Sezatoarea canadiana (62)
Raspunsuri - Pagina 7

lorelaim spune:
Va multzumesc frumos pt raspunsurile ref la cartzi. Uite ca la Winnie the Pooh nu ma gandisem... Eu ii citesc carticele cu Dora the Explorer, Clifford the Big Red Dog, Fifi & the Flowertots si bineintzeles Disney (Gabisor e topita dupa Bambi!).
Ange - si noi am fost fan mare a lui Costco pe cand eram in Canada. F multe cartzi f interesante am cumparat (la pretzuri f rezo) de la Costco. Dupa cum ai spus si tu cele din colectia Disney, si am gasit f multe si din colectzia Les Imageries. La Maxi de pe Cote de Neiges gaseam de asemenea carticele cartonate (editate de DK) pt mititei (10 luni+).
Pt cei interesatzi de idei de activitatzi, fetele de pe DC au descarcat pe 4shared.com:
GHID PRACTIC pentru cresterea copilului pana la 5 ani;
Jossey-Bass,.Smart_Play_-_101_Fun,_Easy_Games_That_Enhance_Intelligence.[2004.ISBN0471466735
si
101_+_Ways_to_Keep_Kids_Busy.
Eu nu le-am citit - le-am "rasfoit" doar (privit pe calcu - ca nu le-am printat) asa ca nu pot sa spun daca-s faine sau nu.
O seara faina va doresc,
Lorelai
http://community.webshots.com/user/lorelaim
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

nelia spune:
Rocs si alte fete interesate, voi face o lista cu cartile pe care le avem noi in casa si pe care le-am facut cam de pe la 4 ani sau un pic inainte. Sint in toate trei limbile, predomina romana acasa, dar de la biblioteca am luat numai in franceza. Am si cumparat citeva, dintre care una mai groasa, pentru maternelle. Voi scana si citeva pagini din fiecare, ca exemplu.
Cu durerile de cap e nasol, si da, si la mine pot sa spun ca se agraveaza cind sint obosita, de exemplu in zilele de cursuri, cum a fost cea de ieri, devin chiar insuportabile. Multumesc pentru raspunsuri.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

gabid spune:
Nelia,cartea pentru maternelle este una groasa...am vazut-o la Costco dar nu stiam daca este buna...
Pentru noi anul acesta a fost mai dificil ca a trebuit sa invete franceza.Acum pot incepe sa fac cu ea si carti pt maternelle pt ca a inceput sa vb in franceza destul de bine.
Noi am cumparat ceva carti in franceza si am luat mai multe de la biblioteca numai in franceza.Daca au animalute toate cartile sunt super pentru Moni...nu conteaza daca sunt in franceza sau romana.
A mea a inceput la garderie sa faca litere si cifre si va spun sincer ca multe a invatat din desenele animate cu DORA.
Gabi & Moni 5 ani
[URL=http://www.slide.com/s/RoSX3DAP6T9C783Xb5P685l1WsK9BzS6?referrer=hlnk][/URL]

gabid spune:
Una din hartiile primite de la scoala prezinta activitatile pe care trebuie fii-mea sa le faca in aceasta vara pt a se pregati de intrare la maternelle:
-je découpe;
-je regarde des livres;
-je fais des casse-têtes;
-Je dessine;
-je joue au ballon;
-je m'habille sans aide;
-je ranconte mes activités;
-je joue avec mes amis;
-je range mes jouets;
-J'aide mes parents;
Daca copii vostri fac toate acestea sunt gata sa intre la maternelle!!!
Noi avem cateva probleme la aranjatul jucariilor si la culcatul la ora 8 seara.A mea nu vrea si pace sa se culce devreme!Noi o ora citim povesti inainte de culcare si cei de la scoala mi-au spus ca in cazul acesta ar trebui sa mergem la culcare la 7.Mie mi se par cam exagerati.
Gabi & Moni 5 ani
[URL=http://www.slide.com/s/RoSX3DAP6T9C783Xb5P685l1WsK9BzS6?referrer=hlnk][/URL]

oanagabriela spune:
Antonia a inceput sa mearga la scoala ei de la pre-maternelle (la 4.5 ani). Deci noi nu ne-am pus problema ce trebuie sa faca si cind, pentru ca facea oricum la scoala.
Si se culca (de cind este bebelus) f.tirziu si se scoala devreme. De cind cu scoala, tot la 9:30 seara mergem la culcare, care debuteaza cu povestea de seara. Daca este obosita, adoarme imediat. Daca nu asculta povestea pina la sfirsit...
Si noua ne-au spus ca ar trebui sa mearga la nani mai devreme, dar asa este felul ei, are nevoie de mai putin somn, deci mergem dupa ritmul ei. Simbata si duminica dormim cu totii dupa-amiaza si ne culcam dupa ora 10:00...
Legat de carti, pe linga cele de la Grolier, ii plac mult cartile din colectia "Imagerie". Avem o prietena f.buna care ne-a facut cadou...Pe urma mergem la biblioteca si luam carti de toate felurile, pe care le citim seara. De cind stie sa citeasca, are si ea partea ei...
Oricum la orice ocazie ii cumparam si cite o carte, ca sa se obisnuiasca cu ele si sa le aprecieze...
Desi sintem amindoi informaticieni, Antonia nu are acces la calculator. Am evitat sa-i aratam ce se poate face pe calculator (jocuri, etc) si deci avem liniste...Cind va veni vremea sa ceara ea, vom vedea...
In rest am cautat desene animate "duioase" gen Disney, pe urma am trecut la filme "comice" (Asterix) si "instructive" (Tintin, Jules Verne, Les decouvreurs du monde). La canalele de desene de la TV se uita mult mai rar.
Am dus-o de mica la expozii de pictura, la muzee, la concerte de muzica pentru copii, la balet, la teatru.
Chiar daca nu isi aduce aminte de tot ce a vazut si auzit, in final tot va ramine ceva pentru mai tirziu, si pe care speram sa putem sa construim o cultura generala gen "europeana" si nu "nord americana". Acesta este si unul din motive pentru care am dus-o la Marie de France, au o mare deschidere catre arta, limbi, cultura in general.
Vise de parinti...

lai spune:
Bebitzu, Ira, Oana, multumesc pentru raspunsuri
Ira, multumesc pentru invitatie, mi-ar face placere sa ne cunoastem!
Lai

codritu spune:
Nelia, merci de raspuns. Noi deocamdata ii citim din diferite carticele, desenam( de fapt mazgaleste), puzzle nu are rabdare sa faca, mai lipim stikere. Dureri de cap si eu am avut cu Petra pana prin luna a 3a, nici nu puteam sa dorm culcata ca simteam ca imi crapa capul, plus greturi si crampe, iar dupa aia au inceput arsurile. Sanatate multa!
Emilly merci de numar o sa sun si eu.
Comorile lui mami

nelia spune:
Am intarcat-o pe Tudora!!!
Fara scandal, nici macar o lacrima, i-am tot redus lapticul si pentru ca alaltaseara am venit de la curs si ea dormea, iar mie imi plesnea capul de durere, nu i-am dat cind s-a trezit sa ma verifice, dimineata i-am dat doar un pic de tot si apoi am plecat de linga ea rapid, ca era tirziu si trebuia sa ne pregatim de plecare... si mi-am spus ce-ar fi sa...!?! Asa ca, ziua i-am tot spus ca acum e fetita mare si trebuie sa incerce sa adoarma fata titzica, ca mami nu mai are laptic (ei, nu!) si multe din astea, la un moment dat cind i-am spus ca trebuie sa adoarma ca fetitele mari, m-a intrebat: ca Agata? Si eu i-am spus ca da, ca Agata... si asta a fost. Cind a venit ora de titzica, i-am spus ca e fetita mare si trebuie sa adoarma singura. Ca Agata? Da! Aaaa! Si a vrut in brate la mine, calare pe mine, cum adormea cind era bebelus, i-am spus Alba-ca-Zapada pina a adormit. Dimineata nici macar nu a cerut-o, s-a trezit, s-a dat jos din pat si s-a dus la frigider si a spus ca vrea lapte! I-am incalzit un picut de lapte si cu o prajituruca cu curmale facuta aseara... si gata! S-a incheiat un capitol foarte important din viata noastra!!! Nu-mi vine sa cred ca a fost totul atit de usor! Acum sa vedem cum vor reactiona sinii mei, pina acum sint bine.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

lorelaim spune:
Felicitari Nelia :-) Cu nostalgie imi amintesc cu, cat regret am acceptat ca bb Gaby nu mai vroia titi... Doamne-Doamne ce trista ma simteam ca nu mai are "nevoie de mine" ca altadata :-)
Pt dureri de cap in pregnancy:
http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/2035.html
http://www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/headaches.html
http://www.marchofdimes.com/pnhec/159_15289.asp
Multa sanatate si numai bine va doresc,
Lorelai
http://community.webshots.com/user/lorelaim
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

madishor spune:
Am gasit un site cu jocuri educative si un fel de desene animate interactive pentru copii de la 0 la 10 ani. E si in engleza si in franceza http://www.uptoten.com/ . Excelent, dupa parerea mea - cu jocuri grupate pe ce anume dezvolta si povesti frumoase.
In materie de carti noi ne facem piata de la scoala, unde vine catalogul de la Scholastic in fiecare luna. Au de la Kindergarden in sus, pe varste si subiecte. Am gasit si pentru junior (4 ani) cate ceva. Nu stiu daca se poate comanda direct de pe site.
Niste serii care mie im plac, dar merg de pe la 5 ani, sunt cele cu Franklin. Am mai luat carti Scholastic de la Costco.
madishor