indemnizatie mai mare?
Raspunsuri - Pagina 10
isabeluta spune:
Tu ai dreptate Andries cu medicii...daca ii convingem. Cum eu una nu am aceasta "bafta" ma voi bucura de cele 63 de zile post-natal si poate ma voi risca si la vreo 2 luni cu cele 600+200 din CIC, apoi voi lasa bebelusul in grija bunicilor si voi face tot ce imi sta in putere sa vin cat pot de repede acasa sa ma bucur de primii lui ani de viata cat mai mult....
isabeluta29+
bebita
geniest spune:
Dar pe forumul DC nu exista persoane care au legatura cu mass-media ?
Eu stiu cel putin una....de ce nu se implica putin sa ajute cumva aceasta initiativa ???
Eu nu mai am de-a face cu indemnizatia (nu sunt nici gravida nici viitoare gravida) insa mi se pare nedrept ce s-a intamplat acum 2 ani cand s-a trecut la 8 mil indiferent de cat cotizezi.
Si apoi eu nu inteleg logica asigurarilor: daca vor da mamicilor cu sal mai mari 75% din media pe tzspe luni, automat acesti bani vor fi scazuti la calculul pensiei peste ani si ani.....pentru ca n-ai cotizat 2 ani ci ai incasat...
Nepasare - asta e concluzia !
www.andreialmeu.piczo.com
Nord spune:
am citit si eu punctul de vedere al marelui demnitar roman....
este inadmisibil sa ne arunce cu praf in ochi cu acea indemnizatie pana la 2 ani, acel stimulent pentru cand te intorci la serviciu care este o mizerie....1 milion....
daca il lasa 3 milioane (eu am beneficiat de el aproape un an de zile) mai insemna ceva, dar nici macar 50 euro nu inseamna.
iar paragraful cu marea explicatie de repartitie a celor 800 de roni in care ne spune el ca cei 200 sunt pentru cei care nu au avut venituri este un mare bullshit.......cand aceasta modificare de lege este clar pentru cei care aduc bani la stat, nu este pentru cei care NU aduc bani la stat.......
cu alte cuvinte: Voi sustineti bugetul acestei legi si tot voi o sa il sustineti intorcandu-va la munca, voi nu aveti voie sa stati cu copilul acasa!!! ma intreb oare cine sunt sclavii in aceasta tzara??????
VREAU SA EMIGREZ!!!
Nord spune:
....tocmai ieri imi spunea cineva ca propunerea de la CSM ptr 85% a fost inaintata de ceva vreme insa Monica Macovei a respins-o de fiecare data --> rezolvarea??? nici nu au asteptat bine demiterea si si-au rezolvat problema!!!
din pacate pentru noi, sunt prea multi de demis
anka.san spune:
Buna tuturor,
Am citit intregul topic cu mare interes pt ca voi fi mamica de decembrie si as vrea sa stiu cum stam: FACEM CEVA SAU O LASAM BALTA ?
Se vorbea de strins semnaturi? S-a apucat cineva ?
Mai aveti noutati despre propunerea magistratilor? Macar pe baza asta putem crea "valuri" in presa si chiar in justitie.
ancadragoman spune:
Eu zic sa facem o lista de semnaturi si sa incercam la o revista sa o publice.Nu avem pe nimeni la o revista sau la un ziar?
anca 24+
Maria
poze
anka.san spune:
Fetelor,
n-are nimeni cunostinte juridice?
Ar trebui sa existe in legislatia europeana un principiu, o lege privind echivalenta dintre cat contribui si cat primesti (cel putin mie mi se pare logic). Altfel de ce nu contribuie toata lumea cu o suma fixa, ci cu un procent din salariu?
In cazul pensiilor nu se primeste in functie de suma cotizata?
Cred ca am avea mai multe argumente si mai multe sanse de publicare daca am gasi ceva de genul acesta in legislatia europeana.
oana_r spune:
iata ce am gasit in Libertatea:
(nu vad nimic scris de alocatia de 200 RON)
Cati bani primesc mamicile la nastere
Sunteti insarcinata si va pregatiti sa aduceti pe lume un copil, dar nu stiti ce drepturi aveti la nastere? E de inteles, daca luam in calcul faptul ca legislatia privind indemnizatia si concediul pentru cresterea copilului s-a tot schimbat. Libertatea va prezinta care sunt ajutoarele pe care tinerele mamici trebuie sa le primeasca, conform legii.
Orice mama care iese pe portile spitalului cu micutul in brate e bine sa fie informata cu privire la obligatiile banesti pe care le are statul fata de ea. Iata care sunt drepturile pe care trebuie sa le primiti:
- in primul rand, vi se da o suma in valoare de 204 lei, ce reprezinta indemnizatia de nou-nascut acordata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de pe raza de domiciliu;
Trusoul in valoare de 150 de lei vi se acorda in 30 de zile
- trusoul, echivalentul a 150 de lei, se acorda in termen de 30 de zile de la iesirea copilului din maternitate, dupa ce parintii au depus o cerere la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului de care apartine micutului. Pana acum s-a preferat ca trusoul sa se acorde in lei si nu in hainute sau in produse necesare ingrijirii copilului, dar din decembrie decizia schimbarii va reveni fiecarui consiliu local. 'Este foarte important sa se pastreze valoarea trusoului de 150 de lei, deoarece pot aparea discrepante de la un consiliu la altul. Unii pot acorda doar hainute, iar altii doar produse de ingrijire a copilului', ne-a declarat Florin Vasile, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din sectorul 3 al Capitalei;
- daca ati avut un stagiu complet de cotizare la serviciul de impozitare pe salariu (12 luni pana la nasterea copilului), veti primi doi ani cate 600 lei lunar. Cele care au lucrat cu jumatate de norma nu beneficiaza de bani;
- pentru mamicile care revin la serviciu imediat se da un stimulent de 100 lei, plus salariul oferit de angajator. Insa vor pierde cei 600 de lei;
- daca aveti in ingrijire un copil cu handicap grav puteti ramane acasa trei ani in loc de doi si la cei 600 de lei vi se mai acorda suma de 450 lei, plus alocatia micutului de 25 lei/lunar;
- in cazul in care nu puteti alapta natural, medicul de familie trebuie sa va prescrie trei cutii de lapte praf, in fiecare luna.
Ce trebuie sa cuprinda dosarul pentru indemnizatia de maternitate
Mama sau tatal noului-nascut pot primi indemnizatia de maternitate pana la varsta de doi ani a micutului. Si intr-un caz, si in celalalt stagiul de cotizare trebuie sa fie complet. Studentele beneficiaza de indemnizatia de 600 lei daca aduc dovada ca au nascut copilul dupa ce si-au dat licenta. Dosarul se depune la primarie, la Directia pentru Protectia Copilului in sectorul de unde solicitati indemnizatia si trebuie sa contina: cererea catre patron prin care parintele intentioneaza sa ramana acasa; livretul de familie; certificatul de nastere al copilului; buletinul de identitate al solicititantului.
27+ Anya si Matei
bebe Anya
oana si matei(12 NOV.2003)+BB2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos
oana_r spune:
a fost la TV o intalnire intre dl. Basescu si pensionari si le-a spus ca nu poti cotiza putin si sa primeasca o pensie mare ;dar se pare ca poti cotiza mai mult si sa primesti o indemnizatie mai mica.
27+ Anya si Matei
bebe Anya
oana si matei(12 NOV.2003)+BB2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos