Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Cea mai recenta reactie vizavi de numarul nostru a fost azi cand o bunica m-a intrebat in parc, observand ea ca ma striga cam multi copii "mami", doar nu aveti vreo religie.... de-aia mai ciudata?!
Apoi, intrebarea univesala: i-ati vrut sau s-a intamplat?!
am vrut sa dau quote la cele spuse mai sus,si nu s-a primit.

Eu cind am mers la medicul ginecolg insarcinata cu bb3,ea imi zice:
--Ori sunteti credinciosi,ori bogati.
da eu ii spun:
---Si una, si alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Eu va citesc din umbra!Sa va traiasca minunile!
Hannen,ai un msj ofline!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Citit,citit doamna!
Te pup de te snopesc

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Cred ca ar fi bune acese sfaturi pentru noi,cel putin eu le practic demultisor,si unele chiar imi plac cum ajuta.

Suzana Wesley, mama a nouasprazece copii, n-a facut scoala de pedagogie, dar a educat pe unii din cei mai de seama oamenii ai Americii. Desi vechi de doua sute de ani, regulile ei sunt la fel de valabile pentru cresterea copiilor din ziua de azi si pentru a-i face sa "planga fara galagie":

1. Nu ingadui sa se manance intre mesele zilnice.
2. Pune copiii la culcare la ora opt seara.
3. Cere-le sa ia medicamentele fara mofturi.
4.Frange incapatanarea capriciilor si vei lucra impreuna cu Dumnezeu spre mantuirea sufletului.
5. Invata-i sa se roage de indata ce invata sa vorbeasca.
6. Cere-le tuturor sa stea cuminti la inchinaciune.
7. Nu le da nimic cand plang isteric, da-le doar atunci cand vorbesc frumos si politicos.
8. Ca sa nu incurajezi minciuna, nu pedepsi o greseala recunoscuta insotita de parere de rau.
9. Nu lasa niciodata nepedepsit un pacat.
10. Nu pedepsi niciodata un copil de doua ori pentru aceeasi greseala.
11. Lauda si incurajeaza buna purtare.
12. Orice incercare de a face ceva bun, oricat de nereusita ar fi, trebuie laudata.
13. Respecta dreptul la proprietate, chiar si in cele mai mici amanunte.
14. Tine-te intotdeuna de cuvant.
15. Invata-i pe copii sa se teama de nuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

si eu am carnet dar nu-s in stare sa conduc. nu stiu prin ce minune am luat carnetul, ca nu m-am descurcat niciodata prea bine si n-am exersat aproape deloc, asa ca am uitat si putinul pe care il stiam. la inceput era mic al treilea, plangea daca nu stateam in spate langa el. pe urma am zis ca-mi dauneaza stresul la sarcina si acum iar am unul mic si trebuie sa stau langa el. asa ca ne e greu, trebuie sa-l asteptam pe tati sa ne duca unde avem nevoie, sau sa folosim mijloacele de transport in comun

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

adita si eu am carnet de 4 ani si am condus doar de 3 ori... nu mai stiu nici reguli... nu am avut niciodata destule reflexe... tre sa o iau de la capat atat pt copii cat si pt mine cand ma intorc la job..

eliana multumim pt listuta... pe mine ma ajuta mult sa va cunosc

copii mei nu sunt nici acum bine... eu sunt singura acum cu 2 dintre ei iar sotul si soacra sunt cu Andrei la urgente la spital... voi reveni cu detalii ca acum imi e tare greu

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Oana, sanatate si rabdare!

Ah, si lamulti ani cu intarziere. Sa creasca mari si sa va aduca bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by marimar

ce draguta esti elyanne
am incercat ceva dar nu ma prea pricep

cine se pricepe mai bine???

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Dai "reply with quote" la mesaju meu, stergi parantezele de la inceput cu "[ /quote][ i]Originally posted by elyanne[ /i]
[ br]" (sunt fara spatii intre parantezele drepte... io le-am pus asa ca sa apara) si de la sfarsit: "[ /quote]", apoi copiezi tot mesaju si pe urma paste in mesajul tau de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna ziua mamicilor!

Oana, multa sanatate bebeilor! (Sunt superbi, ca de altfel toti bebeii de aici. Am citit despre voi si la topicul despre tripleti. Felicitari!)
Imi inchipui cum te simti, caci si noi am trecut prin asta. Aproape 3 luni de zile au fost bolnavi prichindeii mei. Fiecare a avut altceva, cu alt set de medicamente. Of! Mi se strange inima si acum cand ma gandesc. Sper sa se faca bine bebeii cat mai repede!

Alina, sunt binevenite regulile! Mie ar trebui sa-mi sopteasca cineva mereu: RABDARE, caci, din pacate, in primele luni ale lui bebe (Victor), imi cam pierdeam rabdarea cu fetele :(. Imi doresc sa nu se mai intample.

Apropos de reactiile vis-a-vis de familiile cu mai multi copii: Dupa intrebarile de rigoare, gen "Sunt ai dumneavoastra?" si "Cum va descurcati cu ei?", aproape intotdeauna aud "Si acum va opriti, nu-i asa?". Pe mine a inceput sa ma amuze, caci sunt atat de previzibili. Mai ales bunicutele din parc. O singura data am fost intrebata de religie.

Si-acum sa va zic cate ceva despre bursucii mei. Maria e cea mai mare (o adevarata domnisoara). Ea e ajutorul meu: responsabila, atenta cu Victoras, gata mereu sa faca ceva prin casa (sau sa incurce treburile :)), mai ales atunci cand nu o rog. Ioana e o visatoare, mai mereu cu capul in nori si foarte lipicioasa. Victor e bebe vesel, cu ochii dupa surioarele lui si, in general, innebunit dupa copii. Si toti trei sunt sufletul meu (impreuna cu tati, bineinteles :)).
Din pacate eu am inceput serviciul, asa ca nu mai stau toata ziua cu ei. Noroc ca mama a iesit la pensie, deci puiutii mei sunt pe maini bune (chiar foarte). Weekend-urile si vacantele sunt perioadele cele mai frumoase, pe care le asteptam toti cu nerabdare.
Nu mi se mai pare greu cu 3 bebei, cu toate ca, in primele luni ale lui Victoras, simteam ca o sa clachez. Acum reusesc sa gasesc timp pentru orice e important: citit, povestit, jucat, cantat, dansat... chiar daca treburile casei le mai aman. Si ce-i mai important: nu mai sunt nervoasa, caci, din cauza oboselii in principal, ajunsesem destul de irascibila. Obosita tot sunt :), dar cand ii vad pe toti trei impreuna parca-mi trece oboseala.
Am cateva poze in albumul de la semnatura si va invit sa-mi vedeti minunile.

Numai bine tuturor,

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Oana La multi ani cu mica intirziere dar din suflet, sa creasca mari, cuminti, sanatosi si sa va bucure mereu familia cei 3 copilasi!

Elyanne si Marimar multumim frumos pentru listuta.
Ati putea adauga si anii de nastere ai copilasilor(Monica-1998,Matei-2001,Markus-2006,Magda-2007).

Adita mi s-a parut interesant de tot linkul cu organizarea acelei familii americane.Cu ajutorul ei imi voi face "competari" la programul nostru.

Hannen eu aveam carnet de conducere din Romania cind am sosit aici.Surpriza a fost ca in conditii de iarna grea si noapte am constatat ca nu prea aveam curaj.Noroc ca traficul este foarte civilizat,altfel nu cred ca as fi facut fatza.Sotul meu avea "bunul" obicei sa schimbe masina des si asta ma obliga sa ma obisnuiesc cu masini destul de diferite,ceea ce imi provoca teama la inceput.Asa ca am facut niste economii si mi-am cumparat o masina mai ieftina,ca sa ma deplasez la cursuri si apoi la serviciu.Cind au aparut copiii,mi-am schimbat masina cu una mai noutza.Daca ne deplasam toti 6,o facem cu masina de 7 locuri.

Mik aici majoritatea familiilor au 3-4, deci deocamdata suntem "normali".De fapt in Suedia familii "mari" sunt considerate cele cu cel putin 5 copii. In Franta cum sunt familiile in general,cu mai mult de 2 copii?

Fomalhauti copilasii tai sunt mari iubitori de animalute,nu? Noi avem 2 pisoi si celor mari chiar le face placere sa aiba un pic grija de ei.

Miralucker aveti niste poze tare frumoase! (eu te stiam de la odisee,fiindca ar fi trebuit sa nasc pe la sf.lui feb.2006 si mai citeam citeodata si la ian-feb)

Alincic medicul ginecolog era roman,nu? Mi-a placut enorm poza cu copilasii de Craciun!

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

acs exact sunt atat de previzibili... Pe mine nu m-a intrebat (inca) nimeni de religie... poate pt. ca avand gemeni s-or gandi ca au iesit din intamplare si n-am stiut...

Eu, in schimb, sunt intrebata daca am stiu ca am gemeni si sunt fooooarte mirati ca am stiut atat de devreme 8-9 sapt. (si probabil, in mintea lor, n-am facut nimic )

Noi am reusit sa ne intram in ritm... si sa avem cam acelasi program de ceva timp... am si doi baieti cuminti foc... dorm de rup.
Dimineata afara cu baietii, mandra la gradi. Mananca, se culca, ma apuc de lucru. Vine mandra de la gradi, se culca... In timpul asta se mai trezesc terorile sa mai manance... si pe urma iar nani... io in continuare cu ale mele. Se trezesc toti 3 le dau sa manance si o taiem afara in gasca. Apoi la 9-9 jumate intram in casa... baie la toata trupa mancare si nani...

Maine pleaca mandra cu tac'su la tara si raman singura cu baietii ... 2 zile ... imi fac de cap Nu mai ma streseaza nici sotu, nici soacra, nici terorista... Ma descur io cu astia doi... ii pun la punct daca fac figuri.

Mergi la inceput