HSG si histeroscopie (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Iulia normal ca te tin minte si te astept cu drag la odisee.
Eu cand am facut la Giulesti am dat 50 ron la radioloaga si 20 ron la asistent ca dr nu a vrut sa imi i-a nimic.
Iti tin pumnii si o sa vezi ca dupa HSG ramai ,eu asa am patit,in prima luna a venit bb desi am trompa stanga infundata de tot.
Te pup

anca 28+

Maria
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

quote:
Originally posted by micky

Fetelor, scrieti-mi si mie mai multe despre histeroscopia operatorie, pentru ca trebuie sa-mi scoata 2 polipi. Trebuie sa te epilezi inainte? Cum sunt protejate acele instrumente, intr-un prezervativ? Care anestezie imi recomandati? Multumesc si va rog dati-mi mai multe amanunte, pentru ca tare imi este frica!!!

Epilata total, anestezie generala iti recomand (sau daca esti rezistenta la durere, poti incerca si pe cea locala), iar in legatura cu instrumentele...zau daca m-am gandit la asta. Se folosesc foarte multe instrumente, asa ca ar trebui cam un prezervativ cat sacul de la cosul meu de gunoi.

Rami 73, eu am facut histeroscopie operatorie (polipi) acum 2 ani fara anestezie. Deci, stiu cat doare. Acum urmeaza sa mai fac una, tot operatorie, dar am vorbit cu Dr. Cocei sa fac cu anestezie generala. Nu mai fac alta fara nici moarta.

Nu stiu cum e cea investigatorie, de fapt, imi amintesc ca durerile puternice au fost cand scotea polipii, in rest, la inceput, durerile au fost ca in prima zi a ciclului.

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Buna fetelor!

M-am programat si eu pentru HSG pe 18 august, sper sa vina si sa treaca CM pana atunci(nu e prea regulat).Eu sunt in Canada si mi s-a spus ca merge facuta si la sfarsitul ciclului dar cei de pe aici au pareri de multe ori pe dos decat cei din tara.Fara HSG nu se face inseminare aici, e primul pas.Asa ca nu mai aman, am deja 40 de aniCe sa mai zic...m-am hotarat, mi-a dat de ales intre histeroscopie cu anestezie generala si HsG si o aleg pe asta.Imi inchipui ca doare insa mai rau ca embolizarea artere uterine ( aveam hemoragii de la fibroame) pe care am facut-o acum trei ani aproape nu poate fi.Fibroamele-s tot acolo si maricele, in Romania nu mi-a dat nici un medic vreo sansa de bb ba chiar insistau sa ma lase fara uter, ca fibroamele nu pot fi scoase individual.Vad ca aici nu pun mare accent pe el insa trebbuie sa vada trompele si daca e loc in cavitatea uterina ca altfel nu se poate vorbide bb.

Iulia, pe ce data ai programarea ?

Hera, spuneai ceva de sangerari de la un cleste intr-un mesaj anterior, e vorba de dilatatoare sau altceva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

Ma bate si pe mine gandul sa-mi fac o HSG. Stiti cumva daca cu candida si E. coli se face HSG sau trebuie tratament inainte? Am facut 2 inseminari dar as testa si trompele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

Buna Arrina

Ma refeream la clestele cu care ati'' prinde'' uterul ptr al putea stabiliza, nu stiu care sunt denumirele corecte dar cam asa mi s-a explicat mie.
Sper ca te-am ''luminat''

scucces la HSG si spune-ne cuma fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Arinnauite ca ne vedem si pe aici.
Si vom schimba impresii si la acest capitol.
Daca nu se intampla minunea luna asta(la eco aveam in ziua 14 un folicul de 21.5 mm si endo de 8 mm), in octombrie ma paste HSG.dar, asa cum ai zis si tu, nu poate fi mai rau ca la fibrom.Interventia va fi tocmai in octombrie, deoarce dr este in concediu in septembrie.dar am asteptat atata, nu mai mor eu o luna.
Mult succes.

Diana

Mergi la inceput

Hera, Didi, multumesc ! Din fericire mai e aproape o luna pana atunci. Suna destul de neplacut chestia cu clestele, se pare ca e treaba serioasa!Nu stiu de ce presimt ca tocmai ala o sa ma doara pe mine, am uterul tare sensibil (sau asa o fi la toata lumea)Mie mi-au spus sa aduc un pad- cred ca un tampon extern vor sa zica, ca o sa curga dupa lichid de acolo.

Didi, ce dragutza, din pacate cam trebuie facuta asta, altfel se orbecaie mult si se iau banii degeaba la inseminare.

Poate e bine sa facem un test de sarcina inainte , daca ramanem tocmai inainte de HSG, de frica?Glumesc, dar cred ca voi tinerelele trebuie sa faceti, noi nici nu am mai reusit sa facem prea des de cand ne-am mutat, suntem extenuati.Pacat ca e varsta mea la mijloc ca mai asteptam sa incercam un timp(nu avem nici un an de incercari)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

arinna, explicatia pentru care nu se face HSG decat in prima parte a ciclului este ca fiind radiografie poate afecta o eventuala sarcina si poate si lichidul ala introdus(de asta nu sunt sigura).
la histeroscopie nu stiu cum e, ca nu am facut.
PS HSG nu doare atat de tare, adica eu am facut de 2 ori, a doua oara nici n-am simitit aproape. Ia un nurofen sau ceva echivalent preventiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

arrina

la mine treaba cu clestele nu a durut , mai mult a durut cand au injectat lihidul ala de contrast(am inteles ca daca trompele sunt permeabile nu doare chiar asa de tare) la mine fiind amandoua betege una infunndata rau si una cu hydrosalpinx am simtit un fel de sensatie de arsura.
Asa cum spunea si PSJ , este recomadat sa ei un Nurofen sau 2 cu o ora inainte de ''operatie''.
succes

Mergi la inceput

Multumesc pentru incurajari, sunteti tare dragutze.Se pare ca o sa o aman putin , tocmai mi-a venit CM si pe 18 voi fi la urmatorul.Din pacate ei nu au program decat martea si nu oricand caci deja sunt facute alte programari. Trebuie sa sunam si sa vedem daca pe 2 sau 30 octombrie se poate-atunci am calculat ca as fi ok pt mine, intre cicluri,e mai creu pt ca Cm nu e regulat si imi iau rezerva cateva zile( 24-28)asa ca numai atunci pot, plus 5 zile cat tine.

Nu mai stiu, Nurofenul avea paracetamol sau aspirina? Pe aici nu este iar aspirina nu pot lua, am dureri f mari de stomac de la ea.Cred ca si un paracetamol ar fi bun,ca e OK si la ciclu,inseamna ca nu amplifica sangerarea, plus un B complex, ma destreseaza bine.

Mie mi-a explicat medicul la fel,ca daca trompele au ceva doare mai tare, cam 20 de secunde -hm.

Oare ce substanta contine lichidul de contrast, o fi pe baza de iod ca la alte radiografii interne?

Mergi la inceput