HSG si histeroscopie (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Elly, imi pare rau, tocmai vazusem mesajul tau si vroiam sa intreb cum a fost....n-am inteles nimic, ce legatura are cu alergia,poate doar daca ai alergie la substanta de contrast care presupun ca se pune in lichid- dar nu sunt sigura, poate fetele care au facut stiu ce se pune i lichid.

De ce NU HSG ? ce legatura are cu alergiile la medicamente?

De ce DA HSG ?De ce nu se mai tine cont de alergii?

Nu am mai auzit pe nimeni sa fie intrebata de alergii...si eu am alergii la penicilina( inclusiv augmentin)si sulfamide si urmeaza sa fac in decembrie HSG , o tot aman ca am hemoragii intre cicluri si nu vreau sa merg daca e asa.

De ce ti le-o fi dat pe amandoua in aceeasi luna ?

despre histeroscopie au scris fetele mai sus dar am cautat un articol ca sa vezi cam in ce consta

Incerca sa te linistesti - tu pentru ce ai nevoie sa faci HSG si histeroscopie?

histeroscopie

Examen care permite explorarea cavitatii uterine cu ajutorul unui histeroscop (tub dotat cu un sistem optic) si, eventual, tratarea leziunilor constatate. O histeroscopie este indicata in cursul cautarii anomaliilor mucoasei uterine (sinechii, polip, fibrom, cancer).
- Histeroscopia diagnostica utilizeaza un histeroscop lung si subtire de 2 milimetri in diametru, care transmite imaginea captata fie direct de ochiul observatorului, fie, prin intermediul unei camere de luat vederi si a unui monitor de televiziune, pe un ecran. Dupa amplasarea speculului si dezinfectia colului uterin, instrumentul este introdus prin orificiul colului si, sub control vizual, este impins in uter. La femeia care nu este inca la menopauza, examenul este practicat intre a 10-a si a 14-a zi a ciclului, adica inainte de ovulatie. Histeroscopia diagnostica este un examen nedureros, care dureaza cateva minute si poate fi efectuat in cursul unei consultari la cabinetul medicului.
- Histeroscopia operatorie utilizeaza un histeroscop inconjurat de o teaca ce permite alunecarea in interior a instrumentelor operatorii. Este necesara o anestezie, fie generala, fie regionala (rahianestezie prin injectarea produsului anestezic in canalul rahidian). Chirurgul indeparteaza atunci leziunea uterina, polip sau fibrom, pe cai naturale. Interventia nu dureaza vreodata mai mult de o ora, iar pacienta, spitalizata in dimineata interventiei, poate sa paraseasca spitalul in aceeasi seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Am pus mai jos linkul pentru un un articol despre histerosalpingografie, deci substanta de contrast e iodul- cine are alergie la iod poate avea probleme- dar nu se specifica de alte alergii.
E contraindicata daca cineva are alergie la iod, in caz de sarcina si infectii locale.

http://dictionar.romedic.ro/histerosalpingografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabri-ela spune:

Gabriela azi am vrb la Giuly sa-mi fac programare la o histeroscopie pt luna asta , dar spre supararea mea am aflat ca sala de operatii este in renovare pana la sfarsitul anul
Mi s-a spus sa sun dupa 1 ianuarie pt programare
Asa ca anul acesta stau linistita si ma pregatesc de un an nou 2008 in forta
Iti trebuie adeverinta de salariu si adeverinta de la medicul de familie
Se face internare , iar daca trebuie se sta si o noapte in spital
Aceasta interventie se face intre zilele 7-11 a CM
Cam asta stiu de aceasta interventie ......poate primim mai multe informatii si de la alte fete care au trecut deja prin asta( histeroscopie pt extirparea polipilor)
Pupici multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

arinna - nu stiu care este problema cu alergia.
Din cate am inteles substanta de contrast cu care se face HSG este foarte periculoasa in cazul persoanelor sensibile (cu alergii).

Eu ma consider o persoana puternica - dar vara aceasta am facut alergie in urma unor tratamente cu ff multe antibiotice pt pneumonie.

Am facut vreo 6 tratamente- iar in urma lor m-am ales cu niste bubite si o enterocolita cronica.

Oricum am fost la alrgoloaga mi-a dat sa-mi fac niste analize si m-a dat un tratament pt scaderea VSH-ului si fibrinogenului - penicilina, moldamin si antialergice - telfast si aerius.

O sa fac tratamentul incepand cu 1 dec. (atunci am rezultatul analizelor antialergice) si in prima zi de CM care va fi in jurul datei de 6-7 dec. ma duc sa ma programez pt histeroscopie si HSG.

Mi-a spus ca la sf anului este mai liber si o sa ma strecoare si pe mine in decembrie.

De 2 ani si jumatate ma chinui sa fac HSG si nu am reusit- ba VSH mare, ba alergii.

Sper sa nu se mai intample nimik si in dec. sa le fac si sa scap- sa stiu si eu ce am.

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

gabriela, imi dai emotii. pe mine m-a chemat maine
la histeroscopie...cum sa fie in renovare?
nu stia ce vorbeste? sper sa nu ma duc degeaba :((
o sa va dau detalii dupa. cine a mai fost stie cumva daca te schimbi in halat, etc. daca iti face internarea in buna regula, sau e doar de forma?
va pup pe toate

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns verga spune:

danotino -eu am facut histeroscopie diagnostica acum 2 sapt.,la 7.30 te prezinti la cabinetul de sterilitate cu trimitere si adev de sal dupa care doamna viorica te trimite jos sa-ti faca internarea,te schimbi la garderoba si te duci inapoi la etaj 1 la sala de pansamente unde o gasesti tot pe doamna viorica si-ti spune in ce salon sa astepti pana te cheama in cazul meu pe la ora 12.Referitor la reparati in sala de operati se auzea de atunci ca va fi inchisa dar poate au gasit alta sala.
mult succes

A visa asta-i fericirea;a astepta asta-i viata-Victor Hugo

Mergi la inceput

verga, multumesc mult pt informatii!
faza cu d-na viorica este valabila pt orice dr?
tu cu cine ai facut?
mie mi-a zis sa-l caut dimineata...nu mi-a zis ora
dar ma gandeam sa ma duc pe la 8,30, dupa vizita...
ce fel de anestezie ti-a facut? daca vreau sa dorm crezi ca pot rezolva? la mine deja are de facut niste reparatii, pt ca asa am discutat la ultima consultatie, sau macar va incerca sa-mi scoata un fibrom care imi blocheaza trompa stanga...
stau prost la capitolul curaj ...
la tine cum a fost ? te-a durut? a rezolvat ceva cu asta?
te pup si daca poti sa-mi trimiti pm cu ce ai dat, cui si cat...

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns verga spune:

ti-am trimis pm

A visa asta-i fericirea;a astepta asta-i viata-Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

danotino
Te rog sa ne dai detalii despre cum a decurs histeroscopia - trebuie sa ma programez si eu in decembrie cand imi vor veni uratii.
Am mari emotii.

Succes.

PS-si eu am ajuns tot la madam viorica de la et 1 (eu sunt la dr.marinescu)

Elly

Mergi la inceput

elly, daca scap maine :)) va scriu detalii!
nu stiu cine e viorica dar o sa aflu maine :))
hainele mi le las la vestiar? sau imi pot duce bagajul in salon?
o sa fiu singura...
va pup

danotino

Mergi la inceput