Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
kalosalina spune:
Gugu te-a durut si pe tine mijlocul? Mai spune-mi te rog cum te durea pe tine, poate ma mai linistesc...
A venit Bebica!!!
5+
gugushtiuc spune:
Ma durea in zona lombara intr-un anumit punct la o vertebra. Nu e ceva iesit din comun in primele saptamani de sarcina. Am impresia ca e vb despre un nerv situat inzona aia care e stimulat de sarcina perceputa ca ceva nou de corp. Durerea trece dupa ce se obisnuieste organismul. Am auzit mai multe fete care se plangeau de dureri. Pup.
iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!
kalosalina spune:
Mersi mult Gugu de raspuns. Ce bine sa fie doar asta si la mine si bb sa fie sanatossi sa creasca mare!!!
A venit Bebica!!!
5+
Lala_D spune:
Despre dureri de mijloc , in zona joasa a spatelui ( ca doar si eu ma plangeam ieri de astea pe aici ), m-am documentat si uite ce am gasit :
http://parenting.ivillage.com/pregnancy/pfirsttri/0,,midwife_3pkr,00.html
Back pain is probably the result of softening of the supporting ligaments and disks due to the elevation of progesterone. However, it could be related to bladder or kidney infection, so be sure you do not have an underlying urinary infection.
Daca dati o cautare pe google dupa ''back pain in first trimester'' o sa gasiti multe pagini in care explicatia este aceiasi : cantitatea de progesteron face sa se inmoaie ligamentele si discurile coloanei vertebrale , de unde si durerea de mijloc in zona joasa a spatelui .
Poate sa indice de asemenea si o infectie urinara.
O zi excelenta tuturor !
Lala.
kalosalina spune:
quote:
Originally posted by Lala_D
Despre dureri de mijloc , in zona joasa a spatelui ( ca doar si eu ma plangeam ieri de astea pe aici ), m-am documentat si uite ce am gasit :
http://parenting.ivillage.com/pregnancy/pfirsttri/0,,midwife_3pkr,00.html
Back pain is probably the result of softening of the supporting ligaments and disks due to the elevation of progesterone. However, it could be related to bladder or kidney infection, so be sure you do not have an underlying urinary infection.
Daca dati o cautare pe google dupa ''back pain in first trimester'' o sa gasiti multe pagini in care explicatia este aceiasi : cantitatea de progesteron face sa se inmoaie ligamentele si discurile coloanei vertebrale , de unde si durerea de mijloc in zona joasa a spatelui .
Poate sa indice de asemenea si o infectie urinara.
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala multumesc pt articol, hai ca ma-i mai linistit si tu...Offff Doamne ajuta-ne sa fie bine pentru noi si pentru bebicii din burtici!
A venit Bebica!!!
5+
adinag spune:
quote:
Originally posted by Carmilia
Lorena,ce poze frumoase ai!Cum le-ai facut?
Pe mine ma cam sageteaza in burtica azi,cam pe la...iesire.Si mi-am amintit brusc ca am uter retrovers.Mai are cineva asa ceva?Cam ce inseamna asta?In afara de faptul ca poti ramane mai greu cu un uter intors,nu mai stiu ce se poate intampla.Si mi-e si gretica,sper sa nu dau afara No-spa si Utrogestanul pe care le-am luat
Carmilia 8+
Buna, si eu am uter retrovers. Asta este un mit ca ramai mai greu gravida, confirmat mie de diferite carti si 3 doctori ginecologi... Doar ca daca vrei sa ramai e mai indicat sa faci sex "pe la spate" si sa stai dupa pe burtica, nu invers.
In timpul sarcinii uterul retrovers se intoarce la pozitia normala, deci nu are nici o importanta!
Adina 10+3
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
edit: in mod normal se intoarce in pozitia normala, dar chiar daca nu, dupa parerea medicilor nu are efecte asupra nasterii sau sarcinii.
gugushtiuc spune:
LALA ai dat un raspuns mai concludent, eu mai babesc asa.... Da mai poate indica si o infectie urinara durerea de spate, insa in acel caz doare un picutz mai in reapta sau in stanga de la coloana, la o distanta foarte mica, durerea iradiaza de la rinichi si e usor de confundat. Multumim pt articol.
iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!
micsunea spune:
Fetelor,
eu imi tot iau temperatura si am ajuns sa mi-o iau si seara acum, nu stiu daca treaba cu temperatura ridicata (peste 37) trebuie sa fie valabila non-stop in primele 4 luni. Sau numai temperatura bazala(dimineata la trezire, inainte de te da jos din pat) trebuie sa fie ridicata?
Cert e ca ieri seara temperatura mea s-a incapatanat sa ramana la 36,6!!!!! Toata noaptea m-am intors de pe o parte pa alta mai ales ca am senzatia ca SANII sunt mai putin tensionati, in orice caz sunt mai putin durerosi, cel drept care se intarise serios s-a inmuiat un pic (mai ramane trae pe alocuri) si nici varfurile nu ma mai dor aproape deloc!!!
Asa ca pe la 4 dimineata n-am mai avut somn deloc iar mi-am luat temperatura (cu doua termometre desigur!!!), si aveam 37. Pe la 7 dimineata urcase le 37,1-37,2.
Dar sanii tot mai "calmi" sunt.II verifica cum sunt singura in birou si acasa non-stop! Pana la urma cred ca ma dor doar asa ca tot apas pe ei!
Cand te uiti la ei, nu s-au micsorat la loc (dar ma rog, de-abia au prins si ei un pic e contur - ca eu plec de la cupa 0 adica AA)
Asa ca de dimineata m-am dus la clinica sa cer o consultatie azi sau maine si m-a intrebat de ce si cand i-am explicat. Secretara respectiva (o fi asistenta?) mi-a zis ca ei in general nu-si fac griji decat daca sunt dureri puternice de burta si/sau sangerari. Cum n-am nici una nici alta, nu crede ca e grav, ca la inceputul sarcinii hormonii variaza deci e posibil sa scapi de tensiunea de la sani sau sa mai scada temperatura!
In orice caz nu avea niciun loc de consultatie, mi-a zis sa mai incerc maine daca chiar nu dorm noptile ca poate se dezista cineva!
Asa, ce sa fac, sa continui cu panicarea? In plus si durerile de burta m-au cam lasat! De fapt n-am dureri decat asa din cand in cand cateva secunde deci e greu sa-mi dau seama daca am tot atatea cat si inainte sau mai putine. Nu am mai multe, asta e clar.
Si nici alte simptome nu am!!!
Micsunea
6S 2Z (ciclu lung de 30-31 z)
PS : prima ecografie la 36 zile de la UM (aprox 19 zile varsta embrionului, s-a vazut un punctulet doar), urmatoarea consultatie e prevazuta pe 18 iunie.
Lala_D spune:
Guguraspunsul a fost mai elaborat din simplu motiv ca ieri toata ziua am stat pe google sa imi treaca frica de durerile mele de spate ...asa ca e doar paranoia ce m-a facut sa scotocesc intensiv
Bine nici acum nu-s foarte relaxata dar m-am gandit ca prea au coincis durerile mele cu marirea dozei de progesteron ca sa nu fie o posibilitate .
Ideea este ca tot incerc sa gandesc pozitiv , eu simtome inca nu am in '' cantitati'' mari asa incat toate cele ma ingrijoreaza .
Vad ca am ramas doar la sani sensibili si fierbinti, o aversitate la parfumul meu favorit si la pasta de dinti ...in rest mici intepaturi si durerea de spate ocazionala .
Si mai am minim 10 zile pana la urmatoarea eco
Felicitari pentru bb jucaus
O zi excelenta tuturor !
Lala.
lorena_andreianu spune:
quote:
Originally posted by Carmilia
Lorena,ce poze frumoase ai!Cum le-ai facut?
Carmilia 8+
Banuiesc ca vb de poza de la eco. Pai mi-a dat 3 "pozitii" si am folosit scanerul. V-am pus-o pe cea mai concludenta.
La mine sānii sunt foarte sensibili... si ma dor tare la atingere. Cat priveste cupa... la prima sarcina eram cu A... am ajuns la C pana sa nasc. Acum plec de la B si deja am ajuns la C!
Iar eu va rog sa nu vorbiti de peste! ca numai sa citesc si... Insa, contrar primei sarcinii, am pofta de mancare. Cu fiu-meu n-am mancat mancare gatita 3 luni... Acum, orice! numai peste sa nu fie...
Nu-mi dat si mie parola la contul DC? si la mail... acu' aud ca exista si un cont de mail.
Pupu!
Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani