Stelute de ianuarie februarie 2007 (26)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ah, catalina, imi vine sa te pup!!!! la ZELENAC am fost si eu..si mi s-a parut pe langa..sunt o multime de chestii care mi-au displacut la ea..adica recomandari cu care nu am fost de acord..din fericire pentru mine am facut ceva pediatrie in facultate, apoi de cand am ramas gravi am recitit si citesc in continuare diverse chestii si mai am si colegi rezidenti pe pedi in care am incredere...deci vreau sa spun ca am contrazis-o in sinea mea in cunostinta de cauza..

>>la 8 zile a zis ca bebe are hernie ombilicala..erau doar marginile bontului nite ridicate, s-a rezolvat in cateva zile..chiar nu arata a hernie ombilicala!!!

>> mi-a zis sa nu il scot din casa pana la o luna

>> sa il spal pe cap o data pe saptamana

>>pentru ca in luna a 3a luase doar 500g m-a pus sa diversific si sa compeltez...absurd! cum sa completez cand eu aveam lapte de puneam si deoparte?! si sa diversific al 3 luni e mult prea devreme..am continuat doar cu san exclusiv..si uite ca in 10 zile bebe a luau 300 de grame deja.

nu mi-a fost draga deloc, nu mi-a inspirat incredere deloc-deloc....stii cumva daca la CMU poate sa ii afca vaccinul medicul de familie? (sigur, o sa il intreb si pe el..da paan atunci..)

LIUDA, si eu sper ca istericalele copiilor sa fie doar vicii de educatie..si de asemenea sper sa evit aceste vicii

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

aaa...cat despre ce povesteste lore...si eu am devenit f f sensibila la mamici care trec prin astfel de drame..ciruclara de cordon se vede doar la un eocgraf doppler, care arata fluxul de sange..eu nu am apucat sa ajung la doppler in ultmele luni si m-am trezit ca bebe a avut dubla circulara, dar am avut noroc ca dr mea e super-super priceputa si i-a desfacut-o in 2 secunde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Fetelor, murim de rusine dar David o sa mai astepte vreo doua saptamani cu diversificarea. Ideea e ca azi i-am pregatit cereale cu un pic de pireu de pere, a impins totul cu limbutza afara, inca are reflexul asta. Si cand s-a plictisit a inceput sa urle ca din gura de sarpe. Mai stam un pic, am vrut noi sa fim in rand cu voi, dar nu putem!

cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

vai de mine,meg,cum poate sa iti spuna o pediatra sa nus coti copilul din casa o luna???
mai,eu cand am pus intrebarea in spital(si erau asistente mult esi pediatrul si etc ..),asa de control zic sa intreb si eu desi stiam ca eu am sa scot copilul de cum ajunge acasa,bai ,s-au uitat la mine CA LA STRAINA SI AU RASPUNS: BINEINTELES CA POTI SA IL SCOTI AFARA!DIN MOMENT CE DIN SPITAL TE EXTERNEAZA ,INSEAMNA CA BEBE E APT PT A FI SCOS AFARA !
Eu stiam ,bineinteles,dar am zis hai sa intreb si eu ceva,ca prea era tot forumul cu copii nescosi din casa.

dar chiar se poate ca un medic sa spuna asa ceva???
si iarasi ,a mia oara intreb: neneee, fiecare pediatru face ce-l taie capul??

ca mereu se vorbeste de medici buni si rai,dar eu nu cred in asta,nici in medici buni nici in medici rai.
eu cred in medici onesti.
cred in medicii care nu se cred dumnezeu.
cred in medicii care au mai sus un alt sef,un alt ghid,decat capul lor.
cred in medicii care se informeaza.
nu exista medic prost,pt ca au o ditai scoala !
si pt asta o admir pe megbeng ,pt ca stiu ca nu e usor sa faci asemenea scoala !
multi cred ca e floare la ureche,dar nu e.
altceva se intampla cu medicii care dau sfaturi proaste.
se intampla ORGOLIUL.se cred mai tari ca toti si nu accepta noile descoperiri,nu vor sa accepte ce spun colegii lor care-si rup coatele in laboratoarele de cercetare.

eu pt asta ma revolt.nu pt prostie,pt ca nu cred in prostie ,cel putin nu in cadrul medicinei.
cred in rea vointa,in incapatanare,in ignoranta si in orgoliu.

si iarasi,mai vinovat decat orice vad sistemul.ministerul sanatatii,care ar trebui sa dea niste norme pt toata lumea,nu sa ii lase ca pe niste medici de sat,sa-si dea ficare cu parerea.ca asistentele de la tara.

si iarasi,o admir pe meg a carei specialitate nu e pediatria,si totusi s-a informat .si sunt convinsa ca specialitatea pe care ai ales-o ti se va potrivi.

spuneai odata ca nu ai ales pediatria pt ca e o meserie riscanta.asa e.si ii inteleg atunci cand poate nu au nici o vina si familiile ii acuza. nu mereu medicina face minuni.
e greu sa dai un diagnostic,uneori ma gandesc cat de greu poate sa le fie ....
de aceea stiu ca ei risca sa dea medicamente PREVENTIV,de frica.le este frica sa nu aiba ceva mai complicat copilul,si in cele mai mici chestii ei dau retete peste retete.
imunitatea lor pt mai tarziu nu ii intereseaza atunci cand le este frica sa nu fie ceva grav si ei sa nu vada.
si pe o parte ii inteleg,ca si noi parintii tindem sa dam medicamente DE FRICA.
desi ei ar trebui sa fie ceva mai siguri pe ei.dar nu sunt nici ei dumnezeu sa le ghiceasca pe toate.

raman la ideea principala,ca ar trebui sa se faca niste congrese si sa duca toti pediatrii pe aceeasi linie,in anumite teme ale medicinei.cel putin in cele in care s-a ajuns la niste standarde internationale.

treaba aia cu completarea o inteleg,cred ca la tema asta nu s-a ajuns la un consens,cred ca intr-adevar aici da fiecare dupa ureche...
multi medici ,din puturosenie,nu vorbesc cu pacientii,si probabil aia nici nu te-a intrebat sau nici nu a auzit ,daca tu ai lapte suficient sau nu.
si a catalogat din start: nu iti ajunge laptele!

dar tu nu le spui ca esti medic,cand mergi la ele??? pt ca zic si eu ca cel putin cu tine ar trebui sa vorbeasca altfel,si sa isi verifice mai bine informatiile pe care le au.

liuda
,super ai spus despre "istericale" !
eu mor daca vad copil tavalindu-se pe jos prin magazine ca vrea nu stiu ce!
eu nu m-am tavalit pe jos.
si cel mai rau mi se pare sa mergi cu copilul in parc,sa sara pe jucariile altui copil,si cand ala vrea sa si le ia inapoi ,al meu sa urle si sa se tavaleasca pe jos!
probabil vor face,dar mititei,ca apoi cand cresc,trebuie sainteleaga daca li se repeta mereu cum trebuie sa se comporte in parc.

cristiana70,rusine de ce???? diversificarea in mod normal se face dupa 6 luni.ca se incepe si mai devreme,in functie de caz,e altceva.dar ca tu incepi la 6 luni e ideal si corect.
cereale se pot da dupa 4 luni intr-adevar,dar numai daca e cazul.nu e obligatoriu,si la fel,ideal e sa nu se dea deloc.
asa ca nu inteleg cu rusinea.

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

fetelor,la voi apare mereu reclama aia cu votarea copiilor ?
ca mie imi ingusteaz apagina,o scot si apare iar si iar si iar ca dupa ce ca imi merge mie greu calculatorul,ca nu am timp sa il curat,ma mai inghesuie si pagina aia.

de ce ne ingreuneaza intrarea pe forum cu reclame???
cand vrem sa votam ,cautam singuri,sa lase un buton acolo,eventual,dar nu sa sara pagina in ochi peste forum.

eu am votat atunci cand o fata de la noi a lasat linkul aici.
in rest,cred ca nimeni nu intra acolo in fiecare zi.
imi place sa ma lase sa intru eu cand vreau si daca vreau,nu sa imi dea peste ochi cu reclama.

S.

Mergi la inceput

aelita, uite ca am avut ghinion sa dau peste un pediatru mai slab pregatit..dar noroc ca nu am ascultat-o...de regula nu spun ca sunt medic,..nush de ce, da parca prea-s la inceput..si cu pediatra nu a venit vorba despre mine deloc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Hihi, sa va spun si eu ca astazi l-am pus pe Anelin sa stea pe o perna la 45 de grade ptr un minut si s-a enervat si s-a ridicat singur in fundulet. Pe urma se uita la mine si ranjea cu cei 2 dintisori ai lui.

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

sal

am venit si noi de la vaccin (merci cata de intrebare). acum matza mica doarme, normal ca e molesita.

a plans ea putin la intepatura dar a luat-o tati repede in bratica si s-a linistit. i-a facut si masuratorile de rigoare: are 62 de cm si 6600 g si...cica e cam grasana. a zis asta cu jumatate de gura si stiu ca nu a vrut decat sa ma sperie, asta in ideea ca nci unul dintre noi nu vrem ca emmi sa fie un copil supraponderal. oricum cereale si biscuitzei nu o sa pape. a controlat-o si la picioruse si a zis ca nu are absolut nimic dar daca vreau sa o radieze aiurea sa merg si la ortoped.
dela 5 luni pot sa-i ridic spatarul caruciorului si sa o pun si in scaun de masina...si cam atat.

kate super! haha, azi la dr a pus-o asistenta pe cantar si ea tzushti, a inceput sa faca "abdomene" de s-a speriat dna asistenta ca o sa cada frumusete de copil

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

DANA pe undeva ai dreptate cu borcanele dar exista 2 probleme:
- la noi nu sunt decat : morcovi, morcovi cu mere si alte fructe. La legume stam prost pt 4 luni. A, au ceva cu mazare dar la noi la Constanta Mazare ne sta in gat (referire la primarul Mazare). Acum serios mazarea cica totusi nu se da la o varsta asa mica.
- si a doua care e legata de prima: ce te faci cu patrunjelul, pastarnacul, telina si altele care nu sunt in borcane si o sa ajungi sa nu manance asa ceva toata viata. "Parerea mea!" (de presedinbte interimar)

Plus ca e placerea de a te juca cu mancarea lui bebe si sa faci ceva pentru el (daca ai timp binenteles ca mie acum imi cad ochii in gura de ex.)

CATA nu te gandii ca m-am tuns si arat bine, ba din contra parca am o matura smotocita in cap. Ieri de dim in lift m-au apucat nabadaile ca totul era ca dracu:hainele nu erau cumtrebuie, parul varza, m-au apucat dracii.

CRISTIANA incearca sa le faci mai lichide si sa le dai cu bibe. Poate ajungi si tu ca mine cu Bila ca nu mai are rabdare sa astepte linguritele si infasca cana si o da pe gat. Azi iar a facut figura

KATE e tare Anelin. Pai daca are dintisori cred si eu

Va pup si incerc sa mai intru si maine daca mai sunt in stare. Oricum ma chinui sa citesc tot, desi am cateva capitole pe care le-am sarit.

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006
Poze cu Bila
poze de la mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

catalina stam bine cu kk ieri mi-a facut unu mare de dimineata si unu mic seara cam moi ( trec prin pampi ) azi a fost unu de dimineata normal si gata pana acum ; ii dau laptele cu zeama de orez pe care o scot progresiv in cateva zile in rest ii dau legumele si fructele ca nu prea mai vrea lapte ( nu i l-am mai schimbat atunci e tot nan 1 )
ma bucur ca sunteti mai bine si voi

stau si ma gandesc ca eu am fost unul din copii isterici ce se tranteau pe jos cand voiau ceva si cica si al meu sot mai avea iesiri dinastea ; sper sa nu fie si a mea la fel
din discutii ce prietene ce au copii mai maricei nu exista niciunu care sa nu fi facut vreodata chestii de genu ( la cumparaturi cand vor ceva )

aelita ma dispera si pe mine reclama respectiva cat despre doctori sa sti ca merg la tot felul de congrese prin strainatate dar se pare ca nu se lipeste numic de ei si ai dreptate din pacate la noi nu exista 2 doctori care sa spuna la fel si mai sunt dinozaurii ( adica dr aia ce abia se taraie prin spitale ca au 100 de ani si idei la fel de invechite ) si care cu greu lasa dr tineri sa se afirme sau sa-si dea cu parerea

alexia nu sta mult in fundulet si mie nici nu-mi place sa o pun e inca prea mica dar pe spate nu mai vrea deloc si cand pun mana pe ea crede imediat ca vreau sa o ridic
si daca o ridic rade ca si anelin ( fara dinti inca )dar daca o las singura se duce in fata sau pica pe o parte numai pe spate nu

cristiana dar laptele l-a baut ? eu ii pun la inceput putin pireu pe buze sa-i simta ea gustul si dupaia deschide singura gurita mare mare ; mai asteapta putin si incerci din nou cum spui tu peste doua saptamani oricum e bine ca bea laptele ca noi cu ala avem probleme acum

adela de alexia maria ( 13.01.2007 )
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2734e3fcabe32b214a07ba" target="_blank">alexia copilul meu atomic
invitatie botez
sunt fetita mare

Mergi la inceput