Cum sa te motivezi psihologic pt. a slabi
Raspunsuri - Pagina 9
adi_dalma spune:
La mine ingrasarea s-a produs in valuri.Si totul pe sistem nervos.Am apelat la psihoterapie. De ce mancam: nervi, frustrari, auto-mutilare (ma pedepseam mancand). Si motivul pricipal: lipsa de respect pt propria persoana. Aveam orice alta prioritate decat propria persoana. Serviciul, copilul, bolile parintilor etc etc etc
In martie, cand am reinceput lupta a fost cumva 'hai sa mai incerc inca o data'. Am incercat de multe ori sa slabesc.Singura , cu doctori etc etc.
Acum am fost 'pe val' mai mult ca niciodata. Si f mandra de mine.
Doar ultuimele zile au fost grele pt ca ma simt sleita. Nu am mai facut gimnastica de 4 zile!
Dar nu ma mai las!
Apropos de paine. Nutritionista mea nu mi a eliminat painea din dieta. O felie la masa de dimineata si una la masa de pranz. De secara.
Acum 14 zile mi a dat o dieta hiperproteica. Fara fructe si fara paine.
In mod normal (la experienta mea competitionala stiu deja cum imi reactioneaza organismul) voi slabi 4-5 kg in cele 14 zile.
Dar sa vedem ...
am luat vitamax azi....
denisabia spune:
adi_dalma nu ti-a eliminat painea din dieta , dar ti-a facut o schema de tratament , sa respecti niste calorii.Ori asta se face individual , nu dupa moda asta cu diete dupa ureche si mai ales analizand modul de alimentatie al persoanei.In cazul meu nu ma pot planga ca duc lipsa painii , mananc mult cereale , asa ca am fibre.Cred ca ati citit si voi cam ce contine painea noastra de toate zilele.Ceea ce pun in ea , nu e deloc sanatos.
Chan spune:
Dupa cum poate ati citit in paginile anterioare la mine sunt multe kg de dat jos.
Motivatia exista dar vionta mai si dispare sau se mai diminueaza uneori. Stiti ce fac in acele momente?
Incep sa ma laud...
sa imi spun ca am slabit ceva... ca acum in fata sotului am trecut de la "un bursuc simpatic" la o " doamna bine" (astept inca momentul cand o sa fiu o "femeie sexy"
)... ma uit la fotografii... imi acord un moment de rasfat ... chiar si alimentar (mananc ceva ce-mi place sau ceva ce mi-am dorit si nu s-a putut dar in cantitati mai mici)... incerc sa ma odihnesc, sa dorm mai mult ... plec la cumparaturi ... ma gandesc ce putin le trebuie unor oameni saraci sa fie fericiti (o cutie de margarina si cateva felii de salam) ... ma gandesc cat de mult lupta unii copii si parintii lor pentru viata... si pe mine ma deprima interzisul unei prajituri
.
Am 36 de ani, suntem sanatosi, am casa mea, o familie vesela si fericita, la servici fac ce vreau, avem bani... si sunt deprimata ca nu mai pot da jos cateva kg (vreo 10 )? Cand ma gandesc mi se pare un moft... si continui sa mananc asa cum trebuie si ce trebuie. Functioneaza...
Sunt saptamani cand desi mananc ce trebuie si cand trebuie nu slabesc. Nicio problema... continui sa mananc sanatos... o fac pentru mine si familie!
vikinga spune:
Ocris spor si tie la slabit:) Intii trebuie sa avem psihicul pregatit, sa fim sigure ca putem si noi la fel de bine ca alte femei. Abordarea problemei e cheia. Denisabia, bb mic are 2 luni si inca alaptez. Bea si bibe ziua dar seara papa la tzitzi si nah am si citeva treziri noaptea. Corpul consuma mai multa energie si prefer sa maninc 2 felii de piine cu ceva light, decit sa ma trezesc lihnita de foame pe la 3 sa fur ceva de prin frigider
Adi_dalma, nu te panica nu esti singura care trece prin hopuri. Si eu le-am avut, si chiar daca mai calcam pe laturi o zi, nu ma lasam.Imi ziceam ca asta e, voi fi slabuta cu o zi mai tirziu
.dar in nici un caz nu abamdonam total. Mai bine mai tirziu cu o zi doua decit niciodata.Chan bravo, tine-o tot asa! Ai slabit f mult! Chiar asa, cum in cit timp si cite kg anume?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
diadaniela spune:
acum am dat si eu de subiect!
ma tot chinui sa dau jos vreo 10 kg si nu reusesc sa ma motivez ,desi sunt lesinata sa-mi cumpar haine ( cat mai multe
) si tare ma enervez cand nu intru in ceva.
Vikinga ,ce sa-ti spun? ai scris un post de bun simt . o sa-l copiez si o sa-l pun pe frigider.
iti dau o floricica ,ca tare esti inteleapta pentru varsta ta.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
Chan spune:
Cornelia, Vikinga si tuturor fetelor care m-au felicitat le multumesc.
Asa cum am scris si la pag. 3, am inceput in noiembrie 2006 si pana acum am dat jos 22kg.
Nu am tinut o dieta anume. M-am inspirat din toate cartile citite, emisiunile tv vazute si discutiile de pe forumuri si am incercat sa mananc alimente sanatoase, permise in diete, dar care sa imi placa mie.
Am renuntat la sucuri - doar din cand in cand un cola light.
Mi-am injumatatit portiile.
Daca intereseaza pe cineva pot da detalii, dar eu cred ca totul depinde de vointa fiecareia din noi nu de dieta pe care o tinem.
Sunt convinsa ca toate femeile care au nevoie sa dea kg jos au citit, s-au interesat si teoretic stiu ce e de facut si mai ales ce li s-ar potrivi lor. Dar este foarte greu sa te motivezi.
Eu am ales sa postez aici si nu la forumurile despre diete pentru ca inainte de a alege orice fel de dieta trebuie sa ai o motivatie puternica care sa te ajute in acest demers.
Succes tuturor.
ocris spune:
Mai fetelor! La mine chiar tine chestia cu guma de mestecat fara zahar. Am mestecat doua zile si vad ca nu mai imi este atat de foame.
Am mai dat un kg jos.
Fug sa-i dau fetitei cele mici sa manance.
adi_dalma spune:
Chan ... felicitari.
Eu am reusit sa slabesc 12.5 kg;m am inceput dieta pe 15.03.07.
Doctorita a zis ca e destul de putin in comparatie cu altii.
Eu nu sunt nemultumita de ritm. Mai ales ca eu am facut si sport si cica dai kg mai greu jos cand faci sport;nu se pierde masa musculara deci sunt multumita.
Azi ma simt mai bine deja. Nu zic ,hop, dar cred ca am scapat de pasa proasta pe care am avut o.
Mai am de slabit mult (vreo 25-30 kg) dar in orice exista un inceput.
Va pupicesc si va iubesc ;)
coraly spune:
Hei fetele, cum mai stati cu moralul?
Eu sunt ok. De cand am inceput sa-mi numar caloriile si sa mananc mai putin, parca ma si satur mai repede, nu-mi mai trebuie cantitati - cred ca s-a obisnuit stomacul. Voi?
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
adi_dalma spune:
Eu sunt mai bine ;multumesc.
Ma tin de dieta.
Dar ma simt cam ametita,,,,poate din cauza ca la dieta actuala nu manac deloc fructe si paine.
Luni imi fac proba de efort.
Nu v am spus dar nutritionista mea nu prea reaza altceva in afara inotului si mersului pe jos la greutatea mea.
Eu faceam gimnastica, ma simteam excelent. Dupa ce mi a spus asta (ma apucasem de 1 luna ) a sadit un cui in inima..
Asta a coincis cu incercarea mea de a face si aerobic.
Si deja nu mai am forta sa fac gym!!! acum, dupa 2 luni de gym aproape zilnic.
Sunt efectiv siderata de cum lucreaza psihicul !
Asa ca , pentru a fi sigura ca e oki, voi face luni control cardilogic < si apoi voi incepe din nou.
Ieri am avut un succes personal; tipa cu care nu m am mai vazut cam de 1 luna a ramas surprinsa cat am slabit!!!