Durerile nasterii / epidurala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Hai sa imi dau si eu cu pararea, ca deh, am experentza!

Si la mine epi a luat durerea cu mana, deci clar a doua oara vreau tot epidurala!

Acum cat doare si cum doare, e greu de spus pt ca fiecare este unica s.a.m.d dar daca e sa te doara, apoi doare frate , nu mai stii cum te cheama, ce faci, unde esti!Si iti vine sa iti iei campii!
No, cam asta ar fi de spus, ca doar nu degeaba se zice "chinurile facerii", nu?

Am si eu 2 amice care au nascut fara epi si sapt. intregi dupa au fost in stare de soc de cat de tare a durut

Ile 32 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 08 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Legat de epidurala si riscurile de nastere cu forceps...va povestesc si eu experienta mea de la prima nastere. Am nascut natural, fara nici un fel de anestezie, un travaliu de cca 8 ore (insa foarte intens) la sfarsitul caruia nu am mai avut forta necesara si nici nu mai eram tocmai constienta ca sa pot coopera cu mediciul. Urmarea? Luca e fost scos de catre doctora cu ajutorul forcepsului. Ii multumesc si acum soacrei mele ca nmi-a recomandat o doctora cu foarte multa experienta care si-a si spus cuvantul in cazul nostru. Luca a avut doar o mica zgarietura pe capsor. Absolut nimic altceva.
Asa ca...pentru mine epidurala este singura optiune (asta in cazul in care nu se cere cezariana) si nici nu-mi fac griji ca voi ajunge iar la forceps pt ca stiu ca asta nu se va mai intampla pentru ca voi fi odihnita .

Alina 10+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Initial creeata de Simo78

Sunt la prima sarcina. Nu imi este groaza de durere, dar ma tem de necunoscut! Adica as vrea sa stiu cum ati descrie voi durerea, ca sa stiu ce ma asteapta...

Initial vroiam epidurala, dar am citit atat de multe pe net despre efectele secundare incat am inceput sa ma razgandesc. Plus ca am o tensiune foarte foarte mica, si nu cred ca anestezistul va fi de acord sa-mi faca epidurala.

As vrea sa va rog, daca nu e prea mult, sa descrieti nasterea cu si fara epidurala, strict din punct de vedere al durerii si al actului nasterii, pentru ca e inutil de spus cat de mare e bucuria cand iti vezi copilasul in brate .

Va multumesc! Nastere usoara si bebelusi sanatosi!

Simona 29+ Matei Hicham

Pai depinde cit te tin durerile,daca te tin 20 de ore ca si pe mine te sui pe pereti,nu alta.Expulzia nu dureaza mult,travaliul este nasol.Eu zic sa faci totusi epidurala pentru ca nu sti ce vorbesti cind spui ca nu iti este groaza de durere.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by ilenutza

Hai sa imi dau si eu cu pararea, ca deh, am experentza!

Si la mine epi a luat durerea cu mana, deci clar a doua oara vreau tot epidurala!

Acum cat doare si cum doare, e greu de spus pt ca fiecare este unica s.a.m.d dar daca e sa te doara, apoi doare frate , nu mai stii cum te cheama, ce faci, unde esti!Si iti vine sa iti iei campii!
No, cam asta ar fi de spus, ca doar nu degeaba se zice "chinurile facerii", nu?

Am si eu 2 amice care au nascut fara epi si sapt. intregi dupa au fost in stare de soc de cat de tare a durut

Ile 32 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 08 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007

Inseamna ca eu am avut ceea ce se cheama o nastere usoara. Fara epidurala durerile au fost departe de a fi groaznice si n-am ramas deloc, dar deloc marcata. Asa ca depinde de la om la om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxi spune:

Buna,

Am nascut acum aproape 3 ani, natural, fara epidurala dupa un travaliu de 11 ore. Toata sarcina m-am pregatit sufleteste pentru nastere naturala cu epidurala insa medicul meu nu a fost in Bucuresti cand am nascut iar dr la care m-a trimis in lipsa lui nu foloseste epidurala. Urmarea a fost ca m-am chinuit ore in sir fara sa ma dilat, am ajuns la spital cu dilatatia 2 care a ramas asa inca vreo 6 ore, "apa" nu mi s-a rupt, m-am chinuit cum se spune 'pe uscat". Nu am crezut in viata mea ca pot suporta astfel de dureri, nu le pot descrie in cuvinte, singura senzatie pe care o aveam e ca mai rau de atat nu se poate. Numai ca m-am inselat, pe masura ce treceau orele devenea din ce in ce mai rau. Sunt o persoana ponderata de felul meu, nu-mi inchipuiam niciodata ca voi ajunge sa urlu de durere dar am facut-o. Am ramas marcata de acest moment, in cazul meu nu a functionat "cand mi-am vazut copilul totul s-a sters". Amintirea durerii s-a sters ce-i drept, dar in timp, acum imi amintesc ca in acele momente nu ma recunosteam. Acum sunt insarcinata din nou, mi-am schimbat medicul pentru ca nu vreau sa mai trec prin ce am trecut, medicul la care merg acum mi-a spus ca este optiunea mea: cezariana sau epidurala.
Va doresc in primul rand sanatate, putere si incredere ca pentru orice varianta de nastere ati opta totul se va termina cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by doxi

Buna,

Am nascut acum aproape 3 ani, natural, fara epidurala dupa un travaliu de 11 ore. Toata sarcina m-am pregatit sufleteste pentru nastere naturala cu epidurala insa medicul meu nu a fost in Bucuresti cand am nascut iar dr la care m-a trimis in lipsa lui nu foloseste epidurala. Urmarea a fost ca m-am chinuit ore in sir fara sa ma dilat, am ajuns la spital cu dilatatia 2 care a ramas asa inca vreo 6 ore, "apa" nu mi s-a rupt, m-am chinuit cum se spune 'pe uscat". Nu am crezut in viata mea ca pot suporta astfel de dureri, nu le pot descrie in cuvinte, singura senzatie pe care o aveam e ca mai rau de atat nu se poate. Numai ca m-am inselat, pe masura ce treceau orele devenea din ce in ce mai rau. Sunt o persoana ponderata de felul meu, nu-mi inchipuiam niciodata ca voi ajunge sa urlu de durere dar am facut-o. Am ramas marcata de acest moment, in cazul meu nu a functionat "cand mi-am vazut copilul totul s-a sters". Amintirea durerii s-a sters ce-i drept, dar in timp, acum imi amintesc ca in acele momente nu ma recunosteam. Acum sunt insarcinata din nou, mi-am schimbat medicul pentru ca nu vreau sa mai trec prin ce am trecut, medicul la care merg acum mi-a spus ca este optiunea mea: cezariana sau epidurala.
Va doresc in primul rand sanatate, putere si incredere ca pentru orice varianta de nastere ati opta totul se va termina cu bine.

Doamne prin ce ai trecut
Am o prietena aici care exact ca tine a patit, dupa un travaliu de 3 zile(state in spital, i s-a provocat nasterea) cu contractii neregulate s nascut "pe uscat"cum spui tu,f greu,desi sarmana nu a intrat in prea multe detalii mi-am dat seama cat s-a chinuit, mai ales ca si bb a fost marut si ea la prima nastere.
DE EPIDURALA binenteles ca nici nu s-a pus vorba, a nascut normal fara nici un calmant fara nimic!
D-zeu sa ne fereasca de asa chin,cu cat aud mai multe povesti de genul asta cu atat intru in panica...
mai ales ca si eu voi naste fara anestezie, natural...

31+
vacanta Brasil
foto burtik
Sea Paradise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Nikole iubita, nu te inspaimanta, nu o sa te mint ca e folare la ureche insa o nastere grea nu trebuie neaparat sa ti se intample si tie. Uite eu sunt tare mica de statura, si slaba, la prima sarcina cu tot cu copil aveam 54 kg. Si l-am nascut pe Cosmin in doua ore, natural, m-am dilatat normal si repede iar el a avut 3,600 g.

Stiu ca suna aberant dar eu cred in vorba "de ce ti-e frica d'aia nu scapi" si gandesc cat de pozitiv pot. La prima sarcina "inchideam" urechile cand auzeam cazuri grele si mi-am dorit sa raman asa, inconstienta, sa nu stiu ce si cum (am citit si eu carti insa pt a afla ce se intampla normal) si a mers totul repede.

Acum nu stiu daca voi ajunge la epidurala mai ales ca prima oara mam dus la spital tarziu si vreau acum sa procedez la fel, deci probabil ca va fi tarziu pt epi. Dar iar sunt optimista si o nastere grea nu e pe lista mea.

Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Nascut normal fara epidurala. Sculata din somn la 4:30 ca sa rupt apa si navalea din mine valuri valuri in jumatate de ora au inceput si contractiile. Au fost regulate de la inceput si la o distanta de 3 minute. Copilul sa nascut la 9:35
Eu recomand din toata inima nasterea naturala cu toate durerile si tot ce implica ea.
Boooon, hai sa descriem durerile. Primele dureri sunt o idee mai usoare decit ce urmeaza deci ai timp sa-ti dai seama cu ce o sa ai de a face. Fiecare contractie (durere) incepe usurel te pregateste atinge un punct maxim in care toata burta e extrem de incodata si durerea e maxima (dar la un psihic bun nu e de nesuportat) si incepe coborirea pina se opreste. In intervalul dintre contractii nu te doare nici o unghie, nimic. Ai timp sa respiri sa-ti te pregatesti mintal si sa intimpini contractia urmatoare.
Sfatul meu : nasterea e unica nu stii daca o vei mai face inca o data, traieste-o asa cum e ea. Iti spun sincer ma durea burta si ma bucuram de toate senzatiile pe care le traim. Incearca sa te gindesti ca esti in fata unui test important si incearca sa te bucuri de fiecare senzatie chiar daca e neplacuta si dureroasa. Eu fac parte din persoanele care nu au sentimente materne decit dupa ce isi cunosc copilul. Nu pot sa zic ca sa luminat sala de nasteri sau m-am bucurat de experienta nasterii din cauza ca urma sa-mi intilnesc copilul. Nu la mine a fost strict experienta nasterii in sine si atit deci nu amestec sentimentele in poveste.
Incearca sa te gindesti in continuu ca oricit de dureros e procesul are o finalitate. Cea mai grea parte a nasterii e din punctul meu de vedere travaliul cit stai si astepti contractiile unele dupa altele. La ora 9 a inceput partea cu "hai impinge", din momentul acela nu pot sa ma mai pling ca a mai durut ceva. Cind am impins prima ora m-am speriat - durerea cind impingi e diferita de durerea contractiilor pare mai puternica o simti mai degraba sub burta si te sperie initial. Nu te speria e partea cea mai usoara , curind am realizat ca e mult mai controlabila aceasta durere si in plus in sfirsit faci ceva esti asa de implicata sa impingi sa respiri incit nici nu mai realizezi ca te doare. Sincer ultima jumatate de ora la mine a trecut ca in vis, am fost asa de implicata in proces ca nu am avut timp sa realizez scurgerea timpului.
Partea finala cind iese copilul - nu am trait nici o senzatie care sa semen cu asta (poate din cauza ca nu am luat droguri pina acum ) eeeeee nu pot descrie. Secundele imediat urmatoare sunt fanatstice o liniste si o usurare perfecta fara durere fara nimic o senzatie fizica grozava.
Nu am tipat si nu am scos nici un sunet deoarece nu am simtit nevoie. Sunt unele persoane care se simt mai usurate daca tipa , nu stiu eu cred ca prefer sa-mi conserv energia. Durere exista si exrem de puternica dar conteaza f, mult din ce punct o vei aborda.
Nu o poti compara cu nici o alta durere, durerea de masea este poate mai slaba dar e mai inebunitoare din punctul meu de vedere. La o durre de masele nu ai pauze de respiro. Chiar de ar fi sa nasc inca de 10 ori tot nasterea naturala asi alege.
In general imi este frica de dureri iar la injectii lesin in mod constant deci nu sint nici curajoasa nici masochista.
Nasterea cu tot cu dureri ei e deosebita si unica, incearca sa te bucuri de ea fara teama.
Daca vrei sa ma mai intrebi ceva poti sa o faci pe PM.

P.S. Foarte greu mi sa parut faptul ca in timpul acestor contractii am fost singura singurica in salon si nu se uita nici naiba la mine si nu am avut la cine sa ma pling si sa ma vait ca ma doare. Acum daca ar fi sa mai trec iar prin asta nu m-as grabi cu dusul la spital pina in ultimul moment. Eu sint genul care daca se vaita si spun cuiva ca ma doare parca e mai usor. Si oricum orice persoana care e linga tine intr-un fel sau altul iti abate atentia de la dureri.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

eu...ce sa va spun..am nascut natural, fara nici un fel de anestezie, ba chiar si epiziotomia am cam facut-o pe viu, pentru ca din cauza unor probleme aparute in ultima luna de sarcina, corpul meu nu mai raspundea la xilina, asa ca aia n-a prins...

si din punctul meu de vedere a fost chiar usor. Bine, eu am un prag al durerii suuuus de tot, am suportat operatie de panaritiu cu toata unghia scoasa si apoi tifon dezlipit fir cu fir de pe patul unghial liber-carne vie, deci nasterea a fost floare la ureche. Si la mine a fost tot asa cum descrie liliana29s, asa au fost contractiile, moasa a dormit toata noaptea in salon cu mine, dar a DORMIT, adica eu nu am scos nici un sunet care s-o trezeasca pana la dilatatie 8 cand mi-au montat perfuzia cu ocitocina. Travaliul a durat cam 14-15 ore... La expulzia in sine a fost un pic mai greu, exact pentru ca ma speriasem un pic si-mi pierdusem concentrarea, dar m-am adunat si a fost bine. Dupa nastere mi-a fost mai greu, revenirea dupa epiziotomie, din cauza caror dureri n-am putut dormi doua nopti...

In concluzie, daca te tine psihicul (si sper sa te tina), in sensul ca daca te pregatesti mintal foarte bine, stii exact ce se intampla cu tine si de ce face corpul tau ceea ce face, nasterea e de suportat chiar fara nici un fel de anestezie. parerea mea

Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei
poze cu Antonia

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dan_danyela spune:

Simo , iti inteleg pe deplin curiozitatea. Eu am nascut acum 5 luni. Pe toata perioada sarcinii am fost avida dupa informatii, am citit tot ce se putea citi, stiam clar tot ce o sa se intample din pct de vedere medical cu mine. Dar faptul ca stiam tot nu m-a linistit deloc , sunt o fricoasa de prima clasa, plang in hohote la dentist, si la orice fel de durere. Eu m-am internat in 41 saptamani pentru declansare pt ca eram peste termen,m-am internat la etajul de nasteri si acolo am ramas timp de 10 zile cu perfuzia de oxitocina dupa mine , ca a mea bebelina nu mai vroia sa iasa si pace buna. Asa ca am vazut zeci de nasteri si m-am cam obijnuit cu atmosfera , insa in a zecea zi cand am simtit primele dureri m-au luat cam pe nepregatite , credeam ca eu nu o sa mai nasc. Primele contractii au inceput la 4 dupamasa dar aproape nesesizabile. La 6 vine dr si zice dilatatie 6 cm , nu-mi vine sa cred , eu citeam ziarul , eram cu taticul la povesti. Apoi imi rupe dr membranele. Asta a fost pe la 7. Contractiile se indeseau ,erau la 2-3 minute , dar destul de suportabile. Ce a fost putin mai greu (dar nu insuportabil ) a fost in ultima ora , cand am trecut de la 8 la 10 cm , si senzatia de apasare este incontrolabila si destul de neplacuta. La 22 m-a urcat pe masa si la a doua contractie s-a nascut buburuza mea. Si uite asa eu zic ca am nascut inimaginabil de usor in doar 4 ore, eu care ma asteptam la ce era mai rau, dar eu zic ca a contat si faptul ca am incercat tot timpul sa fiu cooperanta , sa nu ma pierd , pt ca am vazut mamici care s-au pierdut si totul a fost mult mai greu. Eu zic sa ai curaj si incredere in tine pt ca nici nu-ti dai seama cata putere ai. Tot ce conteaza la momentul acela este bebe, el trebuie sa fie bine. Iti doresc o nastere cel putin la fel de usoara ca a mea si un bebe sanatos.

Mergi la inceput