Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 5
kmi78 spune:
au trecut 2 sapt de la vaccin si tot slab mananca , parca mai des dar putin 60ml ii termina in 3- 4 reprize, i se vad si coastele iar pantalonii toti ii sunt largi in talie; am incercat si cum a zis Selene, si Iunita, o las in pace va semana cu mine; iar cand s-a nascut era o mancacioasa de ma speriam
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
tzuna spune:
Buna!
Eu votez asa: 1. Tineretului , 2. Cismigiu. Herastraul e fff departe de mine si daca Paxela nu ma mai poate lua taxiul ma costa o avere pana acolo.
Maria a avut o zi mai buna ieri. Adica dupa 1 luna a reusit si ea sa pape 620 ml. A varsat ultima masa dar tot sunt fericita ca a papat mai bine. Azi e alta poveste dar ziua nu s-a terminat.
Despre vaccin. Nu ma mira nimic din ce am citit acolo. La master am aflat si de medicamentele pentru copii. Ca de fapt multe nu ar trebui sa se dea. Ca nu sunt facute special pentru ei ci sunt adaptate dozele de la adulti. Si pur si simplu nu intereseaza pe nimeni sa produca ceva special pentru copii sau sugari. Va dati seama ce ar insemna. Nu stiu cati ani de teste, apoi comparatii cu placebo sau alt medicament existent etc. Deci e mai usor sa ia de ex Eferalganul si sa stabileasca o doza pentru copii dar el nu e facut pt copii si tot asa. Dar nu avem de ales. Cu vaccinurile la fel. Sunt convinsa ca pot aparea tot felul de complicatii dar copiii tb vaccinati. Cand faceam voluntariat la cenrul acela de plasament am cunoscut o fetita care nu fusese vaccinata si facuse polio. A ramas practic infirma pe viata. Cu TBC-ul la fel. Cine ar risca sa nu-si vaccineze copilul impotriva TBC-ului in Romania? In Anglia, Franta acest vaccin nu se mai face de ff mult timp dar cand aud ca aduci copilul in Romania ti-l vaccineaza imediat (stiu de la nasii fetitei)ca e cunoscut riscul aici. Deci sa ne rugam ca bebelusii nostri sa nu pateasca nimic dar de vaccinat tot trebuie sa-i vaccinam.
AMMA23- la fel face si Maria de aceea ii dau la biberon lapticul meu. Dar diferenta e ca ea tipa dupa 4-5 minute de cand suge si apoi nici nu mai vrea. Si urmatoarea masa o vrea tot la 4 ore. Asa a ajuns sa manance doar 50 ml la 4 ore. Acum la bibe e putin mai bine. De la 80-90 g cat lua pe sapt la san acum ia 120g. Tot sub limita dar si ea tot putin mananca. De obicei 450-520 ml pe zi. ieri exceptie - 620 ml. Deci daca bebele tau ia in greutate stai linistita si da-i asa mai des cum vrea .
ARISSA- nu te speria, nu faci imediat mastita. daca nu ai febra inca incearca sa scoti tot laptele din san( cu bebele, cu pompita, cu mana cum poti tu) si apoi pune gheata vreo 30-40 minute. si ar tb sa se rezolve. eu am patit de multe ori asa din cauza ca Maria manca prost. Acum de cand scot cu pompa nu prea s-a mai intamplat.
Maria - 28.02.2007
karla32 spune:
Va sarut, fetelor!
M-am laudat acum vreo 2 zile ce baiat cuminte am si mi-a iesit prin piele! De doua zile este marait, plangacios si chiar nu stiu ce are. Nu pare sa-l doara nimic doar ca trebuie sa ma stie langa el. Cred ca s-a cam smecherit. Aseara am crezut ca a adormit si am plecat din dormitor. Ei, da de unde! Nu plangea, tipa! Cum mi-a auzit vocea a tacut malc. M-am asezat langa el, in camera intuneric doar lumina de afara si dupa vreo cinci munute, cand eu credeam ca adormise, il vad ca intoarce capul spre mine, ma vede si se culca linistit, tzoncanind din suzeta!
Am dat de belea!
In legatura cu vaccinul, eu o sa-i fac infanrix hexa la sfatul pediatrului. Mi-a zis sa il iau din farmacie dar in maxim o jumatate de ora sa il bag la frigider. Sunt bucuroasa ca vine si i-l face acasa.
Cu intalnirea si eu as prefera Cismigiul sau Tineretului. Depinde si de voi!
Offfffff, ce frumos doarme in scoica de la masina! Ce i-o placea asa cocarjat! Daca il dau mai pe spate nu-i convine!
Va pup din nou!
Raluca si Luca 8 aprilie 2007
foto Luca
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
elyanne spune:
quote:Amma a propus sa facem albume comune cu poezele bebeilor, organizate dupa varsta... primele zile, 1 luna, 2 luni etc.
Originally posted by madybulancea
Mai fetele imi cer scuze dar eu mai citesc si pe sarite,nu inteleg care e faza cu pozele???unde sa le punem???nu le mai punem aici in album???poate imi explica si mie cineva ca mie mi-a murit si ultimul neuron...
Si am pus in alta parte pozele pt. ca yahoo o sa inchida yahoo photos... Si n-avea rost sa le punem acolo si pe urma sa le mutam in alta parte.
Eu am pus pozele pe webshots, pana la 2 luni (doar atat avem pana acum)... nu pot sa fac album far sa pun nimic in el... sau n-am aflat io... asa ca pt. 3 luni n-am facut... cine pune poze de bebei peste 3 luni sa faca si albumul
Despre intalneala...
Propun sa ne vedem pe la 5-6 dupa-amiaza... Ce ziceti?
Ma gandesc sa fie mai racoare totusi... La pranz e f.f. cald...
martutza spune:
Buna dimineata va iubesc.....frumos inceput de zi pentru bebei.O sa iau modelul.
Elpower felicitari pentru alaptat.Despre vaccinuri...cred ca merge zicala"ce nu stii nu te omoara".Pe vremea cand eram asistenta un medic destept a zis ca fiecare medic moare de afectiunile pe care le trateaza nu datorita contagiozitatii ci datorita psihicului;adica stii f multe despre o boala si creierul reproduce situatii care permit proliferarea ei.Deci traiasca nestiinta!!.
Amma23 sa stii ca si al meu face la fel atat cu mancatul,salivatul cat si cu ragaitul si maraitul.Se pare a fi un comportament tipic tinand cont ca sunt nascuti in aceeasi zi.Ma resemnez si astept urmatorii pasi in dezvoltarea lui.APropo!Al tau cat are.Noi am fost ieri la vaccin (cel de stat) si avea 62cm si 6800g.Dr.e f multumita.Si eu nu-mi incap in piele ce baschetbalist are mama..Si apropo de lustra..E iubirea lui lustra,rade la ea la 4 dimineata de-ti vine sa-l mananci si uiti cat e ceasul.
IOanaradu si noi tot ieri am facut vaccinul dar a fost tare cuminte.Din pacate dupa amiaza a facut 38.3 si i-am pus supozitor novocalmin care calmeaza atat febra cat si durerea.A dormit prost cu mese la 2.30 -3 ore el care dorme de la 21 la 4 dimineata.Azi e tare marait si a dormit nuam cate 1 ora pe burta mea.Adineauri a in ceput iar maraiala si l-am gasit de alatul cu picioarele printre gratiile batutului.E tare marait asa ca merg la el.
Iunita Bucura-te ca ai copil cuminte.Te invidiez.Pupici.
Karla32 si al meu a inceput la fel.Totul e safiu in camera.Pot face orice dar sa nu plec pana nu adorme bustean.Si ca sa fie tacam complet se trezeste la 45-50 min daca nu trec prin camera si se pune pe urlat.Pas de mai intelege ceva.
Eu votez.1Cismigiu.2.Herastrau (avem pe 41)3.Tineretului.
As mai raspunde la ceva dar e tare capricios puiul meu.L-am pus in sezlong pana trimit raspunsul.
ASPIRINA in nici un caz.
O zi buna.Si fara maraieli...
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
elyanne spune:
Mamicile, cu bb-ii din dotare, inscrise la intalnirea din 1 Iunie:
1. ioanaradu
2. tzuna
3. ralualexandrei
4. absoluta
5. vcarmen
6. iunita
7. sherbi
8. elyanne
9. Val_
10. carmenefr
11. diana_jors
12. mada_rozz
13. karla32
14. dallina
15. mirandolina
16. martutza
Am uitat pe careva? E cineva care nu mai vine?
Mai facem tricouri personalizate cu numele, pt. bebei?
De ex. se pot face in Auchan. Nu stiu cum se numeste firma...
Laina spune:
buna fetele! abia acum am reusit si eu sa mai intru pe net...dupa lupte seculare...
Pe 3 mai s-a nascut si comoara mea, Antonia, nastere normala, fara anestezie. Au fost probleme la nastere, mi-as fi dorit sa faca cezariana, pentru ca ea s-a nascut cu cordonul strans in jurul gatului, exact de ce imi era mie cel mai frica... In sfarsit, a trait, ventilata cu balonul, pusa la oxigen vreo cateva zile, indurat o gramada de chestii prin maternitate...in sfarsit suntem acasa. Si suntem bine, zic eu. Am scos-o din maternitate pe 9 mai cu 2460 grame si acum (de fapt ieri) avea 2730 grame. A facut falcute si gusulita, asa ii e de drag de ea, mai ales ca doctora m-a speriat ca trebuie sa mai ia un kg pana face o luna, adica intr-o saptamana. Dar cum sa sara copilul de la 2460 grame la 3730 intr-o luna, Doamne fereste?...
Ea cica avea program cam la 4 ore sa manance, dar dr. mi-a spus sa n-o las mai mult de 2 ore juma intre mese. Dar ce sa fac, sa trezesc copilu'? asta-i acuma...
In alta ordine de idei, ea e un pui cuminte in mare, plange numai cand are un motiv, nu asa degeaba. Mai e si ea maraita uneori, de exemplu astazi si ieri nu stiu ce sa-i mai fac, o fi si de la caldurile astea. Oricum, eu ma bucur ca de ieri maraie ziua si mai doarme noaptea, ca inainte dormea ziua de numa, iar noaptea aveam program artistic si eu si sotul :))
Ma tot gandesc cum sa o imbrac la 3 sapt cat are, ca sa nu-i fie nici frig, dar nici sa moara de cald...sunt tare nepriceputa ca mamica de prim copil! Eu o infas si cu scutec, ca nu poate sa doarma linistita daca ii las mainile in voia ei.
Am o tona de intrebari...Ah, am uitat sa spun ca invat sa-i dau de mancare cu biberonul, pentru ca ni s-a recomandat sa-i bagam si formula caci nu lua in greutate si nu se satura doar cu laptic de mama. Probabil ca nu e cine stie ce consistent, sau nu reuseste ea sa suga decat partea aceea de inceput, cea care tine doar de sete. Ca e mica si fara cine stie ce putere...dar facem noi om din ea. Am trecut si prin cea depresie postnatala...
Va pup fetele, si iertati-ma ca nu am scris mai devreme.
http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png
lauramar spune:
ARISSA nicidecum gheata,sau comprese reci ca ramai fara lapte,pune comprese cat mai des cu apa la temperetura camerei,masaj cu crema de galbenele cat mai des si punel pe bebe mai mult la sanul cu pricina,eu am fost la fel si am fost aici la medic si la sfatul lui am facut asa si in 2 zile nu am mai avut nimic.Sper sa te ajute si sa-ti treaca cat mai repede .
laura de arianna 20.04.2007
Amma23 spune:
quote:
Originally posted by elyanne
Mamicile, cu bb-ii din dotare, inscrise la intalnirea din 1 Iunie:
1. ioanaradu
2. tzuna
3. ralualexandrei
4. absoluta
5. vcarmen
6. iunita
7. sherbi
8. elyanne
9. Val_
10. carmenefr
11. diana_jors
12. mada_rozz
13. karla32
14. dallina
15. mirandolina
Am uitat pe careva? E cineva care nu mai vine?
Mai facem tricouri personalizate cu numele, pt. bebei?
De ex. se pot face in Auchan. Nu stiu cum se numeste firma...Eliana cu www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004), Mihai si Andrei (3 martie 2007)
Vreau si ioooo sa vin!!!!
Macar faceti o tona de poze sa participam si noi in felul asta...ne benoclam la voi
Amma23 spune:
Martuza, daca se trezeste in timp util ma duc azi cu el la cantarit.
La 2 luni si 3 zile avea 6600g si 61 de cm, sa vedem acum.