Sezatoarea canadiana (62)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

am tot intrat zilele astea pe acest topic, am citit si pur si simplu n-am avut cuvinte ..cata durere si suferinta este in sufletul Laurei...
sa ne rugam lui Dumnezeu sa aiba grija de ea si de micuta Diana
eu aveam o veste buna, pe 7 iulie vom ajunge si noi in Montreal, unde vom incepe o noua viata. ca tot ce este nou, si cred ca toate va amintit inceputul, sunt putin speriata de cum va fi noua noastra viata...asa ca orice sfat, pentru un nou venit, le astept cu mar e placere si interes...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Aseara, ca in fiecare seara de marti, in bucataria mea, care serveste si de hol de intrare in casa, era un balamuc de zile mari: 4 adulti care intrau si ieseau si se incaltau si-si scoteau genti si geci pe usa, sa ajunga in masina, in viteza maxima, ah!, iar intirziem la karate. Radu statea in mijlocul sufrageriei, complet relaxat, se juca la game boy. Careva l-a zorit, altul a strigat la el sa se duca la wc, al treilea l-a certat ca nu e inca imbracat, eu l-am bombanit ca iar se joaca la game boy dar vrea centura albastra la karate... Copilul si-a salvat jocul, a zis ca da, ok, stati asa ca ma duc, s-a si dus intr-un sfirsit, cu 4 adulti care mai de care mai grabit si mai stresat ca, iaca, iar intirzie plodul la karate!
Cinci minute mai tirziu, statea in fund pe holul de trecere, unde se aduna tot praful si toata mizeria de afara, in kimonoul alb, si isi punea sandalele, intr-un ritm care-ar fi scos din minti si pe cel mai rabdator sfint. Am deschis gura sa il cert, chiar nu vede ca-si face kimonoul ala negru tot? Chiar nu-l intereseaza ca iar face penitenta la karate ca se mosmondeste atita? Chiar il doare in cot ca noi stam dupa el, poate - poate se misca? N-am zis decit "Radu" si, in fractiunea urmatoare de secunda, am vazut-o pe Diana, mica - mica, pe patul ei de spital, cu Laura alaturi. Si am tacut, am tacut dorindu-mi sa pot citi aici ca Diana sta in praful din mijlocul holului, la ea acasa, se incalta si se mosmondeste, o sandalutza, ceva de zis, inca o sandalutza...
Nu stiu cum sa termin ce-am scris aici. Incerc sa spun ca ne rugam pentru Diana, ca o purtam mereu in gindurile noastre, ca speram sa treaca peste fiecare incercare... Am sentimentul ca vorbesc in sabloane si ca, oricum as scrie cuvintele fug de la mine. Imi imaginez asa, gindurile noastre, rugaciunile noastre, ca un halou in jurul Dianei, ceva care sa nu lase raul sa mai ajunga la ea... Si imi doresc incredibil de mult sa o ajute...
Tot incerc sa fiu concreta, hai sa vedem daca putem face desene pentru Diana, impreuna cu copiii nostri, poate ne vedem rapid in wk-end si le punem intr-un plic mare, le trimitem la Piticutz si sotul ei i le poate da Laurei... Piticutz, s-ar putea? Doamnelor, voi? Nici n-ar trebui sa ne vedem neaparat, ca fiecare are ceva de facut si timpul e scurt sa gasim ora la care sintem toate disponibile, doar sa stabilim ca le punem la x acasa, in cutia ei postala, nici nu trebuie sa o deranjam, acea x le pune in plic si le trimite... Eu stau in Laval, Chomeday. Cine vrea sa le aduca la mine, cu drag.
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Simonna de acord. O sa-mi gasesc timp sa dau o fuga in we, daca-mi dai adresa. Si ma pun la dispozitie, adresa: Ile Perrot. Eventual cine nu poate ajunge la Simonna, le poate aduce la mine inainte. Din ce am citit la Generale, am vazut ca s-ar putea sa plece la Vancouver vineri, in acest caz, ar trebui sa avem adresa unei fete din Vancouver care i le-ar putea duce la spitalul de acolo.

Va pup,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

stefany_p multa bafta in noul inceput de drum. cu sfaturi generale e mai greu zic eu (eventual mai de detalii despre ce anume te-ar interesa), mai bine pune tu intrebari punctuale. Vezi ca daca citesti ultimile doua capitole cred, ai sa vezi din experienta Adseanei care de abia a ajuns. Sper sa te ajute! Mai intra, daca nu ai facut-o deja, pe montreal.ro si quebec.ro si mai vezi link-urile de la inceputul de capitol.

Bafta multa!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Dana, iti doresc vacanta placuta si asteptam impresii si poze !
De ce s-a intors maseuza din State, se dusese doar in vizita sau definitiv ? Ma bucur ca iti place Geneviève, chiar am vorbit cu mamica ei de tine, zicea ca esti f draguta.

Io ma mut exact pe 23, pica intr-o sambata, si la noi coincide cu chiria cateva zile, de pe 23 pana pe 1. Nu m-am gandit inca la internet, asta e ultima mea grija acum, si asa sunt f ingrijorata cu ce va fi.

Roxana, stiu ca trebuia sa-i dau ceva partituri lui Seba, poate ne mai vedem peste cateva zile prin vreun parc si facem schimb de note muzicale. Bafta la CD-ul de sfarsit de sezon ! Ce-o sa interpreteze, en passant ?
Noi nu avem nevoie sa varuim, este atat de frumos facut incat noi nu am fi putut niciodata concepe asa ceva. Casa are un fel de "brau" de lemn in partea de jos si culorile sunt impartite complementar, ma bucur f mult in plus ca nu am pereti albi in casa, ma saturasem de atata alb si imi umplusem peretii de tablouri ca sa mai acopar albul, dar acum va fi ok.

Femme, nu stiu nimic despre vaccinul contra meningitei, nu am auzit de asa ceva.

Ina, merci mult pentru sfaturile cu mutarea, nu ma gandisem sincer la pungi de gunoi din alea mari. Nu mai fii trista ca o sa fie bine, o sa vezi, Diana e f puternica !

Lorelai, bafta cu vacanta in Spania. Cea mai importanta trusa medicala dupa mine e asigurarea de calatorie. Ca daca fereasca dumnezeu se intampla ceva sa fiti acoperiti financiar. Apoi pansamente, antifebrile, dezinfectante.

Stefany-p, felicitari pt. sosirea ta in Montreal ! In general drumul unui nou emigrant aici intra cam in aceleasi tipare in primele luni, insa daca ai pune niste intrebari concrete poate ca ne-ar fi mai usor sa te lamurim.

Simonna, diseara o pun pe Sofie la treaba pentru Diana ... sa-i transmita dragoste si putere prin desenele si rugaciunile ei. O sa vad daca o sa am si timp sa ajung pe la posta, sau poate ne vedem cu toatele prin vreun parc.

Fetelor, voi cand v-ati mutat cum ati facut cu posta ? Ca noua ne-au venit facturi si scrisori ale chiriasului anterior vreo 2 ani dupa ce se mutase ! Unde trebuie sa anunt, aveti vreo idee ?

Doamne dumnezeule, ajut-o pe Diana si fii alaturi de parintii ei minunati. Noi suntem si vom fi in continuare alaturi de ei atat la nivel emotional si empatic, cat si concret, cu ajutor financiar sau cu ce fel de ajutor va fi omeneste posibil de la o asa distanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ira, trebuie sa anunti la posta, platesti si le primesti la noua adresa. Poti plati pe 6 luni sau 1 an.

Fetelor noi, multa bafta si acomodare usoara.

Urmaresc si eu subiectul la generale, deschid cat de des pot, astept sa citesc cat mai repede ca Diana e bine, la fel si Andrei si Laura. Doamne cat de fragili suntem. Am vazut pozele pe care le-a pus Nelia si mi-a ramas in minte una in care Diana rade si este atat de frumoasa, sper s-o vad din nou in ipostaza asta. De cele mai multe ori ma simt vinovata cand ma bucur de Christine gandindu-ma la Laura. Doamne Ajuta !

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

quote:
Originally posted by Simonna
Tot incerc sa fiu concreta, hai sa vedem daca putem face desene pentru Diana, impreuna cu copiii nostri, poate ne vedem rapid in wk-end si le punem intr-un plic mare, le trimitem la Piticutz si sotul ei i le poate da Laurei... Piticutz, s-ar putea? Doamnelor, voi? Nici n-ar trebui sa ne vedem neaparat, ca fiecare are ceva de facut si timpul e scurt sa gasim ora la care sintem toate disponibile, doar sa stabilim ca le punem la x acasa, in cutia ei postala, nici nu trebuie sa o deranjam, acea x le pune in plic si le trimite... Eu stau in Laval, Chomeday. Cine vrea sa le aduca la mine, cu drag.
Simonna

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Sigur ca se poate, iti trimit pe PM adresa mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Aseara i-am scris Laurei, de fapt i-am trimis rugaciunile ptr Sfantul Anton. Mi-am sucit creierii vreo 10 minute ce sa-i scriu in introducere...eu nu as fii capabila sa vorbesc cu ea la telefon, sau cred ca eu as plinge si ea mi-ar da taria sa ma redresez.
Azi noapte am visat-o , parca la spital, pe Diana nu am vazut-o in visul meu.

Cred ca ce s-a intimplat cu Diana ne-a marcat pe toate si e normal sa fie asa.Nici un copilas pe lumea asta nu merita atita durere, si nici o mama oricita putere ii da D-zeu, parca la ei e prea mult.

Ideea cu trimisul a ceva produs de copiii nostrii, desen, vedere, orice e ff buna. O sa ma gindesc si eu la ceva ptr copii mei.

Irina, maseuza se dusese definitiv in Seattle.

Merci ptr urarile de vacanta.
Loreliam, si ai putut sta fara nisip 19 ani?
Eu ma duc pe plaja cind soarele rasare si plec cind apune, asa de disperata sunt cu plaja.Si ai mei sunt la fel, inclusiv sotul.
Distractie placuta in Spania si asteptam poze.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

IRA!!!
Ptr. corespondenta poti intra si pe internet pe adresa de la POSTE CANADA: www.demenageur.ca -sau exista formulare la posta ,le completezi cu 2 acte de identitate si banii de rigoare rezolvi probleme.Totul e sa rezolvi acest lucru cu 2 sapt. inainte ca sa aibe timp sa iti schimbe totul.
Ptr. 1 an e cam 70-80$ ...nu stiu cit e ptr. mai putin dar poti intreba .Sa aveti noroc in casa noua si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

femme,

Despre vaccinuri: vaccinul pentru gripa se face cam in luna octombrie, deci mai bine il faci in Romania, ca aici poate ajungi prea tirziu. Eu o vaccinez pe Antonia in fiecare an pentru gripa, de cind era micuta.
Pentru meningita: nu intra inca in lista de vaccinuri recomandate, de obicei se face cite o campania in caz de epidemie. Noi am prins o astfel de campanie cind Antonia avea 2 ani si i l-am facut (dar nu era obligatoriu). In rest, pe linkurile date de Lorelai vei afla mai multe informatii despre vaccinurile care se recomanda in mod normal la copii. Eu in plus i-am facut cel pentru varicela. Daca le faci la CLSC (dispensarul de stat) sint gratuite.

Ira,

Spor la mutare si nu te stresa prea tare...Si noi am pus hainele in saci de plastic si am carat cu masina tot ce nu era mobila voluminoasa.
Poate ne vedem prin parc zilele astea si punem desenele pentru Diana impreuna. Daca veniti prin Joyce, da-mi de stire...

Lorelaim,

Cam ce iau eu ca medicamente de copii: Tempra (o sticla mai maricica), ceva de tuse, ceva pentru diaree si greata, picaturi de nas, plasturi si Polysporin pentru mici rani, picaturi pentru dureri de urechi (Otocalm), calmant pentru ciupituri de tintari.
Si vacanta placuta...

Podeanu

Va urez vacanta placuta si sa veniti relaxati si plini de energie.

Mergi la inceput