Ce vorbiti cu copiii vostri?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Originally posted by patou

mamica dulce, dac-ai sti ce bine te inteleg. sebas are 3 ani si 3 luni si nu vorbeste asa cum as vrea eu, dupa ce ca a inceput sa vorbeasca tarziu, acum nu vorbeste decat cand vrea el. Pe langa asta eu n-am reusit niciodata sa-i citesc povesti - cum aude de ele se enerveaza si pleaca . Ma tot intreb si eu unde am gresit., si ce as putea face sa remediez situatia. In orice caz ma simt coplesita si incapabila sa gasesc vreo solutie

"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"


Nu au rabdare sa le citesti ,trebuie sa le spui varianta prescurtata , actualizata si personalizata.De ex. Alba ca zapada:A fost odata ca niciodata o imparateasa rea care avea o oglinda fermecata si o intreba"Oglinda oglinjoara cine e cea mai frumoasa din tara?".Tu esti marita imparateasa, dar mai frumos si mai luminos e Rares, cel mai minunat baiat,un parfumat si mai e frumoasa si Alba ca zapada.Cind a auzit imparateasa a turbat!A chemat un vinator iscusit...etc ,etc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:
.
Ancuta,
Vreau sa-ti zic o constatare din experienta mea de mamica.Sa nu povestesti in casa,de fata cu Marc,despre problema lui cu alte persoane(tata,bunici,prieteni,etc)pt ca intelege,isi pune singur eticheta asta"am probleme cu vorbitul"si nu-si va mai da interesul sau se va rusina si mai tare si se va feri mai mult de comunicare.



corect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ancuta, noi ne jucam pe roluri din povesti si desene animate, suntem diverse personaje din Alba ca Zapada,tom si jerry, scooby si shaggy...


si eu subscriu la sfaturi:
nu declara de fata cu el ca are o problema
joaca-te multe jocuri de rol
adu un copil sau max 2 acasa (eu as zice asa de putini ca sa nu se joace ceilalti intre ei si Marc sa ramana pe dinafara)
fa stricat televizorul, computerul jocurile pe mobil, si cam tot ceea ce ii incita inteligenta de alt tip decat cel lingvistic.





Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by Sabina


si eu subscriu la sfaturi:
nu declara de fata cu el ca are o problema
joaca-te multe jocuri de rol
adu un copil sau max 2 acasa (eu as zice asa de putini ca sa nu se joace ceilalti intre ei si Marc sa ramana pe dinafara)
fa stricat televizorul, computerul jocurile pe mobil, si cam tot ceea ce ii incita inteligenta de alt tip decat cel lingvistic.





Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.





Exact. rupe-l de computer,rupe-l de calculator.

Nu trebuie sa stai ore in sir sa jucati ceva,Anca! NU fa sa para lectie,nici pentru tine nici pentru el

Singurul lucru cu adevarat eficient este sa-l soliciti toata ziua.in afara de somn, sa-l iei la intrebari zi lumina.

uite iti dau un exemplu:

tu gatesti.nu-l lasi in camera lui.il iei dupa tine si incepi.

-ori ii povestesti cate ceva,despre legumele pe care le tai,ca au crescut pe camp si il intrebi cine culege legumele (taranii) ce cloare au castravetii,etc.ii poti explica cum ploaia le face sa creasca, cum trag apa prin radacini,etc.

-ii ceri lucruri simple.ii ceri uleiul,faina, ii explici de ce sfaraie uleiul,il intrebi daca vrea sa iti aduca sarea pentru ciorba...aici poti vorbi despre gusturi..sarat,dulce,il intrebi cum e prajitura? sarata sau dulce...ii dai sa guste o muratura si ii spui ca asta e acru..

-il urci cu fundul pe masa sa se uite cum fierbe ciorba, sa fie la nivelul tau(asta ii pozitia preferata a lu' fi-mea,vede toata bucataria)

-ii pui apa si faina in castron si-l lasi sa modeleze,sa-ti explice ce face acolo...ii spui ca din faina se face painea si prajiturile..


Il tii in sah in continuu cu "da-mi aia" "unde e aia" "de ce e asa" "uite aia" "ai vazut aia"..etc.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Anca,poate arunci o privire si aici,am gasit site-ul intimplator .
LD este diagnosticul fiului meu si este undeva intre autism si un simplu retard de limbaj.
http://www.lernen-foerdern.de/bundesverbandenglish.html#top
http://www.lernen-foerdern.de/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Childhood Apraxia of Speech
Childhood apraxia of speech is a disorder of the nervous system that affects the ability to sequence and say sounds, syllables, and words. It is not due to muscular weakness or paralysis. The problem is in the brain's planning to move the body parts needed for speech (e.g., lips, jaw, tongue). The child knows what he or she wants to say, but the brain is not sending the correct instructions to move the body parts of speech the way they need to be moved
The child:

makes inconsistent sound errors that are not the result of immaturity
can understand language much better than he or she can produce it
has difficulty imitating speech
may appear to be groping when attempting to produce sounds or to coordinate the lips, tongue, and jaw for purposeful movement
has more difficulty saying longer phrases than shorter ones
appears to be worse when he or she is anxious
is hard for listeners to understand.

In order to rule out hearing loss as a possible cause of the child's speech production difficulties, an audiologist certified by the American Speech-Language-Hearing Association (ASHA) should perform a hearing evaluation

http://www.asha.org/public/speech/disorders/childhood-apraxia.htm

How Is CAS Different Than A Speech Delay?
A true developmental delay of speech is when the child is following the "typical" path of childhood speech development, although at a rate slower than normal. Usually this rate is in pace with the child’s cognitive skills. In typical speech/language development, the child's receptive and expressive skills increase together to a large extent. What is often seen in a child with apraxia of speech is a wide gap between their receptive language abilities and expressive abilities. In other words, the child's ability to understand language (receptive ability) is broadly within normal limits, but his or her expressive speech is seriously deficient, absent, or severely unclear. This is an important factor and one indicator that the child may be experiencing more than "delayed" speech. In the case of such a mismatch in skills, the child should be evaluated for the presence of a specific speech disorder such as apraxia. However, certain language disorders may also cause a similar pattern in a child. A gap between a child's expressive and receptive language ability is insufficient to diagnose apraxia.


http://www.apraxia-kids.org/site/c.chKMI0PIIsE/b.669141/k.A4B3/Family_Start_GuideHow_is_CAS_Different_Than_A_Speech_Delay.htm


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Ma bag si eu si imi cer scuze daca interventia mea e neavenita. Am inteles din postarile tale Mamica dulce, ca ii vorbesti lui Marc pe romaneste iar el iti raspunde in germana. Nu ai incercat sa comunici cu el intr-o singura limba? Germana, de exemplu, pentru ca am vazut ca locuiesti in Germania. Probabil, la varsta lui este confuz si nu stie foarte clar sa faca distinctia intre cele 2 limbi si de aceea poate vorbi pocit. Nu stiu daca e o solutie, dar poate incerci si asa. Si sti ce am mai facut eu cu pitica mea cand ii era lene sa vorbeasca, (stiam foarte bine ca poate pronunta cuvantul respectiv) ma faceam ca nu inteleg ceea ce imi cere si ii ceream sa repete si pana la urma enervata spunea corect, sau cel putin aproape corect. Poate ai incercat si tu lucrul asta. E doar o idee. In rest... ce sa-ti zic, am o colega tailandeza, casatorita cu un roman, locuieste aici. Au o fetita de doi ani si jumatate, fetita vorbeste super amestecat, nimeni nu o intelege. Cei doi soti comunica in limba engleza, pentru ca a mea colega nu stie romaneste si o condamn ca nu incearca sa vorbeasca. Ea incearca sa o invete pe copila ei in special engleza si tailandeza, in conditiile in care locuiesc aici, in Romania. Ce sa mai zicem in acest caz?
Asa ca fi tare, nu cred ca ai gresit cu absolut nimic, daca spui ca ai fost cu copilul prin n-spe doctori. Poate e doar puturos sau poate, e in perioada incapatanarii si te vede cat de frustata esti ca el nu vorbeste corect si pur si simplu se incapataneaza.
Cam atat de la mine si scuze daca postarea mea a deranjat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Ingrijorarea unei mame pentru vorbirea/comunicarea copilului este absolut fireasca, mai ales cand este vorba de un copil de peste 4 ani.Parerea mea, ca logoped, este ca deja copilul este constient ca nu pronunta corect si atunci, pentru a nu fi corectat, sau pentru a nu trezi ilaritatea, prefera sa ramana intr-o anumita mutenie.Draga mamica dulce, ti s-au dat o multime de sfaturi - toate bune.Parerea mea este ca trebuie sa descoperi in ce exceleaza copilul tau (structuri logico-matematice, aptitudini tehnice, dragoste pentru natura si animale, desen, muzica...) si descoperind acest lucru sa pornesti de acolo pentru a construi sistemul lingvistic.Nu toti copiii au aptitudini pentru limba.Nu uita ca este doar un copil suparat pe faptul ca i se fac mereu observatii despre felul in care vorbeste.Nu-l mai corecta o perioada.Lasa-l sa vina el la tine si sa initieze discutii.Nu te mai supara ca spune prea putin si atat de deformat.Copilul absoarbe deocamdata informatii.Cand o sa vrea o sa comunice.Si nu uita ca unii oameni sunt mai introvertiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

magda daca dai o cautare pe DC despre copii bilingvi, trilingvi o sa vezi ca mamica aia nu e de condamnat ci de laudat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Porumbita, stiu despre copii bilingvi si trilingvi de pe formum, chiar daca nu am foarte multe postari am citit cu interes foumul pentru ca am avut foarte multe de invatat de aici, ceea ce ma face doar sa .
Am spus doar ca o condamn pe colega mea ca nu incearca sa invete si ea romana, pentru ca totusi, sa fim constienti ca acel copil traieste in Romania, va merge la scoala si la gradinita in Romania, si ii va fi greu sa comunice(dupa parerea mea, care este nefondata pe fapte concrete)cu copii de varsta ei. In rest tot respectul pentru ea pentru ca este o persoana deosebita. Copilul are deja comportament agresiv fata de alti copii cu care se intalneste in parc, nu comunica cu ei... de aceea mi-am dat cu parerea (spun inca o data nefondata pe "stiinte exacte", nici nu vreau sa ma dau atotstiutoare, stiu ca am gresit dar am facut si lucruri bune in educatia copilului meu).
Oricum multe pentru toate mamicile.

Mergi la inceput