Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 7
gabdyd spune:
Neata fetele,
am dat papucii printesei la gradi si lu tacsu la servici, am culcat copcila cea mica...
acum m-am asezat confortabil in fata calc si va invit la o ,
cat o vrea minunea mea sa ma lase.
Mady copil cu copil esti tu , sora mea e in '86 si cand ma gandesc la tine parca o vad pe ea cu copil, nu ca nu s-ar pricepe, ca si-a dat corjentele pe nepotii mei si pe fetele mele, la care e si mosica, dar tot ca pe un copil o vad si pe ea.
Despre vaccinuri inca ma documentez, si abia apoi o sa raspund. Deocamdata raman la parerea Elyannei.
he, he, s-a si trezit , manca-o-ar mama, asa face mereu cand am si eu putin timp pentru mine, trag o fuga pana la ea si revin...
Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007
paxela spune:
quote:
Originally posted by kmi78
Asa de mare iti pare, Roxi? caci grasa nu e deloc;
las ca-i creste si lui Rares parul , daca il avea prea mare oricum trebuia sa il tai ca doar e baiat , sau nu?? Mi-am dorit sa aibe par si poate de aia s-a intamplat ca arsuri nu am avut deloc
cu scaunu' nu's ce sa zic , ai vazut si tu acum, nu am ce sa reglez , am tot reglat dar nimic, poate cand va mai creste, mi ciuda! a fost impreuna cu carutu , tot la set nu l-am ales in mod special, are si baza; parca centurile alea nici nu o tin ii cad de pe umar fata de cum stau la voi
in seara asta a mancat si ea mai mult : la 19.30 - 90 ml iar la zece inca 120 , poate incepe si ea sa-si mai revina
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
PAPUSICA NOASTRA
e cam acelasi model la centuri cu al nostru ,incearca varianta urmatoare, scoate salteluta de deasupra, fara saltea sar putea sa nu fie nevoie sa muti centurile mai sus, daca tot sta airea muta centurile in treapta urmatoare de inaltime( daca il intorci pe spate ai sa vezi ca sunt 3 trepte, iese mai greu catarama prin ele dar iese, intre picioare chestia aia de care tragi sub material are o "pedala", nu stiu exact cum sa ii zic, apesi pe ea si tragi de ambele maneare de la centuri si ele se mai lungesc, pui fata si dupaia tragi in jos de ea exact cat sa se potriveasca, peste ea
si deliei ii cad un pic de pe umeri bretelele daca nu o pun chiar pe mijloc ,
pe silviu tot asa de mic l-am pus in scaunul de masina, mai mic de 1 luna, pentru ca eu umblu mult singura cu ei cu masina si altfel nu as fi avut cum
o sa fac si eu poze azi explicite cu scaunelul si fiecare pas in parte de mutare a centurii si pozitie de stat bebe in el , dar le pun dupamasa caci scaunul e in masina
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
ioanaradu spune:
deci pana la urma eu n-am mai dormit ca n-am mai putut, asa ca mi-am facut de lucru prin casa. in schimb stimatul meu pitic, doarme de la ora 9, si nu pare a avea vreo remuscare ca m-a trezit cu noaptea in cap.
bafta fetelor la vaccin!
adina si eu mai pun piticul uneori intre noi, dar fffff rar, tocmai de teama de a nu se obisnui prea tare cu noi in pat. apropo de asta uite-l ce linistit doarme el dupa ce reuseste sa ne trezeasca pe noi cu maraiturile lui, parca zici ca vrea sa faca in ciuda. si uite asa daca se nimereste sa vina cineva pe la noi ne gaseste numai cu patul nefacut, unde inainte, primul lucru pe care il faceam dimineata era sa strang canapeaua si sa aranjez prin camera. acum se simte si sotul razbunat ca mereu se ruga de mine sa mai las putin patul nefacut. uite asa dorm barbatii familiei radulescu, cand eu de fapt ii lasasem sa faca patul si sa se imbrace de iesit la plimbare.
mami de Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
loradin spune:
Neata mamici!
Dupa ziua de ieri care a fost foarte obositoare incerc sa-mi adun gandurile si sa raspund la cateva mesaje
Ioanaradu- locuiesc in Drumul Taberei mai exact pe fosta strada Compozitorilor(acum bld 1 mai).Apreciez gestul tau insa hai sa ne gandim un pic.Daca eu nu pot, caci mandra nu vede in fata ochilor decat tzatza ce sens are sa-ti stric tie programul.Gandeste-te ca voi nu o sa stati pe loc.Masina va trebui sa o parchezi undeva nu?Ce-o sa faci, o sa pleci din grup ca sa vi cu mine sa ii dau sa suga?Nu are sens! O sa faceti poze,o sa povestiti!Plus ca daca mandra se pune pe urlat si nu o pot opri va trebui sa ma intorc.Nu! Nu are sens! Tot ce va rog este sa-mi promiteti ca vor mai fi intalniri!Poate pana atunci reusesc sa o pacalesc cu biberonul.Ea nici ceai nu bea cu biberonul!Oricum eu iti multumesc mult pentru propunere.Am marsupiu insa nu stiu daca va aduceti aminte cand v-am spus ca mi-a mancat Ana tot calciu.Ma dor genunchii,gleznele iar spatele parca nu mai este al meu.In concluzie am ajuns de mamaliga.Hi Hi Hi !!!!
Roxanici-linia verticala o mai am si acum dar este mult mai subtire.Buricul.....offff...mare durere.Eu nu am fot niciodata o femeie frumoasa insa aveam ceva special ...un buric taaaare sexi.Desi s-a mai strans nu mai e ce a fost.E mare ,negru si batranicios.Asta e! Despre burta pot sa-ti spun ca si acum mai am.Este adevarat mai mica insa sa sti ca foarte greu a dat inapoi.Despre kile sa sti ca l-a fel de greu le-am dat jos.Cele 6 kilograme de care zici tu ,eu le-am plimbat multe saptamani.Abia acum am mai scapat de trei din ele, aproape de 3 luni.AAAA.. mai vroiam sa te intreb ceva! Tu esti o persoana vesela de fel? Spuneai de cel mic ca este zgarcit cu zambetele.Eu,cat timp cat stau cu Ana ,gura imi este la urechi.Indiferent cat sunt de suparata copila asta nu mi-a vazut decat dintii.Ai observat cat de atenti sunt?
Sherbi-In prima luna am crezut ca inebunesc.Eram intr-o continua cearta cu al meu sot.Nimic nu ma multumea.Mai tarziu mi-a reprosat ca nu mai am nimic din femeia pe care o stia el.Nu tu tandrete,afectiune,ca nimic din ce face el nu mi se mai pare bine.A fost foarte greu.Am realizat ca avea dreptate.Si acum mai avem discutii insa am invatat sa-l ascult.Cred ca si unde m-am mai linistit.Motivul? Am senzatia ca ii place sa stea cu copilul doar cand gangureste si rade.Cum incepe sa planga fuga la mama! Pai cum vine asta?Prefera sa faca orice in casa numai sa nu stea cu asta mica cand plange.Face parte din categoria taticilor disperati.Se darama casa cand plange fata.Are o fatza de zici ca vine sfarsitul lumii.Am incercat sa-l fac sa inteleaga ca nu este singurul copil care plange.
nickol f- bine ai venit printre noi!Sa-ti traiasca bebe si sa te bucuri de el.Capitolul soacre a mai fost deschis.Insa ce vreau eu sa-ti spun.Si pe mine la inceput soacra mea m-a stresat la fel(eu nu mai am mama).Pana m-am sucarit si m-am transformat intr-o leoaica.Am avut o discutie in care i-am explicat ca deciziile sunt ale mele si ale fiului ei si ca o rog sa nu ma mai streseze deoarece risc sa pierd laptele si o va avea pe Ana pe constiinta.Mai tarziu am invatat sa o ignor si am realizat ca asa fac toate bunicile.Poate ca si mama mea daca ar fi trait ar fi fost la fel.Asa ca...impuneti finut(nu ca mine) punctul de vedere si explica-i ca te oboseste .Despre luatul in brate ideal este sa faci asa cum simti.Pana la urma daca se rasfata tot tu te chinui nu altcineva.Eu si acum o mai legan cand nu adoarme.A scis Elpower o data...un mesaj superb despre acest subiect!
Tzuna draga mea ,greutatea micutei tale este ideala.Se pare ca toata lupta ta cu greutatea Mariei a dat rezultate.Bravo mamico!Cata rabdare,cat devotament!!!!!! Sa dea Dumnezeu ca Maria sa mosteneasca de la tine aceasta putere de a merge mai departe atunci cand simti ca esti sfarsita.Ca intensitate eu am trecut cu Ana la un sfert din ce ai trecut tu,si vai ce de m-am mai vaitat.Citesc mesajele tale si imi vine sa ma iau la palme de rusine.
Val- mie mi-a supurat ca si tine operatia in unle locuri.Este absolut normal.O sa vezi ca se va inchide.Probabil ca mai vezi pe pansament o pata galbena.Asa am patit si eu dar m-a linistit doctorul.Ideal insa ar fi sa te duci la control ca sa fi sigura.Mie mi-a pus un praf alb(habar nu am cum se numeste) pentru a se inchide mai repede.
Paxela- - la 80-120 ml la o masa eu zic ca este ok.Am scis o data ca Ana intr-o saptamana a luat 50g iar in urmatoarea 300g.Asa ca ....Sunt ca si noi ,mananca cat le trebuie.Sanatate multa micutei!!
Stiu ca am promis ca pun poze insa Ana a fost ieri tare maraita.Poate reusesc astazi desi sincera sa fiu nu mai stiu cum se face!Dar sa vad Sper sa me descurc.
Va pup si aveti griga de voi si de micuti!
loradin
poze cu albinuta mea
roxygeo spune:
Buna dimineata la mamici, albinute si bondarei!
Noi raportam o noapte linistita, a papat pe la 23:00 dupa baita si s-a mai sculat pe la 6:30, a papat si doarme si acu...ce minune
Kmi78 problema mea e ca noi avem casa oarecum impartita in doua, noi locuim in doua camere si bunica are camera, si avem doua intrari, una la noi pe care socra miu n-o folosescte niciodata si una la bunica pe care intra...intre noi si bunica avem o usa pe care ar fi deplasat sa o incui...ca practic e aceeasi casa...numai ca bunica stie sa ciocane si oricum rar vine neinvitata....asa ca ...ma mai gindesc cum o sa procedez...
Noi inca u am folosit centurile de la cosul auto...ca al nostru e mai adinc ca model..si ea prea mica pentru ele...da` exact cum zic fetele toate centurile se regleaza.
Am si o intrebare...Cruciulite pentru botez de unde iau si io?
Va pupic
Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2007
doina.todor spune:
Neata fetele!
Noi mai avem colici si parca acu sunt mai rai ca la inceput, dupa ce papa incepe sa planga de mi se rupe inima si nu ii trece indiferent ce fac, dureaza cam 30-40 minute dupa care adoarme. Nu functioneaza nici un remediu am incercat : sab-simplex, bonisan, gripe baby wather, debridat, ceai contra colicilor si nimic.
Copilu meu refuza suzeta categoric dar isi suge manutele de numa chiar s-a invinetit pe antebrat intr-o seara de cat s-a supt. Ca mama-sa nu so gandit desteapta ca daca suge asa cu pofta din brat se va inegri ce pot sa fac sa nu isi mai suga pumnul sau bratul?
INTREBARE MARE La ce varsta pot sa incep sa ii dau suc de mere sau de morcov? Cum se face diversificarea si cand ca am tot citit tot felu si nu m-am lamurit. Am senzatia ca incepe sa imi scada lactatia si as incerca pe la 3 luni sa incep sa ii dau sa pape si sa mai intindem de tzitzi cat mai mult posibil.
Avem si noi poze aici: http://community.webshots.com/user/doinatodor?vhost=community
Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
ioanaradu spune:
loradin imi pare rau ca nu te putem lua. mai faceti si voi "exercitii" de deplasari scurte, prin parc, poate se obisnuieste. eu am avut multe reprosuri din partea unora ca prea ies cu copil asa mic. in primul rand nu vreau sa fiu dependenta de sot, ca oricum in ultima luna de sarcina innebuneam ca trebuia sa-l astept pe el sa vina seara cu ce-i dadeam eu pe listuta si in al doilea rand nu vreau sa ma lege copilul de maini si de picioare. din cauza asta eu il car pe matei peste tot cu mine (oricum nu as avea cu cine sa il las) si ma duc si-mi rezolv singura problemele. eu consider ca programul copilului trebuie integrat in programul nostru, ca apoi n-o sa mai poti face un pas si o luam pe pustii.
la inceput mi-am luat multe injuraturi in trafic, ca eu pe la semafoare ori ii dadeam copilului ceai, ca bazaia, ori ii bagam suzeta ... si mai ratam cate un verde.
despre sot ... multa perseverenta. noi stam singuri si suntem singuri in bucuresti. copilul nu este numai al meu asa ca trebuie sa ma ajute. si sotul meu dadea fuga la mine cand incepea matei sa maraie si dupa "modelul" sora-sii si al cumnatului zicea "lasa mancarea sau vasele ca plange matei ... ". pai nu le las deloc! ma duc la ei, ii arat ce sa faca ... sa-l tina in brate, sa-i vorbeasca, sa se joace cu el ... ca asta fac si eu. asa au reusit performanta sa se inteleaga destul de bine. in week-end planuiesc sa-i trimit pe amandoi la plimbare. o sa-i imbrac frumusel si DRUM BUN cu trasurica.
cred ca m-am intins cam mult ...
concluzie: rasfatul si menajamentul, atat la copii, cat si la tatii copiilor trebuie sa se mentina in limite!
mami de Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
roxanici spune:
Bafta fetele cu vaccinul, si nu in ultimul rand rabdare cu bebelusii eventual morocanosi.
Mirandolina, iar nu dormi?!
Elpower, citisem si eu postarea cu ceaiul de muuult, dar pe mine nu m-a impresionat, nu stiu de ce eu sunt toma necredinciosul. Dar una peste alta pot sa zic ca ceaiurile, indiferent de cantitatea pe care am baut-o, nu m-au ajutat simtitor sau mi-au daunat productiei de lapte. Cu ele, fara ele, cu galactogil, nutrinatal, mancare, somn, apa multa, etc, eu tot fara lapte am ramas.
Loradin, tu ai mare dreptate cu zambitul la bebei. Eu is mai "serioasa" sau cel putin nu imi mai arde sa-i zambesc toata ziua lui Rares, mai ales daca face fite pana ma aduce la capatul rabdarii (tb sa recunosc ca la capitolul asta is deficitara si ma simt vinovata. Il schimb, hranesc, spal, ne jucam, il tin in brate, alint, etc dar cand se intrece cu masura nu mai rezist si ma enervez). Dar am observat ca atunci cand tata-su cand ii zambeste, raresu ii raspunde cu un zambet.
Sherbi, in primele trei luni cresterea in greutate si lungime e cam la fel. Abia din luna 4 se mai schimba ceva.
Doina, am vazut intrebarea ta cu suptul manutei pana la vineteala da chiar nu stiu ce remediu ar putea fi, poate doar cand il vezi ca a facut vidul fantastic si se suge tare de tot, sa ii scoti manuta. Vineteala se face cand apuca calumea si trage cu putere, daca doar se mozoleste cred ca e ok.
Diversificarea si inceperea ei e un subiect contorversat, cu cat citesti mai mult cu atat vezi chestii tot mai diferite. Daca iti scade productia de lapte asta nu inseamna ca o sa dispara de tot. Poti sa mai intinzi titi multa vreme de acum incolo. Eu nu mai pot sa il hranesc pe rares exclusiv la san, dar o masa pe zi tot ii ofer de la mine, si fac asta de ceva vreme
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
karla32 spune:
Buna dimineata, fetelor!
Am ramas in urma cu cititul dar am fost tare amarata zilele astea. Nu stiu daca v-am spus dar eu nu mai tineam carutul in casa. Imi daduse administratorul cheia de la camera unde se plateste intretinerea si il tineam acolo ptr ca era un carut greu si nu puteam iesi decat daca era sotul acasa. Frumos carut dar tare greu! Vineri de ziua mea nu am fost nicaieri ca am avut musafiri. Sambata dupa amiaza, hai sa scoatem copilul dar ia carutul de unde nu-i! Mi-au furat carutul!!!!!!!
Am simtit ca innebunesc! Nu faptul ca am dat 12 milioane pe el ma doare ci ca imi placea tare mult! Avea o culoare speciala, un gri perlat. era facut la comanda! Dar asta e! Am fost si am luat un carut mai micut de 5 milioane pe care sa il pot cara pe scari!
Si asta nu e tot! Duminica dimineata, iar m-a pocnit hemoragia si de-abia trecuse de 5 zile!!!Iar spital, iar tratament, nervi si tot tacamul! Am o dereglare hormonala care imi joaca feste desi alaptez!
Ce sa va spun! Sunt cam daramata.
loradin, ma bucur ca ai revenit asupra deciziei! Sa stii ca te puteam lua si eu pe 1 iunie! Stau prin zona...dar daca nu vii...
Ma apuc de citit din urma si revin cu raspunsuri!
Va sarut pe toate si pe bebelashi!
Raluca si Luca (8 aprilie 2007)
foto Luca cu pozici noi
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
loradin spune:
Neata din nou,
doina.tudor-pediatra mea mi-a spus ca sucurile nu reprezinta asa zisa diversificare.Noi am inceput de la doua luni si trei saptamani cu suc de morcovi +mar.Sfatul meu este sa consulti pediatra deoarece este o intreaga "smecherie".Se da treptat cantitativ iar de la o anumita cantitate se completeaza si cu apa.Despre scaderea lactatiei vreau sa-ti spun un singur lucru.Am trecut si eu prin asta.Asta pentru ca Ana a avut o perioada cand a supt mai putin.In timp s-a reglat.Asa ca nu renunta!Vor mai fi perioade din acestea.Atentie morcovul pateaza!!!Nu pune mult in lingurita.La inceput va fi tentat sa dea afara.
Roxanici- stiu prin ce treci insa as vrea sa iti spun ca am avut zile cand eram cu lacrimi in ochi si totusi cu gura pana la urechi.Am citit ca sunt atat de destepti incat simt din tonul vocii tale starea ta pe care si-o si insusesc.Asa ca treburile merg cam asa..Mama suparata -eu suparat,mama vesela-eu vesel.Cand am stari ca cele despre care imi spui tu nu am decat un singur gand.Este mica si macar acum cand nu stie ce sunt grijile si problemele sa fie fericita.Daca asta depinde de mine fac tot posibilul ca ea sa-mi arate gingiile ori de cate ori este treaza.Vorbeste-i cu glas vesel si zambeste-i mereu si rezultatele nu vor intarzia sa apara.iti doresc multa rabdare si forta!
loradin
poze cu albinuta mea