Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 6
elyanne spune:
Laina bine ai revenit! Imi pare rau prin ce ati trecut la nastere... imiportatnt e ca s-a terminat cu bine.
Ce pot sa-ti zic... parerea mea...
1. e exagerat cat vrea dr. voastra sa ia in greutate. Bebeii mei s-au nascut de 2150 si 2550 si au luat in prima luna 1 kg, apoi 700g in a doua luna.
2. eu l-am dat numai lapte de la mine, din biberon ce-i drept, pana la 2 luni... Si uite ca au luat f. bine in greutate numai cu laptele meu... Mi se pare cea mai mare prostie sa ti se spuna din start ca laptele tau nu e suficient de bun si sa-i mai dai lapte praf... Trebuie vazut daca se satura, daca doarme, daca nu urla prea repede de foame... si atunci vezi daca e cazul sa-i mai dai si completare.
De pe la 2 luni am inceput sa le mai dau si lapte praf cand vedeam ca termina laptele meu si ar mai manca...
Ai mei urla imediat daca nu se satura... nu ii ia somnu si se trezesc dupa o ora sa zicem... termina laptele din biberon si se pun pe urlat daca le e foame si nu mai pica nimic.
3. pediatrul nostru ne-a spus sa las copilu' a doarma (asta de cand era mandra mica si pitica) si sa n-o trezesc sa manance, pt. ca creierasul lor stie cand e mom. sa pape pt. ca le scade glicemia si se trezesc singurei... Ea lua si f. putin in greutate (300-500g/luna)... si tot n-a fost cazul s-o trezesc sa manance.
Nu faci decat sa ii strici somnul, va manca putin, daca nu ii e foame si ce rezolvi...
4. ii imbrac in body cu mane scurta + pantaloni (lungi) in casa, unde e mai racoare ca afara . Noaptea ii si invelesc cu o paturica subtire. Afara body cu maneca scurta + pantaloni scurti cand e cald (ca azi de ex.) Si cand ii ia somnu ii mai acopar cu o paturica subtire... Noi iesim dim. pana la 12-13 sau seara dupa 18-19. Cand a fost mai frig le dadeam pantaloni lungi ci inca ceva cu maneca lunga pe deasupra si caciulita subtire.
Amma te cred ... noi n-avem nimic impotriva
Poate punem de-o-ntalneala cand vii in tara... ce zici? poate se inimereste sa veniti mai multe ... acu' daca veniti in Bucuresti, ca e si asta o problema...
dallina spune:
Ma tot chinui cu pozele astea.Offf..
dallina fericita mamica a lui Raluca Ileana 27.04.07
http://community.webshots.com/user/dallina24
Amma23 spune:
Sigur, la anu' cind venim acasa sunt cu telefoane pe voi. Si o iau cu intrarea in tzara...Karra, Kmi, pauza la mama acasa si reluam Roxana si fetele din Bucuresti.Abia astept, nu v-am intrebat si nici nu va intreb daca vreti...io va sunSherbi, cum barbatu' e din Calarasi poate ne vedem si noi la o pipa ca-mi arde gatu' de dor de stat la terasa cum ziceai.
martutza spune:
Elyanne eu m-am inscris si am pomenit de intalnirea propus ade Absoluta cand eram la odisee.Inteleg ca m-ai uitat pentru ca nu ma regasesc in lista.Vin si eu.
Lainapune fata cat mai des la san sa stimuleze lactatia ca altfel risti sa ramai fara lapte.Daca e adormita mulge-te si dai cu biberonul laptele tau ala gras de final care e hranitor si plin de anticorpi.Nu priva fata de dreptul ei.Formula e lapte umanizat nu lapte matern;e un produs de sinteza.Daca tot ai lapte da-l fetei.Eu am jelit vreo 2-3 saptamani si am alaptat la 1 ora dar acum alaptez la circa 4 ore si am un golan cu dimensiuni de 4 luni.Avea 3200 pe 15.03 cand am ajuns acasa si o mare lene la supt;azi are 6800g si o forta in falcute de ma rupe.Merita incercat.Succes.Si eu l-am infasat pana la 1 luna ca nu dormea altfel,se speria de mainile lui.Dar ziua il lasam in body cu maneca lunga si panatalon.Cred ca e suficient la cat e de cald acum.In martie era mai rece.
Si o vara minunata tuturor.
Camitu LA Multi Ani.Scuze ca nu ti-am urat ieri dar am stat cu pustiu la sora mea ca imi era frica de reactiile postvaccinale.Parca erau bau-bau..Oricum ziua de ieri a fost parfum fata de cea de azi.Am senzatia ca baiatul meu e meteo-sensibil.DOarme cand ploua de bubuie.Cand e soare...ma rog la DD sa doarma macar 1-1.30 ora...Vad eu cum ma descurc.
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
dallina spune:
Am reusit pana la urma.Dar eu voiam sa le pun nume asa cum am vazut la voi,aia cum se face?
dallina fericita mamica a lui Raluca Ileana 27.04.07
http://community.webshots.com/user/dallina24
arissa spune:
amma, tzuna, lauramar, multumesc pentru raspunsuri. Ce-i drept, ma simt mai bine dupa ce o pun lasanul resectiv, doar ca Maya cred ca vrea sa intre la fotomodele si papa cam putin zilele astea. Probabil e o faza.
Va invidiez pentru intalnire. Sa nu uitati sa puneti poze dupa aceea.
arissa - mami de Maya(18.03.2007)
elyanne spune:
quote:nu mai fac ... te-am adaugat in lista...
Originally posted by martutza
Elyanne eu m-am inscris si am pomenit de intalnirea propus ade Absoluta cand eram la odisee.Inteleg ca m-ai uitat pentru ca nu ma regasesc in lista.Vin si eu.
Acu' da-ti-va cu parerea, cand (la ce ora), unde... pls... si scrieti cu rosu ... la cat de ametita sunt, s-ar putea sa nu observ...
Numai Tzuna a spus pana acum ca prefera Tineretului.
Eu sunt pt. 1.(2p) Herastrau, 2.(1p) Tineretului, 3.(0p) Cismigiu
Daca aveti in minte si alte locuri de intalneala... zice-ti... lista ramane deschisa... Eu la astea m-am gandi acum...
Ca sa fac clasamentu' am zis asa... pt. nr. 1 - 2p, pt. nr. 2 - 1p si pt. ultimul - 0p
Pana acum avem asa:
Tineretului: 3
Herastrau: 2
Cismigiu: 1
anamana123 spune:
salutare, fete!
mai reusesc si io sa scriu desi ar trebui sa m-apuc de invatat ca mai am putin pana la ex de limba. parca sa zic ca a inceput si mariuca sa manance mai bine. adica in loc de 60-70, ne chinuim pana papa 100-120. dar am rarit mesele; papa cam la 4 ore. per total, mananca intr-o zi cam 500-530 ml.
marti am fost cu ea la medic si avazut-o. are torticolis pe stanga si tre sa mergem la kinetoterapeut. luase intr-o saptamana doar 70 gr. dr. m-a asigurat ca e sanatoasa si mi-a zis ca asa e ea, "un copil mai fin" si ca n-am de ce sa ma ingrijorez.
oricum, fetelor, va multumim pt incurajari... ma linistesc cand aud ca si elena, fetita lul elyanne a luat asa putin. si am vazut-o in poze cat e de mare acum si mai alesc cat e de frumoasa!
as pune si io poze dar pt mine albumele astea despre care vorbiti sunt SF. de ex, ieri am vrut sa vad si eu esarfa ammei, dar n-am stiut unde sa caut! si colac peste pupaza, am uitat si parola, poate mi-o mai da cineva! sau sa mai caut in mesajele de pe yahoo, ca acolo o aveam?!
si inca ceva... ce fac cu albumele de pe yahoo, ca am o multime acolo? cum le salvez?? poate cineva sa ma ajute?
va pupam,
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
roxanici spune:
Dallina, scrii ca mai jos, dar inlocuiesti parantezele rotunde cu unele patrate: [ si ]
(url ="http://community.webshots.com/user/dallina24")poze(/url)
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
roxanici spune:
easrfa Ammei si aici vezi pozele si parola o ai in PM
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)