Mamici de iulie-august 2007 (54)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Irinusha, sa-ti traiasca burtica, e frumoasa iar tu esti slaba .

Valen, ti-am admirat si tie evolutia burticii, ptiu sa nu te deochi, cu cat e mai mare cu atat e mai frumoasa. Cum te simti, ai vesti? Sa nu ne tii in intuneric.

Carmena, sa-ti traiasca grasunelul.

Eu am fost destul de stresata la Victor, desi el mancat si s-a dezvoltat bine. Dar a avut colici inca din spital si am avut momente cand imi venea sa fug de acasa, sa nu-l mai aud plangand. Mi-am propus ca la bb2 sa fiu mai relaxata, sa ma bucur mai mult de copil si sa nu mai stau mereu cu frica in san. Sper sa reusesc .

Anto 33 cu siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Luna, spitalul de care vorbeam e unul normal, costurile nasterii le preia casa ... si parca la Cris n-am mai platit adausul normal (e 10 euro/zi in caz de spitalizare) ... nu mai tin minte. Asa-i sistemul aici ... dar vad ca s-au smecherit si au facut si camere "vip".

Nu stiu cum e in tara ... dar stiu ca sunt si acolo clinici private, la care am inteles ca ar costa o nastere la fel ca spaga data la unul de stat. Eu una as prefera sa platesc si sa nu dau in dreapta si stanga pana nici nu mai stiu cui si ce i-am dat ... si sa fiu tratata prost. Fiecare face cum crede ...

In ce priveste alaptarea ma enerveaza doar atitudinea aceea cu in cap, fara sa intrebi ce si cum! Nu alaptezi (motivele nu conteaza), esti mama proasta! In fine, mi-a trecut ... la Cris insa am suferit mult dupa asemenea replici. Pana si moasa (la inscrierea la maternitate) mi-a spus sa nu-mi fac griji, laptele praf e f. bun acum ... si mai am un avantaj: se mai poate scula noaptea si tati sa-i dea gogoasei sa pape

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

irinusha...am sa-ti raspund la intrebari.
apropo de ceai...singura lui "indicatie" ar putea fi in cazul unui copil f mancacios, alimentat cu formula, care cere lapte sub 2 ore de la masa precedenta si care creste prea mult in greutate!!! repet, singura indicatie.ceaiul in acest caz se va da intre mese si este recomandat sa se dea indulcit 5%.
in rest, chiar si cei alimentati artificial care cresc normal, nu au nevoie de supliment de lichide. eu nu am spus ca ceaiul deshidrateaza! cred ca ai inteles tu gresit. am zis doar ca asta este o falsa parere, ca ar avea nevoie de ceai pentru a nu se deshidrata. ei primesc orice le dai la varsta asta, pentru ca nu au gusturile pervertite.

desigur, fiecare face cum crede de cuviinta.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

am reusit in final sa pun si eu pozele de la intalnirea de duminica de la snagov. sper sa se vada

http://new.photos.yahoo.com/iulaug2007/photo/294928804393162226/0

Mergi la inceput

am primit mesaj de la alina.a. este prima zi de cand e internata in care nu a stat la reanimare cu perfuzii si nu a mai avut contractii dureroase. gandurile noastre bune se pare ca au ajutat-o.
va pupa pe toate si va multumeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Multumesc frumos de urari. Pt. cine doreste sa stie, eu ma simt din ce in ce mai bine, nu stiu exact cum vine treaba asta dar am o energie ceva de speriat. cand eram gravida cu Sarah eram terminata in perioada asta de sarcina, acum insa ma simt excelent. Incep sa-mi pun intrebari de genul "ce ma fac daca nu nasc", ca sfaturi ca " apuca-te de curatenie, baga aspiratoru', muta mobila" sunt o gluma pt. mine, ca asta fac zilnic si poftim ca sunt extrem de insarcinata.Vorbeati de alaptat, eu sunt pro; am alaptat-o pe Sarah si vreau s-o alaptez si pe Ines; cred ca e f important ca fiecare mamica sa stie daca isi doreste sa faca lucrul asta sau nu. Eu mi-am dorit f mult asta prima data, am exclus din start varianta formulei si nu am avut in cap altceva decat ca trebuie sa insist cu sanul. A fost greu la inceput, pt ca la Elias, acum un an jumate nu se incuraja deloc alaptatu', dar eu ma duceam din 3 in 3 ore si-o puneam la san (sarah a stat si la terapie intensiva si abia sugea dar nu m-am lasat) apoi mergeam la pompa electrica sa stimulez sanii, sa vina laptele mai repede. Cand vedeam mamicile "mai mari" ca scot un biberon de lapte in 15 min, iar eu stateam juma de ora pt. 20 ml ma cam apuca stresu' dar tot eu imi ziceam ca tre' sa perseverez si o sa am si eu la fel. Dupa 5 zile de spital si tot atatea nopti nedormite am ajuns acasa zombie, nu stiam de capu' meu. Nu aveam nici biberoane si nici formula in casa ca m-am gandit ca nu-mi folosesc din moment ce vreau sa-i dau san; intre timp venise laptele, mult, f mult, dupa atatea pompe si ceai de stimulare, trebuia sa ma mulg pt. ca produceam cu mult peste cat sugea sarah si mi-era teama de furia laptelui; alt timp perdut cu pompa deci si mai putine ore de somn.sarah sugea cam la 3-4 ore, a fost cam somnoroasa pt. ca ii dadusera fenobarbital in spital asa ca o cam trezeam eu la inceput; in intervalul de 3 ore dintre supturi eu trebuia sa ma chinui si cu pompa, sa mai mananc, sa fac un dus, sa ascult sfaturile pretioase ale soacrei si sa mai si dorm. Am tinut-o asa, fara sa dorm legat mai mult de 1,2 ore vreo 2,3 saptamani; a fost greu dar uite ca nu am murit;eu nu spun ca asa trebuie sa fie, asa a fost la mine; l-am avut alaturi doar pe sotul meu care s-a ocupat de casa in timp ce eu ma ocupam de copil, asta ca sa evit diversele sfaturi care ma scoteau din sarite. Ce sa mai zic, sarah a luat extrem de prost in greutate, abia si-a recuperat greutatea pierduta in primele zile, soacra-mea a zis ca e din cauza ca nu am laptele bun dar eu mi-am vazut de treaba mea. In prima luna a luat mai putin de 500g, in a 2a cam 700, in a treia 500 si ceva. Crestea prost dar eu m-am bucurat ca totusi creste; medicii au zis ca e ok si ca tre sa inteleg ca nu e bine sa-mi compar copilul cu altii care cresc ca fat frumos. Asta am facut si asta fac si acum. I-am dat san pana la 9 luni, nu a fost racita pana la 1 an cand a mers la gradinita si o iau asa cum este ea, nu o compar cu nimeni, are ritmul ei de dezvoltare,este slaba in continuare. La fel voi proceda si cu Ines, desi stiu cat de dificil va fi.Fiecare decidem cum ne crestem copiii, cu san, cu formula, nu asta ne diferentiaza; pana la urma ne dorim toate sa avem copii sanatosi, atat doar ca fiecare decide ce metoda foloseste. tamtamul pe seama alaptatului cred ca trebuie facut pt. mamicile care isi doresc sa alapteze dar nu au la indemana toate informatiile necesare reusitei.Suntem aici un grup frumos si avem de invatat una de la alta; de asta am si insirat mai sus experienta mea, nu ca sa zic ca am procedat bine si ca sa spun cum am procedat.Acum cred ca tre' sa inchei ca m-am scremut prea tare si m-a luat o durere de burta de...Am programare la 14 la dr. si sunt curioasa ce zice, ca parca prea m-au lovit instant niste senzatii de unde ma laudam la inceput ca-s ca o floare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Fetele, eu parca stau pe ace. Maine am programare la doctor dupa 1 luna. Parca am asteptat 3 luni, nu una. Am atatea intrebari in cap incat parca vad ca maine, dupa ce imi face eco nu mai apuc sa intreb nimic. As vrea sa-l intreb macar:
- stiti zgomotul acela pe care il face cand scapam ceva in apa ('plici'). Asa aud eu de vreo saptamana in jurul buricului cand bebelusa misca si eu stau atenta sa vad cum misca burtica. Se aude cate un 'plici' in jurul buricului, ca si cand aud cum da cu piciorusul in lichid. E ciudat.
- stiu ca Aylin a si deschis un subiect: cand ar trebui considerate normale contractiile nedureroase. Insa in ultimul timp parca am mai mult burtica intarita decat moale. Si in plus mai ma doare si burta pe jos (ca la ciclu) o data sau de doua ori pe zi.

Alina, eu nu vad pozele

CRistina, nu ne-ai mai zis nimic de ratusca

Dana S31+ cu Daria Stefania

Mergi la inceput

dana, nu inteleg de ce nu se vad, ca mie imi zice ca sunt publice.
bafta maine la dr! daca vrei parerea mea, contractiile tale sunt normale pentru varsta asta de sarcina, atata timp cat sunt nedureroase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Fetele, daca tot se vorbeste de alaptat, lamuriti-ma si pe mine : o prietena a nascut acum o luna si a venit din spital o metoda noua (ptr mine) de alaptat : in loc de a tine copilul in brate la san, i s-a recomandat sa se intinda la orizontala pe o parte, si bb intins si el langa ea, si asa ii pune tzata in gura. Voi stiti ceva de asta? E o noua metoda mai eficienta de alaptare ?

28+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Anya si mie imi da mesaj de eroare:

Uh-oh. Something bad happened...
We are really sorry, but something went wrong while handling your request.

[listPhotos:1:78]

In legatura cu alaptatul. Eu am folosit pompa electrica si pot sa zic ca am devenit laptareasa dupa 2-3 saptamani. Am produs cu mult mai mult lapte decat copilul avea nevoie, aruncam lapte in nestire. Cred ca puteam alapta pana la un an daca era nevoie. Eu am avut pompa Medela, este tare buna. O recomand la toata lumea.

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

ingerasul meu Paul

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

31+ Ingrid Ecaterina si mami

Mergi la inceput