vesnica nemultumire

vesnica nemultumire | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna

Nu este bine sa critic dar am ajuns in aceasta situatie.
De vina sunt parintii mei.Tot ce fac eu cu sotul meu nu este bine trebuie sa le cerem si lor sfatul. Copii nu sunt crescuti bine sunt obraznici. Acum ne facem o casa sa stam impreuna este ingrozitor. Am comandat geamurile le-am pus nu lea placut, am ales vopsea pentru exterior nu lea placut, am ales o usa de acces nu lea placut etc si etc. Sotul meu spune ca este greseala vietii lui ca a facut o casa sa stea cu ei cand toata lumea se chinuie sa stea doar cu familia. Nu mai stiu ce sa fac ce sa cred imi vine sa-mi iau lumea-n cap cu copii nu mai avem rabdare pentru ca muncim enorm pentru aceasta casa si nu se vede nimic. Ma intreb pentru ce atata efort pentru eu nu am cui sa spun. Cu ei nu se poate discuta ca imi aduc argumente de fiecare data ca nu este bine ce fac mama spune ca sunt o proasta ca nu stiu sa vorbesc imi intoarce spatele tata daca aude nu mai vorbeste cu mine o luna ca ei sunt bolnavi si nu ma uit la ei si etc si etc si etc. si toate se sparg in capul meu pentru ca nu am pe nimeni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexis2002 spune:

De ce nu stati doar voi in casa pe care o construiti?e musai sa stati cu parintii?voua trebuie sa va placa nu lor,o faceti ptr voi si copii vostrii nu ptr parinti.ai incercat sa stai de vorba cu ei?de ce nu puteti sta separati?daca au o casa a lor nu pot sta singuri?nu puteti trai asa la nesfirsit cu parintii vesnic nemultumiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de mgabi

Buna

Sotul meu spune ca este greseala vietii lui ca a facut o casa sa stea cu ei cand toata lumea se chinuie sa stea doar cu familia.

Si are dreptate in conditiile astea!!

quote:

toate se sparg in capul meu pentru ca nu am pe nimeni

Ba ai propria ta familie formata din sot si copii.

mgabi, sfatul meu este sa faceti cumva si sa locuiti separat de parinti - ai tai sau ai sotului. Este cel mai bine sa stéa fiecare la casa lui. Nu risca sa ai probleme si cu sotul din cauza parintilor tai vesnic nremultumiti. Pentru ca e clar ca si pe el il deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Sunt de acord cu fetele..Nu aveti ce sa stati cu parintii nici unuia ca vrand-nevrand apar discutii, si tot voi aveti de suferit. Parintii pot sa strice multe intr-o relatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Multumesc pentru sfaturi.
Singurul lucru de care imi este teama este sa nu ajung in situatia de a ma desparti de sotul meu cu care ma inteleg foarte bine dar nu mai are nici el rabdare din cauza stresului de zi cu zi nici macqar cu copii. Ma intreb de multe ori de ce sunt tratata asa pentru ca nu am iesit niciodata din vorba ba cum nu le convine ceva cum imi intorc spatele. Urasc generatia asta trecuta de 50 de ani care au sloganul "pai pe vremea mea ......... sau eu am plecat de la lingura si furculita si tu ai de toate........" Am o ura fantastica.
Gata m-am descarcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis2002 spune:

Bine ca te-ai racorit un pic.spune-le ca asa cum ei si-au construit viata dupa placul lor sa va lase si pe voi sa o construiti pe a voastra.si ar fi cazul sa se bucure ca voi nu ati plecat "de la lingura"nu sa va reproseze ca aveti de toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Nu va faceti casa impreuna. Mai bine doua mai mici.

Fiecare vrea sa fie stapan in casa lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Din experienta mea si din cele vazute in viata, tare greu gasesti parinti cu care poti sa convietuiesti dupa casatorie. Mereu ii nemultumeste ceva. In cazul meu, nu erau multumiti nici cand stateam in acelasi oras, nici dupa ce s-au mutat la tara, nici dupa ce am plecat noi din tara.
Daca atunci cand stateam in acelasi oras ne-au ajutat f mult, atunci cand s-au mutat la tara noi i-am ajutat f mult, pana s-au pus pe picioare, ani de zile le-am dus absolut tot ce aveau nevoie. Si nu au fost niciodata multumiti. Acum nu pot spune nimic, nu ne ajuta cu nimic, iar noi ii ajutam discret, de la distanta. Iar in convorbitile saptamanale nu mai e loc de proteste, de nemultumiri.

Ai grija de familia ta. Pune-te in situatia sotului, tu cum ai reactiona, daca ar fi sa va mutati cu socri si ei ar fi constant nemultumiti????

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Ai dreptate marudar eu am avut mari probleme si inainte de casatorie nu aveam voie sa merg undeva fara ei pana la 24 de ani am taurul de coarne si le-am spus ca eu ma marit fapt care a fost o mare nenorocire dar intr-un final lau acceptat daca au vazut ca nu exista cale de convingere. Acum cand se apropie vacanta avand un baiat clasa I si o fetita de 2,8 ani nu am cu cine sa-i las in vacanta. Cei drept ne-am chinuit toti cu concedii tot anul dar urmeaza sa-i duc si la soacra in vacanta ca nu am de ales. Dorinta lor este sa o aduc pe soacra daca se poate si pe socru cu o alta nepoata care are si ea 2,10 ani sa stea la noi in numai 2 camere. In total vom fi vreo 7 persoane si cu ei care trebuie sa controleze situatia 9 . De vina sunt eu ca nu stiu sa-i conving sa vorbesc si s.a.m.d.Soacra a stat si ea la mine cu baitul meu de la 2 la 4 ani cand l-am dat la gradi si imi spune si acum ca ea s-a pensionat pentru noi si de ce nu se pensioneaza si mama mea............

Cu toate astea noi trebuie sa fim respectuosi sa nu ridicam tonul sa avem grija sa nu-i suparam ca sunt si ei bolnavi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Draga mea, baga distanta de parinti, sunt atatia oameni care avand asemenea probleme se descurca singuri si de la oarece distanta se inteleg bine si cu toti parintii. Nu are sens sa locuiti impreuna, daca vreti sa aveti un strop de liniste si sa va bucurati de familia voastra. Ai tai vor sa controleze ei totul, insa tu ai responsabilitatea de a-ti tine familia unita, de a pastra iubirea dintre tine si sot, de a va creste copiii impreuna intr-un mediu calm si sanatos.
Apeleaza la ei daca vor sa va ajute in conditiile stabilite de tine si de sot, nu de ei. Esti femeie matura, parintii cad pe planul 2 cand intervine casatoria si copiii, asa e de cand lumea!
Concluzia: daca va mutati cu parintii, indiferent care, liniste nu veti avea; oamenii sunt diferiti, mai bine fiecare la casa lor, asa vor fi si relatiile frumoase, si va fi si liniste.

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by mgabi
Ma intreb de multe ori de ce sunt tratata asa pentru ca nu am iesit niciodata din vorba ba cum nu le convine ceva cum imi intorc spatele. Urasc generatia asta trecuta de 50 de ani care au sloganul "pai pe vremea mea ......... sau eu am plecat de la lingura si furculita si tu ai de toate........" Am o ura fantastica.
Gata m-am descarcat.

Pune-te in pielea lor: de ce sa nu te trateze asa din moment ce nu ai iesit niciodata din vorba lor si deci le-a mers sa te trateze asa? Incearca sa nu mai reactionezi reflex la manipularile lor cu care iti inoculeaza sentimente de vinovatie, incearca sa te delimitezi de ei mai intai in mintea ta, apoi incetul cu incetul vei actiona si in exterior mai sigura pe tine, mai independenta. Iar ei se vor adapta. Sau relatia se va incheia. Dar ideea este ca situatia trebuie sa se schimbe, daca vrei sa-ti fie mai bine. Pana cand o sa-i lasi sa-ti dicteze viata? Pana iti vor distruge si casnicia? Eu cred ca deja au distrus destul.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput