Vacanta in Grecia (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Am fost si noi saptamana trecuta in Halkidiki, in Polichrono, un "satuc" intre Kalithea si Hanioti, un loc superb, hotelul www.polychrono-village.com/en/information.htm" target="_blank">Odysseas excelent, plaja, marea si peisajele minunate. Eu nu am decat cuvinte de lauda despre Grecia, desi am fost pentru prima data in Grecia, am mai fost in Italia si Spania pe litoral, dar Grecia ne-a incantat cel mai mult.
Va recomand cu caldura locul, pretul a fost mai mult decat rezonabil, mancarea foarte buna la muuuultele taverne de pe plaja.

edit: am reusit sa incarc pozele din Halkidiki, ultimele sunt de la hotelul unde am stat.

Soleil, noi am oprit la o benzinarie imediat dupa Salonic si am luat o harta a Halkidiki, nu gaseam indicatoare spre "satucul" in care trebuia sa ajungem. Nu avem GPS si chiar nu aveam de ales. Cred ca ar fi fost o solutie buna si pentru voi, asa am gasit cat se poate de repede si nu am bajbait...

Vacante cat mai frumoase in Grecia va doresc!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Mihaela, ma bucur v-a placut in Grecia. Frumoase poze, se vede ca si fetele s-au simtit bine. Stiu zona Polichrono, acolo am stat si noi acum doi ani, la o vila.
Pana la urma , unde ati facut primul popas in drumul catre Grecia? In Romania sau in Bg? Sau la intrare in Grecia?
Noi vom pleca in 22 august spre Thassos, avem cca 1200 km si inca nu ne-am hotarat cum sa-i "impartim".
Mirela

Edit: Am citit la "Copii din 1996" . Frumos! si fierbinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

mihaela_s in buna mea traditie, fac deja prospectiuni pt la anul

Superbe pozele!

Mi-a placut hotelul vostru. Ati stat la o camera duble - lodging?
Va facea curatenie in fiecare zi, ca la un hotel obisnuit? Dat cu mopul, spalat chiuveta, WC, etc?

La anul fete noastre vor fi de 6 ani respectiv 2 ani si 8 luni. Cat faceati de la hotel pana la plaja? Cum era intrarea in mare, din poze am vazut ca plaja e cu nisip. Exista ceva loc de joaca pentru copii prin apropiere?

Scuze pt bombardamentul cu intrebari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Buna fetelor.
Am si eu o intrebare in PARALIA KATERINI a fost cineva?
Si cum este vremea in octombrie in Grecia ?
Eu am fost si in mai,in CORFU ,a fost super,apa mari calda ,plaja ok,cazarea la fel,mancarea deasemenea.
Dar plec si in octombrie si as vrea sa stiu mai multe amanunte despre PARALIA.

Multumesc pt.raspunsurile care nu vor intarzia sa apara.

annes

Mergi la inceput

mirela, mersi mult! Ne-am oprit in Ro, in Calafat la unicul hotel din zona, il gasesti pe net, e hotelul lui Gica Popescu. E scump, dar n-am avut incotro. Daca in Atena am platit 60 de euro pe noapte pe o camera dubla cu pat suplimentar, cu mic dejun inclus-bufet suedez, in Calafat am dormit cu 90 de euro pe noapte, am avut mic dejun a-la-carte la 15 lei de persoana, pentru 2 persoane inclus in pret si ce am depasit-ce au mancat fetele am platit in plus .
In Bulgaria n-am indraznit, iar in Grecia nu prea stiam unde sa mai impartim drumul. A fost greu a doua zi, am facut 1100 km din Calafat in Atena si 16 ore.
Drum bun si distractie placuta, am citit ca Thassos e frumos .

lavi, ma bucur ca ti-au placut pozele!
Camera a fost apartament, imi pare rau ca n-am facut poze in el, dar pe site arata poze si sunt asa si in realitate, mobiler foarte fain si totul aproape nou. Daaaa, curatenie zilnica, spalat pe jos, WC, curatat in baie si de 2 ori pe saptamana schimba prosoapele si lenjeria, parca luni si joi. Dar aranjeaza paturile zilnic. Am avut o terasa imensa, faceau curatenie si acolo. De la hotel la plaja-5 minute, e la 70 de m. Plaja aceea e linistita, insa intrarea in apa e cu pietre...ok daca nu te deranjeaza si poti inota peste ele, apoi e nisip si poti sta in picioare. Mai in stanga la vreo inca 5 minute de mers pe jos e plaja mai aglomerata, dar intrarea in apa e lina, cu nisip si mai brusca, se adanceste mai repede. Noua ne-a placut mai mult partea mai aproape de hotel si mai linistita.
Locuri de joaca, doar din acelea de gen "arcade" daca stii cum sunt. Mecanice, jucarii de se "bataie" copiii mai mici in ele, iar pentru cei mari tot felul de aparate de "pescuit" jucarii, masa de jucat un fel de fotbal cu disc...
Leagane sau tobogane nu sunt, dar noi n-am dus lipsa, apa si nisipul ne-a ocupat aproape tot timpul. Plus ca sotul si fetita cea mare au descoperit scufundatul cu ochelari de scafandru si privitul pestilor, asta in zona cu pietre in apa.

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Mihaela dar ati dormit la Calafat, mei!

Multumesc mult de explicatii !
Chestia cu hotelul suna foarte bine, cu plaja la fel, mai putin locul de joaca pentru copii. Arcadele sunt cele gen scarita? Saltele gonflabile de sarit/aluncat nu sunt?

Micul dejun (am vazut pe site ca era inclus in pret) cum era?

Chestia cu ochelarii de scafandru e o idee foarte buna!

Ce caut eu este: un satuc mai mic si pitoresc pe malul marii, neaglomerat, cu plaja de nisip, cazare curata si mobila cat de cat noua, aproape de plaja si obligatoriu sa faca curat zilnic in camera (dus gunoi, spalat WC si chiuveta, dat cu mopul, etc pt ca stiti cum e cu copiii - una-doua varsa ceva pe jos), sa fie terase faine prin apropiere unde sa mancam de pranz/cina - de preferat cat mai mult peste, fructe de mare si salate proaspete . Sa fie multa verdeata, aer curat si posibilitati de joaca/distractie pt copii.

Sa nu am senzatia de "turism industrial".

Anul asta am fost la Nisipuri -> statiune mare, aglomerata, hoteluri mari... la anul vrem ceva mai linistit, un pic mai salbatic.

Cred ca am sanse sa gasesc asta in Halkidiki, nu?
Unde a fost Mihaela mi se pare ca se apropie f mult.

Mergi la inceput

Asa e Lavi, e un loc frumos, desi nu pot spune ca nu sunt multi turisti...cred ca nu prea gasesti in Grecia locuri cu putini turisti. Aici cei mai multi erau sarbi, poate si pentru ca era ieftin, fiind in extrasezon, dar erau si unguri, englezi, nemti si greci. Multi greci au apartamente si vin in concediu acolo sau in we. In we e mai aglomerat. Si multi inchiriaza apartamente turistilor straini.

Arcade nu sunt din acelea scarita, sunt jocuri electronice...animalute cu monede care se "batzaie", aparate din acelea cu un fel de clesti cu care "pescuiesti" jucarii, jucarii de tras la tinta si altele...toate functioneaza cu monede de 50 centi sau 1 euro. Nu sunt jocuri gonflabile. Noi n-am avut timp sa exploram zona, venisem din Atena dupa 2 zile de calatorie pana acolo, apoi 2 zile de "batut" Atena si drum pana in Polichrono...ne asteptau alte 2 zile pe drum inapoi, asa ca am hotarat ca cele 6 zile(muuuult prea putine!) pe care le aveam de petrecut in Polichrono sa ne odihnim la plaja si mare. Dar intr-o seara am fost sa vedem capatul peninsulei si am trecut prin Hanioti unde am vazut de pe drum(localitatea era practic mai departe, asa e si Polichrono) ca erau ceva jocuri luminoase, carusel...insa n-am avut timp sa mergem pana acolo.

Terase sunt multe si foarte curate, mancare foarte buna, dar cea cu peste si fructe de mare e putin mai scumpa. Insa si mancarea traditionala greceasca e apetisanta...totul se gateste pe gratar si au salate, cea greceasca e excelenta.

In Polichrono n-ai sa vezi hoteluri mari, toate sunt micute si cochete si sunt vreo 3-4 doar. In rest probabil sunt vile, apartamente sau studiouri inchiriate, in Grecia turismul se bazeaza foarte mult pe asta. Noi am optat pentru hotel pentru ca am tinut sa avem micul dejun. Unde am stat noi era foarte bun, bufet, mancam pe saturate. Aveau oua fierte, sunca, omleta, cremvursti, 4 feluri de dulceturi, unt, margarina, finetti, chec, croissante, iaurturi de 2 feluri(simplu si cu fructe), cereale, ceai, cafea, lapte, sucuri de 2 feluri(portocale si grapefruit) si paine bineintales care era excelenta...nu stiu de ce mi-a placut painea acolo, era cu totul altfel decat la noi . Nu mancam in fiecare dimineata acelasi fel, le alternam, pentru ca era mult sa mananci din toate odata.

Verdeata ne-a incantat si pe noi, e multa si plin de palmieri si flori...anul trecut am fost in Spania si nu era atat de verde ca in Grecia.

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Mihaela, multumesc de raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

V.Erica stiu ca te-ai intors deja din Grecia. ne povestesti cum a fost ca eu una mor de curiozitate? Cand ai timp si chef vino cu impresii. si poze...; si ce vrei tu sa ne zici. Nu am primit atunci harta aceea ca nu eram eu la fata locului dar o sa te apelez intr-o seara si mi-o dai. Pe mine ma intereseaza f mult drumul daca poti sa imi zici cate ceva.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

uitati uns ite dragut http://www.coolturism.ro
Sper ca nu e reclama sunt doar niste sfaturi dragute.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput