Sezatoarea canadiana (62)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Laurajr, sa saluti Bacaul si din partea noastra si te asteptam cu vesti, sa ne spui ce s-a mai schimbat sau ce mai e nou.
Pe sora o cheama Camelia Z_ _ _ _ _ _.
Drum bun!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare fetelor!

Azi a fost iar agitatie cu serpii astia. Pentru ca din pacate sunt cel putin doi. V-am zis ca aparuse unul asta toamna si de atunci nu l-a mai vazut nimeni si am zis ca dus a fost. Ala era mai mic, mama cand l-a vazut acum pe asta mare a crezut ca-i tot cel mic, crescut intre timp, desi era de culoare diferita. Dupa cum v-am spus am pus niste capcane acum vreo 3 zile unde l-a vazut pe asta mai mare, numai ca de atunci a tot plouat dupa cum bine stiti si nu a iesit nici un sarpe.

Azi pe la pranz am iesit sa sterg un geam pe afara, ca facuse o pasare ceva si se vedea destul de urat. Trebuia sa intru in zona unde fusese vazut cel mic asta toamna. Si noroc ca m-am uitat, ca v-am zis ca am ramas cu frica, si era sarpele mic, doarmea la soare pe un craca de tuia in fata geamului. Si acum ca va scriu si mi se furnica pielea. Am inlemnit cand l-am vazut dar noroc ca mi-am pastrat cumpatul si ca nu a miscat. M-am dus la un vecin si l-am rugat sa ma ajute. Am venit cu o grebla metalica, desi mi-a zis ca nici lui nu-i plac. Acum problema era ce sa facem cu el. Pana la urma la tot dus cu grebla aia la un colt de strada vis-a-vis unde sta vecina care a zis ca-i palc serpii... Acum ca l-am vazut pe asta mic, parca nu imi mai este chiar asa frica, dar ma gandesc cu groaza ca mai este unul, si ala mai mare un pic... Vecinul a venit putin mai tarziu sa-mi zica sa tund iarba ca lor le place sa se tarasca in iarba inalta... intre timp s-a apucat sa si-o mai tunda si pe a lui, desi de abia o tunsese dimineata...

Va tin la curent si va rog sa-mi tineti pumnii sa scap o data de ei,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

of mai Roxana, nasoala treaba cu serpii, sper din suflet sa scapi de ei cit mai curind.
Fetele, eu o sa salut Brasovul in 3 saptamini...si daca sunt amatoare, va zic ce noutati si ce schimbari s-au mai produs in cei 4 ani de absenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Emilly, te rog saluta Brasovul si din partea mea... sper sa ajung si eu intr-un viitor apropiat acolo ca nu mai pot de dor.

Long weekend placut fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Emilly

of mai Roxana, nasoala treaba cu serpii, sper din suflet sa scapi de ei cit mai curind.
Fetele, eu o sa salut Brasovul in 3 saptamini...si daca sunt amatoare, va zic ce noutati si ce schimbari s-au mai produs in cei 4 ani de absenta...

Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)

Sa-i spui din partea mea ca ma duc sa-l vad si eu peste vreo 2 luni. Aveti grija sa mai lasati si pentru noi
Cand va intoarceti? Sa vii cu vesti si povesti.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Buna fetelor!

Noi, suntem deja cu un picior acolo, la voi...in 24 mai plecam...acum facem bagaje, scoatem din bagaje, stiti voi...am o alta intrebare insa: pentru Alexandra, care are 2 anisor, trebuie sa ii ducem dovada vaccinurilor facute de la dr? sau ajunge carnetelul ei cu vaccinurile notate de dr.? ca acu mi-am amintit de asta...merci pt raspunsuri.
va pup!

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabu20050415_1_Alexandra++is.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu am mai citit de ceva timp, pentru ca am niste dureri de cap ingrozitoare. Cred ca de la sarcina, adica sper ca e ceva hormonal, sau de la raceala pe care o am de vreo doua zile, numai ca le-am cam avut de la inceput... numai ca sint prea puternice si mi-e teama sa nu fie si altceva. Mai sint fete care au suferit de dureri de cap cumplite in timpul sarcinilor? Si nervi... da' nervi, nu gluma. Abia ma mai pot controla...

Am citit despre ce ati spus despre activitati si vreau neaparat sa intelegeti ca ceea ce fac eu nu e chiar mult si nici deosebit. Dar ale mele stau si mult acasa, daca nu as face ceva cu ele, mi-ar minca urechile, zau! La ora trei sint amindoua acasa, si asa era si cind mergea Agata la gradinita. Imi si place sa ma ocup, dar o mai fac si de nevoie. Decit sa stau cu gura pe ele, mai bine pictam, desenam, decupam, citim, ne jucam, dansam... Iar carti se gasesc peste tot in oras, se numes carti de activitati sint si amestecate domeniile, dar si pe domenii diferite. De exemplu, i-am gasit Agatei doua carticele, foarte ieftine, in care ii arata cum sa deseneze, una e cu teme marine, cealaltat cu animale. Am facut cu ea la inceput din ea si acum deseneaza singura, sa vedeti ce pesti, pasari, pisici, ursuleti face... Sau am gasit razboi de tesut, micut, poate sa faca un covoras de vreo 20 de cm. Sau o pusculita porcusor, cu culorile aferente, pe care l-a pictat singura... Sau bricolaj cu margele. Cind am timp, o sa scanez citeva pagini din cartile pe care le-am facut noi si veti vedea ca nu sint cine stie ce si sigur orice copil intrebat va sti sa raspunda. Toata chestia e sa fie intrebat, multi ar sti raspunsurile, dar nu le dau pentru ca nu sint obisnuiti sa o faca.
Codritu, la 3 ani nu faceam decit puzzle-uri simple, ne uitam pe carti cu animale, culori... aha, si teatru de papusi. Tudorei nu-i place, dar Agata era innebunita dupa el. Puneam o bucata de material la dulapul ei din camera (cel din perete, cum au pe aici apartamentele), pina la jumatate, eu eram in dulap, ea isi aseza maimutoii de plus - care erau si actori la nevoie - si se uita vrajita la ce aparea deasupra pinzii, pe scena adica. Agitam maimutoii aia, povestind tot felul de chestii, inspirate din povesti, din desene, pina imi amorteau miinile. Si cind nu mai puteam eu, trecea ea la aparat, iar eu eram spectatorul. Ore intregi daca am fi putut face numai asta, cred ca nu s-ar fi plictisit, ea care nu prea avea si nici nu are rabdare prea multa sa stea intr-un loc. Adevarul este ii place teatrul foarte mult, si acum, la teatru adevarat, pentru copii, sta vrajita si se uita si traieste piesa... spre incintarea mea, ca mare pasionata de teatru.
Oanagabriela, Ange... pai ce, eu cu voi ma joc!?! Care aveti copiii la scoli bune si unde presupun ca se ocupa de copii asa cum trebuie!?! Daca la voi lectiile dureaza doua ore la scoala, iti dai seama ca la noi vor dura doua acasa, pentru ca ma indoiesc ca fara aceste doua ore de acasa, Agata ar putea invata ce invata ale voastre la scolile unde sint... si nici macar asa.

Cu Tudora nu prea imi iese cum mi-a iesit cu Agata, ceea ce-mi intareste convingerea ca nu toti copiii sint la fel. E mult mai incapatinata si daca nu vrea, nu se uita pe nimic din ce ii ofer. Are o carte cu animale, o enciclopedie, cu poze adevarate, nu desene, pe care le stiu pe de rost... si e cit un dictionar de groasa. O cara peste tot, se mai uita singura, dar cel mai mult ii place ca ea sa le arate si eu sa-i spun ce e, cum face, unde traieste, ce maninca... Mai are citeva jocuri, tot cu animale, dupa care e innebunita. La cartile cu culori, cifre, litere... nici nu se uita, pur si simplu le arunca si spune nu. Dar si cu ea am facut cite ceva din cartile de la biblioteca, aveam si scanate pe undeva paginile, cam ce se face pe luni si ani. Numai ca e alta fire, nu e atit de energica cum era si este Agata si, lucrul de apreciat la virsta ei, stie sa se joace singura. Se duce din cind in cind in camera ei, isi ia cite o jucarie si se joaca de una singura si cite jumatate de ora. Si daca voi credeti ca eu o deranjez ca sa lucrez ceva cu ea... va inselati! De exemplu, acum cind scriu, amindoua se joaca in camera lor. Agata a venit de trei ori sa facem ceva, Tudora e acolo de pe la 4 si cred ca mai sta, ca a luat o carte care vorbeste si se amuza cu ea nevoie mare. Ale mele au jucarii si nu prea. Le-am mai luat cite ceva, cind am avut bani sau cind am gasit ceva chiar interesant, dar in mare, eu nu sint de acord cu multe dintre jucariile care sint pe piata, si nu numai pentru ca sint extrem de scumpe. Dar nu le gasesc educative, ci dimpotriva, prea moderne, prea colorate, prea tipatoare, prea obositoare. Nu toate, evident, dar putine sint cele care sint pe placul meu. Asa ca, la capitolul asta, ale mele nu sint deloc la curent cu piata jucariilor si daca Agata intra intr-o discutie despre jucarii, s-ar putea sa nu prea aiba nimic de spus. Nu are televizor, adica are unul micut la care se uita la desene dimineata, pina pleaca la scoala, deci nici macar in reclame nu le-a vazut.

Hai, ca m-am intins...

Adseana, noi am avut o foaie de la clinica unde am facut controalele medicale. I-am dus carnetul de vaccinuri si medicul care s-a ocupat de noi (cel platit de guvernul canadian) a completat o foaie cu tot ce scria in carnet si acea foaie am folosit-o peste tot aici. Asa a fost la noi, nu stiu cum a fost la altii si nu stiu cum e acum...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

doamnelor, am nevoie de ajutor. problema e urmatoarea: vreau sa le fac fetelor pasapoarte canadiene, nu pleca nicaieri, just in case. ele s-au nascut aici, au certificat de nastere, forma mica. pe aplicatie scrie ca e ok dar in anumite circumstante e nevoie de forma lunga. de ex: in caz de parinti divortati sau ceva de genul asta. eu pe asta nu o am, o pot cere la starea civila dar dureaza. pe forma mica nu scrie numele parintilor, numai data si locul nasterii. eu lucrez linga un centru de pasapoarte si mi-e comod sa merg sa aplic pt ele. am o banuiala ca imi vor cere forma lunga (pe care scrie numele parintilor) pt ca eu si fetele avem alt nume de familie, pe fete le cheama ca pe tatal lor.

intrebare: a mai aplicat cineva pt pasaport si nu a fost nevoie de forma lunga? stiu ca il pot trimite pe sot sa faca coada dar ii e peste mina, eu fug in lunch de la servici. merci mult.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Pentru Adeseana...noi am mers la dr de familie a lui Moni si am cerut sa completeze o fisa tip in limba engleza pentru vaccinurile facute in Romania(fisa a fost adusa de noi-am gasit-o intre formularele de pe forumul montreal.ro sau quebec.ro).Am platit cat a cerut ca e greu cu tradusulsi asta a fost tot.Am mers cu fisa respectiva la CLSC de care apartinem si ne-a dat ce vaccinuri mai avem de facut.
Adseana,drum bun si mult noroc in Canada ca tare o sa ai nevoie!

Laurajr : Drum bun si vacanta placuta in Romania !!!

Gabi & Moni 5 ani

[URL=http://www.slide.com/s/RoSX3DAP6T9C783Xb5P685l1WsK9BzS6?referrer=hlnk][/URL]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Nelia, eu am avut la ambele sarcini dureri cumplite de cap+ greata+arsuri. Din pacate, in cazul meu au tinut toata sarcina, desi teoretic ar fi trebuit sa dispara dupa ce a miscat bebeul.
Pentru dureri de cap am folosit Tylenol ( daca mai imi aduc bine aminte nu este contraindicat in sarcina, dar intreaba si tu medicul
sa fii sigura), pentru greturi Dyclectin ( de asta sunt sigura ca doctorul mi-a zis ca nu are efecte asupra bebelusului) iar pentru arsuri Tums.
Oricum ca regula generala, durerile de cap se atenuau cand eram odihinita si deveneau insuportabile cand eram obosita. La oboseala stii leacul, dar cam greu de urmat cu doi copilasi.i
Astept si eu sa vad ce cartulii ai folosit pentru Agata , cred ca e cazul sa ma ocup si eu mai serios de Julia....pana acum puzzle-uri la greu si citit povesti. M-am mirat ca am vazut ca a inceput sa recunoasca o parte din litere...probabil la gradi se ocupa de ei in sensul asta...ca eu am folosit doar jocul acela cu litere magnetice.

Sanatate multa si incearca sa te odihnesti.

Mergi la inceput