Mamici de iulie-august 2007 (54)
Raspunsuri - Pagina 8
andicu spune:
Anya si restul fetelor , va multumesc pt sfaturile legate de alaptare! eu am sa salvez toate aceste informatii , ca sigur nu pot retine tot acum!
O sa nasc la Euroclinic in Bucuresti si mi s-a spus ca au si pompe de muls si lapte praf si mi-l aduc pe bebe cand vreau eu; oricum, sistemul este rooming-in dar in prima zi dupa cezariana o sa ma lase si singura, sa-mi revin (adica o sa-l aduca la cerere).
Ashera, eu stiu ca se poate alapta si asa, am citit si eu, dar nu e o metoda neaparat noua, ci poti tine pe bebe in mai multe feluri, cum iti e mai comod; am inteles ca aceasta pozitie ajuta mult mamele care au nascut prin cezariana.
Valen, tinem pumnii pt tine! nastere usoara si sanatate totala tie si bebelinei!
Alina.a, ma bucur ca te simti mai bine! astept vesti cum ca totul e ok si ai ajuns acasa!
Aaa, si uitam iar: filmuletul cu bebelina e super! m-am topit cand am vazut-o! abia astept sa-l vad si eu pe Filipu' meu!
Andicu 32+Filip Cristian
Poze noi de 01 mai
Anya20 spune:
ashera, alaptatul se poate practica in mai multe pozitii: in sezut, culcata pe o parte...totul este ca mamei sa-i fie comod. in cazul in care mama are epiziotomie, este indicat alaptatul in pozitia culcat pe o parte. este foarte eficienta schimbarea pozitiei copilului la san si in caz de mastita, atunci cand apar "noduli" plini de lapte care devin tari si nu se retrag decat atunci cand gurita lui bb reuseste sa scoata laptele cat mai bine.
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
karligutza spune:
quote:
Originally posted by cristina26
Pe mine toata lumea ma ignora
31+ Ingrid Ecaterina si mami
hey, cristina, care lume te ignora? eu observ ca tu dai foarte multe raspunsuri pe subiecte si chiar esti activa, nu prea am vazut sa ai intrebari in ultima vreme... s-a intamplat ceva?
karligutza, sapt.34 si-o burtica ROZ ... ... BOMBON ...
ddanagh spune:
Multumesc Alina. Sper sa fie OK.
Sa inteleg ca legat de 'plici', 'plici' nu v-ati lovit??? Maine seara va spun ce mi-a zis doctorul legat de asta.
Dana S31+ cu Daria Stefania
Anya20 spune:
acum sper ca se vad pozele. le-am controlat pe fiecare, sa fie publice. mai pun o data linkul.
http://new.photos.yahoo.com/iulaug2007/photo/294928804393162226/0
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
Ashera spune:
Multumesc mult ptr raspunsuri. Deci nu conteaza pozitia ptr bb, ci mai mult ptr mamica :-).
28+
Christian
karligutza spune:
quote:
Originally posted by witchy_witch
Fetele, am intrebat si eu capitolul trecut ceva, dar am primit doar un raspuns (cred ca ati trecut cu vederea). Stiti pe la cate saptamani trebuie ca bebe-ul sa fie asezat deja cu capul in jos? Eu il simt cu capul in jos, si ma intreb daca asa va ramane, sau daca inca mai are loc sa se invarta invers pana la termen.
Aveti idee? Anya, ca de obicei te intreb mai ales pe tine. Stiu ca de la un punct incolo e mult mai deificil sa se invarta prin burtica. La mine de exemplu deja cand se invarte ma cam doare si imi cam taie respiratia, si e o senzatie cam neplacuta. De asta intreb...
Mersi
sapt. 26 cu maricel in burtica
Dragutza noastra... eu imi amintesc ca de curand s-a discutat si despre pozitia bebelusului in burtica. Cand se intoarce cu capul in jos, daca se mai razgandeste si se intoarce iar, si tot asa... ba chiar a raspuns o colega de odisee ca medicul ei i-a dat exemplul unui caz in care copilasul s-a intors cu o zi intainte sa nasca.
Iti pot spune si eu ca am auzit pe cineva care a zis ca s-a intors bebe-ul pe linia de iesire abia cu o sapt.inainte de termen. Poate ca bebe-ului i-a fost mai greu, dar curajos si indraznet, a reusit!
Acum reteta clara nu cred ca exista. Stai oricum linistita in privinta asta. Cel mai sigur poti afla situatia daca intrebi medicul. "Mai in gluma, mai in serios, dl./dna. doctor, sta bebe cu fundu'n sus sau nu?" Si eu zic ca n-ai de ce sa te ingrijorezi.
De exemplu eu, habar n-as avea sa va spun cand s-a intors, cert e ca de curand mi-am dat seama ca pe biletele de la doctor de la ultimele 3 consultatii incoace (facute 1 pe luna calendaristica) scria "craniu inferior" ... insa n-as putea sa va zic cand s-a intors, daca s-a mai razgandit, daca s-a intors iar... are tot dreptul sa faca balet fara ca eu sa stiu, ca dupa ce iese, o sa vad tot ... nu-i scapa nimic.
Iar miscarile bebe-ului cred ca sunt de-a dreptul simple PRESUPUNERI... am simtit cotul, genunchiul sau talpitele... eu asa cred... sa-mi zica mie POPA PIUS de la ROMA ca a impins cu talpita ca eu tot SF-uri cred ca sunt. Mai bine ma abtin. Normal ca misca din membrele lui inferioare si superioare, dar exactitatea? de unde e?
Va pupik....
karligutza, sapt.34 si-o burtica ROZ ... ... BOMBON ...
Luna1 spune:
Asaaaa!
Ca mi-am pus si eu puiul in pat si pot sa mai discut cu voi.
Alina tare ma bucur ca esti mai bine, te asteptam cat mai curand inapoi printre noi cu bebe Elisa in burtica cumintica.
Alina/Anya si totusi de ce se recomanda ceaiul indulcit 5% in cazul alaptatului artificial. Adica de ce indulcit e intrebarea mea? Nu e mai bine neindulcit? Aici oricum se recomanda apa fiarta si racita pt cei alaptati artificial, nici macar plata pt ca trebuie urmarit continutul de minerale, bla,bla,bla.
Valen sunt total de acord cu ce ai spus tu legat de alaptat, e vorba de vointa, prioritati, si informare. In final fiecare alege ce crede ca e mai bine. Eu tot n-am putut vedea pozicile cu tine, le mai poti pune o data? Nastere usoara, cand si cum iti doresti tu.
Danagh si eu mai aud cate o pocnitura, nu chair ca plici in apa dar ca o pocnitura in burtica. O fi aceeasi chestie? Oricum nu ma ingrijorez ca am mai auzit de ea.
madam hook nici eu nu le am p'astea cu talpita, manuta, curuletu', nici contractiile nedureroase nu le recunosc si sunt la a doua sarcina. Oi fi eu mai nesimtita.
Ah, am uitat, eu sunt f emotionata ca m-a sunat o prietena de aici ca a intrat in travaliu, avea DPN maine, deci chiar la timp. Are si ea tot fetita.
Va pupacesc.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
witchy_witch spune:
Multumesc pentru lamuriri. Vom vedea daca Bocanila al meu ramane asa sau se mai intoarce pana la termen.
Chiar, dupa ecografia morfologica de trim. II cand mai trebuie urmatoarea facuta? (adica cea de trim III unde se verifica daca bebe e intors si se uita doctorii dupa circulare de cordon, etc)
Si inca ceva: sunt f f f f trista! Am descoperit azi primele vergeturi. Nu 1, nu 2... ci ZECI, parca am o tesatura fina in partea de jos a burtii, spre chilot. Sunt extrem de amarata. Nu se poate face nimic sa se reduca din efect sau macar sa nu se mai extinda in sus? Am citi pe net ca exista o crema Retin-A pe baza de derivati din vitamina A, care ar fi printre putinele care actioneaza chiar cand sunt proaspete vergeturile. Ati auzit ceva despre ea, a folosit-o cineva? Oare o fi permisa in sarcina?
sapt. 26 cu maricel in burtica
Luna1 spune:
Withcy_witch eu am cateva vergeturi de la Cosmin si sunt sigura ca si asta mica va lasa urme. Din pacate nu am auzit pana acum de nimic care sa repare situatia. Veste buna e ca se estompeaza in timp devin ca niste mici raulete albe, iar eu tocmai le-am bronzat pe ale mele si sa stii ca imi par chiar sexi. Nu am multe dar ma astept sa mai apara pana nasc.
Oricum vergeturi pot avea si femeile care nu avut o sarcina deci eu deja nu ma mai impacientez.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin