Mamici de iulie-august 2007 (54)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

fetele, se poate sa mai puneti o data link-ul catre filmuletul de care ziceti? Mie mi-a scapat pe drum...
Si va rog sa observati ca am schimbat prefixul, da???

AndraSapt30 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna si de la noi!!

Noi scriem mai rar, dar de citit incerc sa nu ratez nimik, imi sunteti toate foarte dragi...

Gabiarama felicitari pentru iezisorul cel mic. Sa fie sanatos si norocos ca frumos stim cu totii ca este!!

Valen tinem pumnii, nastere usoara sa aisi copil sanatos cuminte si papacios!

Apropo de trimiterea nr de telefon pe mailul comun, este o idee foarte buna. Asa ne putem anunta nasterea una prin cealalta pentru ca eu sincer nu il vad pe tati stand si butonand pe forum despre bb2, la ce emotii o avea atunci...

Imi pare sincer rau ca am ratat si cea de-a doua intalnire de burtici la Paticut, dar am aflat de ea dupa ce se "infaptuise" din motive de plecat in weekend la o oaza de racoare(ca racoare a fost pana la urma peste tot, dar de unde era sa stiu?!) Poate cu bebelusi in brate cum spunea cineva...Oricum sunteti toate niste burtici foarte simpatice iar Vladutz si Anya deliciul fotografiilor...

Ca vorbeati de alaptat, asa ca si experienta, nu o luati nicicum ca o lectie de viata. Eu am nascut cu cezariana programata(motivele sunt tardive sa le enumar acum...). Lactatia s-a instalat cam in a 3 a zi dupa operatie. In tot timpul acesta evident lui Stefi i-a fost data completare de lapte praf. L-am pus la san cat am putut de des, si la 10 min cand scancea.Eu am nascut in Elias, unde intr-adevar noaptea nu il ai pe bb, dar peste zi era doar cu mine in camera, mi-l aduceau la 6 - 7 dimineata si il luau seara la 23.00 si uneori, daca mai era nevoie, la vreo vizita a neatoloagei...
Am ajuns acasa, asa cum bine spunea cineva a inceput nebunia, dupa 2 zile de stat acasa cu bb vroiam sa ma intorc la spital - plans neintrerupt, sani cu rani durerosi de numa(cezariana??? - floare la ureche fata de durerile de san din primele 2 sapt), frisoane, nesomn...Il puneam pe Stefi la san sugea mititelu' dar el a fost mare "mancau" de mic, sugea in spital 90 ml de formula fara intrerupere in conditiile in care un nou nascut cica ar manca la o masa 30 ml...Dupa cateva zile de chin, nervi si urlete am inceput asa: ii dadeam san, daca se scula dupa juma de ora cum se intampla cel mai frecvent il puneam la san, daca nu mai adormea ii dadeam completare. Asa am functionat doua luni, si cu san si cu formula. Nu stiu daca a fost cea mai buna alegere, probabil ca nu, dar stiu cert ca Stefi imi golea sanii atunci cand il puneam. Acum de ce se trezea la juma de ore in urlete - atunci explicatia tuturor a fost ca de foame...Nu mai stiu daca a fost asa, acum cand citesc atatea povesti frumoase despre alaptat fara probleme. Cert este ca atunci cand am incetat sa-l mai pun la san(devenise masa de formula mult mai multa decat sanul) am scapat si de colici, acum o fi fost coincidenta, habar n-am. Sper din tot sufletul acu sa am mai mult lapte sa pot alapta bebelusul mai mult timp, mi-ar place pentru el macar 6 luni...

Ca si concluzie din povestea de sus. Vroiam sa va spun ca neputinta de a alapta creaza cu sigurantza depresie postnatala(era suficient un deget sa-mi arate cineva sa izbucnesc in plans...). Chiar daca din diverse motive nu se poate alapta, din fericire, acum pe piata romaneasca sunt formule de lapte foarte eficiente in cresterea bebelusului(desi sunt de acord ca nimik nu inlocuieste laptele de mama). Stefi e crescut cu Humana, si sincer nu am avut probleme de sanatate cu el(Doamne fereste!) sau de dezvoltare, deci nu e cu nimik mai prejos un copil crescut cu formula fata de unul hranit cu lapte matern. Si cel mai important - nu faceti o tragedie din orice semn de plans, de colici sau de altceva, ganditi-va doar ca pe masura ce trece timpul e mai usor, toate aceste simptome se amelioreaza si chair daca nu credeti atunci, dispar... Si inca ceva ce consider io ca e primordial in a avea lapte - sa fii cat mai putin stresata!! Sa ai pe cineva care sa te ajute la treburile gospodaresti in permanenta dar care sa nu dea nici un sfat, sotul sa participe intens la toate activitatile ce il implica pe noul membru, cat mai putine telefoane si vizite in primele 4 saptamani, parerea mea...acum v-am zis e doar experienta mea...
Oricum multumesc mult ca ati avut rabdare sa cititi toata povestea dar niciodata nu am expus-o atat de sincer-m-am gandit ca nu intereseaza pe nimeni, si cine a trecut prin asa ceva, la ce bun sa-i spun prin ce am trecut si io...M-am descarcat sa zic asa...

In alta ordine de idei, am fost la eco de trim 3. Bb 2 e mai mare cu o saptamana, are 1.400 kg. E carn(oare cu cine o semana?? si e in parametrii. Suntem incantati de numa numa, de grijile astea care ti le faci cateodata fara temei...
Am scris cat pentru o zi de post...

Pupice, incerc sa scriu mai des.

Carmen28+ si Stefi3 ani

poze carmen&baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Anya, sa stii ca poate si eu as prefera sa stea copilul la ei, dar in Cantacuzino daca il luau, il mai vedeai dupa ore intregi de rugaminti si spagi in toate partile, asa ca o data adus, nu il mai dadeai nici moarta! Eu din cauza asta am cazut si in depresie adanca in spital, ca ma rugam atat sa-mi va dpropriul copil!

AndraSapt30 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Andutzy- io sunt vinovata de filmuletze.Sunt 3 la nr., nu am salvat linkurile asa ca uite cum poti sa le vezi: deschizi scutecul trecut, nr. 53, dai versiune pentru imprimanta si o sa se deschida toate paginile pe o singura pagina, dai apoi ctr+F pentru cautare,cauti numele meu si apoi o sa vezi in care posturi am pus filmele!Succes!!!

Imi pare rau ca nu am eu timp sa le pun din nou aici!

Ile 32 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 08 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu nu am inteles si nu am sa inteleg niciodata sistemul asta cu nelasatul mamei la copil. Asa era si in Filantropia, te rugai de el sa te lase sa-l vezi. Eu am fost norocoasa ca am stat in singurul salon cu room in si nopatea mi-l luau la nou-nascuti insa restul mamelor umblau ca drogatele sa-si vada copii la alaptat si in rest se milogeau pe la usa de asistente. De ce? Nu am sa inteleg vreodata. Sunt de acord ca ai nevoie de odihna de aceea cel mai bine mi-a fost mie cu Cosmin in salonul acela unde chemam asistenta sa mi-l ia daca vroiam sa dorm. Pe de alta parte am auzit povesti cu room in (in Ro) unde te ignora total, vin o data pe zi sa vada cum esti si gata, la revedere.

Aici spitalele (mai exact camera unde stai) nu au usi, sunt practic cu perdeluta in jurul patului, sunt 4 in camera cu bebeii langa ele si asistenta la birou vede tot. Adica nu au cum sa se fofileze nici ele si in plus daca esti ok a doua zi poti pleca si vine acasa health visitor sa te ajute si sa-ti spuna ce sa faci cu bebe. Plus suport de alaptat daca ai nevoie.

Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by Luna1
Irinusha ti-am vazut pozicile, nu te-ai ingrasat la corp ci doar la burtica, felicitari.

Luna 28 sapt+

Luna, ce ingrasat? Sunt inca la - 6 kg ... Multam frumos! :) Lasa ca eu ma ingras dupa nastere ;)
Ti-am vazut pozele, fain concediu ... as vrea si eu, dar pot sa ma ling pe botic anul asta ...

Anya, ce faci daca un bb alaptat artificial e mai fomist ... sau cum era fi-miu, manca putin si des ... ii dai, nu poti sa-i faci "program de masa", ce mi se pare oricum o aberatie.
Cat despre "hormonii mamei": Cris a avut cateva saptamani bune tot corpul plin de cosuri si sanii umflati ... dispar si astea. :)

Witchy, "gogoasa" mea e intoarsa cu capul in jos de vreo 10 sapt. ... si asa a ramas de atunci. Stai fara grija! Si chiar de se mai intoarce, pana la sapt. 36 are loc sa se pozitioneze cum trebe!

Carmena, si fi-miu e crescut doar cu formula si n-are probleme de sanatate sau de psihic (mai ales ;)). Doamne ajuta! Sunt atatea produse bune pe piata, de nici nu trebuie sa-ti faci griji. Mai nou am vazut ca s-au perfectionat chiar si in ultimii 3 ani ... sunt formule Pre prebiotice, ce ma bucura tare, pe "Timpul lui Cris" ;) erau unele prebiotice doar de la 4 luni in sus.
Stiu si eu ca alaptatul e cea mai buna solutie, dar se face prea mare tam-tam prostesc pe chestia asta. Am auzit si chestii: "esti o mama rea ca nu faci tot posibilul sa alaptezi!" ... "nu-ti iubesti copilul!", etc. de m-a luat si cu scarba ... Fiecare isi creste copilul cum poate si cum vrea ... si as vrea sa stiu cate dintre noi au fost exclusiv alaptate. Eu una am primit lapte de vaca ptr. ca mama n-a avut lapte si pe timpul meu nu se gasea formula ptr. bb ... si n-am murit, ca va scriu si imi dau cu parerea pe aici :)

Despre colici: aici esti ajutata cateva saptamani dupa nastere de o moasa (vine acasa, te invata una-alta, are in grija copilul) si niciodata nu mi-a spus ca bb-le ar avea colici. Replica ei era ca "are perioade de crestere" (cu dureri de oase, schimbari de metabolism), de aceea plange. Acum, io stiu ... important e ca trec si astea :)

Tot Anya: poti da fara probleme si ceai (nu noaptea la un nou nascut) si nu-l deshidratezi deloc. Poti folosi binenteles doar apa, dar eu i-am dat intotdeauna ceai anticolitic (speram sa-i faca bine), insa neindulcit. Foloseam apa si ceai (plante, nu praf) si atat ... n-a facut Cris mofturi, ptr. ca un bb-l oricum nu are preferinte la varsta aia. Pe la 4-5 luni am facut prostia sa-i dau unul praf (are si indulcitor) si de atunci nu l-a mai vrut pe cel natural ... deci aveti grija. Se gasesc ceaiuri bune la Plafar.
Ah, uitasem, un copil alaptat exclusiv nu mai are nevoie de alt lichid, insa un copil alaptat artificial are nevoie de un supliment.

Se mai infasa bb-lusii in tara? Stiu ca-i bine cand bb-lul e agitat si nu poate sa adoarma singur (cica se simte ca in burta mamei, fara loc :) si se linisteste) ... dar asa, imediat dupa nastere ...
Pe Cris mi l-au pus imediat dupa nastere pe pieptul gol si acolo l-au lasat in timp ce m-a cusut doctorita ... dupa 1/2-1 h ti-l ia sa-i faca toaleta. Nu s-a auzit inca de bonding?

Valen, numai bine! Nastere usoara si bb-l sanatos si mancacios!!! Tinem pumnii!

Uitasem: mi-am facut bagajul, e in masina in caz ca ma apuca cand sunt in deplasare (la bunici in München) ... tot asa port si carnetul de gravida la mine :) Am reusit sa fac rost si de "adeverinta" de la cardiolog ca pot naste natural (au dr. de la clinica din Ingolstadt pitici pe creier si mi-au cerut o astfel de adeverinta ... cu toate ca am mai nascut o data natural, dar cica nu la ei si ei nu stiu ... tampiti!), deci sunt pregatita din plin :) Si ma apuca din cand in cand o emotie ...
Cris e in "concediu" cu bunicii de week-end-ul viitor si noi o sa avem timp sa pregatim patul de bb, sa mai luam biberoane, tetine, lapte, scutece, etc. ... chiar suntem intrati in priza ... dar tare fain mai e :)

Sper ca n-am suparat pe nimeni!
Numai bine si multa sanatate!

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Aici spitalele (mai exact camera unde stai) nu au usi, sunt practic cu perdeluta in jurul patului, sunt 4 in camera cu bebeii langa ele si asistenta la birou vede tot. Adica nu au cum sa se fofileze nici ele si in plus daca esti ok a doua zi poti pleca si vine acasa health visitor sa te ajute si sa-ti spuna ce sa faci cu bebe. Plus suport de alaptat daca ai nevoie.

Luna 28 sapt+

Aici, la sectia de lauze, sunt 2 paturi in camera. Camera normala cu usa cu tot ;) ... daca e o clinica noua au si toaleta in camera (dus, chiuveta, wc). La prima nastere am fost la o clinica veche (dar personal bun, dotare buna) cu toaletele/dusurile pe hol, la comun ... nu prea mi-a placut, dar deh, sunt io mai rasfatata ;) In camera ai si o masa de infasat cu tot ce-ti trebuie ptr. copil (haine, scutece, creme, servetele umede, etc.), deci poti sa te ocupi singura ... la nevoie esti insa ajutata. Tot asa cand chemi sora, vine si intreaba unde-i bai-ul. La Cris mi s-a parut asa de "urat" sa sun sa vina cu laptele, ca ma duceam eu dupa el ... deh, fata crescuta bine :) La clinica de acum mi s-a spus ca nu trebuie sa aduc eu laptele ptr. ca au toate firmele posibile, deci pot sa-l cer pe acela la care m-am hotarat, ca sa nu trebuiasca sa-l schimb acasa.
Tot la clinica asta au camere "vip", esti singura in camera, ai tot comfortul (tv, video, dvd-player, loc mult ... cica ca la hotel), pana si mancarea e mai faina ... costa ca. 100 Euro pe noapte (evident pe langa ce plateste casa de asigurari ptr. tine). M-am facut ca nu-mi plac, am strambat din nas si am trecut mai departe ... exact ca in fabula cu "strugurii acri" ;)

Numai bine!

Edit: Noaptea poti sa dai copilul in grija surorilor ... doar de-l alaptezi vin cu el sa-l pui la san. Deja m-am hotarat ca in prima noapte o sa-l dau, sa prind si eu putin somn ... asta daca am noroc sa fiu singura in camera, sau sa conving pe cealalta mamica sa-l dea si ea, sa dormim fara urlete.

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Oooo, va multumesc pt raspunsuri. Se pare ca parerile sunt impartite, probabil ca dupa cezariana e mai bine pt mama sa stea linistita si sa se refaca. Eu dupa ce l-am nascut pe Paul imi era frica sa nu mi-l fure cineva (putin paranoica), am stat cu ochii numai pe el.
Va pup pe toate.

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

ingerasul meu Paul

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

31+ Ingrid Ecaterina si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Ilenutza ti-ai cumparat pana la urma polistiren expandat? As vrea sa-mi cumpar si eu , dar nu stiu ce cantitate. Pe site la bebelusultau scrie ca perna are o capacitate de 42l.

Andreea saptamana 34 Radu Stefan
POZE
nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Irinusha si aici sunt spitale private unde platesti tu, sau asigurarea daca ai, si ai super tratament ca la hotel, insa eu vorbesc de sistemul de stat adica nu platesc nimic, nimic.

In fine sunt convinsa ca in Romania spitalele si-au mai revenit fie sistemul room in ori cu bebeii pe sectie sper ca asistentele au inteles ca mamele au dreptul sa-i alapteze, sa-i ia, sa-i tina in brate etc. Eu personal n-am avut de suferit insa trei zile am fost uimita cata umulinta au trebuit sa indure mamele alea sa-si vada pruncii. Si fraze de genul "nu acum ca vine dna doctor" de zici ca ele nu aveau nici un drept asupra propriului copil.

Despre alaptat si Cosmin a fost pe formula si sunt convinsa ca nu e mai prejos mai ales ca n-a fost bolnavicios sau mai stiu eu ce, insa tot cred ca daca l-as fi alimentat la san ne-ar fi fost mai usor din multe pct de vedere, si bondingul dintre noi mult mai rapid.

Insa normal ca nu exista mame rele in privinta asta (a nealaptatului) ci e vorba doar de optiuni, prioritati si cat mai multa informare.

Luna 28 sapt+

Mergi la inceput