Acum la B1 - Gigi Becali doneaza 2 mil. euro
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
Cl, ultimul lucru pe care mi-l doresc ar fi sa ma cert cu tine. Ba inca din cauza lui nea becali .
Nici mie nu imi pasa ce a fost in inima lui cand a dat banii aia. Important este ca au fost cuiva de ajutor. Pentru ce a fost in inima lui, are cui sa dea socoteala.
Comentariile nu erau in acest sens, ci erau la adresa altor comentarii, care il ridicau pe becali in slavile cerului si aratau cu manie proletara spre ceilalti bogati, care cica nu dau asa multi bani ca nea asta. Asta a fost tot.
p.s. nu tie iti scosesem limba :-) Tu mi-o scosesei mie?
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
Denizel, unde vezi tu ca ma cert?
Iar de scos limba nu o scot, ca mama m-a invatat ca nu e frumos .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Carmi/Carmi.jpg)
Carmi spune:
quote:
Originally posted by cl
Nu inteleg un lucru. De ce il disecati aici pe Becali? Nu am fost si nu voi fi fanul lui Becali niciodata! DAR aici nu aveti dreptate. Omul ala a ajutat niste oameni. Ca nu are cum sa-i ajute pe toti, asta asa e. Si noi cand donam o suma pentru un caz, o facem pentru acel caz, pentru ca nu avem cum sa-i ajutam pe toti cei care au nevoie, din pacate. Ce facem, nu mai donam, ca nu putem sa-i ajutam pe toti??? Iar ce faceti voi, aici, nu este frumos. Daca vreti sa-l disecati/barfiti pe Becali, de ce nu deschideti alt subiect? Aici este vorba despre un gest umanitar si ATAT!
![](floare.gif)
Mai vreau sa adaug ca mi se pare o totala lipsa de sensibilitate in mesajele celor care folosesc cuvantul ´pomana´, avand in vedere ca printre noi sunt persoane care au trecut prin momente poate de umilinta si, cu siguranta, de deznadejde, pana au putut strange suma de bani de care au atata nevoie. Intr-un asemenea context ´pomana´nu-si are locul.
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
flaviutza spune:
Carmi draga mea, putini stiu ce-i aia empatie...prea putini. am mai spus...e al naibii de usor sa ti discursuri de pe piedestal...cand totu'i roz in jur...
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Clover spune:
Ce-are a face empatia cu tot gestul asta? Si empatia nu o stii, ca nu ai cum sa o inveti.
Daca tot spuneti ca v-ati umilit strangand bani pentru cazuri, cu ce nu sunteti de acord cand auziti ca acesti bani sunt de pomana
POMÁN#258;;, pomeni, s.f. 1. Dar, danie, ofrand#259;; f#259;cute cuiva #351;i servind, potrivit credin#355;ei cre#351;tine, la iertarea p#259;catelor, la mântuirea sufletului; milostenie, binefacere. Loc. adj. #351;i adv. De poman#259; = a) (în mod) gratuit sau la un pre#355;; foarte sc#259;zut; b) (în mod) inutil, zadarnic sau neîntemeiat. Expr. A cere de poman#259; = a cer#351;i. A-#351;i face (mil#259; #351;i) poman#259; cu cineva = a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva. #9830; (Fam.) Ocazie binevenit#259;, rar#259;, extrem de avantajoas#259; (sub raport material); chilipir. Expr. A umbla dup#259; (sau a c#259;uta) poman#259; = a umbla dup#259; avantaje materiale nemeritate. 2. (În ritualul cre#351;tin) Praznic care se face dup#259; o înmormântare sau dup#259; un parastas #351;i la care de obicei se d#259;ruiesc (s#259;racilor) diverse obiecte (ale mortului); (concr.) ceea ce se d#259;ruie#351;te cu acest prilej. Expr. Ca la poman#259; = în mare num#259;r. 3. Parastas. – Din sl. pom#277;n#365;.
sursa: dexonline.ro
Cineva se oripilase ca pomana e pentru morti. Dupa cum se vede acest sens e ultimul pe lista si sunt listate in ordinea frecventei lor in limbaj.
Se diseca aici gestul lui Becali de la prima persoana care a spus ca pentru acest gest il va vota pe personaj. Mai ramane sa faca pomeni si aia din mafie ca si-au asigurat locul in conducerea statului. Lumea nu a zis "o sa ma rog pentru sufletului lui ca e om bun", lumea sare imediat "are votul meu". Ori asta pentru mine inseamna decadere a valorilor.
Jiji, mon amur
doinabita spune:
Chiar nu pot sa inteleg ceva...nu se poate lua doar gestul pe care l-a facut?Daca e electorala sau nu ???trebuie chiar atat despicat firul in patru?Cine a fost atant a spus ca NU! caci o face publlica aceasta actiune pentru ca asteapta ca si alti oameni cu putere financiara sa ii urmeze exemplul!Caci va face un spital dotat cu tata aparatura performanta pentru toate , iar romanii vor beneficia gratuit de tot!Cand se spune pomana...nu as vrea sa simta nimeni pe pielea lui ce inseamna sa ai nevoiae de asa ceva pentru a salva viata celui din familie, a unui prieten si sa ti se inchida usile in nas...una cate una...iar timpul sa ticaie...sa fi neputincios, sa cauti solutii, sa nu gasesti...si apoi sa se spuna ca primesti pomana?DA !platesti o operatie, un tratamnet din acea pomana, dar se numeste DONATIE, sau cum vreti sa ii spuneti!!!Nimeni nu vrea sa accepte ca a facut-o pentru oameni?chiar asa de siguri suntem caci nu ii pasa de oameni?eu chiar am curajul sa va contrazic!Are importanta de unde vin banii?haide-ti totusi sa apreciem fapta!Puteti sa dati si cu rosii.Eu am simtit caci iubeste oamenii!!!si din acest motiv face astfl de actiuni!
Redati-mi viata!
Putin cu putin se aduna marea...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Carmi/Carmi.jpg)
Carmi spune:
Doina, nu te mai necaji, ca n-ai de ce...
Sa dea dumnezeu sa va mearga toate bine si sa se intoarca Dan sanatos din China, asta e important.
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
doinabita spune:
Sa dea Dumnezeu Carmi!dar cand stiu cate usi am incercat sa deschid??si s-au inchis in nas...la unele ma faceau cersetoare...sau altfel...ma simteam asa de mica...ma scuturam , trageam un plans zdravan imi dadeam cu apa rece si apoi o luam de la capat...cate persoane ma intrebau:nu ti-e rusine?sa ceri bani?si erau cunoscuti de ai nostrii...caci daca ar fi in situatia noastra nu ar putea sa ceara bani...si cred ca toti cei care au nevoie de ajutor umanitar au trecut prin ceea ce va povestesc eu!
Carmi DOAMNE AJUTA !TUTUROR!
Redati-mi viata!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Chiar nu pot sa inteleg ceva...nu se poate lua doar gestul pe care l-a facut?Daca e electorala sau nu ???trebuie chiar atat despicat firul in patru?
Inca de la primele postari s-a scris negru pe alb:
quote:
De va fi sa candideze pe undeva .... o sa aiba un vot de la mine.
Din acel moment subiectul a devenit electoral. Punct.
Si atunci, de ce persoanele care au beneficiat de pe urma donatiei lui se simt atacate pesonal atunci cand cineva il critica pe Becali?
doinabita spune:
Eu nu ma simt atacata personal...doar ca se folosesc cuvine ca:pomeni...si ca am simtit :pe viu ce inseamna sa ai nevoie de asa ceva!doar ca sa putem lua un gest umanitar asa cum este, fara a despica firul in patru.Promit sa nu mai intervin, caci nu vreu sa se creada altceva!
Redati-mi viata!