FIV 121
Raspunsuri - Pagina 9
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Moniland spune:
Ok, Aldolina, am inteles. Dar probabil depinde si daca cele 4 FIV-uri sunt facute intr-un an sau 2 ani sau in 4 ani.
Monica
dana p. spune:
Va salut dupa o perioada de absenta, timp in care am incercat sa-mi revin si sa merg mai departe.
Am fost alaturi de voi, chiar daca nu am scris nimic, m-am bucurat pentru reusitele voastre, chiar daca au fost putine si m-am intristat cand ati avut rezultatul negativ.
Dupa ce am pierdut sarcina, am avut o perioada in care am vazut numai maroniu si rosu in fata ochilor de numai stiam daca mi-a venit CM sau nu, pana la urma mi-am dat seama care era CM si m-am programat pentru laparoscopie pe care am facut-o saptamana trecuta si spre surprinderea mea prof. a reusit sa-mi desfunde trompa. Aveam sactosalpinx format pe trompa stanga si la testarea postneostomie a iesit permeabila, acum nu stiu daca este si functionala , dar cred ca-mi spunea daca ceva nu era cum trebuie. Aveam si ceva chistulete, ramase de la fiv, pe ovare pe care mi le-a punctionat.Uterul era de aspect normal. Pana aici toate bune si frumoase mai putin rezultatul luat de la laboratorul de anatomo-patologie, cu care nici prof. nu era prea lamurit de ce am pierdut sarcina pana la urma. Oricum sunt multumita ca mi-a desfundat trompa si mai am sanse si natural sa raman, totul e sa aflu tratamentul miraculos ca sa pot sa tin si sarcina.
Cat am stat in spital era internata o graviduta care facuse 3 Fiv-uri si nu reusise sa ramana deloc insarcinata , iar dupa al 3-lea a ramas natural in luna imediat urmatoare si acum era in 18 saptamani si i se facuse cerclaj.La ea diagnosticul era infertilitate inexplicabila. Daca citeste, pentru ca este si ea membru DC, o rog sa scrie ea mai multe amanunte, pentru ca in felul asta sa dam mai multe sperante fetelor care sunt in aceeasi situatie ca si ea. Mi-a facut placere sa o cunosc, si ii trimit un pupic pentru ea si pentru puiut.
Va pup pe toate si va multumesc celor care ati fost si sunteti alaturi de mine.
Moniland spune:
quote:
Originally posted by dream1971
Pe cheltuiala personala poti face cate vrei.......Am vazut pe un site ca in general sansa de reusita creste cu nr. FIV-urilor facute.
Bafta!
Dream9+
Facem noi multe FIV-uri pana reusim sau pana ne tin rezervele ovariane sau materiale
![](icon_smile_big.gif)
![](radtare.gif)
Monica
madalina28 spune:
Danuta bine ai revenit!!!Chiar am intrebat pe aici pe forum de tine de ce nu mai intri,dar banuiesc ca aceasta pauza ti-a prins bine in a te reface mai mult sufleteste.Iti doresc din suflet sa ramai graviduta dupa laparo,cunosc multe fete care au ramas in luna imediat urmatoare si binenteles sa duci sarcina pana la capat.
Madalina
calea sigura a esecului este sa renunti...
Moniland spune:
Danuta, bine ai revenit la noi . Ma bucur ca laparoscopia a mers bine si s-au rezvolvat unele probleme. Iar explicatia privind pierderea probabil e ca te incadrezi in procentul de 30 % din selectia naturala, din pacate. Eu iti doresc o reusita pe cale naturala si o sarcina fara probleme.
Monica
M Oana spune:
Meyyyy, susotiti prin clasa despre mine, fapt care ma determina sa ma ridic de sub bancutza mea si sa vin si eu la apel, desi ashe bine stateam eu si dormitam si doar stateam cu urechiusele ciulite la vorbulitele voastre........
Multe esecuri (Nussica, Carry, Rubia, Telica), fete dragi, cateva reusite frumoase (GALUSCUTZA BRAVO, FATA GREU INCERCATA DE SOARTA!) si, in rest, problemele cotidiene ale FIV-ului, vesnicele intrebari: Ce nu am facut bine? Ce pot schimba? Ce tratamente de ultima ora or mai fi aparut fara stirea noastra? Poate ceva nou pe la americani, poate pe la martieni.......?
Dar daca m-ati scos din cotetul meu linistit (sunt asa relaxata in ultima vreme, incat ai zice ca m-am transformat intr-o gainusha de tara, ma hranesc, dormitez si mai cotcodacesc din cand in cand, in rest toata ziulica ma bucur de LINISTEA din ograda, fara sa-mi mai verific cuibul toata ziulica, ca doar stiu ca e gol si zau daca mai dramatizez acest aspect), apai tre' sa va zic, daca tot m-a dezmeticit zarva voastra, ce concluziuni am tras eu legat de progesteronul asta, care mi-a cam dat primul FIV peste cap, asa cum v-am tot zis, dar va mai zic.
CIARLI am citit ca tu dupa ET ai luat utrogestan (care contine 100 mg progesteron, dar nu stiu cate ai luat tu, ca nu scria) si 2 GRAVIBINON (care contine per fiola 500 mg progesteron si 10 mg estradiol). Sigur doctorul ti-a prescris asemenea cantitati "industriale" de progesteron, ca am mai auzit multe, dar 2 fiole de gravibinon, fara a fi confirmata sarcina, chiar m-a facut sa cotcodacesc, desi nu imi mai auzisem nici eu glasul de multisor.......
La americani, doza recomandata de progesteron injectabil este de 50 mg la 2 zile, iar atunci cand se constata (dupa mai multe esecuri, dupa analizele de sange, dupa faza luteala) ca progesteronul nu este asimilat, se mareste TREPTAT doza.
Din ce am discutat cu Monseniorul, dar si cu alte nume medicale cu renume, concluzia a fost ca : cea mai sigura metoda de avort, in primele saptamani de sarcina, este aceea de a "te juca" cu dozele de progesteron si estradiol, adica a mari extrem de mult aceste doze, apoi a le scadea brusc si iar a le mari. Daca sarcina e fragila (cum e una obtinuta prin FIV) si embrionul nu e destul de puternic, te poti alege cu avort.
Dozele de progesteron injectabil se asimileaza mult mai repede decat cele luate oral sau vaginal (normal, sure, dar am zis sa mai punctez si eu acest aspect), fapt pentru care nu te poti juca cu injectabilul, mai ales cu gravibinonul care contine si estradiol si inca in niste cantitati mari, ceea ce in sarcina nu prea e indicat, fara a fi nevoie acuta de el.
Eu am luat 9 utrogestane (nu am tinut cont de ore, le luam dupa ureche), am facut progesteron injectabil la 2 zile cate 50 mg si in zilele 7, 10 si 14 de la ET am facut cate un gravibinon, caci nu mai aveam progesteron injectabil. Cu aceasta doza am dat pe spate tot Giulestiul, mai ales cand le-am spus ca luam cand cate 6 utrogestane, cand 9, cand 4, dupa cum ma nimeream pe acasa sau imi aduceam aminte de ele.
Ceea ce stiu sigur e ca am avut in ziua 10 teste de urina clar pozitive (si nu teste de 3 RON), in ziua 13 betaHCG 371, iar la o saptamana sarcina se oprise in evolutie, deci chiar daca dozele mele au ajutat la prinderea sarcinii, am obtinut doar cateva zile de sarcina. Daca embrionii erau sanatosi, ar fi rezistat si fara progesteron si cu dozele mele excesive si luate dupa ureche. De fapt, de EMBRIONI SANATOSI/BUNI avem nevoie, ca pentru prinderea embrionului si pastrarea unei sarcini cu orice pret, nu prea putem face mare lucru, indiferent cate am vrea sa facem sa ne "fortam" soarta.
DanaP nu vazusem ca ai scos si tu capsorul (ca scriam simultan, ne-am dezmeticit la unison) si scrisesem si eu povestioara cu cele 3 FIV-uri nereusite si 7 ani de incercari zadarnice, apoi mininea de a ramane inexplicabil gravidutza, dupa o infertilitate inexplicabila, poveste care mi-a dat aripi si mie, ca totul e posibil.
Momentan, la a doua luna dupa FIV, eu mi-s sunt fericita ca am scapat de petele ciudate din prima luna, ca am vazut din nou mucusul in fata ochilor si ca pot spera la noi sanse pe cai naturale. Mai am 4 luni pana in septembrie in care sa incerc natural, fara niciun sentiment de disperare (asa cum am facut de cand ma stiu, de parca nu aveam alt scop in viata decat sa-mi asigur urmasii si sa am si eu papusica mult visata din copilarie, pe care s-o plimb cu caruciorul prin parculet, ca-n visele copilariei.....).
Ne nastem cu instinctul de a fi mamici si asta se poate vedea in modul in care o fetita de 3 anisori se poarta cu papusicile ei. Treptat, insa, constatam ca viata de adult nu e atat de simplista si ca a avea un copil implica multe chestiuni dorite, dar mai ales nedorite. Cred ca abia acum, la 32 de ani, mi-am maturizat dorinta de a avea un ingeras, ceea ce e si bine si rau....... Dar asta e o alta discutie.......
De cand am scapat de disperarea de a avea ACUM un copil, parca ma simt mult mai usurata si cum ii spuneam dimineata lu' Rami, parca ma simt singurica acasa, fara parinti, pot face cata galagie vreau si cate boacane imi trec prin minte......
E superb sa-ti doresti un copil si sa ai casa plina de zambetul lui, dar daca soarta iti refuza acest dar e CUMPLIT SA TRAIESTI IN BEZNA REFUZULUI SORTII........
Am trait prea mult timp (cam 10 anisori) plina de frustrarea de a nu putea face ceea ce mai toate femeile fac extrem de simplu, asa ca pana sa raman si eu grea, ma bucur din plin ca mi-am rupt lanturile acestei frustrari si ca pot merge linistita pe strada fara depresia lipsei de a avea ACUM ingerasul meu, asa cum au toti cei din jurul meu.........
Aldolina scumpa ai vrut povestioare, uite ca ti-am conceput una, de fapt mi-am desfacut deshtutele pe tastatura si am scris ceea ce gandesc, sper sa fi fost si cu folos.
Doamne, asa bine e sa te detasezi de o dorinta extrem de puternica, dupa ce te-a mistuit ani de zile.......
E ca atunci cand ai iubit cu pasiunea Anei Karenina ani de zile, incat iti venea sa te arunci in fata trenului, numai sa scapi odata de frustrari si durearea din suflet, insa ai gasit puterea sa nu te arunci, ci doar sa pui punct pasiunii si sa descoperi alte lucruri superbe din jurul tau.
E superb sa faci ceva cu tot sufletul, dar daca nu stii sa-ti pastrezi o limita in orice dorinta, te poti trezi mistuita.......
Ma scuzati, insa daca asta cuget, asta v-am pus pe ecrane.........
Sa aveti parte si sa va bucurati fix de lucrurile bune care va sunt harazite azi, ca maine vom avea parte de restu', dupa cum ne sunt dramuite...........
Andrada.P spune:
Aldolina ma bucur ca uterul e ok. ma bucur ca nu te-a durut si nu ai suferit. imi recomanzi sa fac numai anestezie locala?
Oana M, Dana P ma bucur sa va "aud"! Bine ati revenit!
Andrada
nusy spune:
MOana,intr-adevar,shushoteam despre tine pentru ca numai TU ne puteai lamuri cum e cu excesul de progesteron.Iti multumesc foarte mult ca ai scos capshorul si ne-ai lamurit.Va doresc ,si tie si Danutzei, ca minunea sa se intample cat mai repede si natural! Pentru ca aveti sanse reale!
Nusy
miki01 spune:
Nusy, imi pare tare, tare rau pentru tine!
Ai incredere in DD ca data viitoare va fi mai bun cu noi si ne va ajuta sa ne implinim acest vis.
Oricum, eu m-am hotarat sa iau o pauza mai mare de o luna (cum am zis in primia zi de la vestea rea) si sa incer sa ma detasez de subiect cat pot de tare.
Acum suntem mai puternice decat inainte de a face FIV-ul, cu mai multa incredere in noi si va fi bine, ai sa vezi.
te pup,
M