Ce-ati avea sa-i spuneti unei educatoare?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

felicitari pentru serbare.

Eu iti raspund la intrebarea din titlul subiectului. Ce astept eu de la educatoare? Pai sa-si faca treaba la grupa (aici nu ma bag, fiecare stie cum sa-si organizeze activitatile si, e bine, atata timp cat isi face treaba cu constiinciozitate)
Dar ce astept ca parinte? O sedinta de inceput de drum in care educatoarea sa ne spuna ce si cum a decis sa lucreze. ce asteapta de la copii, ce asteapta de la parinti. adica sa avem aceeleasi scopuri, sa nu bulversam copiii.
As vrea sa stiu si sa vad si eu ca parinte ce a facut copilul meu intr-o saptamana-doua la gradi. Stiu ca asta inseamna munca mai multa din partea educatoarei, dar...se poate face fara sa solicite efort. Adica fisele pe care lucreaza sa fie pastrate in dosarul personal la care sa avem si noi, parintii acces. sa vad si eu asa, ce face la activ matematice, la dezv limbajului, la desen, la...9ma rog, cum s-or mai fi chemand)
A! Si stii ce mi se intampla mie cu piciul meu? Uita poeziile pana acasa, adica uita anumite parti si se enerveaza si atunci nu mai spune deloc. As vrea sa le stiu si eu, sa le pot repeta cu el. Nu stiu cum se poate face asta...ca sa nu solicit mult educatoarea, poate sa fie la afisierul grupei poezia care se invata sapt. asta, ceva de genul.

Acum eu am cam multe pretentii, stiu. dar sunt extrem de dezamagita de gradi la care merge fi-miu. E o gradi cu program normal, sunt doar 17 copii in grupa si...nimic! Educatoarea sta la cafea pana la 9, apoi urmeaza cornul si laptele si la 11.30 tr sa luam copii acasa. Nu am fost invitati la nici o activitate, sau macar sa filmeze una, sa vedem si noi cum se comporta.

(Nu am mentionat ca baiatul meu are 4 ani si 3 luni, e in grupa mica, deci e normal ca eu sa fiu atat de curioasa. de la anul il mut la program prelungit, la alta gradi, acolo insa sunt mult mai multi in grupa!)

Oana 32+ si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiakb spune:

Mergi la inceput

claudiakb, bravo voua, educatoarelor, bravo gradinitei unde lucrezi!

La Stefan la grupa in sem al II-lea s-a schimbat educatoarea, iar cea noua nu a facut nici o sedinta, sa se prezinte, sa stim ce si cum... Cred ca au mai mers mamicile si mai stau de vorba cu ea, eu ajung mai greu la gradi (il duce sotul si il ia mama, de obicei) si cand ajung nu vreau sa ma bag in sufletul educatoarei si sa-i cer sa-mi spuna ce si cum. Stefan mi-a reprosat ca - spune el - "mamicile vin in grupa nu doar la serbare". Eu ma gandesc sa nu deranjez, de, e timpul ei liber.

Am si eu o intebare la tine? Care este orarul/programul la o gradinita cu program normal? De la cat la cat?
De fapt mai am si a doua intrebare: voi, educatoarele, cand mai aveti pauza de cafea, de ...? In timpul asta cu cine stau copiii?

Multumesc.

(Stii, vazand ce mi-ai scris ma gandesc ca nu sunt chiar o mamica ciudata, cu pretentii prea multe. Sunt gradinite unde chiar asa se procedeaza)

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Eu lucrez la o gradinita cu program normal, particulara, asa cum am mai spus. Eu desfasor cu copiii activitatile obisnuite si limba engleza. Zilnic le dau tuturor copiilor acasa poezia, cantecelul si cuvintele in limba engleza pe care le-am invatat. In plus stau de fiecare data de vorba cu parintii, asa ca dupa ei, nu e nevoie de o sedinta cu parintii. Acum am 12 copilasi, dar inainte aveam mai putini. Cand se vor inmulti, cu siguranta va fi nevoie sa ne intalnim 15 minute sa stam de vorba cu totii.
Programul nostru este de la ora 8 la ora 13.00. Intamplarea face sa nu beau cafea deloc, asa ca de multe ori ma iau cu treaba si uit si sa beau apa. Nu avem pauza deloc si nici daca as avea nevoie nu as putea sa iau, pentru ca micutii ma solicita foarte mult, chiar si atunci cand se joaca. Sunt unii mai micuti care nu stiu sa se joace si mi-e frica sa nu-i loveasca pe colegi.
Daca tot este subiectul asta, imi permit sa spun si eu aici parintilor ceea ce as avea sa le spun eu lor. Eu sunt persoana care nu face reprosuri, deci ce spun nu e un repros, ci o rugaminte fata de parinti.
Mi-as dori de la parinti, in limita in care pot, sa informeze educatoarea atunci cand copilul lor este bolnav si lipseste de la gradinita. Nu stiu cum e la gradi de stat, dar la particulara majoritatea parintilor nu considera necesar sa anunte cand se intampla ceva cu copilul. Probabil ca gandesc ca atata timp cat platesc fac ce vor si nu trebuie sa dea explicatii la nimeni.
In al doilea rand, imi doresc din partea parintilor cooperare. Vreau sa-mi spuna, fara suparare, daca li se pare ca fac ceva gresit, daca nu fac ceva ce ar trebui sa fac sau daca au vreo idee pentru imbunatatirea activitatilor. Pana acum toti parintii mi s-au parut mai mult decat multumiti si nic macar unul nu a venit cu o sugestie/reclamatie. In schimb, doi copii au fost retrasi de la gradi fara sa mi se spuna motivul concret, iar despre unul am aflat ca, in opinia parintelui, n-ar face nimic la gradi. Ma intreb si va intreb pe voi, parintii: de ce, daca parintii nu sunt multumiti, nu atrag atentia astfel incat sa se schimbe ceva?!

Ioana

bebe?! - decembrie 2006

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Intr-adevar, sunt putin afectata pentru ca imi dau silinta si stiu ca fac ce trebuie. Numai eu stiu cat ma muncesc cu copiii. Si eu sunt tanara, arat poate mai tanara decat sunt si totusi parintii vad ca au incredere in mine.

Ioana

bebe?! - decembrie 2006

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Mi-as dori de la parinti, in limita in care pot, sa informeze educatoarea atunci cand copilul lor este bolnav si lipseste de la gradinita. Nu stiu cum e la gradi de stat, dar la particulara majoritatea parintilor nu considera necesar sa anunte cand se intampla ceva cu copilul. Probabil ca gandesc ca atata timp cat platesc fac ce vor si nu trebuie sa dea explicatii la nimeni.
In al doilea rand, imi doresc din partea parintilor cooperare. Vreau sa-mi spuna, fara suparare, daca li se pare ca fac ceva gresit, daca nu fac ceva ce ar trebui sa fac sau daca au vreo idee pentru imbunatatirea activitatilor. Pana acum toti parintii mi s-au parut mai mult decat multumiti si nic macar unul nu a venit cu o sugestie/reclamatie. In schimb, doi copii au fost retrasi de la gradi fara sa mi se spuna motivul concret, iar despre unul am aflat ca, in opinia parintelui, n-ar face nimic la gradi. Ma intreb si va intreb pe voi, parintii: de ce, daca parintii nu sunt multumiti, nu atrag atentia astfel incat sa se schimbe ceva?!

Dar voi le-ati spus la inceput ca trebuie sa va anunte cand lipsesc? Sau ca pot face propuneri/reclamatii fara ca aceasta sa influenteze atitudinea voastra fata de copil?

Adi este tot la particulara, programul este 8,30-12,30. Au pauza doar cea de masa 10,30-11, dar si atunci educatoarea sta cu ei. Dar aici lucrurile sunt un pic diferite, pentru ca fac engleza o ora pe zi cu o alta profesoara, care se roteste intre cele 4 grupe din gradinita si atunci in ora aceea educatoarea de la grupa are pauza.
Noua ni s-a spus de la inceput ca doresc sa anuntam cand lipseste copilul, ca daca tuseste il trimit acasa, sa venim cu sugestii/reclamatii fara probleme. De altfel eu am avut o experienta de genul acesta anul trecut si nu numai ca nu a fost afectat copilul, dar am fost luata in seama.
Am constat cu surprindere ca si aici sunt vreo 2 copii din 27, care nu s-au adaptat, dar mie mi se pare un procent foarte bun. Deci Ioana nu poti multumii chiar pe toata lumea.
Eu consider sedintele necesare la noi pentru ca spre exemplu eu nu prea ajung la gradinita sa vorbesc cu educatoarea datorita serviciului, asa ca sedintele se desfasoara seara.
Ce mi-a mai placut la gradinita noastra este ca nu am fost nevoita sa stau cu copilul acasa sa-l invat poeziile pentru serbare. Chiar am aflat cu surprindere de la Adi ca are un rol si in engleza, pe care l-a invatat foarte bine, stia si rolul dinainte si cel de dupa.
Vineri avem serbarea de sfarsit de gradi, sper sa iasa bine.

Mergi la inceput

Scuzati daca eu sunt subiectiva, dar privesc totul prin prisma gradinitei la care e Stefan acum.

Sigur ca e f bine sa fie colaborare. dar pentri asta trebuie organizata macar o sedinta de inceput cu educatoarea. Cum sa merg sa o caut, cand eu nici nu stiu cum o cheama. Stefan mi-a zis de d-na Tatiana. Si atat! (cred ca am ami mentionat ca a venit prin martie). Cu doamna cealalta nici noi nu a trebuit sa repetam poeziile acasa. Cand ma intrebat de "rolul" de la serbarea de Craciun a spus ca o serbare tb sa fie o surpriza pentru parinti. Si a fost intr-adevar. Au spus f multe cantece, pozeii, au dansat... Fiind prima lor serbare a fosta f frumos. Eu nu vreau sa contabilizez cate poezii a invatat sau sa fac eu acasa dosarul cu poezile stiute de el (am auzit si asa parinti), dar as vrea sa stiu ca ei invata ceva acolo, ca daca il intreb...nu prea spune ce si cum. Bulinele mai nou le primeste pentru ca-si strange jucariile. Deci, noi, parintii, ce feed-back avem?

numeioana cand lucram ca invatatoare dupa trim I (ca asa era pe atunci) a plecat din calsa cea mai buna fata. pentru mine a fost ceva teribil de greu de acceptat> Am luat efectiv ca pe un afront personal, desi toti din jur imi explicau ca ea s-a mutat la Lic de Arta pentru a face vioara. Dar, de...eram in primul an si...De atunci am invatat sa nu mai vad totul in alb si negru.

Mergi la inceput

Mergi la inceput