Mamici de iulie-august 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 3
karligutza spune:
ce dragut din partea lui Constantin la mai multe gurite de laptic!
multumim mami de Anya pentru vesti!
karligutza, sapt.34 si-o burtica ROZ ... ... BOMBON ...
karligutza spune:
quote:
Originally posted by nikole
Buna dimineata fetelor!
Eu cu cafeau mea braziliana ca imi pica ochii in gura de somn...
am fost si noi astazi la medic, dupa 2 ore jumate de asteptari am intrat in sf. la domn dr. si treburile stau cam asa:bb e mai mare cu 2 sapt ,are 1738gr. Dupa UM as avea 30 sapt iar dupa echo 32 sapt.Acum binenteles ca, conformn masuratorilor de la echo si DPN s-a modificat.
Vreau sa va intreb pe voi?daca e asa, si bb e mai mare, pana la urma care varsta a sarcinii se ia in considerare?cea data de echograf, sau cea calculata de la UM?Eu nu inteleg cum e cu calculele aste,si cand mai nasc, pls ma lamuriti si pe mine?
Ce m-a speriat...iar mi-a spus ca si acum doua sapt. ca bb va fi marisor, seamana lui tat-su probabil(zice dr!) si ca tare ii e lui ca trebuie sa-mi faca cezariana, dar ce m-a speriat nu a fost cuvantul cezariana, cat semnul ce a insotit vestea...adica mi-a aratat cu mana (se gandea ca nu inteleg cuvantu cezariana in japoneza)ca tre sa taie de la buric in jos.M-au cam apucat crizele si i-am aratat si eu cu mana in zona slipului , asa cum stiu ca ar trebui sa se faca o cezariana...
am auzit un..."sa vedem, depine"
no..va pup , merg si eu sa balotez ceva...
30+
Nikole, eu zic sa pastrezi in calculul tau DPN-ul determinat in primele saptamani de sarcina. Acum spre finalul sarcinii chiar nu mai este relevanta pt.DPN greutatea bebelusului din cate am citit eu. Ei se dezvolta mai mult sau mai putin, astfel incat nu toti bebelusii au la nastere aceleasi dimensiuni. In concluzie, cred ca ai continuare 30 de saptamani, nu 32, iar faptul ca e bebe mai grasulin, asta intr-adevar o fi vreo mostenire de la taticutz sau poate unul dintre bunici... ca tu esti slabutzica din cate am vazut eu.
In schimb cu cezariana, ai tot dreptul sa fii speriata. Ce e nasol e ca eu nu stiu ce sa iti zic. Totul depinde de posibilitatile tale materiale. O schimbare a doctorului, o schimbare a spitalului, a localitatii unde urmeaza sa nasti, poate chiar a tarii... DOAMNE, mi se pare criminal sa te taie astia cum au fost ei obisnuiti de ani de zile! nu s-au mai specializat si ei intre timp? du-le un filmulet de pe net cu o cezariana in direct, cap-coada! poate le vine mintea la cap si vor sa faca taietura pe linia slipului, nu de la buric in jos!
Hai in ROMANICA cat mai poti calatori cu avionu' cu ceva.... daca la JAPONICA nu e de stat din pricina asta...
mult curaj si nu mai fi ingandurata pe tema greutatii lui bebe... o sa faci un durduliu mititel si-o sa-l iubesti de mama focului!
alexi22 spune:
luna cat te-a costat pe tine caruciorul ?si cum se procedeaza se comanda si se aduce acasa sau este si magazin de unde il pot achizitiona?
eu din pacate nu maipot veni in uk decat dupa ce nasc pt ca nu primesc comapaniile la bord nu stiu care e politica lor ca eu una nu inteleg de ce ,asa ca voi naste in romania din pacate .Dar voi veni dupa ce nasc ,nu stii la cat timp ma pot urca pe avion cu copil mic?era sa uit am vazut pozele din concediu sunt superbe .
aylin cum mai stai cu contractiile?eu am fost la spital vineri si mi-a facut o perfuzie cu ginipral si acum ma simt mai bine
alexi26+
nikole spune:
Karligutza priceput, saru'mana!
La clinica unde merg eu ma ajunge nasterea , cu totul(inclus si spitalizarea de 7 zile am inteles, si mancare)425.000yeni(adica vreo 4000$).
La o alta clinica , chiar astazi m-am interesat, unde cica se face sau macar ia in calcul si epidurala m-ar ajunge 5000$, deci diferenta e mica zic eu.Nu ma dau banii afara din casa dar prefer sa imprumut diferenta asta de bani daca nu am sa am , insa sa merg mai linistita la spital sa nasc.
Nu inteleg de ce sunt atat de demodati, daca vezi clinica arata super, e full non-stop, ma rog ai un sent de siguranta cand intri...pacat ca se pierde pe parcurs!
Plus ca am o anemie de zile mari si dr insista sa nu iau nici un supliment de fe....tot o tine cu alimentatia lui sanatoasa.
Oricum merg acum cu al meu in cautari de fe prin farmacii ca nu mai tine.
multam fain de raspuns!
31+
vacanta Brasil
foto burtik
Sea Paradise
Simo78 spune:
nikole subscriu la ce a zis karligutza, nu-i lasa sa te taie vertical (eu stiu ca se mai fac doar in urgente)...poate ne da Anya mai multe date tehnice.
Simona 29+ Matei Hisham
karligutza spune:
quote:
Originally posted by alexi22
eu din pacate nu maipot veni in uk decat dupa ce nasc pt ca nu primesc comapaniile la bord nu stiu care e politica lor ca eu una nu inteleg de ce ,asa ca voi naste in romania din pacate.
alexi26+
Alexi, daca tot nu te mai poti duce cu avionul, luati masina (sau inchiriati una) si faceti un trip daca dorinta ta de a naste in UK este asa de mare si e important pentru tine. Facand drumul cu masina considerati asta ca e o vacanta si va veti permite si popasuri cu cazare la hotel in noptile de drum, astfel incat nu trebuie neaparat sa faceti drum intins.
Luna1 spune:
Munca multa rau! Revin! Pupici.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
aylin_tarcan spune:
alexi bravo! dupa o singura perfuzie cu gynipral de aproape o saptamana te simti bine!!! tot asa sa o tii!!!
eu sunt mai ok cu contractiile de cand stau cuminte si iau no-spa. dar trec asa de greu zilele...nu mai vorbesc de saptamani. si mai am ceva de rezistat! macar sa fie totul ok sa stea bebelina acolo sa se faca mare!
Aylin, 27+
pozici
atat de mari suntem
otim spune:
nikole - superbe pozele de la Sea Paradise , binenteles si cei care sunt in poze ... , din cate "cunosc " ( recunosc ca foarte putin ) cei sunt mai conservatori , desi sunt ( din punctul meu de vedere , repet ) oameni foarte destepti . Asa ca e cam greu pentru tine sa-i "schimbi" pe ei , dar eu iti dau o alta idee nu exista in Tokio ( ca sunt sigura ca e imens - din poze ) clinici mai "de-a casei " adica ceva american sau european ???
Otiliainceput 29+Laurentiu
Luna1 spune:
Alexi ce companie ti-a zis ca nu mai poti zbura? Ai voie pana la 36 sapt cu BA, acum depinde cand planuiai sa zbori.
Caruciorul m-a costat in total (cu scaunul de masina si pram) 450 lire luat nou de pe e-bay in magazin toate trei costa cam 550. Daca il iei de pe e-bay ti-l trimit acasa prin posta, din magazin depinde de magazin. La mothercare e tot home delivery.
Pup fetitele frumoase.
Edit: tot pt alexi, cu bebe mic poti urca la bord cred ca oricand dar eu n uas face-o mai devreme de 2 luni. Insa intreaba ca sigur poti veni mai devreme de 36 sapt, eu am venit sapt trecuta si nici nu m-au intrebat de sanatate si am 28 sapt. Nici nu i-a interesat, decat daca esti imensa te intreaba varsta sarcinii.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin