iubire neconditionata

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

quote:
Originally posted by nume

Blue Eyes, mi se pare ca viata ta e absolut ok #61514; …parca am mai zis…



N-am inteles codul ala! Ce inseamna?

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala, sexualitatea si stabilitatea economica.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by nume
Faptul ca nimeni nu gaseste un exemplu celebru/cunoscut de relatie fericita in care femeia e provider(nu conjunctural ci definitoriu)…spune ceva despre ipostaza asta.
Daniela, ai dreptate perfecta. S-a trecut de la iubire la feluri de a detecta implicarea, la relatii in general si tipuri de relatii in particular, de la abstract la concret. Asa a evoluat discutia. Daca nu era interesant, nu evolua…zic eu…
In majoritatea dialogurilor libere prelungite oamenii aduc argumente care schimba cursul initial. Daca repetam aceleasi argumente in nestire nu suntem convingatori si se intrerupe dialogul.

…O alta problema ar fi ca neintelegerea interlocutorului genereaza ostilitate… blocheaza comunicarea. Practic, daca stim chestia asta totul devine mai putin personal…




Faptul ca nimeni nu gaseste un exemplu celebru/cunoscut de relatie fericita in care femeia e provider(nu conjunctural ci definitoriu)…spune ceva despre ipostaza asta.

NU, faptul ca nimeni nu aduce drept exemplu celebru/cunoscut de relatie fericita in care femeia e provider, nu spune ceva ci demonstreaza ca acest exemplu ar cam fi off topic ( subiectul se numeste iubire neconditionata).
Pe bune, cine ar detine atitea date adevarate din interiorul unor relatii reusite (pp ca ne-ar durea in cot de statistici)? Tabloidele? Nevermind. Ce vrei sa demonstrezi mai exact, pe intelesul unei minti simple ( cum e a mea) aducind in prima linie aceste exemple care exista sau nu exista, sau daca exista nu sint dovedite, si daca exista ce importanta ar avea, in fond?

Te provoc (in sens constructiv, desigur!) sa ne faci un rezumat al analizei, ce demonstreaza concluziile tale?, pe ce baza au fost ele adunate?, cum ne convingi ca ai fost obiectiva cind le-ai pus cap la cap si ne-ai prezentat teoria sus-descrisa ca finalitate a unui studiu? Na, chestii de astea...
Am incredere in tine, de aia te intreb.

Pe urma zici:

Daniela, ai dreptate perfecta. S-a trecut de la iubire la feluri de a detecta implicarea, la relatii in general si tipuri de relatii in particular, de la abstract la concret. Asa a evoluat discutia.
Daca nu era interesant, nu evolua…zic eu…
In majoritatea dialogurilor libere prelungite oamenii aduc argumente care schimba cursul initial. Daca repetam aceleasi argumente in nestire nu suntem convingatori si se intrerupe dialogul.

Nu ca "s-a trecut" ci "ai trecut" si nu spune (te rog, chiar am pretentie, ca sa o denumesc astfel) ca "asa a evoluat" discutia.

Nu cred deloc ca asta e o evolutie in discutie ( ceva ce implica pe linga substrat si definitie din DEX, o crestere in valoare), odata ce ne cam intoarcem la posibilitatea de-a ramine un pic mai mult decit cimpanzei ( nu va suparati, stiinta spune asta, nu eu, ADN-ul nostru este atit de sensibil diferit de al lor, citeva secvente si voila!).
Personal, consider o involutie ca am ajuns sa punem pretext de iubire, luxul unui "batz plin de furnici", spune-i tu "posibilitate de a pune hrana pe masa si o excursie la Roma, fiindca merit!".
Stiu, pare dur ce spun dar nici tu nu esti mai blinda cu unele suflete sensibile care nu inteleg de ce spui ca interesul unui barbat pentru tine este proportional cu timpul/banii/atentiile pe care ti le acorda.
Sincer, m-ai facut sa ma simt "o fraiera" fiindca am cazut ca musca lesinata dupa doar o simpla poezie, nici urma de interesele de care ne-ai vorbit.
Nu e vorba de frustrare, sper ca intelegi.
E vorba de revolta ( potolita) a unui om care nu pricepe de ce spui ca daca nu obtii niste foloase in schimbul unor sentimente, din partea unui partener, ai avea tot dreptul sa crezi ca nu-l interesezi suficient, ca nu-i poti trezi sentimente pure, clare, neconditonate, nemasurabile in moneda internationala de aur, argint, cupru, cutii cu ciorapi de matase, cupoane cu reduceri, bilete de avion etc!






Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Nume,

indiferent cine a adus termenul de 'provider" in discutie, ii atribui un sens neadecvat.
In plus, reciteste-ti postarile si o sa vezi ca pornesti de la generalizari absolute pe care le faci din ce in ce mai putin absolute pina la disparitie.

Dde ex. pina acum "provider" era cel sau cea care aduce banii in casa. Atit. In ultimul mesaj sustii ca depinde de fapt daca e conjunctural sau definitoriu. Deci, ii taiem pe aia "conjuncturali".

La fel - mai "acote" TOATE femeile care intretin barbatii vor esua in casnicie. Pt. Rosey raspunzi ca nu toate, doar alea "care fac o virtute din asta".
Iar a scazut segmentul in discutie....


La fel - "implicarea" era clar in functie de suma alocata: la un moment dat n-a mai fost in fucntie de suma, ci de procent, dupa aia nici de procent, ci de valori care sint dezvoltate cu costuri, apoi au disparut costurile de tot.
A ramas doar ideea de garantii, peste vreo doua pagini se vor dizolva si garantiile si ramine dragoste pura.

Cum nu cred ca esti in plin proces de evolutie acum , ma astept sa ai - si sa poti expune - o teorie clara pe care sa n-o mai ajustezi ulterior.
Asta ca sa stim despre ce discutam.
Spune-ne tu care e nuanta corecta. Ca sa nu mai "intelegem gresit".

PS: nu comparam tramvaiul cu nici un standard, ci cu BMWul lui blue-eyes de la subiectul asta. Subtil, nu?
Nu vad de ce ti se pare ca discutiile sint ostile - mie mi se par cam prea cotite, atit.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

spontan, cand am citit de relatie fericita in care femeia e provider m-am gandit la regina Elisabeth si printul Philip :-) ce stiu io cat is ei de fericiti sau cat ii el de provider

io cred ca putem iubi neconditionat si ca sa ma si contrazic :-) cred ca si totul are un pret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Eu cred in iubirea neconditionata!! Fara referire la bani, lucruri materiale, cuvinte siropoase si dulcegarii ieftine. Si o traiesc!!!

Aceea iubire care depaseste toate obstacolele vietii, care dainuie chiar si atunci cand intervine o suferinta sau o boala crunta, dragostea si loialitatea sincer aratate partenerului de viata in orice situatie sau problema ar veni.
Pentruca e usor poate sa iubesti cand cineva are bani, e frumos/a, arata bine etc, dar iubirea adevarata si neconditionata se vede abia cand apare ce spuneam mai sus!


Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:


Daniela, tot ce am scris sunt observatiile mele personale. Daca vrei o concluzie citeste toate postarile mele. Sunt consecvente.
Discutia a evoluat in sensul ca multe dintre fetele care posteaza au venit cu probleme de interpretare sau conexe. ...Si eu am raspuns cu parerea mea. Nu stiu de ce... ca aveam timp si ma distreaza.

Daca vrei sa ma intelegi si crezi ca ceva e neclar te rog spune-mi ce, cu referiri la postarile mele.

Elise,
tu spui ``In plus, reciteste-ti postarile si o sa vezi ca pornesti de la generalizari absolute pe care le faci din ce in ce mai putin absolute pina la disparitie.``
Corect. Pentru a fi explicita. Nu exista contradictii. Iar chestia asta nu anuleaza perspectiva. Poti merge in ambele sensuri: de la general la particular si viceversa. Nu?! :)
Da-mi un exemplu concret.

tu spui: ``La fel - mai "acote" TOATE femeile care intretin barbatii vor esua in casnicie. Pt. Rosey raspunzi ca nu toate, doar alea "care fac o virtute din asta".
Iar a scazut segmentul in discutie....``

Am spus de la inceput(pag 2)si nu doar pt. Rosey ca E o mare greseala, cu efect invers, sa afisezi o siguranta materiala de nezdruncinat,ca femeie, chiar daca e reala. (6 pag mai tarziu/e gresit sa faca o virtute din asta.)
Spre ultima pagina am diluat din delicatete fata de tine. Pt. ca am constatat ca faci referiri constante la material; avantaje/provider/interes/portofel etc, in genere dezaprobator in context dar elocvente prin repetitie. Dupa cum am mai spus, probabil ca tu iubesti sincer si neconditionat(cum scrii in postarile tale care nu sustin contrariul) dar acum exista la tine un conflict legat de... bani(ca altfel nu stiu cum sa le spun). Poate ma insel, asa am interpretat eu.

La fel ca si la Daniela, daca vrei sa intelegi si ai o neclaritate te rog fa referire la pasajele mele care nedumiresc.

... Eu chiar pot sa-mi sustin si argumentez toate punctele de vedere... dar nu pot sa ma explic cuvant cu cuvant.

Si intr-adevar cred ca e timpul ca discutia sa evolueze... inapoi... spre punctul de pornire... Cred ca sunt peste 5 postari care se refera strict la tema...

Blue Eyes codul insemna smily :)

nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Eu tot nu cred ca exista iubire fara conditii. Chiar prin a afirma "vreau ca el sa ma iubeasca asa cum sunt " se pune o conditie de baza.
Te poti indragosti, plutesti pe nori, dar cand e vorba de construit ceva revii la realitate, te dai jos si te uiti in jur ce materiale ai. Mai ales dupa ceva experiente de viata, dupa o varsta. La 20 de ani te indragostesti de un tip vazut in tramvai si visezi cai verzi pe pereti, dar dupa 30 tare ma indoiesc eu ca e asa.
In plus, sa nu se creada ca persoanele care au niste criterii dupa care sa-si aleaga partenerii, nu pot iubi!
M-ar interesa foarte mult si parerea unui barbat. Ei pot iubi neconditionat? Nu cred!

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala, sexualitatea si stabilitatea economica.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Hop si eu cu parerea mea... care, ca in cazul multora, se bazeaza pe experiente si observatii personale... deci nu trebuie sa coincida cu a altora.

Fost-a o vreme, acu vreo 8-10-12 ani, cand "inima" era cea care conta/dicta in primul rand. Deci, atata vreme cat era un om bun, il iubeam si stiam ca si el ma iubeste... nimic altceva nu mai avea importanta... are/n-are casa/masa/masina/slujba, e student, nu e student, are perspective de cariera au ba, vrea copii/nu vrea copii, cate toale de firma (sau toale in general)ii atarna in sifonier, cate/ce carti citeste ... hai sa nu ma mai lungesc, intelegeti ce vreau sa zic. Spre rusinea mea, tre sa admit ca in perioada respectiva erau cateva chestii care mi se pareau mai importante: sa asculte muzica rock, cu cat mai agresiva cu atat mai bine, ,sa nu aiba nimic impotriva pasiunii mele pentru sword-fighting (nu scrima), sa se inteleaga bine cu catelul meu, sa se lase tarat la toate concertele metal la care ma duceam eu (azi aici, maine la Bucuresti, poimaine la Buzau, aoleu joi am examen si io nu am invatat nimic!), iar daca mai avea si plete lungi...mmmmm Atatea momente fericite...amintiri frumoase...cu cat drag ma uit inapoi, la cea care eram atunci...

Buuun. Au trecut ceva ani. Al meu sot vine cu drag la concerte cu mine (inca ma mai duc ), plete mai are (inca), cu catelul se intelege bine (suferim amandoi ca bietul catel e batran si bolnav, si departe de noi), ne duelam impreuna in gradina impreuna cu alti nebuni ca noi de stau vecinii la gard ca la circ eh, idealul "de tinerete".
DAR trebuie sa recunosc ca, daca in momentul in care relatia devenea serioasa si se punea deja problema sa ma mut la el in tara, el (om la 30+) nu ar fi avut o slujba/perspective de slujba, o ocupatie, (nu ma refer la vreun salariu "x", ci doar atat - un job, un venit), daca l-as fi vazut imbracat non-stop tot in blugii "aia" de pe vremea studentiei ca el altceva nu are si nici nu vrea sa aiba, daca mi-ar fi spus ca lui ii plac copiii da' ai altora, ca te poti juca cu ei si dupa aia ii dai inapoi...iar ma lungesc...ei bine, eu una as fi spus...iubire mare da' eu altceva imi doresc de la omul langa care as dori sa imbatranesc. A, si biblioteca imensa a avut un rol important... acum mi se pare inimaginabil sa fiu "impreuna" cu un om la care nu-i place sa citeasca, care sa nu fie interesat de istorie, mitologie, arta, care sa nu vrea sa calatoreasca...oricat de lungi i-ar fi pletele si oricat de mare i-ar fi colectia de CD-uri de "metale"

Blue Eyes, eu am inteles la ce te referi.

"Inima" nu si-a pierdut din importanta... dar la fel de importante au devenit si "ratiunea", si "instinctul"...si asa mai departe. Cel putin pentru mine.




Dark Bendis



"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

quote:
Originally posted by blue eyes

Si inca ceva: barbatilor adevarati, celor care sunt pregatiti sa accepte provocarile de orice gen intr-o relatie, le plac femeile care sunt cu picioarele pe pamant, care stiu ce vor de la viata si de la ei.

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala, sexualitatea si stabilitatea economica.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!




Ce "grozav" ar fi sa fie asa! Din pacate multor barbati adevarati inca le mai plac drept partenere femei aparent vulnerabile, altfel ii baga in ceata, le cam clatina propria personalitate, propriile principii.
Si ce ma rog inseamna barbat adevarat? Care-s aia neadevarati? Citi sint? Cum ne "pazim" de ei? Ce facem cu ei? Ii aruncam la gunoi? Daca un barbat poarta gene "de geniu" , se raporteaza la cunoasterea dincolo de "realitate", are capacitati emotionale iesite din comun dar nu stie sa "agate" o partenera sau nu poate, se numeste ca e un incapabil, nu poate trezi iubirea, nu poate trezi nimic?
Exemplu concret: Stephen Hawking

http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking

Pe Stephen nu-l poate iubi nimeni?

Qi



pe el il iubeste sotia lui...(dar mai traieste inca?!off topic)




Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:



[/quote]

Ce "grozav" ar fi sa fie asa! Din pacate multor barbati adevarati inca le mai plac drept partenere femei aparent vulnerabile, altfel ii baga in ceata, le cam clatina propria personalitate, propriile principii.
Si ce ma rog inseamna barbat adevarat? Care-s aia neadevarati? Citi sint? Cum ne "pazim" de ei? Ce facem cu ei? Ii aruncam la gunoi? Daca un barbat poarta gene "de geniu" , se raporteaza la cunoasterea dincolo de "realitate", are capacitati emotionale iesite din comun dar nu stie sa "agate" o partenera sau nu poate, se numeste ca e un incapabil, nu poate trezi iubirea, nu poate trezi nimic?
Exemplu concret: Stephen Hawking

http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking

Pe Stephen nu-l poate iubi nimeni?

Qi
[/quote]

pe el il iubeste sotia lui...(dar mai traieste inca?!off topic)




Oare nu scria pe undeva ca sunt in divort? De trait, mai traieste.(tot off topic)

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput