Rugati-va pentru DIANA

Raspunsuri - Pagina 146

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinato spune:

Dumnezeu sa-i ajute Dianei sa se recupereze, iar familiei sa-i dea putere sa suporte aceasta grea incercare!
Laura, Andrei rugati-va la Dumnezeu care are puterea sa faca si sa desfaca tot pe acest pamant, dar nu il uitati nici pe Sf. Stelian care este ocrotitorul copiilor. Veti fi uimiti de puterea rugaciunilor catre Sf. Stelian. Pe mine m-au ajutat intotdeauna. Incercati! Rugaciunile sunt ceva mai lungi, dar ce inseamna 15 min. din timpul vostru, in fiecare zi, pt. ca Dumnezeu si Sf. Stelian sa va ifaptuiasca minunea pe care o asteptati!

Descarcati rugaciunile de aici:
http://www.biserica.org/Publicatii/Acatiste/13/index.html

Dumnezeu sa va ajute pe toti!

Alina mami si Rares puiutz micutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Craciunul e aproape. Atatea minuni a facut Dumnezeu cu Diana. Sunt sigura ca ziua cand ea va fi pe deplin refacuta va veni, oricat de mult va trebui sa munceasca si ea si parintii ei minunati. Doamne, ce frumoase vesti. Ce frumos ar fi sa fie si Dienuta acasa de Sarbatori.
DOamne ajuta!

Laura, Andrei, o imbratisare calda. Ma rog din tot sufletul pentru familia voastra speciala.

Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut


Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Multa , multa sanatate , o sa fie bine pana la urma !! Multa credinta si rabdare !

PS. Nu deschidem si noi un subiect nou,asta are prea multe pagini si cateodata il deschid f. greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:



si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Ati mai fost in weekend pe la Dianuta? Cine mai are vesti???
Sarbatori fericite de aici din Peoria!
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Am vrut inca de ieri sa va mai scriu despre Diana.

In primul rand, sambata dimineata a fost un incident la spital. Pana sa ajungem noi la Diana, asistenta impreuna cu un RT (Respiratory Therapist) au vrut sa o mute pe Diana din pat in scaunel. In timpul deplasarii, vasul care incalzeste si umezeste aerul inspirat s-a rasturnat pe masa, iar o parte din apa s-a scurs in tub si a fost impinsa de presiune in plamanii Dianei. Cu alte cuvinte, s-a inecat!!! Si-a si pierdut cunostinta cateva secunde. Asistenta mi-a povestit ulterior ca si-a dat seama imediat ca ceva nu e in regula pentru ca brusc nu s-a mai auzit click-aitul. Au reactionat prompt- spun ele, cadrele medicale- si in cateva secunde dupa ceva respiratie mecanica cu balonul si dupa ce au aspirat-o bine, Diana si-a revenit. Slava Domnului, nu pare sa fie nici o complicatie. I-au facut imediat o radiografie la plamani, si au spus ca daca va fi cazul saptamana asta o sa-I mai faca una ca sa compare imaginile. Dar numerele la aparate sunt in continuare bune, ceea ce pare sa arate ca nu are nici o iritatie sau infectie pe caile respiratorii.
A fost un accident, realizez ca e ceva ce ni s-ar fi putut intampla si noua, familiei, si din asta am invatat ca vasul respectiv trebuie cumva fixat bine de masa…. asta insa nu m-a linistit prea mult. Am cerut ca de acum incolo sa nu o mai mute sub nici o forma pe Diana din pat sau din scaunel decat cand un membru al familiei e de fata.
Ufff, mi se rupe sufletul ca fata mea, la nici 5 ani, e “scared” cand e miscata pentru ca o doare gatul (acolo unde intra tubul de respirat) si pentru ca e posibil ca tubul cu aer sa se desfaca si ea sa se sufoce.

Intr-o nota mai pozitiva, am aflat chiar ieri ca RT-ul principal e foarte multumita de evolutia Dianei, si ca pana saptamana viitoare ar vrea (daca totul merge in continuare bine) sa o mute 24 ore/24 pe ventilatorul mic. Daca plamanii ei se comporta bine in continuare si va sta 2-3 saptamani fara incidente pe masina portabila, din punct de vedere respirator Diana ar fi gata sa plece din spital si sa mearga acasa! Vom fi insa atunci restrictionati de cat de rapid se poate obtine restul de echipament de care e nevoie- e deja comandat, dar ni s-a spus ca poate dura in jur de 2 luni pana ajunge la noi.
Noi, restul familiei mai avem de facut in urmatoarele 5 zile inca 2 clase de training cu RT-ul, in care ne va invata despre ventilator si despre cum sa-I acordam primul ajutor Dianei daca va fi vreodata cazul. Nu stiu daca se va materializa sau vor apare alte piedici, insa RT-ul mi-a spus ca a programat orele astea inainte de Craciun pentru ca s-a gandit ea ca daca avem facut si pregatirea asta, in perioada Craciunui am putea sa o luam numai noi-familia-pe Diana la o plimbare in afara spitalului, fara sa mai depindem de cadrele medicale(… :) asta daca am inteles eu bine ce mi-a spus Erin…)

La capitolul frustrari s-au adunat pana acum:
1- bicicleta medicinala despre care inca nu am aflat mare lucru de la OT (Occupational Therapist)- si cat stam inca in spital mai astept un raspuns, daca insa ajungem acasa am sa ma ocup eu sa fac rost de una. Eu am gasit una pe internet care cred ca ar fi potrivita pentru Diana, dar OT-ul a fost recent la o intalnire cu producatorul bicicletei la un centru de realibitare pentru adulti din Vancouver. Dupa meeting mi-a scris sa-mi spuna ca discutiile au fost legate de o interfata pentru internet si catva aspecte tehnice ale setarilor pentru a fi folosita si pentru maini, si ca o doctorita de la centrul de reabilitare ma va contacta ca sa-mi spuna daca bicicleta e potrivita sau nu pentru Diana. Doctorita a fost intre timp intr-o dimineata la spital sa o vada pe Diana, dar inca nu am auzit nimic inapoi de la ea.
2- Hrana. Diana se hraneste de 6 luni tot numai cu un lapte cu vitamine, proteine, fibre si electroliti. Acum 4 saptamani am discutat cu o nutritionista sa-I spun ca noi vrem ca cel putin una din mese sa I-o facem noi, cu hrana “normala”, ma rog, pasata si facuta cat mai lichida ca sa treaca prin tubulet. In plus, mai vreau sa-I adaugam suplimente de acizi grasi esentiali si vitamine B, insa vreau sa stiu exact care sunt limitele maxime admise pentru varsta/greutatea fetei. Nutritionista s-a schimbat, eu evident ca nu am primit nici un raspuns intre timp, iar ieri am reusit in fine sa vorbesc cu noua nutritionista. Explicatii date din nou- ca deh, trebuie sa ma justific si ei inca o data “de ce vreau sa-I schimb mancarea asta, care dupa parerea lor e completa si foarte portivita Dianei”- si printre randuri am inteles ca ei descurajeaza puternic sa aduci mancare de acasa la spital (ca “ se contamineaza”), ca suplimente de vitamine trebuie sa vada ce I se pemite sa foloseasca de la farmacie, si ca sa scurtez, concluzia mea e ca pentru ei e mult mai simplu sa spuna: “Diana are nevoie de x calorii/zi, laptele asta are 1 calirie/ml, asa ca ii dam x ml/zi. Ii asigura un aport echilibrat de elemente nutritive. Punct!”
Va trebui in final sa astept sa mergem acasa ca sa-I schimb meniul, si sa caut intre timp un nutritionist independent pe care normal sa-l platesc din buzunar, dar care sa ma ajute sa fac un plan de alimentatie natural, mai sanatos si cu aport suplimentar cat mai mare posibil din elementele pe care eu cred ca o vor ajuta pe Diana in recuperare.
3- Oarecum in completare cu faptul ca nu aflu nimic concret cu bicicleta pentru recuperare, nu am aflat nimic de la cei de aici nici despre alte posibilitati de reabilitare. Diana are acum cateva miscari la maini si picioare, mai puternice pe partea stanga. Desi nu putem spune in momentul asta cat sunt de contolate si cat nu, unele din ele par a fi aproape normale. De exemplu nu cred ca ridicatul genunchiului (piciorul a fost initial intins la orizontala) si sprijinitul talpii pe pat se poate face de la un spasm sau un reflex. Mai ales ca am vazut de cel putin doua ori miscarea asta, in zile diferite. Doar ca nu pot sa aflu de la nimeni ce e “normal” si ce e reflex, cum sa incurajez miscarile ei si sa-I intaresc muschii. Doctorul imi tot spune sa asteptam sa vedem ce revine si ce nu… eu simt ca pierdem timp pretios pentru recuperare… Asa ca-I facem si noi ce ne pricepem ca masaje, rotiri de incheieturi, mama a pornit si ne-a invatat si pe noi cum sa-I facem terapie cu lumina, si tot cautam prin literatura ce alte mijloace ar mai fi (chiar daca nu neaparat recunoscute de medicina traditionala, insa care sa nu-I faca mai mult rau) prin care sa-I ajutam regenerarea si recuperarea.

Ar mai fi multe de spus, doar ca m-am intins deja prea mult.

Va multumesc inca o data ca sunteti alaturi de noi.

Daca zilele urmatoare vor fi foarte aglomerate si nu reusim sa mai scriem, noi va uram de pe acum un Craciun Fericit, sanatate si numai bine!


Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Of Laura ce trista sunt doar citind frustrarile tale in timp ce noi ceilalti ne frustram din cu totul alte rahaturi neimportante.

Nu va pierde-ti speranta, noi ne rugam mereu, eu cel putin o am pe Diana in rugaciunile mele alturi de copiii mei.Sa va aduca noul an speranta si reusita ptr insanatosirea Dianei.

Sarbatori fericite

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selena2002 spune:

Laura iti multumim ca ai reusit sa iti faci timp si pentru noi si sa ne mai spui despre evolutia Dianei.
Eu ma tot rog la bunul dumnezeu sa va ajute si sa o faca pe Diana bine.
Doamne, fa o minune si in seara de Craciun adu in casa si in sufletul acestei familii speranta ca intr-o zi printesa lor va fi bine. Ajuta-i Doamne sa aiva multa rabdare si putere si sa treaca peste toate acestea iar noul an sa aduca multe progrese in sanatatea Dianei.
Doamne ajuta si sarbatori fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Laura-multumim de vesti.
Nu va pierde-ti speranta, noi ne rugam mereu, pt.Diana.Sa va aduca noul an speranta si reusita ptr insanatosirea Dianei.Sper sa o avetzi acasa de Craciun.

Sarbatori fericite!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fortuna spune:

Craciun fericit tie si familiei tale. Ma numesc Fortuna si sint asistenta medicala intr-un NICU in Toronto.....Vreau sa stii ca exista optiuni ptr rehab in Toronto, asta daca nu gasesti nimic in VAncouver. Te rog sa te uiti putin pe site-ul urmator sa-ti faci o idee cam ce fel de servicii sint oferite http://www.bloorview.ca/ Ma bucur ca-ti dai seama cit de importanta este reabilitarea intensiva, orice zi care trece , trece in defavoarea Dianei. Nu te lasa la mila nici unui doctor. Incepe agresiv sa le ceri sa faca intensive rehab cu Diana acum, in spital si sa-ti faca si un plan unde sa mergi dupa ce Diana va fi externata. Cu cit esti mai insistenta, cu atit mai bine, esti in spital si acum ar trebui sa ai o multime de suport si usi deschise. Iti va fi mai greu sa te conectezi la resurse odata ce pleci acasa, de aceea insista cit de mult poti acum sa afli cit de multa informatii despre next step.As vrea sa am posibilitatea sa comunicam in viitor si sa te ajut si cu gasirea unei dietician.
Inchei dorindu-va tot binele din lume si un an nou cu mult mai bun decit cel care trece.
Fortuna

Mergi la inceput