Menajere mai exista ?...
Vin si eu sa va intreb ce se mai aude despre doamnele care ne fac viata mai usoara la capitolul menaj...
De ceva timp vad ca numai de gradinite si de bone se mai vorbeste pe aici, nimeni nu mai zice nimic de subiectul arzator al menajerelor.
Nu mai cauta nimeni ?
Eu recunosc ca tot sper sa gasesc o persoana ok care sa ma ajute sa fac fata subiectului curatenie.
Acum sunt la a3a incercare
O fi cu noroc ?
Ce mai stiti despre conditii/preturi/persoane decente si pregatite ?
Sunt toate deja ocupate ?
Poate imi vinde si mie cineva un pont.
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Raspunsuri
Qamar spune:
anna,
si eu imi cam caut o doamna/dsoara, ca fosta m-a "abandonat"![]()
venea de 4 ori/luna si ii dadeam de la 4 la 600.000, in functie de ce facea in ziua respectiva; nu stiu daca asta e pretul pietei, ea mi-a zis sa ii dau cat vreau eu....era oricum la inceput, o tipa tinerica....
asa ca , astept si eu pontu' ala![]()
succes!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)Madness does not always howl. Sometimes, it is the quiet voice at the end of the day saying, "Hey, is there room in your head for one more?"
alia_ro spune:
Pe mine ma ajuta o doamna pensionara, in jur de 60 de ani dar in putere, vine pe la 8.30 si pleaca pe la 14-14.30, face curatenie generala, o servesc cu o cafea si de mancare, ce am gatit in ziua respectiva. Ii dau 35 ron (atat mi-a cerut). Eu sunt multumita. Vine 1 data/sapt.
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut
kariguld spune:
Pentru menaj vineri sau sambata, 4 ore platesc 70 RON. asta inseamna, aspirat, spalat pe jos, sters praf, spalat in bai (2) plus o toaleta de servici, (la o casa cu parter, etaj si mansarda). Ordinea si asezarea camerelor intra in atributiile noastre. La trei saptamani face o curatenie mai generala. In curte se ocupa sotul, de stropit, maturat si ce mai trebuie.
Pentru calcat am alta persoana, o data sau de doua ori pe saptamana, dupa nevoi, cam 3 ore, platesc 50 RON, calca camasile sotului, anumite lucruri ale copiilor si cateva de-ale mele. De multe ori nici nu sta 3 ore. Pe doamna care imi calca o am de 5 ani si ne intelegem foarte bine.
Bineinteles , le dau cafea, suc, apa plata, macare, plus la menajera ii platesc si un abonament, ca vine cu un autobuz. Pe ea o am de cateva luni, am avut alta care a venit 6 ani si ceva dar s-a imbolnavit si a trebuit sa se opereze.... Deocamdata ma inteleg bine cu menajera, sunt atenta cu ea si vad ca si ea incearca sa ne fie pe plac.
Kari
Witchie spune:
Alia, ma intereseaza si pe mine, imi poti da nr ei pe pm? Merci!
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...
annablue spune:
quote:
Originally posted by kariguld
Pentru menaj vineri sau sambata, 4 ore platesc 70 RON. asta inseamna, aspirat, spalat pe jos, sters praf, spalat in bai (2) plus o toaleta de servici, (la o casa cu parter, etaj si mansarda). Ordinea si asezarea camerelor intra in atributiile noastre. La trei saptamani face o curatenie mai generala. In curte se ocupa sotul, de stropit, maturat si ce mai trebuie.
Pentru calcat am alta persoana, o data sau de doua ori pe saptamana, dupa nevoi, cam 3 ore, platesc 50 RON, calca camasile sotului, anumite lucruri ale copiilor si cateva de-ale mele. De multe ori nici nu sta 3 ore. Pe doamna care imi calca o am de 5 ani si ne intelegem foarte bine.
Bineinteles , le dau cafea, suc, apa plata, macare, plus la menajera ii platesc si un abonament, ca vine cu un autobuz. Pe ea o am de cateva luni, am avut alta care a venit 6 ani si ceva dar s-a imbolnavit si a trebuit sa se opereze.... Deocamdata ma inteleg bine cu menajera, sunt atenta cu ea si vad ca si ea incearca sa ne fie pe plac.
Kari
Singura mea reactie este "uau !!!!"
Pai pentru 4 ore ii dai 70 ron si mancare, cafea, etc ?
Pai mi se pare boierie adevarata...
Eu atata iau pe zi, asta insemnand 9 ore de lucru plus 2 ore dus-intors pana la serviciu... Si am o responsabilitate imensa...pentru ca merg in fiecare zi, nu doar odata pe saptamana.
Pai asa conditii vreau si eu...
Sincer acum, mie mi se pare mult prea mult, in conditiile in care acea persoana sta 4 ore.
Ok, nu zice nimeni sa nu dai atat unei persoane care vine si sta 7-8 ore si spala si geamuri, chestii mai grele (sau daca de exemplu ai multa mobila si bibelouri care iau timp sa le stergi) dar cine isi permite asa o menajera inseamna ca ori are un salariu monstruos, ori nu stiu...
Eu vorbeam de "oamenii normali", adica cei care castiga undeva la 700 euro/luna si au cheltuieli medii spre mari...
Cine are asa o persoana (adica o menajera care vine cu pretentii de maxim 50 ron) sa-mi spuna si mie...
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
claujro spune:
Eu am o doamna, careia ii dau 500 de mii pt 4 camere de bloc, sta de la 9 la 13-14, doar o cafea, nu vrea nimic de mancare....
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
poze noi
elly_b spune:
mai fetelor ma abonez si eu. in cta plateam 25 ron pe 3h. si venea de 2 ori pe sapt. asta inseamna 50 ron/6h. eram suuuper multumita de ea. nu facea decat menaj. dar bine. acum ca nu mai sunt eu si gaga acolo a inceput sa calce si camasile sotului. evident are mai putin de lucru ![]()
acum caut si in buc mai ales ca trebuie sa ma intorc la servici. so ... daca stiti pe cineva va rog recomandatati-mi si mie 
mami de
annelies (30.06.2005)
poze gaga mic si dulce
linasobolina spune:
Sunt...
dupa cum vrei, cu ziua, cu luna, mai tinere, mai batrane, mai cu experienta sau fara, pe alese.
Cele care sunt cu ziua, la un apartament normal, de bloc, cu sau fara calcat, dupa caz, vor cam 50 ron/zi
Daca este o casa mai mare, mai grea, atunci se negociaza, ramane la aprecierea voastra, dar ele vor ceva mai mult.
La program zilnic, 8 ore/zi cam 7-8 mil/luna.
daca vreti de 2 sau 3 ori pe saptamana, negociati un salar lunar, iesiti mai bine la bani.
De fapt are si ea un avantaj = stabilitatea.
SFAT: este diferenta intre a nu sti casa cuiva, si a nu sti sa faci menaj.
Casa o mai inveti, insa daca femeia este superficiala sau dezorganizata....
Deci daca nu sunteti multumita, incercati cu altcineva!
Si inca ceva: CATE BORDEIE, ATATEA OBICEE!
Suneti care sunt pretentiile voastre!
la calcat, vreti calcate manecile cu dunga sau fara>
Rufele le vreti pe umeras sau impachetate
Hainele colorate le vreti calcate pe fata sau pe dos
Lenjeria intima, o vreti calcata sau apretata?
sunt lucruri care tin de fiecare si pe care menajera nu are de unde sa le stie.
NU ZICETI NICIODATA: EU NU SUNT PRETENTIOSA, EU VREAU SA-MI SPELI RAR GEAMURILE SAU ALTELE DE ACELASI GEN1
Pentru ca apoi nu veti mai putea sa facetiobservatii sau sa reprosati ceva.
Normal este sa fie facuta treaba cu meticulozitate si nu superficial. DAR daca ii lasati o casa mare cu enspe camere si un munte de rufe de calcat, nu va face nimic bine.
kariguld spune:
annablue,
Sta 4 ore dar uite ce face:
Curatenie intr-o casa, cu parter unde se afla: living mare, birou, bucatarie, baie si o camera de zi toate pe o suprafata de 130 m patrati. La etaj sunt trei dormitoare, baie un hol mare, tot aceeasi suprafata. Iar la mansarda este un dormitor mic si camera de joaca a copiilor. Suprafata cam 50 m patrati. Plus scara pe care o spala de sus pana jos. Deci cat sa platesc pentru asta, 30 RON??? Cand am decis cat sa o platesc am luat in calcul suprafata si faptul ca vine o data pe saptamana. Si nu mananca mereu, iar cafea, apa sau suc... nu sunt lucruri scumpe! Pentru o ceasca de cafea si doua pahare de apa.... sa fim seriosi!!
"salariu monstruos....." ??????????La mine banii nu sunt o problema, daca vreau menajera si mai mult timp liber...!
La un salariu de 700 euro, ti se pare mult sa platesti 50 RON, pe saptamana pentru curatenie?? Pentru un apartament cu 3 sau 4 camere?
Dar depinde de fiecare, de cat se poate lipsi, pentru a-si asigura un confort.
Fiecare plateste atat cat considera, indiferent de preturile care se cer, ca se gasesc destui oameni care sa faca curat pe o suma de bani, mica sau mai mare.
Kari
kariguld spune:
Care din voi, care aveti menajere, v-ati angaja menajere pe bani putini?? Si cu o dama pe cap cu pretentii si cicaleli!!!
Adik, nu prea ne place sa facem curat, vrem om pentru asta dar cu bani putini si treaba bine facuta!
Eu recunosc ca punctul meu forte nu-i curatenia si nici calcatul, asa ca platesc si nu comentez.
Putin platim, putin face, ce e ieftin, cam intotdeauna e de proasta calitate.
Kari