***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (65)
Raspunsuri - Pagina 7
Pepsi spune:
mica, cind vezi ca incepe sa se agite stoarce-ti putin din sin afara, si apoi continua alaptare, se poate sa fie fenomenul de ejectie nu stiu exact cum se cheama, nu-mi vine acuma, dar ideea e, ca ei incep sa suga si apoi incep sa se agite sa plinga sau sa refuze sinul, si se pare ca jetul ii improasca tare si de aia pling, sau refuza sinul, in Ro era o prietena de-a mea careia medicul i-a spus ca de aia plinge bebe ca laptele nu e bun, si nu a mai alapta, si de fapt daca facea ce ti-am zis eu acuma, ar mai fi putut alapta!sper ca ai inteles ce am spus ca e asta al meu de 3 ani pe capul meu si nu prea reusesc sa gindesc!
revin ca am un minut de liniste! uite ce zice pe situl asta, e in franceza, dar traduc! cica ii zice reflex de ejectie intensa, si cica una din primele cauze de colici la bebei alaptat este este acest reflex de ejectie a laptlui, bublat de un dezechilibru intre cantitatea bauta la inceput de alaptat si cantitatea de la sfirsit de alaptat. cica acesti bebei pot avea regurgitari dese, si plinsete mari seara. si cica in acest caz daca bebe bea tot timpul din ambii sini la fiecare alaptat bebeul primeste prea mult lapte de inceput de alaptat cu multa lactoza(zahar) ca si laptele de sfirsit de alaptat bogat in grasimi.si cica din cauza ca bebeul bea laptele asta de inceput de alaptat(ca laptele are o consistenta la inceput de alaptat ca si cind termini de alaptat la un sin) si cica lactoza prea mare cantitate din acest lapte le da colicile, caca verde. imi aduc aminte cind il alaptam pe Dominic era ff important sa nu-i dau din ambii sini odata, apoi am priceput si eu de ce, cu experienta, deci ii dai mai intii un sin pina la capat, nu il pui de fiecare data la ambii sini, si e ff important ca atunci cind il alapteizi din nou sa-i dai din celalalt sin, nu din acelasi! am urmat cu strictete tot ce am invatat la clinica de alaptare, si bebe meu a avut colici de 2 ori!cind bebe era pe diversificare si mai mare ii dadeam din ambii odata ca atunci nu mai era risc de colici, si eram deja obisnuiti unul cu altul! laptele se schimba in culoare si cantitate si consistenta pe parcursul alaptarii, de adapteaza la nevoile lui!sper ca s-a inteles ce am spus, daca nu astept pe privat intrebari!
Flavia 38+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Alyna24 spune:
Pepsi, o sa incerc si eu ce ai zis de san sa vad daca merge!
Andrada, nici lui Davidutz nu-i mai vin unele costumase si body-uri!Unele cu maneca lunga nici nu le-a imbracat!Daca am cumparat ca disperatele cu sor'mea!Treb sa mai fac unul sa le imbrace!
Alyna cu pitik de David Andreas(22 Aprilie 2007)
mary_lou spune:
FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU MAI NASCUT INTRE TIMP!!.
Saptamana viitoare avem programare la scos firul de la cerclaj si sa vedem cand facem cazariana.
Astazi a aparut o problema si vreau sa va cer sfatul.M-am aplecat sa pun ceva la gunoi si m-a sagetat o durere puternica de spate,am crezut ca o sa cad de durere,nu mai pot merge pt ca ma doare rau spatele si cand merg ma doare si burta.Sotul zice ca am stat in balcon cu geamul deschis si am tras curent dar totusi de ce s-a declansat durerea dupa ce m-am aplecat?
poze cu noi si bebe
Mary 37Patrick Andrei
abras spune:
quote:
Originally posted by Alyna24
Iar eu ieri de la 14 pana azi nopate la 2 am avut criza de colica renala, am vomat.....imi venea sa ma urc pe pereti!Si nici un doctor nu-mi zice concret ce am!Bine ca asera a dormit pitikul de la 22 la 4!
Alyna cu pitik de David Andreas(22 Aprilie 2007)
Alyna,imi pare rau sa aud ca ai colica renala. Stiu ca e cumplit. Nu vrea sa ma gandesc cum faci fata sii cu asta si cu bebe.
eu am avut o criza urata de colica renala acum vreo 2-3 luni, o criza care m-a tinut vre 5 zile din cauza unei pietre. Si singurul lucru pe care mi l-au putut face in sarcina a fost sa-mi puna o sonda care face un circuit alternativ al urinei si a ramas ca rezolva piatra dupa ce nasc. si n-am mai avut dureri de atunci. Ideea e ca pana la sonda am umblat din medic in medic si am dat numai peste incompetenti (inclusiv unul care a cautat pe google colica renala si era urolog!!!!) care imi ziceau ca in sarcina n-au ca sa-mi faca sica trebe sa stau cu dureri pana nasc. Apoi mi-a zis ginecologul meu de un urolog super bun care a mai ajutat gravide cu diverse probleme.Si el mi-a recomandat sonda si m-a operat de am putut sa stau linistita lunile astea ca altfel ma urcam pe pereti. Daca vrei sa te duci la el sa te vada, pot sa-ti dau datele lui. E cam spagar dar super profesionist....
Ioana, 37+
pauly spune:
mary-lou si pe mine ma mai doare burta cand merg sau urc scarile, probabil ca bebeii sau coborat spre "iesire" si din cauza asta se intind ligamentele mai tare,ii tare neplacuta senzatia .
iar despre durerea de spate...cred ca ti sa intins un muschiulet din cauza ca te-ei aplecat, si cum nu prea ai avut parte de miscare(am inteles ca ai stat mai mult in pat,nu?sa ma ierti daca gresesc) ti sa intins muschiul.
alta explicatie nu stiu sa i-ti dau dar sper ca nu ii nimic serios.
37+Riana Alessya
poze
bebelina mea
ella_74 spune:
alyna24, mica,
si al meu face la fel...dupa ce suge binisor, dintr-o data scuipa tzata si apuca iar cu furie si da din cap nervos cu guritza deschisa ca si cum s-ar chinui sa prinda sanul dar de fapt nu-l vrea ; si plange si se agita si nu stiu de la ce...aproape ca m-am obisnuit cu scenele astea si il las putin sa se linistesca si dupa aia il pun iar si daca vad ca face in continuare asa, nu-i mai dau deloc tzata, interpretez ca deja s-a saturat si face figuri.
, mamica de David
arcadia spune:
Elteka, imi pare bine ca-ti place bebe meu . Iti tin pumnii, poate se hotaraste bebe sa iasa inainte de 7 iunie! Poate merge cu
Si bebelul meu se agita cand suge, nu chiar de la inceput. Se stramba, mai lasa sanul, curbeaza spatele... nu mai papa neintrerupt ca in primele 2 saptamani. Nu cred sa fie de la kk, ca pana acum a facut numai moale. Face o data - de 2 ori pe zi.
Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe
Sobi spune:
doamne, inainte abia asteptam sa vina vara sa trec la haine usoare si sandale si sa mergem in fiecare weekend la mare si acum stau ca un casalot esuat in varful patului rugandu-ma sa ploua ca sa se mai racoreasca macar noaptea, cand nu pot sa dorm cu a/c deschis... raportez si eu ca si voi nopti dormite cu greu si in plus vise ciudate care se termina invariabil cu verificarea burticii la trezire.
mesaj de la Kay "vladareanu a hotarat ca joi intru in operatie; deci tineti-mi pumnii. voi cum mai sunteti? mi-e foarte dor de voi".
alyna, nu ti-a trecut inca colica? ce tratament iei? cred ca ti-e foarte greu cu durerile astea, sunt asa pacatoase...
ralucami, iti tinem pumnii pentru maine la echo sa mai fi crescut bebelina un pic....
Andreea 36+ Vladut
POZE
ella_74 spune:
si al meu e un cacacios, face de mai multe ori pe zi si destul de moale si zgomotos; azi dimineata la 5, inainte de masa l-am schimbat dar dupa ce i-am scos pampersul a facut caca cu mare viteza si moale , a stropit si parchetul, pe mine si pe tati , patul l-a ferit fiindca avea scutec de unica folosinta; mare inventie scutecele astea de unica folosinta, altfel, pana acum cred ca trebuia sa curatam caca la greu.
, mamica de David