Sunt si mamici care nu simt ca vor sa alapteze???

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by flaviutza
Alaptatul este cel mai important/bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau. asta citesti la tot pasul. si iar mi se pare o tampenie enorma.cel mai bun lucru pe care il faci pt copil este sa iti dai toata silinta sa-i fie bine.hrana,dragoste,papa bun.

ai uitat palmutele. alea, in schimb, nu=s o tampenie enorma.

p.s. laptele matern e papa bun, ca doar nu o fi formula. idem 'hrana', care nush prin ce minune, la tine nu e sinonima cu papa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Penibil .

consulta dexul, sa vezi ca hrana e sinonim cu papa, inainte sa pui iarasi mainile in sold si sa gonesti, ca deobicei, participantele la discutie care nu iti impartasesc aberatiile si discursurile contradictorii.
cat despre penibil, ma bucura sa vad ca esti pe drumul cel bun cu autocritica. Flaviuta draga, ai mai fost trimisa la regulament pentru comportament necivilizat si ofense, dar se pare ca te-ai dus degeaba. ia ceva pentru nervisorii aia, ca reusesti sa strici atmosfera pe la toate subiectele la care te bagi sa "combati". nu stiu cum iti permiti sa spui celor care alapteaza ca alaptatul e o tampenie. eu in locul tau m-as abtine sa dau lectii despre "dragoste" materna la un topic, in timp ce la altul faci propaganda pentru palme. vorba ta, "halal". hai ca ai reusit sa zapacesti si discutia asta si era destul de interesanta.

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

si daca tot a venit ora confesiunilor, hai sa zic si eu ca e iritant sa vezi cu cata ipocrizie se compara un produs animal prelucrat artificial cu unul uman si se mai pune si semnul egal intre ele.

vad zilnic diferente intre copiii alaptati si cei cu formula. citesc zilnic la Scutece despre probleme de sanatate majoritar la bebelusii pe formula - raceli, alergii, enerocolite, colici, infectii in ureche, etc; plus schimbatul formulei pana se gaseste aia care i se potriveste bebeului, chestie care zapaceste si mai mult sistemul digestiv al sugarului. basca un amanunt de care nu pomeneste nimeni -inceperea diversificarii de la 4 luni, cand stomacul nici macar nu are enzimele necesare sa proceseze hrana solida. daca e asa buna formula asta, de ce sunt o mie de feluri pe piata si de ce nu acopera necesitatile copilului tot pana la 6 luni exclusiv?

Bineinteles ca sunt mamici care nu vor sa alapteze. e treaba lor personala. dar de aici si pana la a veni cu teorii penibiloase ca de fapt alaptatul e ala nociv, nu formula, si ca mamele care alapteaza o fac, mai nou, ca sa aiba orgasme multiple, e cale lunga. cam cat de la bun simt la ipocrizie.

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

quote:

p.s. laptele matern e papa bun, ca doar nu o fi formula. idem 'hrana', care nush prin ce minune, la tine nu e sinonima cu papa.

Alaptatul Help-Line

quote:
Penibil .

quote:

consulta dexul, sa vezi ca hrana e sinonim cu papa, inainte sa pui iarasi mainile in sold si sa gonesti, ca deobicei, participantele la discutie care nu iti impartasesc aberatiile si discursurile contradictorii.
cat despre penibil, ma bucura sa vad ca esti pe drumul cel bun cu autocritica. Flaviuta draga, ai mai fost trimisa la regulament pentru comportament necivilizat si ofense, dar se pare ca te-ai dus degeaba. ia ceva pentru nervisorii aia, ca reusesti sa strici atmosfera pe la toate subiectele la care te bagi sa "combati". nu stiu cum iti permiti sa spui celor care alapteaza ca alaptatul e o tampenie. eu in locul tau m-as abtine sa dau lectii despre "dragoste" materna la un topic, in timp ce la altul faci propaganda pentru palme. vorba ta, "halal". hai ca ai reusit sa zapacesti si discutia asta si era destul de interesanta.

Alaptatul Help-Line

Ei, si tu, "participai" la discutie aratand ca Flaviuta a folosit si "papa bun" si "hrana" intr-o enumerare...

30+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Claucia, scuze, nu am inteles interventia ta.
remarcasem faptul ca dnei F. i-a fost imposibil sa mai gaseasca altceva pentru enumerarea respectiva, subconstientul dictandu-i sinonime pentru "hrana", asta ca sa se vada, totusi, ce importanta e hrana, alaturi de dragoste. ba, de fapt, e chiar pe primul loc in enumerare, subconstientul asta, dom'le. :-)) si ca "papa bun" ala nu poate fi altul decat laptele matern. sper ca am fost mai clara acum. si consider participarea mea deosebit de interesanta, nici macar F. nu s-ar fi prins de meandrele profunde ale propriului mesaj fara interventia mea perspicace. :-))

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

quote:

Bineinteles ca sunt mamici care nu vor sa alapteze. e treaba lor personala. dar de aici si pana la a veni cu teorii penibiloase ca de fapt alaptatul e ala nociv, nu formula, si ca mamele care alapteaza o fac, mai nou, ca sa aiba orgasme multiple, e cale lunga. cam cat de la bun simt la ipocrizie.

Alaptatul Help-Line

Te referi cumva la remarca mea din dr Spock? Despre asta vorbeam oare?

Eu incercam sa arat (dar voi vreti sa va certati ce sa fac?) ca exista crestere foarte buna cu formula (si eu sunt unul dintre vrednicii exponenti ai formulei sau al laptelui de vaca, ce-o fi fost in 79 ) si copii sensibili din cauza formulei, precum si mame care din nestiinta, ignoranta, etc, trec prin laptele propriu o gramada de substante nocive intr-un organism de bebe mic si le fac mult rau, precum si copii sanatosi alaptati.
Nimeni nu pune egal, nu putem face asta pentru ca vorbim despre persoane (bebe si mamici) diferite. Ce bine ar fi sa fie scutiti de toate infectiile si problemele enumerate de tine, toti copiii alaptati! Insa din pacate sunt atatia factori implicati! Daca am cunoaste toate cauzele, sigur am elimina toate relele din viata puiului. Dar nu putem.

30+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:

nu stiu cum iti permiti sa spui celor care alapteaza ca alaptatul e o tampenie.

am spus ca mi se pare o tampenie urmatoarea formulare. "cel mai important lucru pe care il poti face pentru copil e sa-l alaptezi"

si am subliniat ca cel mai important lucru e sa ai grija pe de-antregul de el, hrana,iubire,etc.

acum ai inteles?

Faptul ca mi-am admis latura umana si am spus ca eu i-am dat cateva palme copilului (6) nu inseamna ca sustin bataia, sau ca nu iubesc copiii.

doar ca admit ca sunt un om supus greselii. Asa ne-a creeat DD. suntem oameni, si a gresi e uman.

ps. eu macar stiu unde si recunosc asta. unele, voi, sunteti atat de inrobite de propria perfectiune ,incat s-ar putea sa gresiti dramatic si nici macar sa nu vedeti asta.

Inca odata PENIBIL pentru modul de interpretare alandala.sper ca te-am lamurit.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

quote:

Claucia, scuze, nu am inteles interventia ta.
remarcasem faptul ca dnei F. i-a fost imposibil sa mai gaseasca altceva pentru enumerarea respectiva, subconstientul dictandu-i sinonime pentru "hrana", asta ca sa se vada, totusi, ce importanta e hrana, alaturi de dragoste. ba, de fapt, e chiar pe primul loc in enumerare, subconstientul asta, dom'le. :-)) si ca "papa bun" ala nu poate fi altul decat laptele matern. sper ca am fost mai clara acum. si consider participarea mea deosebit de interesanta, nici macar F. nu s-ar fi prins de meandrele profunde ale propriului mesaj fara interventia mea perspicace. :-))

Alaptatul Help-Line

interventia ta perspicace e de toata jena. pur si simplu m-am grabit si am spus si papa bun si hrana...

N-are nici o legatura cu subconstientul, am spus clar cateva pagini in urma ca alimentul cel mai bun pentru sugari,cel mai adaptat nevoilor lor este laptele de mama.

dar cum tu n-ai argumente valide decat sa te iei de nimicuri si sa jignesti/acuzi te-ai legat de ce ai putut si tu...atat poti,atat faci.

si lamureste-ma cum e cu formula...nu e papa bun si asta?

mami si Ale

Mergi la inceput

Flaviuta, eu cred ca tu citesti doar mesajele pe care le scrii, dovada ca raspunzi total paralel si perpendicular la ce se spune, lasand la o parte tonul si limbajul. drept pentru care nu voi mai pierde timpul de-acum incolo sa te citesc, ca parca citesc zece persoane in acelasi mesaj, una deformeaza spusele interlocutorului, alta il sustine, alta il acuza, alta il injura si ultima, cu voia dvs pe lista, ii da dreptate.

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:

vad zilnic diferente intre copiii alaptati si cei cu formula. citesc zilnic la Scutece despre probleme de sanatate majoritar la bebelusii pe formula - raceli, alergii, enerocolite, colici, infectii in ureche, etc; plus schimbatul formulei pana se gaseste aia care i se potriveste bebeului, chestie care zapaceste si mai mult sistemul digestiv al sugarului. basca un amanunt de care nu pomeneste nimeni -inceperea diversificarii de la 4 luni, cand stomacul nici macar nu are enzimele necesare sa proceseze hrana solida. daca e asa buna formula asta, de ce sunt o mie de feluri pe piata si de ce nu acopera necesitatile copilului tot pana la 6 luni exclusiv?

1)eu am inceput diversificarea la 6 luni fix.
2) as pune un semn de egalitate intre formula si laptele matern numai si numai prin prisma faptului ca formula a ajutat milioane de copii la timpul ei, le-a salvat vietile. atunci cand a aparut.

3) e demonstrat ca un laptic plin de nicotina sau alcool(au si murit copii in conditiile astea) e mai nociv si decat lapticul de vaca,daramite decat formula. asta despre nocivitatea alaptatului .numai si numai in aceste conditii.

sau o mama care D feri face chimioterapie ar trebui sa alapteze?

4)du-te si spune-le maicilor de la scutece ce ai scris mai sus..vezi cate flori si urale primesti

5)e plin forumul de mesaje "desi l-am alaptat..." hai sa dam o raita pe la subiectele cu raceli repetate sa facem un sondaj

6)in virtutea exterminarii formulei, care inca salveaza vieti si e net superioara laptelui de vaca/capra ,ce propui mamicilor adoptive?

8) daca tot a fost descoperita aceasta formula, nu stiu de ce nu o putem folosi cu demnitate ..in virtutea ideilor tale "natural si numai natural" hai sa-i lasam sa moara de foame pe copiii ai caror mamici sufera de hipogalactemie (1%) ,indemnandu-le pe aceste mamici sa alapteze in sec pana la decesul copilului. sau tot in aceeasi idee,hai sa le lasam pe alea care nu nasc natural ,nu pot s-o faca ,sa moara pe masa de nasteri

mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Flaviutza, n-ai inteles nimic! Nu ca as vrea sa intru iar in detalii, insa completarea adusa e cat se poate de adevarata, ti-am spus contextul in care si-a avut locul replica respectiva. Si contextul e ff important! Pai ea imi spune ca nu e bine sa alaptez peste 1 an, ca as face bine sa-l intarc pe Matei, ca laptele nu mai e bun...iar eu ii vorbesc atunci despre acea legatura magica, la care e foarte greu sa renunti...Cam asta a fost! Deci sub nici o forma n-am intentionat s-o supar, Doamne fereste, chiar de felul meu protejez oamenii cat mai mult, desi unii nu merita! Pur si simplu i-am explicat fetei ce e cu legatura asta, la care ne e ff greu sa renuntam! Pai nu era normal sa-i explic, daca ea ma trage la raspundere ca de ce le-am dat la copii sa suga peste 1 an?!
Dar ce sa creada gravidutele cand te aud pe tine zicandu-le sa le dea formula la bebelusi daca mananca mezeluri, daca fumeaza, daca mananca nitrati si nitriti sau daca-s foarte obosite? Adica asa usor renunti la san??? Pai mai bine zi-le sa renunte la mezeluri si la tzigari, sau macar sa le reduca considerabil, daca nu se poate de tot! In legatura cu nitritii si nitratii si cu alte alea...pai ce mai gasesti 100% natural in ziua de azi? (Si sa stii ca in laptele matern se gasesc antidoturi pentru muuulte substante nocive, deci e de preferat alaptatul, fara doar si poate). Dar cum sa le zici sa renunte la alaptat daca-s obosite si n-are cine sa le ajute??? Pai atunci trebuia sa renuntam toate, mey, la alaptat, caci toate am fost zombie la inceput...si pe multe nu ne-a ajutat nimeni! Dar n-am murit nici una, ba din contra...A fost infiorator de greu, da, asa e, dar cine a zis ca-i usoara meseria de mamica?

Claucia, nu inteleg ce vrei sa spui! Ba convingerile mele sunt chiar intemeiate! Si sunt foarte sigura ca am facut bine ce-am facut! Si ce daca-mi apar convingerile? Sunt singura care o face? Pe aici pe la subiectul asta mai toate ne-am aparat convingerile! Si da, sunt PRO-ALAPTAT, fara doar si poate (de ce sa nu fiu sigura c-am facut bine, nu inteleg), iti recomand si tie si la toata lumea sa alapteze!
Acum stii doar teorie din carti, nu stii inca din experienta! Una e teoria, asta e practica! Eu iti doresc ca alaptatul sa fie pentru tine o experienta cel putin tot atat de frumoasa ca la mine!
Si crede-ma...una simti acum, alta simti dupa ce nasti! Nu te vei recunoaste, crede-ma! Vei face din instict lucruri de care nu te gandeai capabila vreodata! Eu iti doresc mult succes!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput