Cum sa te motivezi psihologic pt. a slabi
Raspunsuri - Pagina 8
coraly spune:
Pai ce dieta tii? Hai sa auzim de ce nu mai rezisti. Poate te ajutam sa adopti alte chestii care sa te ajute sa continui.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
denisabia spune:
adi_dalma gandeste-te bine ca ai facut efortul de a urma 3 luni o dieta , doar nu vrei sa zadarnicesti totul acum?Nu am tinut o dieta pana acum ,dar imi controlez alimentatia , am perioade cand nu mananc dule.De exemplu duminica am mancat un pic de cioco si praji , dupa 3 saptamani de abstinenta.Ghici ce?Mi-a picat rau si ca sa vezi ca cel de Sus nu doarme , m-am trezit ca m-am si deranjat la stomac , abia ieri m-am mai linistit.Asa ca nu fa prostia
Daca vrei mananca din ce ai interzis , dar mai putin , permite-ti odata pe saptamana rasfatul asta.Am citit ca asa fac si vedetele care urmeaza cure.
coraly si eu ma chinui cu apa.Am momente cand aproape depasesc 2 l si aldata data cand iar nu simt nevoie.Cand vad pe altii asa insetati , bine ar fi ca in loc de foame sa-mi fie sete!
adi_dalma spune:
Eu tin diete recomandate de nutritionist. Imi schimba la 3 saptamani dieta.
Dietele sunt OK dar , desi nu fac abuzuri ultimele 2 saptamani am fost 'brambura'
Am tinut dieta dinaintea asteia (care ma everveaza, fara motiv).
Dar va spun ce m a demolat. Am slabit 12 kg in total dar in ultimele saptamani doar 1 kg si am fost prin mazine si am vazut ca sunt tot 'naspha'. Lucrurile care imi plac in continuare nu ma cuprind.
Blah si sunt demoralizata.....Daca acum 1 saptamana debordam de optimism acum sunt down si nu ma mai vad slabind hm...
Faceam si zilnic sport si acum nu am mai facut de 3 zile...
Stiu ca aerobicul slabeste dar am vazut ca desi pot face tot programul ma simt extenuata dupa. La fel si la aquym. Cred ca ma deranjeaza major ca mi am descoperit niste limite...
si imi ia mult din energie treaba asta.
CORNELIAP33 spune:
De vineri de cand am citit mesajul lui Chan, m-am apucat sa-mi echilibrez conduita alimentara. Si cel putin pana astazi am reusit.
Mananc trei mese pe zi, cu ce-mi doresc, masi putin dulciuri, paine, fainoase, orez, cartofi, zahar(exceptie cafeaua de dimineata). Cu lichidele nu stau prea bine. Beau cam 750 ml. de ceai verde si poate inca 250 ml. apa. deci cam 1 litru, doar. Ar mai fi laptele, cafeaua si sucul de portocale(fara adaos de zahar), desi la asta as vrea sa renunt si sa-l inlocuiesc cu ceai verde, dar nu prea merge. Eu sunt fumatoare si folosesc sucul ca accesoriu la fumat. Cu ceai verde nu-i asa de bun tutunul
.
Cam asta e "dieta" mea si ma tin de ea. Ultima masa e la ora 19,00 max. ora 20,00.
De cantarit, inca nu m-am cantarit si nici nu cred ca o fac, caci daca nu se intampla mare lucru, ma tem ca ma demoralizez.
Desi am o bicicleta ergonomica in casa, n-am reusit sa ma urc pe ea. De sala, fitness sau alt fel de sport nu am timp. Am un swervici de la 09,00 la 18,00 - 19,00 si tot timpul asta stau la birou
.
Va pup si va urez sa aveti multa vointa.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe Emanuel!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
danitin spune:
Denisabia vai pai sesiunea a fost la mine prima belea cu ingrasarea. Ai maaare grija!! Aveam, pe vremea aia, 49kk / acu am 75 / si toata lumea , vorba ta, era convinsa ca trebuie sa mananc ca sa pot invata - mi se ofereau pe tava toate bunatatile preferate e mine si eu doar stateam pe fundulet si toceam. Rezultat dezastru. Dar, pe vremea aceea nu aveam grija casei si copilului asa ca intr-o luna de alergari seara si fara cina - doar ceai neindulcit am rezolvat kg in plus.
Cornelia 33 eu nu suport gustul de ceai verde. Din pacate ca accesoriu la fumat cunsum sucuri accidulate si de aici dezastru...
Coraly nu stiu de sucul porto pfanner. Problema e ca nu-mi pica bine sucurile naturale, imi vine rau de la stomac, il tolerez doar pe cel de rosii. Si problema cu apa peste zi o am mereu...
Azi am 100 de bile negre!!!! N-am apucat s mananc nimic pana la 6 seara, nici sa beau apa, asa ca am mancat mega portie de fast food dupa ora 20, plus 1 litru de fanta. Rusine mie!!!!
Mamica de spiridus
Spiridusul in al treilea an
vikinga spune:
La prima sarcina am pus 24 de kg si le-am dat jos. Ultimele 5 -6 kg au fost cele mai pacatoase. Am facut si sport, sauna, am facut si diete fulger si bineinteles m-am ales si cu efectul yo yo. Dar am reusit pina la urma. Motivatiile mele au fost: ma simt mai bine in pielea mea daca arat ok. Nu ma pot plia pe mentalitatea ..asta e, dupa copil asa arata o femeie, ori cine ma place ma place si asa, mi-e egal...ori frumusetea interioara e tot ce conteaza.Motorul de sustinere era: trebuie sa pot asa cum si altele au reusit. Trebuie si iar trebuie, nu are cum sa fie imposibil. Imi ziceam ca e greu acum, dar pe urma ma voi bucura de rezultat. Si asa a si fost. M-am simtit asa de bine iar in pielea mea. Si ca orice lucru bun, cere sacrificii. Acum sunt la 2 luni dupa a doua sarcina. Am de slabit 16 kg, m-am vazut pe un film de familie inregistrat acum o apt si nu mi-a placut deloc. Intii imi fac planul de bataie: ok, imediat dupa sarcina nu pot tine un regim nebunesc, dar cu siguranta stomacul tre sa mai simta si foame ori trebuie sa se dezvete de senzatia aia de satietate, ca nah am mincat pe saturate in sarcina si cred ca acum e inca la dimensiuni mai mari decit e necesar. Asa ca volumul lui trebuie redus. Nu optez acum pt diete gen cantitati mari de salate si legume ca sa-l mentina la acelasi nivel. Asta mai tirziu cind volumul stomacului e la dimensiuni normale. Acum portiile trebuiesc micsorate, trebuie sa-l reeduc. Etapa nu dureaza mai mult de o luna.Apoi ma gindesc pt un regim de viata viabil, nu ceva nebunesc si un target de 15kg pierdute in 4-5-6 luni.Mi se pare important sa optam pt un regim care cuprinde mincaruri pe care le gatim rapid si sunt la indemina. Nu chestii complicate. Ca nu e timp!De ex dimineata cereale fitness fara zahar cu lapte degresat si mere taiate. E bine sa mincam dulce dimineata, ne da energie si reduce cererea de dulce in restul zilei. Cind greutatea e ok, putem minca si marmelada si nutelape piinesi ce dorim, insa in cantitati DE BUN SIMTZ. La prinz peste si legume congelate. La supermarchet e oferta mare, legume combinate de orice fel, legume sa fie, pina si cartofi dar sa fie doar fierti. Legumele se fac in tigaie doar cu apa in vreo 5 minute, pt gust punem putin usturoi de ex ori lamiie. Pestele sa fie alb, fileuri, fara sa le dam prin faina ori ou, ci direct in putin ulei de masline ori rama light pt gatit, crema aia tre s afie si in ro. Doar sare piper si lamiie. Si asa avem masa de prinz gata in 10 minute. In loc de peste putem lua piept de pui gata taiat subtire, il condimentam cu ceva si e gata in 5-8 minute.E f important sa avem in casa mincaruri de regim care sa prepara rapid. Deci intii provizii in congelator pt o sapt.Masa de seara, de perferabil rece, stil 2 felii de piine neagra ori integrala, cu piept de pui, ori curcan, sunca praga. Cu feliute de rosii, castraveti, ardei gras, salata. Sandwish-urile par mai mari mai impanate. Desert mere, compoturi fara zahar.Cele mai pacatoase mincaruri brinza grasa si salamurile, scoase complet din meniu. Cit e bb e mic plimabri cu carutul in stil mai alergat, ca si acum vrei sa ajungi undeva pt ca ai ceva important de facut. Pozitia la mers sa fie dreapta, cu spatele drept, popoul teapan incordat, pieptul la fel.Am inceput de ieri si imi e bine. Si imi zic: sigur voi reusi! Trebuie sa pot inca odata! Citeva luni si o sa treaca perioada asta din viata mea. Si uite in toamna voi face 30 de ani, am doi copii frumosi si sunt o femeie multumita de sine, fara nervi si frustrari, la anul iar la job in hainele mele cochete. O femeie norocoasa:)Pai ce naiba, ca doar o viata avem
, trebuie sa ne simtim bine in ea. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
ocris spune:
M-ai dat gata, Vikinga. Cred ca o sa-mi copiez mesajul tau si il voi pune undeva unde poate fi citit de cate ori ma simt deprimata.
Multumim mult.
clau2toma spune:
Deci eu ca sa fiu motivata ca sa slabesc sigur si sa nu trisez ,a fost nevoie ca sa ma invite cineva la o petrecere .Asta cu vreo luna si jumatate inainte ,si m-am pus pe slabit si am reusit .Am plecat de la 52,5kg ,iar acum am 47,5 kg ,iar Sambata am petrecerea respectiva .Sunt super multumita de vointa mea .Bafta si voua !
adi_dalma spune:
Bravo Vitinga! Asta e spirit de invingator.
Eu am fost ieri (ca urgenta)la nutritionista mea. Eram deprimata rau de tot.
Mi a schimbat dieta si deja ma simt iar in stare sa continui.
Va tin la curent cu cat slabesc! Nu ma mai las... nu de alta, dar vreau sa ma imbrac de la acelasi mazin ci Vitinga, cu haine masura 10-12 nu ca acum ....
Bafta fetelor!
denisabia spune:
Ma bucur fetelor ca va merge bine si eu sunt multumita ca hainele stau la fel ca inainte pe mine , atata timp cat sunt la masura 36 la pantaloni e totul bine.Sincera sa fiu nu mi-au placut niciodata genul ala de fete slabe , fara fund si sani.Constitutia mea de cand ma stiu am fost slaba , dar am ceva forme.Nu prea se incadreaza asta la subiect , dar iarasi mi-a sarit in ochii fetele de pe strada care parca sunt nemancate cu zilele.
vikinga imi permit sa iti dau cateva idei.De ce nu incerci sa lasi painea deoparte?Sau macar redu numarul ei , sa fie veche de-o zi si mai sanatos prajita.Daca chiar vrei neaparat mananc-o dimineata , la sandvismaker e super buna , dar in nici un caz nu seara.
Mie nu-mi plac legumele congelate nici sa ma tai si carnea doar din cand in cand , cand face gazda la care stau cate o mancarica care-mi face ochiul , dar altfel nu-i duc dorul.
adi_dalma ma bucur ca esti mai bine.Tu kilogramele le-ai pus in timp sau ai avut o problema de sanatate?
clau2toma sa te faci frumoasa la petrecere si sa-ti evidentiezi noua silueta!
danitin uite ce primesti daca nu respecti programul
, defapt mai mult ca mananci ce-ti face si mult rau mai ales seara!Ce ar fi daca tot ai inceput cu bilele , de ce nu-ti notezi pe un caiet cate bile albe , negre ai primit intr-o zi.Dupa o saptamana uita-te ce ai facut in cursul tau si trage concluzia , daca n-ar trebui sa mai lucrezi la felul in care te hranesti.