Mamici de iulie-august 2007 (57)
Raspunsuri - Pagina 19
greierash spune:
Buna ziua , la toata lumea!!!
As fi zis buna dimineata , dar mai intai am citit ca ramasesem in urma si uite-asa m-a apucat pranzul....
Cristina_ana eu stau un Militari si ma gandeam la aceeasi problema cu parcurile....Eu sytau aproape de gorjului,... poate ne-om vedea cu bebelusii la plimbare.....Tu, cam pe unde stai?
greierash 33+ Andrei....
- "Traieste clipa" -
Luna1 spune:
Unde ati fugeat? Mai dar liniste mai e pe la noi pe forum, ce ati patit?
Am inceput si eu numaratoarea inversa pana stau acasa, mai am 4 sapt.
Oare ce o fi cu AndraZ? Mychydutza parca tu mai tineai legatura cu ea? E bine?
Mami de Anya iar chiulesti?
Luna 29 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
Ioana75 spune:
Luna, avem program de siesta, chiar daca sintem la serviciu.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
jadi spune:
Voi chiar v-ati pus pe fapte mari .
Luna, eu am sterilizator de la Avent, se baga in priza adica e electric dar functioneaza pe baza de aburi. Si l-am cumparat de la inceput ca l-am prins la Baby expo redus. Noi am folosi suzete (sunt cah! dupa cum spune Alina) si atunci imi era bun ca sterilizam pe suzi. Am renuntat la el la 1 an si zace prin bucatarie dar stiu ca o sa ii vina randul si cand am trecut pe lapte praf a fost excelent, steriliza 6 biberoane plus lingurite si suzete! De asemenea partea de sus e buna pentru pompa de san Avent!
Cristina-Ana, ma bucuri ca ne perdelesti dar mai scrie si tu una alta! Cu pernele nu disperati, o sa ajungeti sa le folositi si asa cum zice si Andreea, toate seturile sunt cu perna si pilota! Vine ea si iarna sa inveliti copilul.
Simo, si copilul meu are spasme, m-am speriat la inceput dar acum mi-a trecut Nu cred ca sunt probleme neurologice, se stramba si el la ombilic .
Carmena, orice masina e buna pentru noi femeile! Eu una nu sunt vitezomana, sotul chiar spune ca sunt prea obtuza in condusul masinii, eu imi satbilesc traseele si benzile de acasa asa ca poate sa fie masina cat de fugareatza ca eu nu o abuzez! Dar am mania masinilor mari, mi se par ca se aseaza altfel pe sosea!
Luna, ma bucuri ca m-ai visat, te rog sa ma astepti in martie, chiar ieri ii povesteam sotului ca de ziua lui mergem la Londra si mi-a zis obranzic, sigur si de ziua mea sa mergi la shopping? Si i-am spus ca avem si pe cine vizita (nu stiu de ce ai inteles tu dar nu avem alti amici acolo, am o e-pal de la clubul de domino dar taman prin Liverpool si nu cred ca am de ce sa merg pe acolo). Asa ca mergem la Mothercare
Deni & Vlad & Tudor
mychydutza spune:
LUNA, Andra e ok. e la Buzau la mama ei pt ca sotzul e in deplasare si n-a vrut s-o lase solo akasa. zicea ca e bine si ea si bebe-mik. din pacate la Buzau n-are net asa ca asta e motivatia de absentza.
+29 cu bebe baiat
mihaela
poze
Carmena spune:
Jadi asa e, masinile mari se aseaza mai bine pe sosea, dar ce a te faci cu aprecierea distantelor care la mine...lasa de dorit, n-am fost buna niciodata la astea... "Scoala" dupa ce am luat carnetul mi-am facut-o pe un tico, poate de acolo mi se trage..Acum am evoluat ce sa spun, conduc o Solentza iar C1 si Peugeot 107 mi se par micutze...Deci, sunt in drum spre un Rover(care mie imi place la nebunie....), dar doar in drum...
La bebelusi, pentru tantari exista la RAID un aparat antitantari cu rezerva lichida fara miros detectabil de catre noi, sensitive sau nu stiu cum ii spune, il gasiti in supermarketuri. Noi cu acest aparat rezistam si acum, de cand l-am avut pe Stefi mic. E adevarat ca nici eu nu suport mirosurile ...
Anya am o problema off topic sa spun asa dar daca poti sa ma ajuti.[floare] si sa ma scuze fetele ca intervin. La Stefi la gradi a fost un caz de scarlatina. Pentru ca a fost nitel racit in ultimele zile, i-am facut un exudat farigian care a iesit pozitiv la "streptococ beta hemolitic grup A". Dupa ce am plans 2 ore de cand am luat analiza, am citit pe net, acum te rog spune-mi si mie. Dr lui Stefi mi-a recomandat Ospexin 250mg/5 ml cate 5 ml la fiecare 8 ore. Stefi are 3 ani jumatate si 18.5 kg. Spune-mi te rog parerea ta specializata, e ok tratamentul din punctul tau de vedere? Pe net am tot citit de penicilina si moldamin, ori tratamentul acesta este pe baza de cefalexin. Eu stiu ca dca nasc cu cezariana, la mine nu ar fi problema daca as fi purtatoare de acese streptococ?! Trebuie sa-mi fac si eu exudatul??
Si din nou i-a iesit giardia la coprocultura. Noi i-am mai facut tratament cu ZENTEL pentru giardia, in urma tratamentului disparuse. Acum a reaparut. Dr lui mi-a spus sa nu-i fac inca nici un tratament decat homeopat, cu HELMIFLORES sau giardia stop daca nu are simptome (dureri de burtica, diaree, varsaturi). El chiar mananca f bine in ultimul timp si n-am avut probleme d-astea. Acum, de burtica mai spune ca il doare, dar ma gandesc ca uneori ma mai imita si pe mine, ca ma mai vait eu, nu stiu ce sa zic...Ce ma sfatuiesti, sa ii dau zentel din nou(am inteles c afecteaza ficatul) sau sa merg pe homeopate??? Sarmana mult ca ai rabdare sa ma citesti.
Scuze fetelor ca am fost off topic.
Pupici,
Carmen29+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii
housepocket480 spune:
Ilenutza, tu faci gravibinon? de cand? Pentru ce este? Ti l-a dat Constantinescu? Si scopantilul il faci sau il iei pe gura?
si eu vreau sa merg la Ikea pentru lucruri de patut, dar inca nu ma-m hotarat la patut - de lemn sau nu.
32+
Anya20 spune:
buna
mie nu mi-a mers forumul ieri, asa ca n-am appucat sa citesc decat putin din urma. o sa revin.
carmena, pt streptococ eu i-as da penicilina, adica ospen, suspensie de 400.000 ui/5 ml, 5 ml la 8 ore, 7 zile. ar fi bine sa faci si tu un exsudat faringian si o cultura din col, chiar daca nasti prin cezariana.
despre giardia...are simptome sau ai repetat tu ex coproparazitologic dupa zentel? eu merg pe varianta homeopata , mai ales daca nu are simptome. zentelul e toxic pt ficat si nici nu omoara definitiv chisturile de giardia, doar formele vegetative. cu siguranta ca se va reinfecta cu tot tratamentul pe care i-l faci, pentru ca giardia aveti probabil si voi, se gaseste si in apa de la robinet cu care ii speli vasele...si cam peste tot. de asta nici nu trebuie tratata agresiv, ca organismul o tolereaza bine, in general.
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
Luna1 spune:
Ioana siesta placuta, si eu as incerca dar m-a trezit enervantul de la sales.
Jadi parca asa intelesasem ca aveai o prietena aici, cine stie ce am citit eu. Si eu tot electric pe aburi ma uitam, tot de 6 biberoane, ma gandesc ca si daca alaptez dupa vreo 2-3 luni mai scoti lapte si lasi in sticluta, (m-o scoate si pe mine barbatul la pascut undeva doar noi doi) mai e pompa de muls tot trebuie sterilizat cate ceva. Hai te astept la Londra la cumparaturi de ziua sotului.
Mychydutza transmite-i pupicei de la noi Andrei.
Carmena sanatate lui Stefi.
Mami de Anya ce face Anya?
Simo hai mai lasa covorul ala si hai la discutii pe forum.
Luna 29 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
Buna burticutze!
Anya(Alina), acum am inteles! Multam mult!
Culmea e ca mie mi-a spus pediatru ca pana la 3 ani nu se tin copiii pe regim ... bine, la noi nici nu e cazul, mai degraba trebuie sa ma plang ca-l fugaresc cu mancarea prin casa :) Si am vazut mai degraba bb-i alaptati la san dolofani (sa nu spun grasi), iar cei de sticla normali ... cu toate ca stiam ca-i mai satios laptele praf. O fi ptr. ca-i mai bun/delicios sanul ;)
Si stii ca am citit in cartea mea de gravide (una nemteasca) ca din sapt. 35+ sunt maturi plamanii si bb-ii pot respira fara ajutor ... de ce naiba nu se hotarasc toti la aceasi informatie?! Nu conteaza, eu ma bucur ca am trecut - sau aproape -(de ambele variante) :) Cu toate ca aici un copil nascut pana in sapt. 37+0 este declarat bb prematur, indiferent de poate respira singur sau cat de greu e.
Am vazut ca bblina ta e tot asa de "grasuna" ca gogoasa mea :) - Felicitari! Si eu ma speriam ca am un urias in burta ;) Tu nasti prin cezariana? Cat de grea a fost Anya?
Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 ) [blue]
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica
eu n-am pomenit nimic de regim la bebelusi...am spus doar ca la cei alimentati artificial, care cresc prea mult si care cer lapte la un interval de nici 2 ore intre mese, se poate da ceai. asta nu inseamna regim, tocmai pt ca ceaiul se da indulcit, insa mai devreme de 2ore nu este indicat sa se dea laptele praf care se digera greu.
copiii alaptati pot suge oricat si oricand si pot creste in greutate cat de mult doresc, ca nu reprezinta o problema. eu am avut ocazia sa vad grasunei din ambele tabere, dar, din experienta mea, cei mai multi bebelusi grasi mananca lapte praf.
limita de 32 de saptamani pentru maturarea pulmonara este universala, cel putin in cartile de specialitate. insa, orice bebelus nascut inainte de 37-38 de saptamani se considera prematur si poate avea probleme cu respiratia. nu e obligatoriu. cu cat este mai aproape de termen, cu atata riscul scade. chiar daca se naste la 35 de saptamani si respira perfect, este tot prematur (prematuritatea se declara asadar in functie de varsta gestationala).
editez, ca uitasem sa raspund la intrebari...am nascut prin cezariana, la 41 de saptamani, cand deja aveam contractii. anya a avut 3800g si dubla circulara ...pentru asta ma felicit ca am scos-o asa. acum tot cezariana. nu stiu daca totul va fi la fel de boem...ca daca ma intrebi pe mine, pare ca nasterea e o chestie f simpla. am avut peridurala si am vazut-o pe anya, am avut-o in scurt timp la san, m-am refacut repede...vom vedea ce ma asteapta acum.
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana