 2 ! Ca eu am deschis un subiect asemanator in iunie 2006 si de atunci tot nu m-am pus pe treaba serios ....Dar dorinta tot o am sa mai fiu odata si sa avem 3 ! Si oricite temeri as avea stiu ca odata ce il facem si pe al 3-lea nu vom regreta niciodata !

Vorbind despre boli, mie nu mi s-a intimplat sa-i am pe amindoi bolnavi in acelasi timp, poate si pt ca cel mare nu se mai imbolnaveste asa usor.

Eu va admir mult pe cele cu copilasi cu diferenta mica !

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Fetelor,iarasi eu pe aici.
Imi cer scuze pt ceia ce va voi povesti,dar cred ca voi veti intelege supararea mea.
Dupa cum va spuneam mai inainte despre oamenii care se uitau chioris la noi,pai asta nu e nimic cu ceea ce mi-a povestit o prietena.(despre prietena ei)
O mamica tinara cu 5 copii,ierau cu totii la plimbare(tati,mami si copiii).S-a oprit un Maxi-taxi(rutiera)in dreptul lor,si soferul a deschis usa si a inceput sa-i batjocoreasca cu toate cuvintele posibile,plus si pasagerii.
Eu am ramas socata,si suparata.O cunosc pe acea mamica si mereu copiii ei ierau ingrijiti bine si imbracati frumos.
Ma intreb,oare ce fel de inima si minte ar trebui sa aiba acel sofer sa procedeze asa.Doar nu statea mama cu copiii la cersit,murdari si deshidratati.Ierau toti impreuna,o familie NORMALA,si toti copiii bine ingrijiti.
Imi vine sa pling de suparare,of.
gata,mi-am varsat amarul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Alina,ce sa spui la asa fapte???Poate doar ca`s niste oameni fara minte
Ma abtin ,nu de alta dar mi-e ca iau avertisment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Buna fetelor!
Acum am gasit subiectul si ma grabesc sa va scriu si eu. Am mai scris despre copii mei si ma declar si eu o mamica fericita de trei copii, de trei "domnitori" cum imi place sa le spun: Bogdan 6 ani si 6 luni, Vlad 3 ani si 7 luni si Alexandru 8 luni. Suntem o familie fericita, noi, parintii putin cam obositi, dar FERICITI, IMPLINITI.
Nu este deloc usor sa cresti trei copii, dar daca asta iti doresti sigur nu vei regreta niciodata. In fiecare zi am cate ceva de lucru, seara tot timpul ma gandesc ce am de lucru a doua zi, incerc sa fiu cat mai organizata, caci altfel nu fac fata, caci lucrul nu se termina niciodata. Cei mari sunt la gradi si cat sunt ei la gradi incerc sa-mi termin treaba, dar am si o tanti care ma ajuta cu copii si prin casa, ma tot gandesc cum m-as descurca fara ea. Eu tot timpul ma gandesc ca nu am timp suficient sa stau cu copii, cu toate ca in general pana ii iau de la gradi imi cam termin treaba care a fost planificata, venim acasa, le dau sa pape si plecam la plimbare, in parc, in oras, depinde de ce vor ei. Si la noi se uita lumea ca la urs, mai ales ca in zona noastra nu mai sunt parinti cu trei copii. Am auzit vorbe in parc cum ca as fi nebuna ca am facut trei, dar chiar nu inteleg ce le pasa lor de cati copii am eu, dar incerc sa-i ignor cat pot, pe partea cealalta sunt foerte multi care ne admira pt curajul nostru. Dar eu le spun ca nu este vorba de curaj, ci de dorinta, dorinta de a avea trei copii. Spunea cineva ca noi, parinti de mai multi copii poate simtim ca avem mai multa iubire de oferit, poate asa o fi. Eu am o prietena care are o sora si un frate si de cand o stiu pe ea mi-am dorit trei copii (aveam cam 12 ani).
Cu timpul este cam greu, mai ales ca sotul meu lucreaza destul de mult, dar incerc sa-mi fac timp si pt mine, am mai facut si aerobic acasa (asa am reusit sa slabesc putin) si daca nu reusesc altfel, seara dupa ora 22 sunt libera, adica sa stam la povesti, eu cu sotul, splal vase, mai o pedichiura, calculator. Am noroc, prietenele mele toate au copii si ne vedem destul de des, suntem prieteni de familie.
Cu atentia este dificil, fiecare copil necesita atentie, cel mic mai multa (inca nu merge singur), Vlad este putin gelos, tre sa-l bag in seama si pe el, iar Bogdan, cel mare isi cere si el dreptul, ca doar si el este copilul lui mama. Sunt destul de mamosi toti, dar mi-e tare drag, cand il pup pe unul, ii pup pe toti, le spun destul de des ca-i iubesc, incer sa stam cat mai mult impreuna si sa nu simta nici unul ca celalalt i-ar fi furat din atentia cuvenita lui. Cred ca asta este partea cea mai grea.
Cu ordinea, ne cam descurcam, cum va spuneam fac curat pana ii aduc de la gradi, i-am invatat sa-si puna hainele in ordine, de jucarii nici nu ma mai ating, ei singuri isi fac ordine, i-am invatat si farfuria sa si-o duca la chiuveta dupa ce mananca si incerc sa-i invat cat mai ordonati, sper sa si reusesc.
Va las, ca s-a facut tarziu si cine stie de cate ori ma voi trezi la noapte.
Concluzia este ca suntem o familie fericita si daca ar fi sa dau timpul inapoi nu as schimba nimic, poate doar as incerca la a treia sarcina "reteta" de fetite (tare mult ne-am dorit o fetita), dar cred ca Dumnezeu a avut alt plan pentru noi.
Va doresc multa sanatate si putere sa va cresteti copii sanatosi si fericiti! Cand mai am timp voi mai scrie, foarte frumos subiectul, sper sa reziste.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

tot vorbeati voi de imbolnaviri... uite noi azi trebuia sa facem vaccinul de 1 an (pe care il implinim saptamana viitoare), dar luandu-le temperatura am constatat ca Rares are 38.8 si Andrei 37.8... deci sunt bolnaviori si amanam pe luna viitoare...
intre timp ma perpelesc pe aici cu frica ca desi acum e totul ok , in urma cu 3 ore Rares avea 39.2... sper sa nu mai creasca ca intru in panica...

iar referitor la privirile celor din jur, si remarcile lor inteligene va pot spune si eu o gramada dar nu cred ca are rost... mai toate am auzit ce are de spus gura lumii

eu cand eram copila imi doream 4 copii... dupa ce am crescut doar 1 si sotul 2..
ne-am ales cu 3 in cele din urma... dar uneori ma gandesc involuntar ca mi-e sortit sa il fac si pe al 4 lea.... as vrea daca as putea financiar...

pupicei mamicilor eroine

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Oana, tu chiar esti mama eroina, nici nu vreau sa ma gandesc cat de greu este sa te ocupi de trei copii de aceeasi varsta, dar si satisfactiile sunt pe masura.
Va doresc multa sanatate si ai grija cu febra mare, sunt riscuri de convulsii, intreaba medicul daca ii poti da fenobarbital la febra mare, nu de alta, dar baietelul unei prietene a facut convulsii la 39,5, noroc, ca nu are urmari, cel putin nu se vede nimic la EEG.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

mcrmiki,sa va traiasca flacaii,vei fi o soacra cu trei nurori,si toate trei te vor iubi.(Soacra mea tot 3 baieti a crescut,si ii sunt recunoscatoare pt asa baiat bun)
Imi place cum it organizezi tu treburile,si iti ramine timp pt copii.
Ai mei pina ce sunt toti 3 acasa,in august baiatul va merge la prescolara,si atunci jumate de zi vom fi doar fete in casa.
Poate atunci Evelina(3ani10luni)va deveni mai gospodina,ca acuma in toate ma ajuta Sami(5ani),el stringe albiturile de pe paturile lor,si se ispraveste repede si cu ordinea in jucarii.
Iata s-a trezit si mezina,ma duc s-o scot din patut si iar e vesele la noi.Acuma cei doi mai maricei s-au urcat la ea in patut sa-i tina de urit pina mami mai scrie pe aici
Gata am plecat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Oare de ce am ajuns eu pe la subiectul cu mai multi de 2 copilasi?
Sa fie oare doar o pura intimplare

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

quote:
Originally posted by acs

Buna dimineata!

Ne inscriem si noi in club cu trei prichindei minunati: Maria (5 ani in iulie), Ioana (3 ani si 4 luni) si Victor (6 luni si jumatate). Nu prea am timp acum, dar o sa va povestesc despre noi cat de curand.

Numai bine,
Manuela

Manuela,
povesteste-ne si de voi, cum a fost, a venit "surpriza" sau ati planificat asa ?
Cum va descurcati, cum ti se pare cu 3 fatza de 2 ? cum au reactionat copiii?

alba: ti-e gindul la o fetita???
te invirti pe aici ca mine care de 1 an tot la asta ma gindesc, coacem ideea de anul trecut din iunie, zilnic ma gindesc la asta.
Am inceput sa ma uit la haine de gravidute ( am si cumparat o bluza de matase verde, petrecuta, superba cu ideea ca vine bine si pe ne-gravide
)

Ma gindesc la nume, fac liste , calculez, re-mobilez camerele copiilor in mintea mea, sint de coma !!!
Ce ma fac ???????

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
Originally posted by marimar

Ma gindesc la nume, fac liste , calculez, re-mobilez camerele copiilor in mintea mea, sint de coma !!!
Ce ma fac ???????

Exact asta patesc si eu, dar in legatura cu bb nr. 2. Tot citind pe aici pe la voi, m-am hotarat sa deschid subiectul cu diferenta de varsta de 3 ani. Poate aveti timp sa treceti si pe acolo.
Sa ma vezi pe mine ce mai cautam pe site-uri mobila pentru 2 copii.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput