Sezatoarea canadiana (62)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Dana (Podeanu) & Nelia - si eu sunt la fel, de cand "traiesc" tragedia acestei familii - privesc cu alti ochi viata... Incerc sa nici nu dau atentie maruntelor prostioare facute de Gabisor, sau sa ma mai "supar" pe neatentia sotului la maruntele treburi gospodaresti. O clipa poate schimba definitiv viata! Cat de fragili suntem!
Pe mine Sf Anton m-a ajutat de fiecare data (ma duceam cu atat placere si drag la biserica Notre-Dames-des-Neiges de pe Cotes de Neiges)! De-asemenea imi placea sa ma rog la Oratoire la Sf Joseph si la Sf Fecioara Maria, cat si la biserica Saint Joseph de Mont-Royal. http://www.unitepastorale.org/
Datorita lor as putea spune am servici, am sot si am copil. Bunul Dumnezeu a vegheat asupra noastra de fiecare data.
Multa sanatate si numai bine va doresc!

P.S. Nelia ti-am raspuns la e-mail.

Lorelai
Digital Macro 5,Digital Macro 4,
Digital Macro 3, Digital Macro 2, Digital Macro 1, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Of, sa dea domnul sa fie bine, stiu si simt ca un corp atat de micut se poate reface mai bine decat unul mai matur.

Ca sa mai schimbam atmosfera in asteptarea vestilor bune de la Laura,
pot sa va zic ca noi azi de dimineata ne-am apucat de impachetat
am inceput cu sertarele, am golit totul si am sortat toate tampeniile pe categorii prin cutii; am strans totul in camera Sofiei, ca asta mi se parea cel mai greu,
mii de jucarii mici, tou-toux-uri, hainute de deghizare, carti de joc, puzzle-uri, am pus totul in vreo 10 cutii si le-am lipit cu ductape.

Era o dezordine de nedescris. Acum e numai ordine, dar urat, numai dumnezeu mai stie ce sa faca ca sa ne fie pe plac.

Am dat si toate ornamentele ei jos de pe pereti, arata cam dezolant camera, dar am incurajat-o pe Sofie spunandu-i ca la noua casuta o sa aiba 2 camere numai ale ei.

As fi vrut sa intreb daca a existat cineva care nu a dezasamblat mobila. Ca am niste chestii de la Ikea si daca le desurubez, mi-e ca raman asa :-). Desurubate.

Cred ca o mare parte din cutii o sa le ducem cu masinuta noastra, inainte, nu cu camionul.

Voi aveti ceva sfaturi sa-mi dati ? Din experientele voastre cu mutatul ?

Fetelor, dar voi mai stiti ca era o fata in Toronto, am uitat cum era nick-ul ei, cu 2 baietei bolnavi ? Am donat si bani de aici, de pe forum. Ei ce-or mai fi facand, mai are cineva vesti ?

Sofia mea e dintr-o data foarte cuminte, cred ca a simtit ca suntem speriati rau cu toate necazurile Laurei. Nu ne mai iese din cuvant. Si paranoia mea a depasit orice limita, cand ajung acasa o tin numai lipita de mine, cred ca o s-o traumatizez intr-un final.

Mai dati si voi vesti, ce mai fac bebeii vostri ?

Va arat ultima poza cu minunea mea extraordinar de pretioasa
care ne-a spus ca ea stie ca e cea mai frumoasa, dar doar pentru noi 2,
ca si prietena ei Yasmina e cea mai frumoasa, dar pentru parintii ei. Geaba am asigurat-o eu ca e cea mai frumoasa din lume pt. oricine, ca nu m-a crezut, e mai matura decat mine, vaz' treaba.

http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/?action=view¤t=DSC07147.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ca si voi si la mine s-a schimbat ceva de cand am aflat de aceasta drama a Dianei. Cum spunea si Conchita la celalalt subiect, am impresia ca-i stiu de cand lumea si de aceea ma doare si mai tare sufletul pentru ce li s-a intamplat. Doamne ajuta ca asa cum zicea si Nelia sa putem sa ne bucuram impreuna de pasii mici dar pozitivi facuti de Diana si sa ne rugam ca Laura si Andrei sa aibe amandoi puterea necesara pentru a trece mai usor peste ceea ce li se intampla.

Parca imi este mai greu sa ma bucur de reusita si de veselia copiilor mei, gandidu-ma ca altora le asta de greu. Dar in acelasi timp ma gandesc ca ar trebui sa ne bucuram mai mult si mai mult de fiecare reusita a lor si sa-i multumim lui Dumnezeu pentru fiecare clipa de fericire si sanatate daruita, pentru ca pana la urma asta-i cel mai important lucru. Lorelai, ai dreptate, trebuie sa mai trecem cu vederea micile greseli ale copiilor si ale celor apropiati, atata timp cat suntem impreuna si sanatosi, este cel mai important.

Ira, spor la treaba cu mutatul si felicitari pentru masina de spalat. Si noi anul trecut pe vremea asta tot impachetam. Noi ne-am suprapus o luna cu chiria si asa am putut sa facem modificarile dorita, sa vopsim pe gustul nostru, etc. Si in timpul asta am tot carat cu masina noastra mereu cutii si iar cutii, astfel incat pentru camionul de mutat sa ramana doar mobila si alte lucruri mai mari. Cel mai greu a fost cu pianul, dar pana la urma ne-am descurcat si cu el. Apropos de pian, Seba pregateste cateva piese pe care le va inregistra pe un CD, ca sfarsit de sezon. Am vazut poza cu Sofia, sa va traiasca!

Cam atat despre noi. Am tot scris si rescris mesajul, la un moment dat m-am gandit chiar sa nu mai scriu, ce sa scriu eu in plus fata de ce s-a spus deja???, dar pana la urma mi-am facut curaj. Cred ca si alte fete ar vrea sa scrie dar le vine greu. La un moment dat m-am gandit si eu sa-i sun pe Laura sau Andrei dar cred ca mi-ar fi greu sa vorbesc. Pana la urma i-am scris Laurei si i-am trimis cateva rugaciuni sa-i citeasca Dianei. Doamne ajuta ca Dumnezeu si Maica Domnului sa-i aibe in grija lor in continuare. Dana poate ii poti trimite si tu pe mail rugaciunile frumoase pe care le-ai scris pe celalalt subiect.

Va pup,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by pitilache

Ca si voi si la mine s-a schimbat ceva de cand am aflat de aceasta drama a Dianei. Cum spunea si Conchita la celalalt subiect, am impresia ca-i stiu de cand lumea si de aceea ma doare si mai tare sufletul pentru ce li s-a intamplat. Doamne ajuta ca asa cum zicea si Nelia sa putem sa ne bucuram impreuna de pasii mici dar pozitivi facuti de Diana si sa ne rugam ca Laura si Andrei sa aibe amandoi puterea necesara pentru a trece mai usor peste ceea ce li se intampla.

Parca imi este mai greu sa ma bucur de reusita si de veselia copiilor mei, gandidu-ma ca altora le asta de greu. Dar in acelasi timp ma gandesc ca ar trebui sa ne bucuram mai mult si mai mult de fiecare reusita a lor si sa-i multumim lui Dumnezeu pentru fiecare clipa de fericire si sanatate daruita, pentru ca pana la urma asta-i cel mai important lucru. Lorelai, ai dreptate, trebuie sa mai trecem cu vederea micile greseli ale copiilor si ale celor apropiati, atata timp cat suntem impreuna si sanatosi, este cel mai important.

Ira, spor la treaba cu mutatul si felicitari pentru masina de spalat. Si noi anul trecut pe vremea asta tot impachetam. Noi ne-am suprapus o luna cu chiria si asa am putut sa facem modificarile dorita, sa vopsim pe gustul nostru, etc. Si in timpul asta am tot carat cu masina noastra mereu cutii si iar cutii, astfel incat pentru camionul de mutat sa ramana doar mobila si alte lucruri mai mari. Cel mai greu a fost cu pianul, dar pana la urma ne-am descurcat si cu el. Apropos de pian, Seba pregateste cateva piese pe care le va inregistra pe un CD, ca sfarsit de sezon. Am vazut poza cu Sofia, sa va traiasca!

Cam atat despre noi. Am tot scris si rescris mesajul, la un moment dat m-am gandit chiar sa nu mai scriu, ce sa scriu eu in plus fata de ce s-a spus deja???, dar pana la urma mi-am facut curaj. Cred ca si alte fete ar vrea sa scrie dar le vine greu. La un moment dat m-am gandit si eu sa-i sun pe Laura sau Andrei dar cred ca mi-ar fi greu sa vorbesc. Pana la urma i-am scris Laurei si i-am trimis cateva rugaciuni sa-i citeasca Dianei. Doamne ajuta ca Dumnezeu si Maica Domnului sa-i aibe in grija lor in continuare. Dana poate ii poti trimite si tu pe mail rugaciunile frumoase pe care le-ai scris pe celalalt subiect.

Va pup,
Roxana

Roxana, da-mi si mie adresa Laurei de email.Zicea cineva pe subiect ca ii printase primele 15 pagini si i le-a dus.Dar nu conteaza, e mai bine sa i le trimit direct ei.

Of, daca am putea da timpul inapoi...

Noi plecam in vacanta simbata vitoare, vacanta la care visam din februarie cind am cumparat-o. Dar acum la fiecare gind fericit despre vacanta ma intristez imediat ca-mi amintesc de Diana si asa mi se stringe sufletul.

Irina, mutare linistita (cind exact te muti?)si nu desface mobila ca asa ramii cu ea.
maseuza mea de plecase in State se intoarce inapoi.Eu insa o plac mai mult pe Genevieve (inca odata merci Irina)si nu o mai "las" din miini.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Dana ti-am trimis.

Vacanta placuta si te asteptam cu poze!

Va pup,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

quote:
Originally posted by Podeanu

Roxana, da-mi si mie adresa Laurei de email.Zicea cineva pe subiect ca ii printase primele 15 pagini si i le-a dus.Dar nu conteaza, e mai bine sa i le trimit direct ei.

Eu ziceam pe subiect ca i-am printat ce aparuse pe subiectul acela pina duminica la ora 1 p.m. (ora noastra), dar nu de la inceput, ci de pe la pagina 12 sau 15, nu imi mai amintesc exact, stiu ca erau vreo 40 de pagini listate.

Nu stiu cum si cit dureaza pina trimiti pe adresa spitalului ceva pentru Laura sau Diana, daca crezi ca poti trimite de urgenta ceva, pot sa ajut si eu; pune-le pe adresa mea in alt plic mai mare, sotul meu lucreaza la acelasi spital unde sint ele si as putea sa trimit prin el orice ar sosi.Ar fi o idee (nu stiu daca ti se pare si tie ok) ...Ziceam si eu, ca pentru mine n-ar fi o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns femme spune:

Buna fetelor...Am citit( ce-i drept.. la sfarsit asa..printre randuri)ce ati scris la sezatoarea canadiana.Mi-a placut foarte mult faptul ca va ajutati intre voi!si chiar stabiliti intalniri...hmm..frumos....
Acum indraznesc sa va expun si eu niste temeri ale mele legate de sanatatea fetitei mele Ana-Iulia...Vom ajunge anul acesta in Quebec..mai precis in Laval...prin oct.-nov.Am o fetita de 2 ani...care slava Domnului in cel de-al II-lea an de viata al ei nu a mai avut probleme de sanatate..decat niste raceli banale...In urma cu 1 an..urlam..tipam de frica, durere auzindu-i pe doctori cum imi faceau copila epileptica..cretinii de medici de la Cta.De ce?Pt. ca mi-a facut consvulsii (3 la nr) care dupa indelingi analize s-au dovedit a fi facute pe fond febril.Bun!Acum ce doresc eu de la voi, fetelor: sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu vaccinele astea contra influentei, meningitei...As vrea sa i le fac Iuliei de aici, din Romania inainte de plecare.ce ziceti?Mor de frica la gandul ca am pus-o pe picioare-ce-i drept cu ajutorul homeopatiei- ca sa o patim iar!si asta la contactul cu alti virusi nenorociti! Multumesc anticipat!Si de-abia astept sa dicutam impreuna despre bebicii nostri si dak vreti despre realitatile canadiene, respectiv quebecoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by piticutz

quote:
Originally posted by Podeanu

Eu ziceam pe subiect ca i-am printat ce aparuse pe subiectul acela pina duminica la ora 1 p.m. (ora noastra), dar nu de la inceput, ci de pe la pagina 12 sau 15, nu imi mai amintesc exact, stiu ca erau vreo 40 de pagini listate.

Nu stiu cum si cit dureaza pina trimiti pe adresa spitalului ceva pentru Laura sau Diana, daca crezi ca poti trimite de urgenta ceva, pot sa ajut si eu; pune-le pe adresa mea in alt plic mai mare, sotul meu lucreaza la acelasi spital unde sint ele si as putea sa trimit prin el orice ar sosi.Ar fi o idee (nu stiu daca ti se pare si tie ok) ...Ziceam si eu, ca pentru mine n-ar fi o problema.

Piticutz, mi-a trimis Roxana adresa Laurei de pe yahoo si i le-am trimis deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Fetelor, si pe mine m-a marcat aceasta tragedie.
Zilele astea a fost pentru prima data cind am facut niste greseli catastrofale in trafic fiindca pur si simplu sint ravasita, mi-este greu sa ma adun.
Ieri ma gandeam cu tristete la mesajul care descria ca " Laura a fost prima care si-a revenit din shoc, s-a bagat pe sub masina s-o scoata pe Diana care, spune ea, statea atarnata, fara sa miste sau sa respire, de chingile scaunului de masina" si am intrat pe contrasens. Conduc de ani de zile, nu am avut nici o amenda , nu mi s-a intimplat asa ceva niciodata. Eram atit de ingandurata si trista , m-am dus cu gandul la locul accidentului si la un moment dat nu am mai stiut unde sint, aveam copilul in spate, norocul meu ca la ora aceea nu era trafic ( si nici nu aveam viteza, ca intorceam la o curba).
Sint tulburata, ca si voi. Ma simt vinovata la fiecare moment de posibila fericire si bucurie, cum poti sa razi si sa mai fii vesel cind atirna in balanta ( atit de greu) viata unei fetite?

Ira, dulce papusica ta!
In ceea ce priveste mutarea, iti dau o sugestie: nu te apuca sa impachetezi toata imbracamintea, lasa-le pe umerase si pune-le in pungi de plastic - garbage bags- ( taiate la baza, ca sa intre agatatoarele umeraselor), le puteti transporta pe bancheta din spate a masinii si le poti agata direct in sifonier in noua locuinta. La fel si cu celelalte ( lenjerie de corp, prosoape, asternuturi, etc.) le poti pune in garbage bags direct direct ( nici nu ocupa atit de mult spatiu in masina, cum ar face-o cutiile din carton. Poti pune si incaltamintea la fel.
Pe cutii ( daca ai multe) sa scrii cite un numar de ordine si fa-ti o listuta unde sa tii evidenta: cutia nr.1 - vase. nr.2 aparatura casnica ...etc. asta in cazul in care apelati la o companie de transport , ca sa contabilizezi cutiile la sfarsit.
Eh, este fun sa te muti, mie tare mi-a placut sa-mi fac vise si planuri, cum o sa le aranjez pe toate, ce mai trebuie sa cumpar, etc. Cea mai frustranta este dezordinea si faptul ca nu prea stii care pe unde sint, incepi sa cotrobai prin cutii dupa ceva si descoperi ceva ce cautai cu o zi in urma, si tot asa...Mult succes!

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineata fetelor
Am intrat super-rapid sa vad daca sunt vesti ref la Diana (de la Laura sau/si Andrei). Sa dea bunul Dumnezeu sa fie bine.
Dana (Podeanu) - iti urez vacanta placuta in RD! Sa fie asa precum ati visat-o :-)
Femme - uite aici care este schema recomandata de vaccinari in Canada http://www.cdc.gov/nip/recs/child-schedule-color-print.pdf, http://www.caringforkids.cps.ca/immunization/VaccinationChild.htm. Nu doresc sa te dezamagesc, dar, in mod realistic, doresc sa te informez ca in Quebec NU ai sa gasesti f repede pediatru pt fetita. Este o penurie fantastica de medici. Dar poti apela cu incredere la CLSC pt vaccinari. Uite, ca idee ce servicii pot oferi CLSC-urile (in acest caz cel de pe Cotes-des-Neiges): http://www.clsccote-des-neiges.qc.ca/.
Noi plecam pt 1 sapt vineri dimineata devreme la Alculdia (Palma de Mallorca - Spania). Este prima noastra vacanta din vara anului 2003... In toamna anului 2003 ne-am casatorit apoi am ramas RAPID (in weekend-ul de miere :-)) insarcinata si apoi in vara anului 2004 a venit barza :-) Nu pot sa spun ca am "visat" la aceasta vacanta... dar de-abia am asteptat-o... Nu am mai vazut marea si nisipul de pe la 20 de ani (toamna aceasta fac 39!). Si Gabisor asteapta cu infrigurare sa culeaga scoici, sa faca forme de nisip, etc "ca si Dora (the Explorer)" :-) Din pacate prognoza s-a anuntat nu tocmai favorabila... ploaie-ploaie-ploaie :-( Ehhh sa speram ca meteorologii se insala... si de data aceasta.
Am o mare rugaminte: va rog frumos spuneti-mi voi ce "trusa medicala" pregatiti pt vacanta cand mergeti cu pruncisorii? Boboaca mea implineste sambata 2 ani si 11 luni :-). Multumesc frumos!

Lorelai
Digital Macro 5,Digital Macro 4,
Digital Macro 3, Digital Macro 2, Digital Macro 1, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput