cadouri invatatoare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellaene spune:

la baiatul meu la scoala am nimerit o doamna invatatoare tare draguta, care m-a scutit de la multe taxe, s-a zbatut pt baiatul meu, stia ca nu avem bani.la sf de an scolar i-am luat un cadou frumos, hainute pt bebe, dar asta pt ca asa am considerat eu ca ar fi frumos, nu pt ca mi-ar fi cerut. e diferenta intre a da ca asa ti se pare normal si a ti se cere.eu nu stiu cati dintre ei cer parintilor bani faceti un experiment si nu dati odata cadou, si vedeti daca se skimba ceva. eu zic ca nu. acum normal depinde de profesor sau invatator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

eu as proceda in felul urmator: singura sau impreuna cu alti parinti as stringe o suma de bani si as dona-o unei asociatii caritabile in numele invatatoarei.as lua certificatul cu donatia pe numele ei si l-as insoti cu o felicitare de genul "draga noastra invatatoare,am facut o donatie in valoare de x lei in numele dumneavoastra pentru copiii strazii (de exemplu)". cu asta ii si faceti un cadou,faceti si un gest umanitar si ii si taiati apetitul de cadouri.

scriind cele de mai sus si gindind mai repede decit tastind mi-a trecut prin minte ca sunt nenumarate cazuri umanitare aici pe DC,poate administratorii forumului pot furniza niste certificate frumoase pentru donatii,asta ar fi cel mai bun cadou pentru cadrele didactice...

emerald isle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Eu cred ca unii parinti au favorizat acest fenomen,acea "patura sociala" care are bani,dar nu prea stie de unde ii are,care sfideaza prin lux si opulenta cadrele didactice,dar au momente anxioase in care isi dau seama ca odrasla lor nu e tocmai ce trebuie si "pompeaza" pentru asta.
Eu sincer cred ca din acest fenomen s-au nascut si meditatiile si neobraznicia unor cadre didactice de a pretinde diverse servicii.
Cadou e un cuvant cu alt sens dupa parerea mea,e un lucru care il oferi cuiva care il respecti,ti la el...cadoul implica sentimente frumoase,iar cei care il ofera daca nu simt asa,mai bine nu il ofera.
Noi de exemplu(parintii de la clasa filui meu),am facut o gasca in care am cooptat-o si d-na invatatoare,ne vedem cand la unii,cand la altii,cu totii o respectam foarte mult si credeti-ma avem de ce.Ei bine in acea gasca sunt si parintii unui copilas care desi e in clasa trei-a are Bine si Suficient in carnet.E un copil ok,inteligent,are toate dotarile necesare,dar nu-i place scoala,nici parintii nu pun accent pe aspect,doamna e obiectiva si asta e tot.In alte cazuri acel copil ar avea FB pe linie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2copii spune:

Incep prin a spune ca nu exista acea patura sociala care "are bani, si nu stie de unde" parca ai spus angy11. Cine ii are, in cele mai putine cazuri ii castiga la loto, iar in cele mai multe cazuri ii castiga muncind. Nu am auzit de cazuri in care vin bani asa, pur si simplu, fara sa stii expeditorul. Am auzit in schimb de perfectionare continua, masterate, 2 job-uri, firma proprie, responsabilitate la locul de munca, munca de 10-14 h zilnic si multe, multe altele.
Dar, ptr ca nu acesta este subiectul, sa revenim totusi la el. Fata mea a terminat clasa I, la o scoala de stat din Bucuresti. Cadou nu am dat numai eu, ci si impreuna cu toti parintii din clasa. La serbarea de sfarsit de an a fost un cadou comun, din partea a 20 de parinti (20 copii are clasa), dat din recunostinta pentru acel om, care este pedagogul copiilor nostri si care a reusit sa obtina rezultatele cele mai bune la invatatura din toate clasele I din acel an. Cadoul a fost simbolic, suma mi se pare infima. Un fumator ar "fuma-o" in 4 zile. Fumatorii sunt undeva in jur de 50% (daca nu mai mult) din populati globului, ceea ce inseamna unul din 2 parinti cat are de obicei un copil.
Cred ca fiecare dintre noi primeste la locul de munca (din partea angajatorului - S.A. sau S.R.L.) un cadou de 1, 8 Martie, de Craciun, o zi libera, cadou ptr copii etc.
Si inca o mentiune, nu toti parintii din acea clasa au bani, avem si 2 cazuri de familii monoparentale, care au contribuit de bunavoie. Dupa ce am amenajat clasa din temelii (mobilier, jaluzele, reconditionat parchet, zugraveala), in etape, pe masura ce am strans banii (fiecare dupa posibilitati), la serbarea Abecedarului am considerat ca fiecare a facut un efort financiar deja destul de mare si da cat poate, a fost o surpriza ca au dat totii parinti, fara comentariile care le-au facut spre exemplu la amenajarea clasei.
In schimb, toata lumea este multumita ca sala de clasa este curata, nu le lipseste nimic ptr a invata in bune conditii, iar copiii invata bine si sunt pe drumul cel bun.
Si ca o ultima mentiune, in clasa sunt copii care ar fi putut invata la scolile particulare din Bucuresti, posibilitatile parintilor ar permite acest lucru. Cred insa ca doresc ca copiii lor sa invete BINE si de aceea au ales invatamanul de stat. Numai un naiv se poate bucura ca odrasla lui are FB pe linie din cauza cadourilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Cand m-am referit la acea patura sociala,m-am referit la acei care castiga sume enorme cantand 10 minute 2 manele la o nunta....cunosc cazuri,am la scoala asemenea parinti...ca si specialist pot sa spun ca efortul lor e minim,la aceea la care un parinte e plecat in strainatate la furat,deasemenea cunosc cazuri...si care privesc educatia copiiilor ca pe o anexa a vietii lor sociale,care sfideaza de cele mai multe ori scoala cu tot ce implica ea.
Cat despre efortul vostru financiar de la serbare din experienta de pe forum iti pot spune ca foarte putine persoane ar fi de acord cu el.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2copii spune:

Traim intr-o lume a cadourilor. Cine nu da cadouri? In diferite ocazii, la diferite persoane. Rude, prieteni apropiati etc.
Recunosc, am dat cadou invatatoarei si singura, fara a fi cadou din partea clasei. Dar l-am dat in momentul in care m-am asigurat ca fata avea deja FB pe linie. Si spun asta ptr ca imi doresc ca notele de FB sa fie DOAR MERITATE.
De ce l-am dat? Am considerat ca este un gest de recunostinta din partea mea ptr acel om care indruma bine pasii copilului meu, conteaza asa de mult inceputul a cel putin 12 ani de studiu....
Aceasta invatatoare isi da silinta ptr toti copii din clasa, avem chiar si cateva "fenomene" in clasa cu parinti asemeni lor. A reusit sa-i traga "in sus" la comportament si sarguinta, sa-i ajunga pe ceilalti copii.
Cand am ales sa dau copilul la scoala de stat, si nu particulara, desi bugetul ne-ar fi permis asta, am dorit ca copilul sa invete carte cu adevarat. Ne-am gandit ca reusita depinde in egala masura de urmatoarele aspecte:
- nivelul colegilor de clasa
- pregatirea invatatorul si arta de a se face inteles si ascultat.
Este modul meu a a rasplati cu un mic efort meritele acelui om, atat de important ptr copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

La noi cadourile au devenit un obicei si mai nou este o obligatie sa dai, nu mai dai din recunostinta pentru ca omul ti-a facut un bine, dai de teama sa nu-ti fie persecutat copilul. Eu am cunoscut insa multi dascali de treaba (mai exista din acestia si in zilele noastre) - padure fara uscaturi nu exista.
Angy, stii cumva unde pot gasi in Timisoara ceva manuale de chitara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarrb spune:

am citit cu interes in mare parte toate mesajele, cu care in principiu as fi de acord...insa ...pt ca tot timpul exista un insa...sunt un parinte care din pacate are un copil ai carui cadru didactic nu numai ca "ii face placere sa-i cumparam cadouri.......ba chiar ne spune (prin unele surse) ce sa-i cumparam. desi de fata cu restul parintilor""sa nu care cumva sa va deranjati"""sau """OOOO asa ceva mai am acasa"..ce pot sa va mai spun e , ca si cadru didactic e foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Ca si cadru didactic ma deranjeaza foarte tare aceasta abordare,dar stiu ca se poarta.Stiu ca exista oameni si oameni peste tot.Probabil ca exista si invatatoare care intr-un fel sau altul "cer"cadouri,dar cred ca ele sunt extrem de putine ,in comparatie cu cele care isi fac meseria cu daruire si au un comportament de admirat.Nu este corect sa generalizam.Daca eu as avea asemenea nemultumiri vizavi de invatatoarea copilului meu cred ca mai degraba l-as muta,as cauta alt om pentru el.Discutiile improscate cu noroi pe forum nu schimba situatia.Daca le-ati arata ca nu sunteti de acord cu acel comportament,banuiesc ca s-ar mai schimba pe ici pe colo.Eu am noroc de o invatatoare minunata pentru fetita mea,calma,echilibrata,foarte buna profesional,prietenoasa dar si exigenta in acelasi timp,si nu vad care este problema daca decid sa ii ofer o atentie in preajma Craciunului.Asa cum daruim familiei,asa putem darui ceva si unui prieten,coleg sau chiar invatatoarei copilului.Ea face totusi parte din viata noastra timp de 4 ani .Atata timp cat copilul o iubeste,eu consider ca merita acel cadou.Si scopul nu este nicidecum nota(la noi doamna este foarte corecta mereu),este doar un semn de respect fata de Doamna .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In toate breslele exista oameni si...oameni. Am gasit medici (despre care urla forumul ca nu fac nimic fara bani) care nu au vrut sa ia un cadou. Dupa 2 ani de "intalniri" cel putin lunare, abia dupa nastere, cand totul era ok, a acceptat ceva.
Asa si in invatamant. La gradinita unde am avut baietii (acum numai unul pt ca am inceput scoala) educatoarele au spus de la inceput NU cadourilor din partea colectivului de parinti. O floare, o felicitare, o mica atentie au primit. Bani sau "chestii" scumpe -nu. E o gradinita de stat.
La scoala de stat...inca nu stiu, abia am inceput clasa 1. Cred ca doamna e corecta. Din cate stiu s-a strans de la parinti cate ceva, dar nu e "obligatoriu". Sunt curioasa daca va primi.
In schimb, ce m-a deranjat, a fost ideea parintilor de la scoala particulara de engleza, la care merge fiul meu. Sa strangem cate 50 lei pt teacher? Fac 4 ore/sapt pentru care platim. Daca strange de la 10 copii - spaga de 5 milioane? Pai vine si 1,8 martie, Iepurasul, sfarsitul anului...Mi se pare aberant si am refuzat "cotizatia". Daca atitudinea doamnei se schimba - schimb si scoala.

Mergi la inceput