Durerile nasterii / epidurala
Raspunsuri - Pagina 2
Simo78 spune:
Doamne ramonuta prin ce ai trecut! sa ne fereasca pe toate Dumnezeu de oameni incompetenti!
Simona 29+ Matei Hicham
madau spune:
Ptr mine epidurala a fost o adevarata minune, am avut ceva ceva dureri dar din momentul in care mi-a montat-o a fost super. Am avut si un travaliu destul de lung (14 ore) asa ca bine macar ca am scapat fara dureri, io-s tare slaba de inger
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
votati mica dansatoare
Muuh spune:
Nu stiu daca raspunsul meu iti aduce ceva in plus dar spun si eu din experienta mea. Am nascut prin cezariana cu rahi - epidurala. M-am folosit de epidurala a doua zi dupa operatie. Treaba era cam asa: cand aveam dureri care mie mi se pareau insuportabile ceream sa mi se faca o doza de anestezic. Jumatate de ora nu aveam voie sa ma ridic din pat iar apoi eram libera. Senzatia initiala era de amortire apoi de relaxare totala. Am avut nevoie doua zile de epidurala apoi durerile erau absolut suportabile. Iti scriu mai mult mesajul pentru ca eu de exemplu, spre diferenta de Iulia, m-am pregatit pentru nastere naturala, stiam tot, respiratie, recuperare, facusem pana si gimnastica. Am nascut prin cezariana de urgenta si a doua zi plangeam ca: 1. Nu am lapte (mi s-a declansat lactatie dupa trei zile, absolut normal la cezariana) 2. Ca mie mi se rupe operatia (este doar o senzatie in realitate sunt cusute multe straturi de piele, muschi si ce o mai fi pe acolo)
Dar chiar si pentru mine epidurala este o inventie extraordinara.
Oricum nastere usoara si bebe sanatos.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
cristina_ana spune:
Iulenca, uite ca iar m-ai binedispus cu stilul tau super-haios de a povesti si a face haz de necaz! Super povestea nasterii!!!! Ar trebui sa o postezi si la "Nasterea pe glob", sa prinda curaj si alte fete care urmeaza sa nasca, si sa vada ca nu e atit de negru!
Dar acum sa-i raspund si lui Simo: Desi Iulenca a demonstrat ca se poate si fara epidurala, din punctul meu de vedere anestezia asta e mana cereasca, e cel mai minunat lucru care se putea inventa!. Mie durerile nasterii mi s-au parut ingrozitoare, acum si poate datorita faptului ca am avut nastere indusa si pe langa perfuziile cu ocitocina mi-au bagat si nu stiu ce pastila in col care a grabit si mai tare travaliul. (a durat mai putin de o ora). Dar am avut spre final parte de mult asteptata epidurala (imi venea sa o pup pe anestezista cind am vazut-o ca se apropie cu acul acela mare si gros de mine ). Pe urma nasterea a fost foarte usoara. M-a apasat moasa de vreo trei ori pe burta si asta a fost tot.
Acum nici nu ma gandesc sa nasc fara epidurala, doar ca m-a cam ingrijorat Iulenca, ca si eu o sa nasc la ELias, si poate patesc la fel cu anestezistul!!!! Eu nu-s asa de curajoasa ca ea, din pacate! Of,of, of, inca un stres in plus!!!!!
Cristina, 29+ si bebe scump
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
cristina_ana spune:
Iulenca, vroiam de fapt sa-ti zic sa faci un subiect separat cu povestea nasterii tale, ca ai asa un stil aparte si fain de a povesti, ca sigur o sa aiba succes povestea ta!!!!!
Cristina, 29+ si bebe scump
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
nikole spune:
quote:
Originally posted by Simo78
nikole ...chiar ma intrebam de ce nu ne mai "vizitezi"
In principiu eu zic sa nu-ti fie frica, de nascut tot trebuie sa nastem, eu doar vroiam sa stiu la ce fel de durere sa ma astept...adica doare, doare, dar cum doare...
Simona 29+ Matei Hicham
Simo draga, asa spune si soacra-mea...a intrat trebuie intr-un fel sau altul sa si iasa ...
Acum ca tot esti mataluta curioasa cam cum , ce fel, cat de tare doare, uite ce mi-a spus o amica de-a mea care tocmai a nascut aici fara nici o anestezie, nastere provocata.
A ajuns la spital la ora 10:45,i s-a provocat nastrea, la ora 13:00 a suit-o pe masa, la ora 13:30 a iesit bebele.
Dureri:hmmmm...spunea ca simtea o arsura in burta, ca niste crampe f puternice in momentul contractiei, iar cand contractia trecea o durere puternica in zona lombara-sacrala.
Apoi...iar urma contractia, si tot asa, pana a iesit bb.Dupa ce a nsacut a zis ca nu a mai simtit absolut nimic, nici durere, nici discomfort, aproape ca a adormit pe masa.
A fost insa o mica problema...desi travaliul a durat 4 ore, si desi a respectat instructiunile medicului, era fff obosita, si la un punct i-a spus medicului ca nu mai are putere sa impinga, efectiv nu mai poate, moment in care dr a scos bb-lu cu vacumul.
Dupa ce a iesit caputul insa, la urm contractie a reusit sa impinga corect si cam asta a fost!
Asa nastere rapida imi doresc si eu...ptr prima nastere un travaliu de 4 ore doar, e binecuvantare, zau!
Pupici la burtica!
30+
vacanta Brasil
foto burtik
Sea Paradise
morgainennis spune:
Salut! mai am putin si ajung cu bine saptamana viitoare la cele 40 saptamani. Si eu am cumparat un Kit pt epidurala. O sa nasc la Cantacuzino si sper sa nu ma uite nimeni prin sala de travaliu pt ca am o senzatie stranie ca ori o sa nasc in weekend ori la ora 4 dimineata.
Dupa ce am citit ce ati scris voi ma gandeam ca de fapt majoritatea problemelor apar cand se trezeste un sau o necajita sa faca perfuzia aia cu oxitocina ca se grabeste sa ia micu dejun apoi uita sa vada si ce efect are asupra travaliului tau.
Eu sper ca doctorita mea sa fie parolista ca mi-am pus baza in ea cu tot. (rezerva, anestezist, anestezie, prezenta la timp) daca nu o s-o sun si o sa-i scriu mesaje pana uit de durere.
A mai nascut cineva la Cantacuzino cu epidurala?
Merci de comentarii
X
iulenca spune:
Cristina_Ana sarumana de apreciere - intr-adevar cand m-am apucat sa scriu vroiam sa-mi zic parerea si atat dar m-am lungit si uite ca am povestit aproape toata nasterea. Sunt de acord cu tine - epidurala e mana cereasca mi-am dorit sa mi se faca si data viitoare o sa cer din nou sigur. Daca am avut ghinionul sa nu vina anestezistul asta e, bine ca am suportat usor totul. Tu sa nu iti faci absolut nici o problema ca la mine nu a venit anestezistul din cauza doctorului (sunt ei in shucar) dar belive me ca daca esti la Filipescu o sa vina sigur.
Pupici.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png
MARIA THEODORA
acina spune:
Epidurala a fost pt mine o minune.Eu tot cu epidurala vreau sa nasc si a doua oara.
Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
Cu totii traim sub acelasi cer , dar nu avem toti acelasi orizont.
Luna1 spune:
Simo, draga Simo! Noi cateodata gandim la fel desi eu tie nu iti zic ci citesc si ma regasesc...
Stii ca si eu eram cu epidurala, vroiam neaparat sa nasc si eu o data razand. Ei bine, m-am documentat, am citit...am un verisor nascut cu forcepsul. Cu urmari. Si cand am citit de forceps in unele cazuri (nu vreau sa sperii pe nimeni) m-am cam razgandit. E in plan, scrisa pe foaie, adica le-am scris ca daca cer epi sa-mi faca insa altfel nu. (Aici iti faci plan de nastere). Insa sper sa o evit.
La prima nastere complet naturala am ajuns la spital cu dilatatie 8. Te sfatuiesc si pe tine sa nu te grabesti la spital caci daca auzi pe altcineva suferind parca te doare mai tare, asa acasa mai faci un dus mai te uiti la tel intre contractii, mai e si sotul cu tine, parca mai usor. Iar in momentele expulziei ma crezi nebuna daca iti spun ca parca e o intarire divina? Eu nu am simtit asa niciodata insa ma durea, nu te mint, rau, insa nu mi-a curs o lacrima, nu am tipat si totul a mers snur, capul apoi inca un push si a iesit flacaul mamii. Iar in secunda doi ai uitat tot cand vezi mandrete de copil in brate. Cere sa-ti fie lasat pe piept putin imediat atunci si vei uita totul instant.
Te pup
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin