Sezatoarea canadiana (62)
Raspunsuri - Pagina 15

nelia spune:
Rocs02, si eu sper sa-l aflu pina atunci... dar cine stie daca il prinde intr-o pozitie buna. Eu voiam sa ies in Westmount si pina ne-am imbracat (eu cu Tudora, ca Agata e cu tati la dans si apoi la patinaj) a inceput sa ploua.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

aska spune:
laurajr, referitor la masina:
si noi avem doua scaune de masina (evident, doi copii) si am optat pentru un van cu doua banchete in spate. Avem un mercury villager facut dupa nissan quest si un dodge caravan. Intr-adevar, in portbagaj nu mai incape prea mare lucru dupa ce pun caruciorul (si ala dublu), de aceea acum am vrea sa schimbam fie cu un dodge grand caravan sau chevrolet venture alonge (asta-i in franceza, in engleza nu stiu cum ar veni). Portbagajul ar fi ceva mai mare.
La mercury banchetele sunt montate pe niste sine si poti scoate una din ele atunci cand nu mai ai nevoie de "scaune" pentru musafiri -in cazul nostru socrii, iar masina devine extrem de spatioasa. Partea simpatica este ca poti monta bancheta ramasa oriunde vrei pe acea sina (mai aproape sau mai departe de scaunele fixe din fata). Si la dodge se pot scoate banchetele daca nu mai ai nevoie de 7 locuri.
Daca mai are cineva vreo idee, sunt si eu interesata de alt model de masina spatioasa.
oanagabriela, daca imi aduc bine aminte, parca tu ai postat asta iarna o schema de imunizare pe care o folosesti pentru fetita ta. Am cautat in paginile mai vechi si nu am gasit-o. Ai putea sa repeti postarea? Alicia mea are 2 ani, in septembrie va incepe gradinita si mi-e cam teama atat pentru ea cat si pentru fratiorul ei care acum nu are nici sase luni. Saptamana viitoare imi vin socrii din Romania si i-as ruga sa aduca ei cele necesare. Iti multumesc si scuze daca ma inseala memoria si nu esti tu cea care ai scris de acea schema de imunizare.
Toate cele bune tuturor,
Tatiana

rocs02 spune:
Nelia, si eu la fel am patit azi.Dupa ce m-am chinuit sa imbrac piticii, sa-l instalez pe cel mic in carucior, a inceput sa ploua.
Poate avem mai mult noroc dupa-amiaza...ca Julia de azi dimineata de cand s-a trezit vrea in parc.
Laurajr, si noi suntem posesori a doi copii= doua scaune de masina si ocazional a doi bunici. De aceea am optat ptr. Chevrolet Uplander.
Motive:
1. este un pic mai scurt ca celelalte vanuri, deci mai usor de condus ptr. mine.
2. imi place ca scaunele din randul doi nu sunt ca o bancheta, sunt separate, deci copii se vad dar nu se pot atinge, smulge unul din mana altuia jucarii.
3. bancheta din spate se poate scoate sau rabata dupa dorinta in cazul in care nu avem pasageri acolo.
4. asta e motiv de" moft", imi place botul ca seamana un pic cu cel de la jeep-uri, suv, masinile mele preferate.

carmen77 spune:
Multumesc, Mathilda.
Nu am intrat in amanunte despre sistemul social, prieteni, etc, pentru ca daca nu veniti in Montreal, romani nu ai sa gasesti f multi ... ce sa zic, noi nu excelam la capitolul socializare, chiar in Montreal fiind, viata e un pic diferita pe aici, ai sa vezi ...
Daca mai ai intrebari, cu mare placere ... .
POZE NOI
Carmen si
Matei Gabriel - [b] 27.10.2003

Ktrinel spune:
rocs, nu e vorba sa o duc eu personal la gradinita....never, ca nu conduc. lucrez in downtown ,locuim in brossard dar as vrea sa o duc aproape de casa ...de fapt o sa o duca sotul si nu vreau sa stea prea mult pe drumuri , desi el lucreaza de acasa....pierde stirile de la 8:30
deci tot prin rive-sud ar fi bine , daca nu gasesc, nu am de ales o sa mergem mai departe.
quote:
Originally posted by rocs02
Ktrinel, in ce zona lucrezi? Eu stiu o garderie a unei prietene romance unde a fost Julia aproape doi ani, dar este in Montreal si depinde f. mult daca e aproape de unde lucrezi tu.
Nelia, impresionante pozele cu bb3.Daca afli curand sexul bebeului da-mi de stire...asta pana aproape de sf. lui iunie.
O duminica placuta tuturor.
Roxana, mami de Julia ( 10 oct. 2003) si Luca( 31 mai 2006)
Ktrinel si

lorelaim spune:
Ktrinel - da eu am fost in "an sabatic" din nov 2005 in nov 2006 (iulie 2004-aug 2005 am fost in concediu de maternitate) si sept 2005-nov 2005 am lucrat. Acum (dec 2006 - present) practic nu stiu cum se mai numeste... poate leaves of absence? Managerul de la ultima companie (unde am lucrat doar 2 luni si jumatate) m-a sunat de 2 ori sa ma intrebe daca nu pot veni sa lucrez ddin iunie anul acesta... Din pacate contractul sotului meu se termina doar la sf lui nov 2007... asa ca... Din cat am cercetat eu pe Internet (inainte de a pleca din Canada) acest "an sabatic" este lasat la libertatea fiecarei firme sa-l acorde sau nu... in functie de politica lor interna. Nu este legiferat nici cum. Prietenele tale ar putea sa se uite la politica firmei lor pe intranet si sigur vor gasi care sunt conditiile in care Bombardier si resp Air Canada acorda "an sabatic".
Laurajr - noi ne gandim la o Toyota pe cand venim inapoi. Discutand cu alti prieteni am ajuns la concluzia ca Toyota este o "masina de care te plictisesti" - in sensul ca nu esti toata ziua buna ziua cu ea la service. Toyota Camry este destul de incapatoare si comfortabila - are 3 locuri in spate si portbagaj destul de incapator. Nu stiu acum daca nu au scos si ceva hybrid. Pretul este insa destul de piperat (insa se zice ca se merita) - noi o sa o luam pe leasing (ca altfel nu putem sa o platim).
Nelia - sa dea bunul Dumnezeu sa fie baietel precum vreti voi :-) Unde ti-ai facut analizele - la CDL pe Cote-de-Neiges? Eu acolo mi le-am facut si au fost supre-amabili si foarte profesionali. Salutari d-lui dr Zigler. Cand am fost la ultiumul control la dansul (dupa ce am nascut) ma tachina numindu-ma "la reine d'haptonomie" :-) E simpa :-)
Lorelai
Digital Macro 3
Digital Macro 2
Digital Macro
Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

nelia spune:
Lorelaim, da, acolo am fost Il salut miercuri...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

Ktrinel spune:
nelia, m-ai emotionat, asa arata si Julia anul trecut pe vremea asta...cand ai DPN-ul?
lorelaim, eram ferm convinsa ca trebuie sa ai mai multi ani in spate pt an sabatic...dar nu se stie niciodata...depinde si de pozitie...deci voi va intoarceti la sf anului in canada?
nu stiu daca au scos si Camry hibrid, oricum e f scump chiar si hibrid si nu sunt chiar asa cum zic ei, adica feed-backul nu arata chiar asa luminos cum promiteau (plus ca nu consuma chiar asa putin cum zic initial ...asa am auzit eu, voi mai cercetati )culmea e ca si noi (toata lumea ???) vrem sa ne schimbam masina, insa nu o sa luam niciodata una noua , pierzi prea multi bani la ea ...poate in leasing mai incolo, deocamdata sunt adepta cash-ului , ca m-am saturat de facturi pt toate chestiile ...cei care schimbati masinile? ce aveti de dat
? ...poate iau eu...
honda element e aia cu spatele ala "ciudat" ? ...ca sa ma exprim asa...
Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006

Ica 1975 spune:
Stie cineva de ce dispar mesajele primite din PM?
Bebitzu, te rog frumos, imi poti trimite din nou coordonatele doamnei de la TD? Eu le tineam bine in PM si cand colo s-au evaporat
Noi