Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi
Raspunsuri - Pagina 7
Sabina spune:
eu sunt acu insarcinata cu bb 2, dar deja lumea zice ca sa ne mai oprim odata...![]()
la mine problema e ca sunt f dezorganizata, si cam prea carierista in adancul sufletului(nu cariera din aia sa stau 9 ore la servici, aia never ever, dar asa, sa fiu cea mai grozava compozitoare din lume tot visez
) si copiii te storc nene de toata energia, eu vad cum eram la prima sarcina, floricica, acuma daca am energie se duce la Sofia nu la compozitie....
deci eu as fi pro diferenta mai maricele intre ei, pt ca nu iti garanteaza nimeni si nimica intelegere deplina daca au varste apropiate.
Fimea cea mare abea asteapta bebelusul, si mi-a zis ca nici n-o sa ma lase sa pun mana pe el, ca ea il ingrijeste 
insa mai vedem noi la momentu zero.....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by Sabina
deci eu as fi pro diferenta mai maricele intre ei, pt ca nu iti garanteaza nimeni si nimica intelegere deplina daca au varste apropiate.
Corect!
Desi mari sperante la o cariera nu am, cred totusi ca e mai bine sa imi rezolv problemele intai si apoi sa fac si bb2.
Multumesc! Sa stii ca m-a ajutat raspunsul tau. Merg sa invat pentru licenta si las eu pe mai tarziu putin procreerea.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'
adita spune:
eu una sunt pt diferente mai mici de varsta.desi pt mama e mai greu cu mai multi copii mititei,pt copii e mai usor asa, de cele mai multe ori se adapteaza mai repede cu un fratior nou cand sunt mici, decat atunci cand s-au obisnuit de cativa ani sa fie singuri in atentia parintilor, e un loc la care nu ar renunta prea usor.daca diferenta e mica au si cu cine se juca, au un frate/sora cam cu aceleasi interese, mai tarziu or sa poata discuta diverse lucruri specifice aceleiasi varste. eu vad la ai mei, cel mare comunica mai usor cu sora lui, care e cea mai apropiata de varsta de el. fata in schimb, comunica usor si cu cel mare, si cu cel mic, fiindca diferenta de varsta nu e mare nici intr-un sens, nici in celalalt. si mi se pare greu sa vrei sa te mai apuci de bebelusi cand deja a crescut cel mare, incepi sa ai alte griji, alte distractii, putina independenta,sa treci iar la pampersi, colici, diversificari, sa nu poti pleca cu usurinta de acasa, parca iti piere cheful. si cu cariera, te duci la munca, mai stai acasa, pierzi contactul, iar incerci sa te acomodezi, sa prinzi din urma. greu. daca sunt copiii de-o varsta apropiata, dupa ce s-au facut marisori poti sa te apuci cu spor de cariera, si sa n-o mai intrerupi. eu cam asa vad problema
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

Sabina spune:
mie mi se pare invers
, Sofia il asteapta pe bb ca pe cea mai pretioasa chestie, e mai intelegatoare, mai echilibrata.
Probabil ca fiecaruia i se potriveste alta solutie, pt ca viata te duce in directii extrem de diferite.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
adita spune:
asa e, fiecare alege situatia care i se potriveste cel mai bine
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

mariana_1976 spune:
Sunt f. bucuroasa ca sunt mai multe mamici de 3 + copii si aspirante la bebe 3,4 sau 5!
Adita aici dupa fiecare operatie se estimeaza grosimea peretelui uterin si in functie de asta se fac recomandari pt.viitor.Tie ti-au estimat-o? Am o vecina cu 5 operatii si din intimplare,la dentist, am intilnit mai demult o mamica cu 8 cezariene,asa ca...
Citisem ca sotia unui senator american a avut 11 inainte de 1970!!!
(oricum se pare ca recordul la cezariene a fost totusi de 13
)
Oanna3 eu am admirat intotdeauna mamicile cu gemeni,tripleti sau mai multi.Tare mi-as fi dorit sa am mai multi "dintr-o data" desi aceste sarcini sunt considerate cu grad de risc aici.
Alincic la noi intre ultimii 2 copii este o diferenta de 12 luni si avem carucior pt.gemeni.Sa stii ca si eu am observat o atitudine asemanatoare cu cea de care povesteti si cind am venit in Suedia am fost foarte fericita ca aici este altfel.
Marimar si eu tot cu planurile am fost asa ca te inteleg.
Din aceste planuri reiese ca iti doresti bebe 3 din tot sufletul!
Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
adriana spune:
Hello,
vin si eu pe la voi...
, desi nu ma simt merituoasa deloc. O admir din umbra, pe mariana_1976, pentru ca eu am dus sarcinile din ce in ce mai greu.. si ma impresioneaza mamicile care au 3 si isi mai doresc altii
(adita
)
Am luat aminte la programul lui mariana, stiu ca este esential sa ai un program ca altfel te mananca haosul si nefericirea, ca nu mai apuci sa faci nimic.. asa ca, sunt cu antenele deschise la orice propuneti in materie de organizare...
O sa povestesc si eu de copiii mei, mai incolo putin. Si eu imi mai doresc cativa, dar cum am spus, nu stiu daca ma mai tin .. puterile..
Am auzit si de mamici de 40 de ani, cum or duce 9 luni burtica aia? Ca eu am senzatia ca ma rablagesc pe noapte ce trece(fiica-mea asta mica ma suge de puteri)..![]()
Sau familia baptista cu 17 copiii... man.. ce putere.. va dati seama, ca mamica aia nu se mai stia decat insarcinata sau alaptand.. Nu stiu daca e de bine, sau de rau.. aici sunt cam depasita..
Fug, ca nu mai am timp liber(ce va spuneam de organizare
)?
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
mcrmiki spune:
Buna mamicilor!
Alina, multumim de urari, va dorim si noi tot binele din lume.
Marimar stiu ca iti doresti tare mult o fetita, acum eu te intreb daca doresti o fetita sau il doresti pe al trei-lea? Este o mare diferenta, problema este ca ar putea fi o fetita, dar poate fi si un baiat si atunci cum ai reactiona? L-ai iubi nespus de mult, sunt convinsa; cred ca cel mai bine ar fi sa te uiti in sufletul tau si sa-ti raspunzi la intrebarea pe care ti-am pus-o. Oricum sunt convinsa ca nu ai regreta. Tot asa eram si eu ca si tine, pana ne-am hotarat sa-l facem pe al trei-lea, doar la asta m-am gandit, am mai povestit eu ca eram indecisa daca sa-l facem si atunci sotul meu mi-a spus o vorba adevarata:"daca nu il facem s-ar putea sa ne para rau toata viata si va fi prea tarziu, dar daca il facem sigur nu ne va parea rau niciodata" si cred ca este tare adevarat. Cand eu am aflat ca avem tot baietel am ramas socata, eram convinsa ca va fi fetita, dar tot atunci am aflat si ca as avea toxoplasmoza si am fost si mai socata si deabea atunci am realizat ca pana la urma conteaza cel mai mult sanatatea. Sigur mi-am dorit o fetica ca sa o pot imbraca in fustite, sa-i fac codite si multe altele, nicidecum nu mi-am dorit o fetita ca sa o am la batranete, pentru ca, parerea mea copii ii ai asa cum ii cresti. Sa vezi tu ce mamosi sunt copii mei, cum imi aduc flori, iti vine sa-i mananci.
Despre diferenta de varsta cred ca depinde tare mult de caracterul copilului, intre copii mei este diferenta de aprox. 3 ani si se iubesc, dar se si bat toata ziua, sunt foarte incapatanati si vor amandoi sa conduca, nu cedeaza, se provoaca tot timpul, mai vedem cum o fi si Alexandru cand creste, dar pe de alta parte stau la povesti, se joaca impreuna si cand ii cert si ii despart nu pot sta unul fara celalalt. Asa ca ... parerea mea este ca depinde de copil, poate diferenta mai mare ar atenua din gelozie, care este imposibil sa nu existe. Spunea un psiholog, ca daca nu isi exteriorizeaza gelozia ar putea fi o problema.
Adriana cat timp are bebele? Ca eu, de exemplu ma simt mai bine decat dupa primul copil, si fizic si psihic. Dupa ce nu l-am mai alaptat pe Alexandru si am inceput sa slabesc am prins incredere tot mai mare, ma simt foarte bine, doar la capitolul odihna stau cam prost, dar o sa ma odihnesc mai incolo, cand mai cresc. Nici nu imi mai aduc aminte de cand nu am mai dormit 5 ore inchegate, dar daca esti fericit asta conteaza mai putin, doar sa nu ajungem la oboseala cronica.
Am si eu o intrebare pt fetele cu trei sau mai multi copii. Cum rezolvati problema concediilor, sau deplasarilor mai lungi? Ma refer la masina pt. ca noi avem o masina combi, dar de cand este si Alexandru este mai grei pt. copii pt. ca nu mai pot dormi in masina si este problematic pt ei.
Pentru mamicile care vor sa faca miscare, sa slabeasca va pot trimite niste exercitii care dau rezultate, eu una le-am incercat si am reusit sa dau jos cu ele.
Hai ca v-am ametit cu atata scris, va pup si va doresc tot binele din lume.
As mai vrea sa pun cateva poze cu noi, cu Alexandru nu am deloc, dar nu mai stiu cum se face. Daca stiti, daca vreti sa ma ajutati...
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)
adriana spune:
Mcrmiki, eu vreau exercitiile..[:P] Am probleme cu datul burtii jos
.. Si impresia ca dupa toate trei sarcinile s-a pus strat dupa strat si acum e infinit mai greu de dat jos
Bebe mic face un an saptamana viitoare, dar tot o mai alaptez.. si cred ca mai trage de tzatza ceva-cam 2-3 luni poate..
Sa stii ca noi avem o masina obisnuita, ma rog, pe aici prin America, unde incap trei seat-uri in spate.. Ii pun pe toti in scaunel, ii leg si sunt si mai normala ca in Ro, aveam o Dacie si stateam cu ei in spate, unde ma calcau de nu mai suportam.. Dar cei mari pot fi legati cu centura, nu mai e nevoie de car seat..
Poze poti sa incarci pe www.flickr.com , e simplu... de abia astept sa vad o familie de baieti![]()

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
marimar spune:
quote:
Originally posted by mcrmiki
Buna mamicilor!
[red]Marimar stiu ca iti doresti tare mult o fetita, acum eu te intreb daca doresti o fetita sau il doresti pe al trei-lea? Este o mare diferenta, problema este ca ar putea fi o fetita, dar poate fi si un baiat si atunci cum ai reactiona? L-ai iubi nespus de mult, sunt convinsa; cred ca cel mai bine ar fi sa te uiti in sufletul tau si sa-ti raspunzi la intrebarea pe care ti-am pus-o. Oricum sunt convinsa ca nu ai regreta. Tot asa eram si eu ca si tine, pana ne-am hotarat sa-l facem pe al trei-lea, doar la asta m-am gandit, am mai povestit eu ca eram indecisa daca sa-l facem si atunci sotul meu mi-a spus o vorba adevarata:"daca nu il facem s-ar putea sa ne para rau toata viata si va fi prea tarziu, dar daca il facem sigur nu ne va parea rau niciodata" si cred ca este tare adevarat. Cand eu am aflat ca avem tot baietel am ramas socata, eram convinsa ca va fi fetita, dar tot atunci am aflat si ca as avea toxoplasmoza si am fost si mai socata si deabea atunci am realizat ca pana la urma conteaza cel mai mult sanatatea. Sigur mi-am dorit o fetica ca sa o pot imbraca in fustite, sa-i fac codite si multe altele, nicidecum nu mi-am dorit o fetita ca sa o am la batranete, pentru ca, parerea mea copii ii ai asa cum ii cresti. Sa vezi tu ce mamosi sunt copii mei, cum imi aduc flori, iti vine sa-i mananci.
Despre diferenta de varsta cred ca depinde tare mult de caracterul copilului, intre copii mei este diferenta de aprox. 3 ani si se iubesc, dar se si bat toata ziua, sunt foarte incapatanati si vor amandoi sa conduca, nu cedeaza, se provoaca tot timpul, mai vedem cum o fi si Alexandru cand creste, dar pe de alta parte stau la povesti, se joaca impreuna si cand ii cert si ii despart nu pot sta unul fara celalalt. Asa ca ... parerea mea este ca depinde de copil, poate diferenta mai mare ar atenua din gelozie, care este imposibil sa nu existe. Spunea un psiholog, ca daca nu isi exteriorizeaza gelozia ar putea fi o problema.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)
Miki, imi pare bine sa vad ca ai aparut cu vesti despre prichindeii tai !
Eu am baiat si fetita, deci chiar nu conteaza ce o sa fie, dar daca ar fi sa aleg parca tot fetita as prefera, si stii de ce? pentru ca as vrea sa aiba o sora fetita mea, asa cum eu nu am avut, Si pentru ca deja cel mare are 7 ani, daca iese baietel o sa fie o diferenta un pic cam mare, pe cind intre ultimii doi vor fi "doar" 4 ani.
Daca as fi avut 2 baieti sigur faceam inca unul si inca unul pina iesea si fetita
Dar asa, chiar nu conteaza ce o sa fie, ba cred ca nici nu vrem sa stim decit in momentul nasterii, sa fie surpriza pentru toti !Am ales si nume: Dan Mircea si/sau Petra Sofia sau Lia Anastasia

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !