Ce-ati avea sa-i spuneti unei educatoare?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudiakb spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Bulinele mai nou le primeste pentru ca-si strange jucariile. Deci, noi, parintii, ce feed-back avem?

Si care este problema ca le primeste pentru strans jucarii? Este un lucru bun la 4 ani.
Daca fac sau nu ceva la gradinita iti dai seama dupa el... adica nu-l intrebi, pentru ca putini sunt cei care sa spuna ce fac acolo, chiar devin anxiosi daca ii stresezi.
In primul an Adi n-a invatat nimic la gradi. Era una de stat, tot cu program scurt, avea 3 ani si 9 luni cand a inceput. Desi ii dadeau mereu teme acasa, nu a invatat ce mi-as fi dorit eu, sa fie respectuos, disciplinat, sa castige, sa piarda... iar la serbare poezia l-am invatat tot eu... Pe atunci mai faceam cu el acasa din tot felul de caietele si constatam ca nu stie nimic, decat ce-l invatam eu.
Al doilea an (4 ani si 9 luni) l-am mutat la gradinita la care este acum.... dupa o luna, cand intra in gradinita spunea "Buna ziua" in gura mare, se saluta cu fiecare coleg in parte, dupa cateva luni stia deja cateva poezii si cantecele, pe care le fredona prin casa, (ca intrebat nu spune nimic). L-am observat la petreceri si era singurul copil care atunci cand iesea din joc, sau pierdea nu se supara, singurul care-si astepta randul.
Tot anul trecut a venit intr-o zi si mi-a povestit cum atunci cand unul dintre colegi plangea dupa mama lui, ei s-au luat toti de mana si au vorbit despre asta si colegul s-a linstit. Adi a fost impresionat de aceasta activitate, iar eu am inteles ca am facut o alegere buna, caci este o gradinita care i se potriveste.
Anul trecut am continuat sa mai fac cu el acasa din caiete speciale (se gasesc la toate librariile), dar cu timpul am constat ca este suficient ce fac la gradinita. Adica a invatat de Mihai Eminescu, de unire de Alexandru Ioan Cuza...stie toate literele mari, scrie cateva cuvinte si de mana...
Anul acesta (5,9 ani-6,6 ani) a facut grupa pregatitoare. Nu am mai facut cu el acasa pentru ca a avut multe activitati extra si ii trebuia si lui timp liber... in plus se cunoaste ca se ocupa de ei la gradinita...Ca sa fiu linistita am luat si eu testele de matematica de la concursuri pentru clasa I si i le-am dat ... le-a facut in proportie de 90% fara sa-i explice cineva ceva, deci stie de la gradinita. De matematica pentru ca este mai bun la asta decat la romana... nu le poti avea pe toate.
In plus imi fac timp ca o data pe luna (fug o ora de la serviciu) sa ma duc la gradinita sa vorbesc cu educatoarea, sa ma uit peste toate desenele afisate in hol. La ei pun mereu in hol desenele, lectiile de romana, matematica, mediu... tot... cu numele copilului pe ele.

La sfarsitul anului am primit o sacosa cu tot ce a facut Adi in cursul anului si am constat ca nu mi s-a parut ca fac ceva la gradinita.

Hai ca m-am intins prea mult! Sper ca nu v-am plictisit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiakb spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaene spune:

eu avand 3 copii la gradinita, am avut 6 educatoare,toate au fost ok, am tinut zi de zi legatura cu ele si inca mai trec pe la dansele si le salut.ce sa spun, sanatate, sa le traiasca copiii si sa o tina tot asa...copiii mei au invatat f multe de la ele, lectii de viata si chiar si litere si cifre.eu zic ca e aiurea sa se exagereze cu invatatul in gradinita, asta se face in cls 1, si daca deja le stie se plictiseste apoi la scoala.eu una am fost patita, stiam sa scriu si sa citesc f bine cand am intrat la scoala, si in ore mazgaleam bancile cu desene si-am luat nota mica la purtare.

Mergi la inceput