Montignac:ce am mancat azi(87)
Raspunsuri - Pagina 10
inuta12 spune:
Buna dimineata...
sunteti carcotase..dormiti la ora 22? si inca nu v-ati trezit?
meniul de azi:
d: salata de rosii cu branza ,masline verzi umplute cu gogasari (am voie??)..si 1 mic
s: 2mere
p: frigarui de pui cu salata de varza
s: 2mere
va pup apasat.
o zi buna
am 4 saptamani
tlaura spune:
Buna dimineata!
Inuta, esti pe baricade mama, nu gluma!
Cred ca bebe iti da forta si pofta de viata!
Eu de 2 zile mananc anapoda, pentru ca se renoveaza blocul, iar pe gazda de la ap. in care stam, a gasit-o ca vrea sa-i faca si ea balconul acum!
Si-mi stau muncitorii pe cap aici de dimineata pana seara de simt ca turbez! ieri nici nu am putut sa ies din casa pana la 6 dupa-amiaza!
Asa ca desi am mancat monti, am mancat foarte haotic, si mai toata ziua am rontait aproape jumatate kg. de fistic! De nervi, ca oricum nu puteam sa mananc altceva cu astia in casa!
Asa ca nu mai dau raportul! Fetelor, vreau si eu parola de la contul comun (daca ati schimbat-o, bineinteles): ma bate gandul sa fac si eu in we tortul acela.
Si pana la urma frisca trebuie sa fie light or regular?
Eu aici nu am light!
crisstinuta, multumim pentru lamuriri!
Pupici!
ralu spune:
Cristinuta-si mie mi-a fost dor de voi. Din nefericire am calcat stramb si mi-a fost rusine sa mai intru pe aici!
Sanse--mai bine nu umblam si stateam pe langa voi, ca acum imi pare rau ca nu am mai continuat sa mananc Monti!!
Eu am fost cuminte ieri. Aseara, in loc de omleta cu salata, am mancat salata motzzarella + o bucata de carne de vita la gratar.
Azi cred ca va scriu meniul seara dupa cina!
Mai vorbim!!
Va pup pe toate!
sanse spune:
Buna fetelor!
tlaura smantana trebuie sa fie grasa ca sa se faca frishca altfel nu iese.Si eu prima data am aleso pe cea slaba dar nu sa intarit .Parola nu cred ca sa schimbat ,asteptam sa vedem ce zic fetele.
Ralu nu te necaji....I-ti revii tu,numai sa stai cuminte aici cu noi.
Inuta12 tu cred ca te-ai uitat la valori nutritionale nu?Acolo scrie de proteine,glucide etc dar asa scrie la orice fel de branza,iaurt.Eu ma uit doar la ingrediente sa vad daca contin zahar,amidon si alte porcarii interzise.
De caise sau alte fructe deshidratate fetele parca au spus ca sint bune dar sa nu aiba zahar adaugat.Nu stiu bine...
Bun sot ai
SuperCristinuta ne-a salvat inca o data.Multumim... ca se crease haos aici
Restul fetelor ce faceti?Unde umblati?
Va pup pe toate
Mamica de 2 zuze ANA-MARIA SI ANDREEA
POZICI
POZE NOI
latrishia spune:
Sanse, smantana rosie e 35% grasimi, cam mult...mai bine fac cu smantana normala 12% si n o mai bat deloc, ca iese f buna si crema tare cand o amestec cu branza(eu pun 2 Philadelphia light amestecata cu vreo 4 linguri fructoza) si n o mai bat cu mixerul.
De meniu ce sa zic, sunt mai rau ca fi mea, iau trei linguri si ma satur. De baza niste covrigei sarati, ca mi e pofta, in rest mere, rosii, poate o buc de cascaval.
Pupici
Lori&Luanna(5.11.2005)
sanse spune:
tu faci si cu Philadelphia light ...Eu fac cu cea normala si cu SM. grasa.O fi rauuu?!?! Crisstinutaaaaaaa unde esti!?!?
Mamica de 2 zuze ANA-MARIA SI ANDREEA
POZICI
POZE NOI
crisstinuta spune:
Sanse,sunt aici!!!Acu' ce am venit de la lucru...
E foarte monti si cu smantana grasa si branza nedegresata.
Varianta cu smantana 12% si Philadelphia e totusi mai sanatoasa pentru cei cu risc de colesterol.
Uite si maioneza avem voie ,nu ?dar pentru sanatate ar fi bine sa nu mancam multa sau sa gasim o varianta light.Asa se pune problema si aici.
Inuta ,graviduta ,intr-adevar ne uitam pe etichete la ingrediente mai ales.Dar pot sa-ti spun ca desi scria ca are si glucide si lipide si proteine nu e combinatie periculoasa deoarece cantitatea de glucide nu e mare Ig la lactate e sub 35.
Trebuie evitata combinatia grasimi rele cu glucide cu Ig mai mare de 35.
Reamintesc categoria de grasimi:
· Acizii gra#351;i satura#355;i. Corespund gr#259;similor din carne (vit#259;, vi#355;el, oaie, porc..), din mezeluri, din ou#259; #351;i din lactatele integrale (lapte, unt, smāntān#259;, brānz#259;).Nu se combina cu alimente cu Ig mai mare de 35
· Acizii gra#351;i mononesatura#355;i. Se g#259;sesc mai ales īn uleiul de m#259;sline, gr#259;simile de ra#355;#259; #351;i de gāsc#259; #351;i īn ficat.Se pot combina cu alimente cu Ig mai mare de 35
· Acizii gra#351;i polinesatura#355;i vegetali. Sunt prezen#355;i īn uleiuri de semin#355;e (mai ales cel de floarea soarelui), fructele oleaginoase.Nu se combina cu alimente cu Ig mai mare de 35· Acizii gra#351;i nesatura#355;i #8222;trans#8221;. Cele mai reprezentative sunt margarinile.Nu se combina cu alimente cu Ig mai mare de 35· Acizii gra#351;i polinesatura#355;i animali. Sunt prezen#355;i īn crustacee #351;i mai ales īn pe#351;te (omega 3).Se combina cu alimente cu Ig mai mare de 35
Ioi,iar ma tin de teorii....
crisstinuta spune:
Asa-mi trebuie daca fac copy-paste.
1.grasimi saturate(carne ,smantana,lapte) nu se combina cu glucide rele
2.grasimi mononesaturate(ulei de masline)se combina cu glucide rele
3.grasimi polinesaturate vegetale(ulei de floarea soarelui)nu se combina cu glucide rele
4.grasimi polinesaturate animale(peste)se combina cu glucide rele
Prin glucide rele intelegem glucide cu Ig intre 35 si 50
inuta12 spune:
Seara buna..
fetelor..nu stiu ce-i cu mine dar nu mi-e somn deloc. ma culc pe la 23...si ma scol la 6...
dar ma simt bine..nu ma plang.
maine imi fac iar dovlecei prajiti..am poftit la ei sanse saptamana asta..dar cum la serivici nu pot manca asa ceva..imi ramane doar we la dispozitie..
asa ca maine..
d: salata de rosii cu 2 oua prajite cu putina branza
g: 2 mere
p: dovlecel prajit + 1 pulpa pui prajita
s: lapte cu cacao.. ca mi-e pofta de acum..dar ma abtin pana maine..
fetelor am o intrebare..se tot vehiculeaza prin viu grai ideea ca daca ni se face pofta de ceva si suntem gravi...si nu papam..se intampla ceva rau.
eu pana acum am facut abstractie de aceasta idee si nu m-am bazat pe vorbele astea babesti...dar am o curiozitate..sunt adevarate? sau macar exista un gram de adevar?
a..si inca ceva...e normal cum mananc? Cristinuta...sefa...da-ti cu parerea..bebele are tot ce-i trebuie nu? ca eu una, ma simt bine asa..
va pupic pe toate
am 4 saptamani
tlaura spune:
Inuta, eu cred ca dieta ta e lipsita de fibre, carbohidrati, si asta nu e bine!
Nu zic sa te apuci acum sa mananci prostii, dar incearca macar o masa pe zi de cereale integrale, paste integrale sau paine integrala. Altfel nu e ok. nici pentru noi, dar mai ales pentru bebele tau!
Despre pofte nu stiu ce sa spun, nu stiu cat sunt de adevarate povestile astea! Oricum, cand mergi la medic informeaza-te; noteaza-ti pe o hartie tot ce vrei sa-l intrebi.
In rest, multa sanatate!