Vacanta in Grecia (3)
Raspunsuri - Pagina 7
karmenutza spune:
Mai am o intrebare legata de Grecia: exista GPL? Pentru masina? Sau doar benzina si motorina? In Bulgaria am vazut ca este.
Catalina
Soleil spune:
quote:
Originally posted by Karina
Noi plecam pe 29 iulie
Cu harta nu prea avem probleme, ca am primit de la iepuras un GPS .
Va sfatuiesc sa "testati" GPS-ul inainte de a pleca - noi am avut mari probleme cu harta Greciei pentru Halkidiki. Mai exact, am pierdut aproape o ora incercand sa ii stabilim o destinatie dincolo de Salonic cat de cat apropiata de locul unde trebuia sa ajungem (Psakoudia adica). Nu am reusit, pana la urma am luat-o dupa harta si intreband oamenii. Cand am trecut de Salonic, am "pierdut" GPS-ul - eram in neant, nu mai stia nicio sosea, nimic, parca eram pe alta planeta :D. Asa ca e bine sa faci rost de o harta, eventual incearca un traseu pe viamichelin.com si printeaza-l ca nu se stie cand ai nevoie de el. Drum bun!
Noi am venit vineri din Hakidiki, da' pe mine una, nu ma mai prinde nimeni acolo :D. Am stat la Psakoudia, la Philippion Beach. In aceeasi statiune sunt si Philoxenia Bungalows, dar noi nu am mai gasit locuri acolo si zau ca bine ca n-am mai gasit - sunt departe de plaja si cred ca as fi capiat sa mai urc pe scari/dealuri aproape un km pana la hotel la temperaturi de 40 de grade...
quote:
Originally posted by cris78
Pe Sithonia o statiune cu taverne si magazine multe este Neos Marmaras. De asemenea de pe bratul asta( cred ca din Nikiti, dar nu-mi mai amintesc exact) poti face si croaziera la muntele Athos, si in cadrul croazierei este inclusa si o oprire in statiunea Ouranoupolis de pe cel de-al treilea brat.
Plecarile se fac din portul Agios Oros. Mi s-a parut o aiureala croaziera asta, dureaza extrem de mult - 9.30-16.30 - si costa destul de mult - 25 euro/adult. Are intr-adevar o oprire de 1.5-2 ore la Ouranopolis. Si de vazut... ce sa zic, mare lucru nu prea vezi ca vaporul alearga, esti destul de departe de tarm, in fine...
Noi am facut croaziera miercurea - este un vapor care se cheama Menia Maria III si care miercurea are ghid de limba romana. In rest, sunt de engleza si germana. Daca vreti sa mergeti, aveti grija pe ce vapor va urcati pentru ca sunt vreo 3 care pleaca si noi era sa ne urcam pe unul plin de rusi :)
Prietenii cu care am fost noi la mare au spus ca baietelul lor nu va rezista atatea ore pe vapor si nu au mers cu noi, in schimb au facut altceva: au mers cu masina pana la Ouranopolis si au luat de acolo un vapor (mai micut) in acelasi scop. Calatoria lor a durat 3 ore si a costat 15 euro/adult. E drept ca nu au avut ghid de limba romana, dar se pare ca au fost mai avantajati asa.
Cele care mergeti cu masina - intr-adevar, centura Sofiei e un cosmar, dureaza enorm sa treci, ne-a luat aproape 2 ore si la dus si la intors. Pentru ca Cristina26 zicea ca s-au ratacit - va dau un punct de reper: dupa ce intrati pe centura Sofiei si umblati de va saturati pe ea, ca-i lunga, fiti atente la o intersectie cu piatra cubica si linii tramvai. La acea intersectie se face stanga si gata, ati scapat :).
Atentie mare la radare in Bulgaria, sunt ingrozitor de multe, cred ca peste 20 am intalnit la dus, la intors au fost mai putine. Am facut Bulgaria tot cu 50-60 la ora... Oricum ne-au oprit o data - la dus - si ne-au taxat: 10 euro, se pare 5 nu mai e suficient. Ne-au oprit de 2 ori - o data pe noi, o data pe prietenii nostri si ambele "echipaje" au fost nemultumite de 5 euro, au vrut 10. Asa ca luati-va ceva bani de 5-10 eur la voi.
Soleil spune:
Acuma sa nu va speriati ca eu am zis ca nu ma mai duc, n-am patit nimic spectaculos, dar nu mi-a placut. Altora le-a placut ca nah, dupa gura lor m-am dus :)
Hotelul - am plecat de aici stiind ca are 3 stele+, pe usi avea 4 stele, dar nu-i dau mai mult de doua... Oricum, a fost ok ca am avut AC, un frigideras si asternuturi curate. Mancarea a fost destul de buna (noi am avut demipensiune) si variata seara. Dimineata nu, a fost la fel in toate cele 7 zile (era bufet).
Statiunea mi s-a parut sub orice critica, plina de praf, cu borduri sparte, cateva taverne nu prea interesante...
Noi nici nu prea am mers in explorari pentru ca a fost infiorator de cald si nu te puteai misca nicaieri.
Am trecut si prin Gerakina, e mai rasarita si mai animata decat Psakoudia. Gerakina Beach l-am vazut pe-afara, pareau ok si hotelul si casutele din complex, dar acuma eu stiu ce era inauntru...
melina34 spune:
Soleil, depinde ce asteptari aveai inainte sa pleci, iar daca e prima ta calatorie in Grecia intzeleg;dupa citeva excursii acolo te vei obisnui sa regasesti Bulgaria neschimbata si centura prapadita;cit despre GPS eu nu am avut si nu am inca dar am fost in Sithonia acum 4 ani si acum 3 ani ...am nimerit din prima fara GPS,trebuie sa fii foarte atent la iesirea din Salonic la ring road, se circula in viteza nebuna si daca ai apucat-o gresit, aleluia!
daca ai fi iesit prin zona ai fi descoperit ca la Neos Marmaras sint niste terase superbe pe malul marii, tot de acolo poti lua un vapor spre Porto Carras,undeva tot pe linga Sithonia este o pestera care merita o vizita, sint destule de facut depindedoar ce iti doresti de la o vacantza;e adevarat, in Sitonia nu au parcuri pt copii, nu sint leagane dar sa nu-mi spui ca dupa amiaza, pe malul marii, nu exista terase unde poti bea o limonada sau un frape cu inghetata;daca vroiai o statiune mai agitata ori mergeai la Neos Marmaras sau schimbai bratul - Kassandra;
M.
Crinutz spune:
Fetelor, stiti vreun site care sa da o harta buna a Bulgariei si pe care sa o pot printa, adica sa si vad orasele pe ea. Nu le vreau pe cele de pe viamichelin ca le stiu. Vreau una detaliata pe orase. Vreau un traseu f bun pt thasos cel pe la ruse-veliko tarnovo-stara zagora-gabrovo- etc....
merci!
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
Soleil spune:
Melina, sunt convinsa ca daca reuseam sa ma mai plimb prin zona, poate ca aveam o alta impresie. Din pacate, nu am putut face chestia asta din cauza caldurii insuportabile.
Pe de alta parte, nici sa umblu toata ziua nu vreau ca ma duc la mare si ca sa fac plaja si baie si ies seara.
Din Psakoudia pana la Neos Marmaras sunt ceva kilometri asa ca nu-ti vine sa te duci numai pentru o limonada pana acolo. As fi preferat sa am unde sa fac asta in statiunea in care am stat sau prin apropiere.
In plus, nu poti sta la terasa cine stie ce cu un copil de 3 ani ca asta n-are stare sa bei tu limonada si sa te zgaiesti la stele . Da' nici nu ai unde sa duci copilul asta la distractie...
In fine, eu sunt convinsa ca altora le-ar place zona, mie nu mi-a placut. Am zis-o doar ca sa stie lumea ca nu-s toti incantati de Halkidiki, asta-i tot :)
V. Erica spune:
Crinutz, am eu un programel route planner (Sony Map), mie imi place mai mult decat viamichellin, nu stiu insa persoane care sa fi folosit traseele de acolo.
Daca il vrei, trimite-mi PM, sa-ti dau ID-ul meu de mess.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
melina34 spune:
soleil,terase unde sa bei limonada aveai si in psakoudia(le am eu in poze, daca vrei iti trimit pe mail!!!)(chiar Philippion are o terasa imensa cu canapele si verdeata unde seara este marfa!!)
in Neos Marmaras e usor de ajuns chiar daca este la citiva km;, autobuzul care te duce trece fix ...prin fata hotelului Philippion si are afisat orararul chiar linga terasa hotelului; de asemenea, autobuz spre Thessaloniki trec fix...tot prin fata hotelului....daca intrebai la receptie aveai toate sansele sa afli!!!precizez ca se poate minca fb in Neos Marmaras, se poate hoinari pe stradute si prin magazine, se poate traversa marea spre Porto Carras dar NU in timpul prinzului cind e o caldura ucigatoare;dimineata sau dupa amiaza este absolut ok;
de curiozitate, ce anume vroiai sa gasesti si ai fost dezamagita? cunosc fb zona si ma surprinde impresia ta!!!
M.