Sunt si mamici care nu simt ca vor sa alapteze???
Raspunsuri - Pagina 14
Nora spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
Nu ma apus acum sa spun ce momente uimitoate am trait eu referitoare la relatia eu-copilul meu si cat o compatimesc ca n-a trecut prin asta, ca ar insemna sa jignesc 3 sferturi din forum..iar eu nu fac asta.
Flaviuta, m-ai omorat cu empatia asta, zau!Nu stiu inca unde sa ma pozitionez: in cei 3/4 sau in restul de 1/4 care ar putea avea o mica speranta sa se apropie de tine
. Daca am 2 copii poate mai imi cresc sansele, ce zici?Esti draguta, parol
Nora
cu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
flaviutza spune:
N-are nici o legatura cu empatia ce am spus eu in mesajul subliniat de tine.
emaptia i-a lipsit lui Pissi Ella cand i-a spus unei mame ce nu avea nici o sansa sa alapteze cat de minunat te simti cand alaptezi si ce legatura extraordinara se creeaza..stiind ca acea femeie nu va putea trece in veci prin asa ceva.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Nora spune:
quote:Draga mea, am inteles ce ai vrut sa spui. In rest, o las balta...
N-are nici o legatura cu empatia ce am spus eu in mesajul subliniat de tine.
emaptia i-a lipsit lui Pissi Ella cand i-a spus unei mame ce nu avea nici o sansa sa alapteze cat de minunat te simti cand alaptezi si ce legatura extraordinara se creeaza..stiind ca acea femeie nu va putea trece in veci prin asa ceva.
mami si Ale
Nora
cu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
conchita spune:
quote:
Alaptatul este cel mai important/bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau. asta citesti la tot pasul. si iar mi se pare o tampenie enorma.cel mai bun lucru pe care il faci pt copil este sa iti dai toata silinta sa-i fie bine.hrana,dragoste,papa bun.
ai uitat palmutele. alea, in schimb, nu=s o tampenie enorma.
p.s. laptele matern e papa bun, ca doar nu o fi formula. idem 'hrana', care nush prin ce minune, la tine nu e sinonima cu papa.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
pisi_ella spune:
Uffff, stati asa, ca ma vad nevoita sa va explic!!
Nu am povestit toata situatia si risc sa ma dea afara Flaviutza
Prietena in cauza imi tot tinea teorii ca ea nu susutine cu atata ardoare alaptatul si-mi zicea ca nu intelege de ce le-am dat eu atat de mult sa suga la copiii mei...ca ea, daca ar fi avut lapte, nu i-ar fi dat mai mult de 1 an la copilul ei! Ca apoi copilul devine prea dependent...ca laptele nu mai e hranitor dupa 1 an
si altele. Ca raspuns la reactia ei, i-am povestit eu despre acea minunata relatie mama-copil in timpul alaptarii. Si ea mi-a raspuns ce mi-a raspuns...Oricum, s-a vazut ca suferea prea tare ca n-a alaptat.
DEci asta a fost! Imi pare rau ca m-ati condamnat asa! Am gresit eu ca n-am explicat toata situatia!
Flaviutza, de ce esti atat de acida? Iti sare imediat tandara! Cum ai tu parerile tale, si eu le am pe ale mele. Nu e nevoie sa fii rautacioasa, chiar nu vad de ce! N-am avut nici un conflict cu tine, mi-am spus parerea si tu ai sarit in sus.
Si sa stii ca nu e nevoie sa te justifici atat. Eu una in locul tau nici nu as mai intra pe subiect sa ma justific. E clar ca esti in minoritate si nu vei gasi prea multi sa te sustina. SE vede clar ca discutia iti provoaca nervi si stres.
_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
pisi_ella spune:
Rectific: s-a vazut ca NU suferea prea tare ca n-a alaptat (prietena in cauza)
_Ella,
Emma &
Matei
claucia spune:
Pisi Ella tu esti hotul care striga hotul. Flaviuta nu e acida si nici nu se scuza. Insa tu pare ca sari sa aperi ceva ce esti convinsa (oare?) ca ai facut extraordinar de bine. Si iti aperi atata convingerile incat nu prea mai sunt convingeri. Sincer.
Eu nu stiu daca sa simt acea dorinta nestavilita sau nu de a alapta, momentam nu mi se pare ok sa bag sanul in gurita unui copil (dar e pe cale sa vina primul bebe asa ca nu stiu cum va fi - iti voi spune cu siguranta
) insa sincer, am auzit multe pareri, persoane care nu au simtit niciodata acea placere pe care o descrii tu, am cunostinte cateva persoane (de profesie medici) si care au descris fiecare in stil personal aceasta interactiune cu copilul (pt ca slava Domnului in viata sunt multe interactiuni pe care le ai cu bebele tau si asta tine de dragostea pe care i-o porti si care nu este neaparat manifestata prin introducerea sanului in gurita bebelusului - pentru ca hranit se cheama si cu bineronul).
Una dintre aceste persoane de care spuneam, mi-a spus ca alaptatul i s-a parut un lucru ingrozitor, dar pe care l-a facut totusi pentru ca "asa se face" si a ramas cu ideea ca este un lucru ingrozitor. Fetita ei are acum 9 luni.
O alta colega mi-a spus ca la fel ca este greu si neplacut, la fel cum au povestit si fetele de aici - si sincer, modul in care au povestit este atat de in detaliu incat nu le poti contrazice. Sincer, nu este toana si nici altceva. Sa fi ingrozit de ideea de a alapta si sa fi fortat de societate numai bine nu are cum sa iti faca.
Eu nu am fost alaptata pentru ca nu suportam lapticul (la recomandarea medicului) - dar cu biberonul a mers de vis. Sora mea a fost alaptata. Nu vreau sa iti comentez IQ-urile noastre - ale amandurora!
Pot doar sa ma laud. :-)
Probabil ca voi alapta daca voi avea lapte. Fara sa astept aceasta "contopire" dar pentru ca voi putea. Si daca va fi sa trec pe formula fie.
Aici e mult de discutat precum si vesnica disputa intre nastere vaginala versus cezariana. Sunt persoane care au nascut extrem de usor vaginal si altele care s-au rupt pana pe picioare, au avut operatii reparatorii destule, au avut bebele scos cu forcepsul (plus complicatii ulterioare ale copilului) etc si sunt persoane care au avut o cezariana usoara de tot si altele care au avut multe complicatii si dureri. Depinde foarte mult de fiecare persoana si de fiecare femeie. SI experienta proprie nu iti permite sa generalizezi.
Poti sa o povestesti ca experienta proprie si sa accepti ca exista si alt-fel.
Eu cred ca fiecare femeie are o viziune proprie si o acceptare proprie asupra multor lucruri si actiuni in viata, precum si asupra actiunii pe care unele dintre ele o numesc "suge din mine" altele "ne contopim si o lipesc de mine dezbracata". Depinde de fiecare si asta e ceea ce trebuie sa acceptam.
Daca citesti Dr Spock, ai sa vezi ca mare sustinator al alaptarii, are si niste pareri colaterale apropos de "placerea" simtita in timpul alaptarii pe care mamele nu le accepta si refuza sa admita chiar si in subconstient. :-)
Pupici si decizii inspirate personale tuturor! 

30+
Alessia Maria
bb mic
flaviutza spune:
Claucia eu iti spun ceea ce nu mi-a spus mie nimeni, am avut in jurul meu numai pareri extremiste. si da, am simtit o mare presiune. mamica tanara si fara experienta,trezita cu copilul in brate si cu maculatura stufoasa in domeniu alaptatului.sincer ,ajunsesem sa am cosmaruri noaptea,in care vedeam un copil slab,in genul celor bolnavi de SIDA.
Ceea ce te sfatuiesc eu pe tine. sa te relaxezi si sa nu lasi aceasta presiune imensa sa te afecteze. deloc. sa incerci sa o faci. atat cat poti. dar sa fi intotdeauna sincera cu tine si copilul tau. daca cumva:
-nu simti acea placere ci doar durere si groaza
-ai o alimentatie doldora de mezeluri,mai si fumezi cumva,
-copilul nu ia macar 600 grame in prima luna jumate(in primele doua saptamani unii au demarajul mai greu)
-te simti extenuata si nu are cine sa te ajute
treci fara nici o problema pe formula. repet. nu am vazut,si colind de trei ani parcurile si sunt foarte volubila si prietenoasa,cunosc o gramada, nu am vazut nici o diferenta intre copiii alaptati si cei nealaptati.
Iar laptele de mama,DA, asigura necesarul de elemente nutritive si e safe in conditiile in care ai o alimentatie naturala, nu bei ,nu fumezi, ai grija sa iti iei doza de vitamine ,minerale,pe cale naturala sau artificiala.
dar: lapticul de mama indoit cu nicotina,nitriti,nitrati, nu stiu cat ii e de benefic unui trup de cateva zile.nu stiu daca in aceasta situatie nu e de preferat formula. am vazut zeci de mamici, inclusiv pe coridoarele maternitatii fumand si apoi trecand la alaptat.
Nu te panica, asteapta sa decurga totul natural, de la sine, dar daca nu e asa, exista multe alte metode de a creste un copil sanatos.laptic de mama ii dai maxim 3 ani, o alimentatie sanatoasa si restul ingredientelor TOATA VIATA.
iti urez mult noroc!
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Alaptatul este cel mai important/bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau. asta citesti la tot pasul. si iar mi se pare o tampenie enorma.cel mai bun lucru pe care il faci pt copil este sa iti dai toata silinta sa-i fie bine.hrana,dragoste,papa bun.
ai uitat palmutele. alea, in schimb, nu=s o tampenie enorma.
p.s. laptele matern e papa bun, ca doar nu o fi formula. idem 'hrana', care nush prin ce minune, la tine nu e sinonima cu papa.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Penibil .
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by pisi_ella
Uffff, stati asa, ca ma vad nevoita sa va explic!!Nu am povestit toata situatia si risc sa ma dea afara Flaviutza
Prietena in cauza imi tot tinea teorii ca ea nu susutine cu atata ardoare alaptatul si-mi zicea ca nu intelege de ce le-am dat eu atat de mult sa suga la copiii mei...ca ea, daca ar fi avut lapte, nu i-ar fi dat mai mult de 1 an la copilul ei! Ca apoi copilul devine prea dependent...ca laptele nu mai e hranitor dupa 1 ansi altele. Ca raspuns la reactia ei, i-am povestit eu despre acea minunata relatie mama-copil in timpul alaptarii. Si ea mi-a raspuns ce mi-a raspuns...Oricum, s-a vazut ca suferea prea tare ca n-a alaptat.
DEci asta a fost! Imi pare rau ca m-ati condamnat asa! Am gresit eu ca n-am explicat toata situatia!
Flaviutza, de ce esti atat de acida? Iti sare imediat tandara! Cum ai tu parerile tale, si eu le am pe ale mele. Nu e nevoie sa fii rautacioasa, chiar nu vad de ce! N-am avut nici un conflict cu tine, mi-am spus parerea si tu ai sarit in sus.
Si sa stii ca nu e nevoie sa te justifici atat. Eu una in locul tau nici nu as mai intra pe subiect sa ma justific. E clar ca esti in minoritate si nu vei gasi prea multi sa te sustina. SE vede clar ca discutia iti provoaca nervi si stres._Ella,
Emma &
Matei
1)NU caut sustinatori. spre deosebire de restul eu nu dau doi bani pe flori si urari de bine. putinii prieteni pe care mi i-am facut aici ,parerea alora conteaza..in rest,repet , nu ma intereseaza si nu caut sa-mi imbunatatesc imaginea.
2) acum te simti datoare sa dai explicatii. daca nu saream eu,ramaneai la ideea initiala, aia adevarata. restul completarilor sunt inutile.
ai vorbit de legatura aia speciala, (de unde sti tu ca numai asa ,la piept se formeaza? ai experimentat biberonul? si vrei sa spui ca cele care nu alapteaza nu au creeat legaturi speciale cu copilul?) unei mame care putea sa se puna in cap si-n coada si nu ar fi putut alapta.
halal intelegere pentru un seaman de-al tau..halal empatie. poate femeia aia cauta o scuza, se simtea nu stiu cum ca ea nu poate...tu i-ai dat sutul decisiv spunandu-i clar ca ea nu are cum sa creeze legaturi speciale cu copilul sau.
Gandeste-te cate gravidute citesc aici..asta le spui?
3) nervi si stres nu imi provoaca discutia, topicul acesta.ba o sa-l votez. a fost deschis de o viitoare mami,ce vrea sa fie sustinuta in procesul alaptarii. o graviduta care se simte nesigura in privinta dorintei de alaptare.
nervi imi provoaca unele ca voi, care aveti impresia ca le-ati facut perfect pe toate, iar restul care nu pot ..ei asta, e nu toata lumea e perfecta..restul n-au decat sa aiba copii mai putin sanatosi, mai putin isteti.
nervi imi provoaca, spun sincer si cu mana pe inima rautatea imensa cu care ati catalogat copiii nostri (aia nealaptati) MAI PUTIN SANATOSI SI MAI PUTIN INTELIGENTI (decat daca ar fi fost alaptati).
adica mi-ati facut copilul mai putin istet (decat ar fi daca ar fi fost alaptat)
mami si Ale