Toate forumurile Timp liber pentru minte, suflet, trup si ochi  Sufletul credintei

Rugati-va pentru DIANA

(24 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 156
conchita
membru veteran conchita10547 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui conchita Adauga semn de carte la raspuns Trimite conchita un Mesaj Privat
Feriguta, ce bine sa te avem printre noi!
Corina, acum am vazut ca tu esti la rand la sunat, asteptam vestile bune, Doamne ajuta!

************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Mergi la inceput
corinadana
corinadana4982 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luicorinadana Adauga semn de carte la raspuns Trimite corinadana un Mesaj Privat
Mai astept un picut si am sa sun.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Mergi la inceput
flaviutza
flaviutza2945 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiflaviutza Adauga semn de carte la raspuns Trimite flaviutza un Mesaj Privat
hai Corina...suna...nu plec de langa monitor pana nu aflu vesti...

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Mergi la inceput
Elenalove27
Elenalove273197 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiElenalove27 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Elenalove27 un Mesaj Privat
corina , asteptam vesti bune

Diana draga mica si scumpa ma rog sa te faci bine

Andrei ma rog si pentru tine din tot sufletul sa te faci bine

Multa sanatate
Mergi la inceput

anda1414716 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui anda141 Adauga semn de carte la raspuns Trimite anda141 un Mesaj Privat
Asteptam vesti ..cu sufletul la gura. Sa dea Domnul sa fie bune !!!

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput
Alexa Ioana
Alexa Ioana2335 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alexa Ioana un Mesaj Privat
corina, tinem pumnii sa vii cu vesti bune! Doamne ajuta !!!

alexa si mami
Mergi la inceput
Dandanescu
Dandanescu139 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Dandanescu Adauga semn de carte la raspuns Trimite Dandanescu un Mesaj Privat
De pe site-uri adunate...
Afectiunile maduvei spinarii (Spinal Cord Injury sau SCI) este unul dintre cele mai devastatoare evenimente pe care le poate suferi o persoana. Cind se intimpla asa ceva familia si prietenii merg pe Internet pentru informatii suplimentare si se lovesc cu o multime si complexe informatii si sfaturi, unele vechi si care nu mai sint la zi.

Afectiunile maduvei spinarii sau mielopatia este o afectiune a maduvei spinarii care are ca si rezultat pierderea sensibilitatii si a mobilitati acelei persoane. Cele doua cauze commune ale afetiunilor maduvei spinarii sint:
* Traumatismele cauzate de accidente auto, caderile, ranile provocate de armele de foc, accidente de scufundari (diving), rani cauzate de razboaie ,
* Bolile ca si poliomielita, spina bifida, tumorile, ataxia lui Friedreich etc.
Este important de notat ca maduva spinarii nu trebuie sa fie complet intrerupta pentru a provoca pierderea sensibilitatii si a mobilitatii. De fapt, maduva spinarii ramine intacta in majoritatea cazurilor de SCI.
SCI nu este acelasi lucru ca si afectiunile spatelui ca si rupturile de discuri, stenoza spinala sau nervi ciupiti . Este posibil ca cineva sa-si rupa gitul si sa nu aiba SCI daca doar vertebrele sint atinse si maduva spinarii ramine intacta.
Aproximativ 450.000 de oameni in USA traiesc cu SCI si sint aproximativ 11.000 noi cazuri de SCI in fiecare an. Conform statisticilor 78% sint barbatii intre 16-30 de ani, care au avut accidente de masina (42%), violenta (24%) sau caderi (22%).
Efectele SCI
Efectele exacte ale SCI pot varia in functie de tipul si nivelul la care s-au produs si pot fi clasificate in doua tipuri :
In afectiunea completa nu mai exista nici o functie mai jos de locul unde s-a produs traumatismul. Miscarile voluntare sint imposibile si sensibilitatea fizica este si ea imposibila. Afectiunile complete sint de obicei bilaterale insemnind ca ambele parti ale corpului sint afectate in mode egal
O persoana cu o afectiune incompleta pastreaza o anumita senzatie sub nivelul locului unde exista traumatismul. Traumatismele incomplete sint variabile si o persoana cu un astfel de diagnostic poate sa miste un membru mai mult decit celalalt, poate sa simta anumite parti ale corpului pe care nu le poate misca insa sau poate functiona mai mult cu o parte a corpului decit cealalta.
In afara pierderii sensibilitatii si a functiilor motoare sub nivelul unde exista traumatismul pacientii cu SCI pot avea adesea si alte simptome sau schimbari :
Functia urinara si de evacuare digestiva este afectata daca afectiunea este in zona sacrala. In cazurile unde traumatismul este la un nivel inalt (C1-C2, vertebrele Atlas si Axis, deci cazul Dianei Maria) se remarca pierderea functiilor involuntare, cum ar fi respiratul, necesintindu-se un ventilator mecanic sau stimularea electrica a nervului frenic (aplicarea unui electrod direct pe diafragm pentru a trimite impulsuri electrice la pacientii cu insuficienta respiratorie partiala sau totala).
Alte efecte ale SCI pot fi incapacitatea de a avea un ritm cardiac constant si regulat deci si o presiune arteriala incorecta, controlul redus a temperaturii corporale, imposibilitatea de a transpira sub nivelul unde exista traumatismul, dureri cronice si incontinenta.
Fizioterapia si instrumentale ortopedice cum ar fi scaunele rulante, cadrele de suport sint adesea necesare depinzind le locul traumatismului vertebral.
Locatia traumatismului SCI

Cunoscind exact locul unde s-a produs afectiunea SCI este extrem de important pentru prezicerea carei parti a organismului poate fi afectata de paralizii si ce pierderi de functii importante pot fi asociate cu aceasta.

Afectiunile Cervicale
Afectiunile cervicale de obicei au ca rezultat tetraplegia partiala sau totala si in plus pierderea functiei toracice care necesita un ventilator mecanic ca pacientul sa poata sa respire.
Tratamentul

Tratamentul pentru SCI acut consista in administrarea de mari doze de methylprednisolone in primele 8 ore dupa traumatism.
Tehnologia medicala de ultima ora arata ca un transplant de cultura de celule de susha - stem cells - pot avea potentialul de a ajuta sau trata paraliziile cauzate de SCI. Celulele de susa sau stem cells sint celulele primare care se gasesc in organismele multi-celulare care pot fi provocate sa se specializeze si sa devina celule nervoase si care pot fi transplantate in corpul uman.
Se pare ca sint centre de cercetari in Canada care ar lucra la diferite proiecte pentru tratamentul Sclerozei in placi, a celor atinsi de Alzheimer, a diferitelor afectiuni neurologice de tip traumatic sau alt fel de tip.

In fine, ca o concluzie personala, alternativa pe care americanii o propuneau parintilor Dianei Maria care era una radicala, inumana si cruda, EUTANASIA, o exclud categoric din motive umane si religioase. Speranta si credinta, asociate cu realizarile tehnologiei medicale de astazi ma fac sa sfatuiesc pe toata lumea sa continue sa lupte pina in ultima secunda si chiar si atunci exista speranta unui miracol sau a unei batalii cistigate de forta necunoscuta a unui corp omenesc tinar si doritor sa traiasca.
Doamne ajuta la toata lumea !

Dandanescu - tatic

(mi-am permis sa caut si sa rascolesc amanunte despre traumatismul suferit de ingerasa Diana Maria si sa le postez pe forumul mai curind cutreierat de mamici decit de tatici...)


Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti si sa ne lumineze mintile !!!
Mamica Daniela si Minunile ei, Dania Maria(Melitza) si Christiana Victoria (Bebelusha)
Vezi pozele noastre aici : http://community.webshots.com/user/dandanescu

Editat de - Dandanescu on 05/06/2007 19:31:43
Mergi la inceput

nelia9166 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinelia Adauga semn de carte la raspuns Trimite nelia un Mesaj Privat
Ce chestie, intrasem dimineata pe primul site postat de Lorelaim, am vazut exact unde e traumatismul Dianei (e si o poza acolo) si ajungind la tratament am dat peste acel transplant de stem cells si chiar voiam sa postez intrebarea daca cineva stie despre ce e vorba si cum am putea afla unde sa face acest lucru, in Canada, SUA sau oriunde in lume. Si asa m-am umplut de speranta ca totul va fi bine sau cit se poate de bine cu Dienuta noastra!!!
Dandanescu-tatic, multumim mult pentru traducere!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Editat de - nelia on 05/06/2007 19:14:37
Mergi la inceput
flaviutza
flaviutza2945 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiflaviutza Adauga semn de carte la raspuns Trimite flaviutza un Mesaj Privat
gasisem si eu Dana...dar nu voiam sa pun asta...nu e drept...Laura trebuie sa creada intr-o minune!!

Iar minunea ar putea veni din partea stiintei...CELULELE STEM..atat de blamate la alt subiect...acum caut ..de fapt de ieri...cand pot intra caut despre acest tratament si despre tarile unde e LEGAL.

si..daca se va ajunge acolo....sunt convinsa ca ,impreuna, COMUNITATEA DC va face tot posibilul ca Diana sa beneficieze de acest tratament...

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Mergi la inceput
flaviutza
flaviutza2945 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiflaviutza Adauga semn de carte la raspuns Trimite flaviutza un Mesaj Privat
sorry...am facut o greseala si incerc sa o repar..

Editat de - flaviutza on 05/06/2007 19:47:21
Mergi la inceput
Pag. din 156 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com