La France (61)
Raspunsuri - Pagina 12
Aurelia spune:
pour ré-monter un peu!
si-a creat careva o societate aici in Franta?
mamica fericita de baiat mare !!!
Aurelia spune:
Dumnezeule ,fetelor ,chiar stateam si ma uitam la poza asta cu cosuletul si nu intelegeam ce vrea sa spuna expresia de sub photo :"viitoare ciulama"
Doamne in cit de multe lucruri am putut sa ma instrainez de "ale noastre"!
Voi mai gatiti mincaruri de ale noastre traditionale si bune in caminele voastre?
Mai spuneti-mi si mie ce gatiti voi bun de la noi de acasa caci ciulamaua cu mamaliguta i-mi laa deja apa in gura !!!
alitzu79 spune:
salut!
ce mai faceti fetelor?
Aurelia eu numai ca acasa gatesc, mancaruri simple, nimic deosebit si asta pentru ca nu suntem de prea mult timp aici. Oricum ciorbitza sau supa de galuste nu ne lipsesc.in rest salate...
eu imi tot caut de munca, acum mai intens ca puiutzul meu e la gradinitza si am timp...ieri am fost la un targ pt joburi si am dat cateva interviuri. sa va spun faza....cand mi-am facut cv-ul, l-am rugat pe tipul de HR de la sot de la munca sa-mi spuna daca l-am facut bine pt angajatorul francez...buun
eu luasem model de pe net un model. bineinteles tipul mi-a dat alt model, zice depune cv dupa modelul asta si sigur vei avea succes...ieri la interviuri date ad-hoc cu 2 persoane din domeniu HR, cv-ul a avut de indurat 2 modificari total diferite(referitoare la asezarea in pagina, etc), dupa care mandri nevoie mare, cei 2 m-au asigurat ca un asa cv imi va aduce succes...asadar...ce fac, combin cele doua modele, pardon 3, date de oameni avizati...?ooffff
sigur o sa se iveasca si pt mine ceva...eu ceream de secretara dar am depus si pt vanzatoare...si nimic...eu in primele cv-uri nu am scris ca am terminat fac in Romania sau ca am muncit acolo si aici deloc....acum ca tipii astia m-au pus sa scriu imi inchipui ca sansele scad....
am scris mult si repede, scuzati graba...
voi ce credeti de intamplarile astea? la voi cum a fost?
Feriga, daca mai intri pe aici, ce ai mai facut cu permisul de munca? ai reusit sa te angajezi?
Aurelia spune:
Bonjour,
alitzu nu stiu ce sa-ti spun despre intimplarea ta cu CV-ul ,eu tot ceia ce stiu despre un CV este ca indiferent ce forma adopti pentru el (si sint o multime clasate excelente)regula de baza pentru toate este sa nu fie nici o greseala de ortograf in el caci daca gasesc o greseala de ortograf,angajatorii nu mai au rabdare sa-ti citeasca si scrisoarea de motivatie ,si oricit de interesanta ar fi candidatura ta ele ajung imediat in cosul de gunoi !!
Cel putin asa ne-a explicat noua "formatrice-a" la cursul de pregatire profesionala.
Mai recent pe mine m-a sfatuit cineva ca in momentul in care adaptez CV-ul meu la un post anume pe care-l vreau si pentru care postulez sa introduc in el inainte de a-mi enumera expericentele profesionale ,"competence-ele" pe care le am eu pentru acel post .
Se pare ca si asta este un punct in plus .
Apoi bineinteles conteaza tot pe atit de mult si scrisoarea de motivatie care multi o cer scrisa de mina (unele companii o analizeaza grafologic) si aici iarasi trebuie facut gafe sa nu se strecoare nici o greseala de ortograf!
In alta ordine de idei ieri seara am facut o ciorba de legume cu coasta de porc si am acrit-o cu "bors magic ", am pus leustean proaspat din curtea mea ,maninc singura si plescai de placere iar barbatii mei nu inteleg cum pot eu sa "avalez" asa ceva......
alitzu79 spune:
Mai recent pe mine m-a sfatuit cineva ca in momentul in care adaptez CV-ul meu la un post anume pe care-l vreau si pentru care postulez sa introduc in el inainte de a-mi enumera expericentele profesionale ,"competence-ele" pe care le am eu pentru acel post .
Merci Aurelia pt raspuns...sunt foarte atenta la ortografie....verific de 100 de ori inainte de a trimite...insa treaba cu competentele nu o stiam si am aflat-o saptamana trecuta. Am aplicat-o deja in ultimile cv-uri. Asta este, cat traieste, omul invata. Sper sa gasesc si un rost pe meleagurile franceze. E greu cand trebuie sa-ti schimbi viata pe neasteptate.
Copilasii de gradinitza ce va mai fac, fetelor? Al meu a si racit, de 2 zile face febra si azi mergem la doctor sa vedem ce si cum. Toti copiii tusesc in gradinita. La un moment dat un alt baietel tusea de zor langa al meu iar eu disperata i-am pus mana peste nasuc si gurita sa nu "se ia". s-a si speriat, bietul de el.de parca toata ziua nu tot langa ei ar sta si virusi...
Va pup
Aurelia spune:
Seara buna,
Vad eu bine ca esti foarte atenta si sirgiuincioasa ,asta sigur o sa-ti aduca o surpriza placuta ai sa vezi!
Cit despre copilasi ,al meu are cinci ani si jumatate si astazi m-a intrebat daca o sa-i cumpar un playstation3 cind o sa fie mai mare !!
M-a socat cu intrebarea lui caci il stiam cuminte si l-am educat ca nu poate avea tot timpul ceia ce-si doreste ,plus ca l-am obisnuit cu "bani de buzunar" 2€ ori de cite ori mergem la cumparaturi si i-i are de gerat cum stie el mai bine in momentul cind i-a cheltuit pe ceva stie ca nu mai are dreptul la altii...
Altfel e politicos si la locul lui dar i-mi aduce mereu perle de la scoala(gradinita) .
Cel mai mult ma enerveaza cind vine acasa si-mi zice daca pot sa-i iau si lui "ghete sport cu bule de aer in talpa cum are Paul ,etc"
Nu vreau sa-l obisnuiesc cu marcile ,nu consider sanatos asa ceva ,influenta unora care au asa ceva la scoala i-mi da bataie de cap ..............
Uf!
Si ma suparat si astazi caci in primul lui caet de scoala a venit cu prenumele scris .........de la coada spre capat adica in loc de :"LUCA" a scris :"ACUL"
Cu bolile si tusitul a inceput bineinteles de la doi ani si jumatate cind a pasit prima data pe usa scolii dar il tratam si-l duceam inapoi ,n-aveam de ales !
Asa a trecut si prin varicella si prin restul ,nici n-as fi avut cum sa-l protejez caci se pupaceste de mic cu toti prietenii lui la scoala...........
andiaroro spune:
Niciodata nu am timp indeajuns sa va scriu cat as vrea.....
Cu CV-numai daca rasfoiesti o carte cu exemple o sa vezi ca-s muuulte tipuri.... E bine sa-ti faci mai multe CV-uri si scrisori de intentie in functie de postul cautat, in care acentuezi sau omiti anumite experiente, calitati, scoli, etc. -cum ti se pare tie ca da mai bine. Il alegi pe cel care crezi ca te reprezinta si se potriveste cu postul respectiv si il trimiti.....Totul tr sa aiba insa legatura cu realitatea....
Aurelia - mie imi place sa spun ca atunci cand gatesc o fac "international adaptat la gusturile noastre", dar intotdeauna o intorc din lingura romaneste - glumesc.
Pentru firma -te duci la Camera de comert si iti dau toate detaliile. Daca te intereseaza doar partea de formalitati, cel mai bine e sa vorbesti la Centre de Formalités des Entreprises (CFE). Cred ca tu apartii de http://www.rennes.cci.fr/FicheInfo.asp?idfichinfo=IFI00208.
Copilul- a venit cu arcada sparta. Si e doar..la cresa! Dar e un viteaz - nu a plans.
Otilia - chiar imi era dor de tine si de micutza domnisoara
ana si alexandre (17.02.2006)
Marox spune:
Alitzu, eu am pus experienta mea din Ro in CV. N-am pus-o toata (adica am "sarit" anul lucrat ca preparatoare la facultate...mai mult incurca decit ajuta). Oricum, daca nu scrii nimic ca experienta, angajatorii pot sa se fereasca, o persoana de 25-30 ani care n-a lucart deloc, care vine din alta tara...nu prea au motive sa vrea sa te cheme la un interviu. Tu te-ai inscris la ANPE? Pt ca ei organizeaza stagii in care te invata cum sa faci un CV, o scrisoare de motivatie, cum sa te prezinti la un interviu, ce sa raspunzi la intrebari, iti prezinta care e situatia fortei de munca in orasul tau, care sint intreprinderile care recruta, etc. Ai contactat si intreprinderile de intérim pentru sectorul tertiar? Incearca si la intreprinderea unde lucreaza sotul tau, poate pot sa te ia in stagiu gratuit citeva saptamini, ti-ar face o mica experienta.
Aurelia, iese bun borsul "magic"? Ca mi-am luat si eu cind am fost in Ro, da' pina acuma nu l-am folosit (de fapt il si uitasem, tu mi-ai adus aminte!). Eu acresc ciorbele cu lamiie, am noroc ca alor mei le place.
Hai, va pup, plec la munca!
alitzu79 spune:
Buna!
Merci din nou pt raspunsuri fetelor...Eu am scris experientele din Romania numai ca nu am scris ca au avut loc acolo, daca pot sa spun asa...Cat despre ANPE...vai, vai...M-am prezentat la ei din iulie, am dat un scurt interviu, m-au inregistrat si apoi mi-au spus sa ma descurc singura pt ca se vede treaba ca stiu bine limba, cv-ul era multumitor pt ei...hai, fugi si cauta de munca si peste cateva luni daca nu gasesti nimic vii la noi si analizam situatia. nici vorba de trimis la ceva cursuri de formare, integrare.Am fost si pe la interim...acum astept. La compania sotului chiar am depus cv stiind clar ca fac angajari masive, isi construiesc un nou sediu, deschid linii noi dar ei au politica firmei sa nu angajeze membri din familia angajatilor. Un stagiu ar fi super.Il pun pe sot sa se intereseze.
Aurelia, ai baiat mare...si eu ma gandeam cum o sa fie copilul pe la 5 ani...si vad ca se cam lasa cu pretentii. Mi-a placut faza cu banii de buzunar. Super. Ma gandeam si eu la asta dar la o varsta mai mare.
Va pup
Aurelia spune:
Buna seara fetelor
alinuzu :
Incearca sa cauti un salon s-au un forum d'emploi ,s-au macar daca
auzi despre unul prin zona nu rata sa te duci ,ai sanse mari acolo caci stai de cele mai multe ori fata in fata cu potentiali angajatori .
Maroxu:
Si eu acream cu lamiie inainte dar borsul magic este mai bun ,in primul rind are gust de bors adevarat si in aldoilea rind daca nu ai leustean este dotat cu extract de leustean de miroase ciorba a leustean!!
ana:
M-am interesat (sarumina ca ti-ai luat din timp sa cauti pentru mine)
la camera de comert ,au niste reuniuni de informare la care nu pot sa merg caci sint la munca ,am gasit aprope tot ce vroiam sa stiu pe internet .
Vroiam sa intreb pe cineva care are o societate ce fiscalitate a ales pentru societatea lui in privinta impozitelor :aceia de impozit pe venit s-au pe beneficiu a asociatului s-au impozitul pe societate ?
Vroiam sa stiu care dintre aceste doua forme de impozitare este mai avantajoasa in cazul unei societati cu un asociat unic (EURL) à capital variabil.
Si in general vroiam sa discut cite ceva cu cineva care are deja o societate aici in franta.
Va doresc o zi buna