FIV 121
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
cellu spune:
Buna fetelor,
Iata-ma si pe mine acasa, dupa aproape trei saptamani de spitalizare.
Hiperstimularea a mai dat inapoi destul de mult, dar sunt inca balonata, asa cum spunea si DREAM1971, cred ca mai am de asteptat.
Vreau sa incep cu multumirile pentu voi, fetelor, atat de multe, care mi-ati trimis gandurile voastre:ALDOLINA. IYOANA, KORAPOP, BEBIF, ANDRADAP, PUSSI, MADLEN, MONILAND, ANTOSIT, RELYA, MADALINA28, LILIANAFI, AUREL-CRIS, CARRY, MELUTZICA, LACHIONE, ZOUZOUNAKI,
RAMI73, NUSY, ANDICU, DANYLO, IOANATUQS, CRISTINICI, LIANA30, LUCK, RUBIA, DORIS71, LADYXE, ADHNANA, MIRELAD, MAGDUTA10, DANYLO, DREAM 1971, MOANA, MARRINA, CARRY si iertat sa-mi fie,
daca am omis pe cineva! Am fost coplesita de emotii! Cat de multe fete v-ati gandit la mine!
Pt GALUSCUTA felicitari si sarcina usoara, mamico!
ZOUZOUNAKI, La multi ani (cu intarzire)! si curaj, dar stiu ca nu-ti lipseste! ANDRADAP, TELI, ALDOLINA, ANTOSIT, CARRY, NUSY, ANQELIA, RUBIA
,
ma rog sa va dea DD un nou inceput binecuvantat! nu scriu mai multe ca nu are rost.
MADALINA28, sper sa ne anunuti in curand, ca esti mamica. L-am votat pe REDY!
IOANATUQS, n-am stiut care e Tomi, al tau ca sa-l votez.
Mie, una dintre pisici mi-a facut o ditamai pozna cat am fost in spital. Motanul (de cca.5kg), a ramas intepenit intre fereastra (termopan) intredeschisa, va inchipuiti ce spatiu mic! Nu stiu pt cat timp, ca l-a gasit Mr Cellu pe la 11 noaptea! Si a fost paralizat de la mijloc in jos, timp de o saptamana. Cu tratamente, perfuzii si altele si-a mai revenit. Sontacaie prin casa.
La fel ca la oameni, a tb sa schimbe medicul, ca de, asa-i si in medicina veterinara! Si uite asa, in perioada aia, alerga saracu' Mr Cellu intre doua "perfuzii", cand la mine, cand la pisoi! Si incerca sa nu-mi spuna nimic! Sper sa se refaca in intregime! Bine ca nu-l vad tarandu-se!
PUSSI sa-ti traiasca Titi mici!
CRISTAL - La multi ani (cu intarziere)
ZOE, si eu am avut dureri ca de CM, dupa ET si inca mai am. (sunt in 6 saptamani)
MNk , imi pare rau ca nu ai putut incepe protocolul la Sp Sf. C-tin si Elena.Cu Puregonul ramas, ma gandeam, ca ai putea lasa un anunt la receptia de acolo si poate cineva, care are nevoie, sa-l cumpere de la tine. Nu stiu la ce dr. ai fost, eu pot sa-ti spun ca am fos multumita de echipa de acolo. Si dupa, in spital, am fost ingrijita bine, cu exceptia faptului ca, spitalul nu are de nici unele, a tb sa cumpar majoritatea medicamentelor. Dar personalul, desi putin, si-a facut datoria!
Sa va povestesc cate ceva, din "sejurul" meu:
M-am internat umflata cu o burta, care arata ca de gravida in 6-7 luni {am ramas si cu 2 vergeturi}.Nu puteam respira bine si pt ca abia am ajuns la Spital (aproape 2 ore, de, Bucurestiul nostru! drum de 30 de min, maxim!} nu ma gandeam dacat sa fiu bine, vroiam sa ma simt bine, atat!
Speranta de BTHG bun, aproape ca pierise. Dar, a fost sa fie de bine si am dus-o mai usor complicatia asta. V-a povestit Mr Cellu ca am avut si sangerari si se pare, ca atunci am pierdut unul dintre embrioni. Nu mai amintesc, prin ce am trecut.
Tratamentul a fost, in prima saptamana: perfuzii 2 flacoane de 50mg cu Albumina,, Fraxiparine de 0,3 ml, o injectie pe zi, pe care am intrerupt-o cand a fost sangerarea, Quamatel 1 fiola/zi, Famotidina 2tb/zi.
In a doua saptaman 1 flacon Ringer/zi cu 1 fiola metoclopramid si Famotidina 2tb/zi {Mr Cellu a scris perfuzii cu "glicerina", iar voi dragute, cum sunteti, nu l-ati corectat} .
Cand am avut sangerarile in afara de Ringer, am avut si un "litik" (cate o fila de Algocalmin, Diazepam, Nospa si Scobutil) 2ml la 8 ore, intramuscular.
In rest, in pat, primele zile - la plosca (prietena mea, deja!) apoi, la sangerari, la fel. Cand m-am simtit mai bine, puteam sa fac drum la toaleta {aflata in interiorul rezervei}, iar cea mai lunga "calatorie" era pana la frigider...., care se afla pe hol. Cel mai greu era noaptea, pt ca nu-mi gaseam pozitie sa dorm, eu fiind un balon de jur imprejur. Deci, cu somnul sunt in urma.
Riscurile au fost destule, nu am stiut de ele de la inceput pt ca nimeni nu m-a avertizat, poate ca a fost mai bine, ca asa, cu ochii pe tavan cum stateam, numai la asta m-as fi gandit. Singurul semn ca era cam serioasa treaba a fost ca tot intrau in rezerva - asistenta/infirmiera, cel putin in prima zi, din 10 in 10 min. sa vada ce fac. Imi luau tensiunea din jumatate in jumatate de ora. Asa m-am gandit ca, prea imi dadeau atentie. Apoi mi-a adus Mr Cellu materialul gasit de voi, despre hipestimulare, iar la sfarsit ne-a povestit si dr. despre riscuri: apa la plamani (ascita, cica), ulcer, ocluzie intestinala, blocaj renal, tromboza venoasa, accident vascular si nu mai stiu ce pe la ficat. Acum mai am risc de torsiune de ovare, care sunt cam maricele, OD 10/6 cm (desi, la internare era de 8/4cm) si OS 9/6cm.Incerc sa stau cumintica, sa nu ma misc brusc si fara efort fizic de niciun fel, inclusiv, fara. Doamne ajuta, de cea fost mai rau am scapat!
Dar, asa cum zice MONILAND, nu prea pot sa ma bucur de sarcina, ca traiesc cu frica in san. Tot timpul verific sa nu sangerez, daca o tin tot asa, nu stiu ce o sa fac!? Tb sa stau acasa primul trim de sarcina, ca acum sunt cele mai mari riscuri, nu ca nu ar fi si in trim. celelalte!
DREAM1971, multumesc mult pt mesaje, m-au ajutat sa inteleg mai bine. Vroiam sa te intreb, daca poti vorbi despre acest lucru - de ce s-a oprit prima ta sarcina din evolutie?
Si cum calculezi saptamanile de sarcina, ca eu tot nu inteleg - din ziua ET, din ziua punctiei? cu doua sptamani inaintea punctiei? nu stiu!
In spital unde am fost, se internase cineva cu FIV si cu sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani. Nu am cautat-o sa vorbesc, mi-ar fi facut rau si nici nu cred ca ar fi vrut ea sa vobeasca.
Fetelor mai de spus, dar cred ca m-am intins prea mult, o sa mai scriu alt mesaj de continuare.
Nu semnez inca de graviduta pt ca n-am prins curaj. Nici n-am intrat pe alte subiecte ref la gravidute, tot de teama!
Pup toate FIV-oasele!
Cellu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anca_sp_Wish/Anca_sp_Wish.jpg)
Anca Wish spune:
Cellu,ai trecut prin multe emotii si ma bucur mult ca sunteti bine acum.
Felicitari inca o data!
nusy spune:
Miki01:te pup si eu si asa sa fie pentru toate! sa dea DD!
Cellu: off,draga de tine,prin cate ai trecut si inca mai treci.Ai grija de tine,in continuare! Iar cu motanul stiu cum e,ca si eu am unul tot de 5 kg si cand i se intampla ceva ( mi-a facut de 2 ori laringita si l-am injectat 3 zile la veterinar)nu mai am liniste. Multa sanatate!
Nusy
M Oana spune:
Nusy cand ai scris ca in ziua 8 ai pete, am fost convinsa si eu ca sunt pete de implantare si am vrut sa-ti scriu ca am avut pete in zilele 7,8 si 9. Au fost zile de cosmar pentru mine, insa testul Sure Check din ziua 10, pozitiv dupa primele secunde, mi-a adus certitudinea sarcinii, apoi petele s-au oprit total, de ma rugam de ele sa se intoarca si nu s-au intors decat dupa 3 saptamani din momentul in care am stiut sigur ca sarcina se oprise in evolutie. Daca nu s-ar fi prins, cu siguranta ca si petele mele se transformau in CM, insa fiind sarcina, s-au oprit.
Toata copilaria am trait cu sentimentul ca daca lupti pentru o nota de zece, situarea la acel prag iti confera o anumita pozitie si e cheia spre o viata reusita. Dar se pare ca viata e altfel facuta, dupa alte reguli, chiar pe invers.
Au existat cazuri cu embrioni de 8 celule, perfecti, cu endometru perfect, cuplu tanar, care nu a avut succes si embrioni catalogati "slabi", pe un endometru "slab", la un cuplu cu sanse mici din cauza varstei, ori dupa alti parametri, care a reusit din prima.
Nu exista nicio regula, din pacate.
Fiecare isi joaca propria sansa, iar numarul de foliculi, ori endometrul, ori varsta, ori spermograma etc, par a nu avea nicio importanta in aceasta loterie.
Am vrea sa gasim raspunsuri la medici, dar nici bietu' Dumnezeu nu cred sa aiba raspunsurile, El doar ne ofera, eventual, un sprijin sa ne ridicam si sa ne adunam puterile, sa mai tragem un loz, pana la lozul norocos.....
Exista o clinica americana, pe undeva prin Arabia Saudita, unde dupa 4 FIV-uri nereusite esti primit in programul de clonare umana, care iti ofera ceva sanse mai mari decat FIV-ul. Copiii nostri cred ca vor apela direct la asa ceva, caci nici nu vreau sa ma gandesc cum vor mai face ei copii, daca noi, la inceput de mileniu 3, ne chinuim atat.......
Andrado cand "te bagi" la o histero? As face-o si eu, dar nu stiu daca sa o fac acum sau la inceput de septembrie, inainte de FIV. Ma gandesc sa o fac undeva prin ziua 9-10 si nici sa nu pierd luna de prestat la liber. Oare se poate incerca natural in luna respectiva?
Mi-e teama insa ca iar ma duc la doctor si ma intorc perfect sanatoasa, fara a afla niciun raspuns. Din toata carca de analize de sange nu a reiesit nimic care sa duca la infertilitate, rezultatul de la analiza patologica (asteptat 40 de zile) nu mi-a zis nimic concludent, doar termeni fara utilitate si mai era si copie la indigo cu rezultatul DaneiP, de puteam sa-l primim pe loc, ca tot aia era.
Cred ca voi lasa, totusi, 4 luni in care sa incerc natural si astept astfel sa-mi mai vina dorul de spitale. Parca daca incerc natural macar ma aleg cu niste seri de amor, insa prin spitale las si darul si ma intorc cu verdict de "sanatoasa tun", dar la fel de infertila........
Dupa atatia ani de lupta cu infertilitatea, singurul meu castig, e ca acum o privesc si ma lasa rece, ceea ce e mare lucru, ca destul m-am luat la tranta cu ea fara niciun succes in tabara mea. Poate asa o impresionez si ma lasa in pace........
Cellu la fostul Titan 2 cunosc o doctora, prietena foarte buna, cu multe studii de prin alte tari in infertilitate, care mi-a zis: "daca dai in hiperstimulare sa te bucuri, ca toate hiperstimulate au ramas gravidute, proportia de nereusita printre ele e destul de mica". Uite ca te incadrezi in acea statistica, facuta in alte tari, desi sunt convinsa ca era de preferat sa ramai fara hiperstimulare.
Doamne ajuta!
dream1971 spune:
Cellu ma bucur sa vad ca te-ai intors acasa. Rabdare in continuare si o sa fie bine. Te rog incearca sa-ti impui ca o sa fie bine si o sa fie. Stiu ca e greu dar cred ca ajuta... La prima sarcina eu am plecat din start cu ganduri negre de genul ca e prea frumos sa fie adevarat etc si aveam presimtiri negre...Am facut si imprudenta sa zbor cu avionul fiindca am venit de sarabatori acasa .... Cauza: defect embrionar fiindca nu a iesit nimic la analize. La eco de 6 saptamani nu am vazut decat sacul gol. La sapte saptamani am vazut embrionul care avea 4.5 mm si ii batea inima (prea mic pentru varsta lui). La urmatorul control care a fost la 9 saptamani sacul era gol...Eu cred ca daca ai vazut deja embrionul cu activitate cardiaca la 6 saptamani e un semn bun si trebuie sa ramai pozitiva.
Eu am incercat saptamana trecuta sa merg la servici. Nu am rezistat decat o jumatate de zi si mi s-a facut rau. Asa ca nu te forta in nici un fel. Stai cat se poate de mult in pat. Acum doua zile am avut o sangerare. Se pare ca n-a fost decat un vas mic de sange si bebe e bine. Avea 2.5 cm la 9 saptamani.
Eu calculam varsta incepand de la ziua cu ziua ET dar am vazut ca doctorii calculeaza incepand cu ziua punctiei.
Sper sa te faci bine cat mai repede si sa te bucuri de sarcina.
Te si nu uita ovarele marite si toate celelalte reprezinta o indicatie buna ca bebe e ok. Asa ca stai linistita.
Dream 9+
Andrada.P spune:
Doamne Cellu prin cate ai mai trecut!! Sper sa-ti revi cat de repede, sa dea inapoi ovarele! Si Cellica si Cellubebe
Draga mea Oana M ma bag acum la histero ca daca e ceva sa am timp sa tratez pana in toamna. Eu nu cred ca pierzi luna de prestat natural dar nu stiu sigur. Intreaba pe topic-ul de histero, poate stiu fetele. Eu nu am nici o sansa sa raman natural asa ca nu prea m-a interesat subiectul
Andrada
madalina28 spune:
Cellu bine ati venit si sa ramaneti acasa pana la 8luni si jumatate.Multumesc pt vot
Oana ne-ai cam uitat in ultima perioada,ma bucur ca mai intri si ne mai dai cate un sfat.Apropo de progesteron,mie dr.BM mi-a dat sa fac o fiola de progesteron injectabil de 100mg in fiecare zi pana la testul B-hcg,fara utrogestan.La fiv-ul trecut mi-a venit in z9,iar cand am facut testul in z10 era 0.00,probabil nu am asimilat cele 6ovule de utogestan pe zi.In ceea ce priveste hiperstimularea ai in fata ta un caz care nu a ramas desi am facut hiperstimulare(intra-devar mai usoara decat a avut-o Cellu), daca nu ma insel si Cris86 a patit la fel,din contra eu am dat vina pe ea pt nereusita de atunci.Multi
Dream inseamna ca embrionii mei au deja 4luni-era o gluma.
Madalina
calea sigura a esecului este sa renunti...
Aldolina spune:
DanaP, MOana, bine ati revenit dragelor printre noi. Ma bucur ca sunteti bine si va doresc din toata inima o vara fierbinte, linistita si cu multa dragoste iar la toamna sa auzim ca sunteti
MOana, chiar mi-au lipsit povestile tale frumoase si bine zise. Daca faci histeroscopie, ai interzis la trei zile, dupa care e liber. Sa-ti faci calculul sa te duci in ziua 7, ca sa nu-ti incurce planurile pentru luna respectiva.
Andrada, Dr. mi-a zis: 'iti fac anestezie locala' si eu n-am contrazis-o. Normal, nu?
Cellu, ma bucur ca esti bine, ai grija de tine si de puiutz. Daca trebuie sa stai acasa, nici sa nu te gandesti sa faci altfel. Nu-ti ridica nimeni statuie. Ce ai tu in burtik e mai important decat orice serviciu din lume.
M Oana spune:
Aldonica cu uteras tzata de matzuca, tu ai putea presta la 2 zile dupa histeroscopie? Dar inainte de histero ai avut voie la amor dezlantuit? Despre ramasul in luna respectiva ce ai auzit?
Ptiu, acus am vazut raspunsul tau........ Cum fu anestezia locala? A durut? Unde se face? Deci pot face si in ziua 7 histero? Pai in cazul asta m-as arunca, macar sa stiu c-am bifat-o si p-asta.........
Andrado eu pot sta in letargie mult si bine, dar si cand mi se pune sa fac ceva, fac pe nerasuflate. In prima zi de CM s-ar putea sa pun mana pe telefon si sa ma programez la o vizionare a uterului, care s-ar nimeri cam pe 20 iunie. Tu cand te vizionezi?
Madalinus cum as putea sa-mi uit fetele? Sunt alaturi de voi, din umbra, la fiecare pas, iar daca simtiti in ceafa niste ganduri bune, sunt gandurile mele.
Pai eu tocmai profitam de inaltimea ta, ca sa nu ma vad in fundu' clasei, desi daca stai intr-o parte, nu mai are omu' dupa ce se ascunde, dar daca ramai grea, ceea ce poate fi de domeniul prezentului, ma fac si eu c-un paravan demn de luat in seama.........