MOARTEA COPILULUI

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

madalina, nici nu am curajul sa te intreb prin ce ai trecut, de spui vorbe atat de sfasietoare!
Dumnezeu sa ajute pe toata lumea incercata de asa necazuri mari! Si sa ne apere copiii de rau!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Daca ar fi dupa mine, eu nu as intreba cine este de vina sau de ce se intampla asa ceva. Eu as incerca sa-l fac sa inteleaga pe parintele lovit, ca al lui copil a venit pe lume, pentru ca avea ceva de facut, iar cand a implinit acest fapt, a plecat. Cel care ramane dupa el, fie ca este parinte, fie ca este cel care a provocat plecarea copilului, inseamna ca mai are de facut cate ceva: fie sa-si poarte crucea, fie sa faca lumea aceasta mai buna intr-un anume fel, care-i va fi revelat. Si va rog sa ma credeti ca, pana la urma, singurul fapt relevant este ca trebuie sa-ti porti povara aceasta cate zile ai! Si cat mai decent! Caci, din pacate pentru noi, cei afectati de tragedia aceasta, viata merge mai departe, nu se impiedica de noi, ca de cioturile dintr-o padure arsa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

quote:
Originally posted by anaisanais

Daca ar fi dupa mine, eu nu as intreba cine este de vina sau de ce se intampla asa ceva. Eu as incerca sa-l fac sa inteleaga pe parintele lovit, ca al lui copil a venit pe lume, pentru ca avea ceva de facut, iar cand a implinit acest fapt, a plecat. Cel care ramane dupa el, fie ca este parinte, fie ca este cel care a provocat plecarea copilului, inseamna ca mai are de facut cate ceva: fie sa-si poarte crucea, fie sa faca lumea aceasta mai buna intr-un anume fel, care-i va fi revelat. Si va rog sa ma credeti ca, pana la urma, singurul fapt relevant este ca trebuie sa-ti porti povara aceasta cate zile ai! Si cat mai decent! Caci, din pacate pentru noi, cei afectati de tragedia aceasta, viata merge mai departe, nu se impiedica de noi, ca de cioturile dintr-o padure arsa!

madalina

Fara cuvinte; Pentru tine doar

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Madalina, multe pt vorbele tale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Nu stiu cum trebuie sa fie...
Baniu doar. Eu am pierdut o sarcin ala doua luni, dar era tot copilul meu. Pentru ca l-am si visat cu nume Fabian va ramane pentru mine mereu un mare gol in inima pe care niciunul din copii mei, mai am doi baieti - mi-a dat Dumnezeu inca unul dupa ce am pierdut acea sarcina - nu il va putea inlocui. Am ramas in minte cu visul despre bebelusul meu, nu il uit niciodata. Dar sa il fi avut langa tine si sa il pierzi trebuie sa fie inimaginabil.
Tot respectul, stima si gandul bun pentru parintii care trec prin asa un cosmar.
Dumnezeu sa va dea putere sa treiti in continuare.

DanaR si baietii ei : http//www.ealbum.ro/danar/a165

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis2002 spune:

D-zeu sa-l odihneasca in pace pe micul Iustin.eu cred ca nu exista tragedie mai mare decit aceea de a-ti pierde copilul.eu personal nu as mai putea trai fara bratele ei in jurul gitului meu,fara zimbetul ei si parul ciufulit de somn si mai ales fara ochisorii inocenti ce doar un copil ii poate avea.D-zeu sa la dea putere celor ce au pierdut "comorile"vietii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Madalina

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

De cand l-am nascut pe baietzelul meu am trait cu frica,cu cosmarul ca ceva i se poate intampla.In primul an de viata cred ca dezvoltasem o psihoza serioasa si-mi treceau niste scenarii ingrozitoare prin minte.Acum are 4 ani si e minunat..nu ma mai pot gandi,mi se face rau fizic.Doamne fereste,Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti.Insa tot auzi peste tot de accidente stupide,de morti fara sens,de vieti distruse.Si nu cred ca e parinte pe lumea asta caruia sa nu-i fi trecut prin cap ca se poate intampla.
Si la intrebarea pusa in subiect...cum supravietuiesti?Nu stiu..poate pentru ceilalti copii,dar daca singurul pe care il ai,toata lumina ochilor tai moare...atunci eu personal nu stiu daca as mai gasi un sens.
Mi s-a rupt sufletul citind postarea Madalinei si a Vioricai,scriu cu ochii in lacrimi.
Dumnezeu sa-l ierte pe micul Iustin si multa putere parintilor...

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorica avram spune:

Si eu fara sa vreau ma trezesc gandindu-ma la tot felul de nenorociri si incerc din rasputeri sa mi le alung din creier.e foarte greu sa traiesti mereu cu incertitudinea ca nimic nu e destul de safe pentru copilul tau.
la mine nu merg chestiile ca asa a fost si ca s-a implinit ceea ce trebuia sa se intample... e peste puterea mea de intelegere!
nu am curajul sa merg la inmormantarea micului Iustin!
fetita mea l-a visat asta noapte! s-a trezit dimineata si m-a chemat langa ea si mi-a spus: "mami, azi Iusti vine la gradi.n-a plecat."
si am inceput din nou sa plang.....

Viorica
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

quote:
Originally posted by viorica avram

Si eu fara sa vreau ma trezesc gandindu-ma la tot felul de nenorociri si incerc din rasputeri sa mi le alung din creier.e foarte greu sa traiesti mereu cu incertitudinea ca nimic nu e destul de safe pentru copilul tau.
la mine nu merg chestiile ca asa a fost si ca s-a implinit ceea ce trebuia sa se intample... e peste puterea mea de intelegere!
nu am curajul sa merg la inmormantarea micului Iustin!
fetita mea l-a visat asta noapte! s-a trezit dimineata si m-a chemat langa ea si mi-a spus: "mami, azi Iusti vine la gradi.n-a plecat."
si am inceput din nou sa plang.....

Viorica
poze

Personal, imi doresc si ma rog la Dumnezeu ca nicio mama sa nu traiasca tragedia asta.
Moartea unui copil este peste putere de a fi inteleasa de o minte omeneasca. Dovada este ca in nicio limba a pamantului nu exista cuvandul care sa denumeasca un parinte care isi pierde copilul( asa cum exista cuvinte ca orfan sau vaduv ).

Daca pentru adulti este greu sau imposibil de priceput de ce se intampla asa, darmite pentru un copil. Asa ca, daca-mi permiti 2 pareri, viorica:
1. poate ar fi bine sa-i spui fetitei tale ca iustin nici nu a plecat, el este acolo si astazi, dar ei, ceilalti copilasi nu-l pot vedea. Asta pana o sa se atentueze socul si copila va uita evenimentul;
2. nu o duce la inmormantare. Este prea socant ce va vedea acolo. Mintea lor cruda, a copiilor, dupa parerea mea, nu trebuie supusa unor astfel de evenimente.
In rest, Dumnezeu sa-l odihneasca pe micut si sa le dea putere parintilor lui! Caci au mare nevoie de putere!

Mergi la inceput